Dostlar selamlar herkese,
Öncelikle kendimle ilgili küçük birkaç bilgi vereyim. Şirket sahibiyim o yüzden kredi çekerken araca çıkan oran %80'e kadar çıkabiliyor artı olarak vadesi de 4 seneye kadar yayılabiliyor. (Şirket sahibiyim dedim de zengin sanmayın şahış şirketi, freelance işler yapıyorum)
Araç almak istiyorum çok lazım, zaman ve ulaşım konusunda büyük bir artısı var benim için. Şuan nakit olarak 200k' ya kadar çıkabilirim ama tabi ki bu fiyatlarda araç yok. Sizce kredi hakkımı kullanıp 600-700 bandında bir clio almam mantıklı mı çünkü kredi çekersem aylık 35k'ya kadar taksit ödeyebilirim imkanım var. Yoksa krediye girmek yerine biraz daha dişimi sıkıp dövize vs yatırıp para biriktirmemi mi tavsiye edersiniz? Bu durumda araç parası biriktirmem belki de 1 seneyi geçicek ve hatta biriktirdiğim zaman araç fiyatlarınında uçma ihtimali var. Ne yapsam işin içinden çıkamadım. Tavsiyelerinize açığım ayrıca araba modeli vs öneriniz varsa onu da alırım teşekkürler şimdiden
RX 5700 XT için güç kaynağı
Selam, başlıkta belirttiğim karttan sipariş verdim. Şimdi de güç kaynağı bakıyorum. Fiyat bütçem 700 TL civarı. Biraz araştırma yaptım bu psu kaliteli ve ekran kartıma gider diye sonuç çıkardım. https://www.teknobiyotik.com/high-power-600w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j600gd-f12s.html
Başka önerebileceğiniz daha iyi bir şey var mıdır? 600watt yeter mi yoksa illa 700-750 watt mı bakmak lazım yoksa bu seçtiğim iyi midir?
Sistemim:
Ryzen 5 2600 -> ryzen 5000 serisine geçicem
ASUS Prime B450M-K.
XFX RX 5700 XT thicc 2.
Corsair Vengeance 2x8 2400 MHz DDR4 RAM
2800 TL - 3500 TL arası en uygun kart önerisi 1080p
Dostlar selam uzun zamandır araştırıyorum fakat bir türlü ne almalıyım karar veremedim, yardımcı olursanız sevinirim. Sistemimde işlemci R5 2600 var ve 1080p de oynuyor olacağım. Kasam ve psu eski olduğu için bu kasaya geçmeyi planlıyorum araştırdım, psu'su olsun hava akışı olsun bayağı önerilen bir modelmiş. https://www.itopya.com/corsair-carbide-serisi-spec-delta-rgb-tempered-glass-650w-80-usb-30-mid-tower-kasa//
Gelelim esas konuya. Şuan elimde gtx 1050ti var ve artık bana yetmiyor. Gelecek ay çıkacak olan Cyberpunk 2077 ve Assassin's Creed:Valhalla gibi oyunları high ultra ayarlarda akıcı bir şekilde oynatacak bir kart arıyorum. Total bütçem 4800 TL fakat 1000 küsür kasa ve psu'ya vereceğim için başlıktaki gibi bir fiyat skalası belirledim ekran kartı için. Lütfen bana 3000 serisini bekle vs gibi demeyin çünkü o seride bütçeme uyabilecek bir tek 3060 var ki o da aylar sonra çıkacak. Dediğim gibi benim amacım bu ay alıp bu oyunları oynayabilmek. AMD tarafında RX 5600 XT Thicc 2 modeli baya uyguna geliyor hem normal hali hem de gaming gecesinde gerçekten baya uygun oluyor bende kafamda bunu alınabilecek bir model olarak belirlemiştim fakat araştırdığım kadarıyla herkes wattman hatası olsun, oyundan atmalar olsun siyah ekranlar olsun bir çok şeyle uğraşıyormuş. Bu yüzden ne kadar AMD'ye sempati duysamda bu tarz hatalarla uğraşmak istemiyorum. RTX 2000 serisinde de çok kararsız kaldım, 2060 mı 2060super mi 2070 mi derken işin içinden çıkamıyorum. Önerileriniz nelerdir?
3000 serisini mi bekliyeyim, yoksa 2000 serisinden mi almalıyım?
Arkadaşlar şuan ekran kartı olarak Gtx 1050 ti var. Malum kart eskidi kasmalar başladı ben de yeni bir kart almak istiyorum. İşlemcim ryzen 5 2600. Monitör olarakta 1080p kullanıyorum bir sürede böyle gidecek tahminim 1-2 sene daha. Bütçe olarakta şuan sadece ekran kartına para verebilirim. Bunda da 4k'ya kadar çıkabililirim. Yani ekstra olarak işlemci veya anakart'a para ayıramıyorum. Kendi sistemimim için en ideal seçim nedir, bana yardımcı olabilir misiniz? Yeni çıkacak 3050 veya 3060 beklesem mi yoksa 2060 tarzında kartlara mı yönelsem çok fazla arada kaldım. Şimdiden teşekkürler iyi forumlar
Hediye gönderme devre dışı?
1000-1100 bandında işlemci
|
3000 TL Gaming Sistem önerisi
|
İç tesisat kablosunu nasıl ve kime değiştirebilirim?
|
Sağlayıcı Değiştiricem Yardım Eder misiniz?
|
(Edit:Sorunu Buldum Galiba) G4560 1050ti Zotac OC BF1 Darboğaz
|
CPU: AMD Ryzen 3600X | MB: ASUS TUF B450 PRO Gaming | GPU: MSI Ventus RTX 3070 8 GB RAM: Crucial Ballistix 32 GB DDR4 3200MHz | SSD: SANDISK EVO PLUS 240 GB | HDD: SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm | MONITOR: Acer ED270UP 27" 165Hz 1ms QHD Curved Monitör | CASE: Dark Guardian PSU: Highpower Performance Gd 750W 80+ Gold |
Son Giriş: 20 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 405
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 11.391 (Bu ay: 156)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 221 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun