< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
tıp okunur mu? çok mu zor (2. sayfa)
-
-
Katılıyorum şimdi sanayideki elektrik motor ustaları adamın günlüğü 20bin orta küçük sehirlerde.Gunluk bu kadar parayı kaç profesör kazanıyor ülkede mesela.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu Arada hangi il orası tıraş fiyatları çok yuksekmis
Ankara emek semtiquote:
Orijinalden alıntı: dumlupinarlia
Bu Arada hangi il orası tıraş fiyatları çok yuksekmis
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence berberi degistirin yine de fazla almış😃
herkes bu kadar kazanıyor gibi konuşuyorsunuz, meslekteki en iyileri gösterip sanayici olun berber olun diye zırvalıyorsunuz. Ben çocukken sanayide de çalıştım, amcam da berber ve şehrin en iyilerinden. Iyi kazanıyorlar ama az kazananlar da çok var, kaç tane var böyle? Sanayici olunca çalışılmıyor mu zannediyorsunuz, onlar da bir doktor kadar çalışıyor.
Peki sen niye zanaat öğrenmedin de tıpta okuyorsun?
-
günlük 20 bin aynen, komikmiş
-
Sanayide para var kanzi
okumak boş iş, ticarete atıl
-
sen niye okuyon
-
Hayır kolaydır.
Okunur mu sorusu için bence çocukluk hayali değilse okunmaz. Tr deki malum çalışma şartları, artan kontenjanlar derken öne çıkacak bir grup harici derken çoğu doktor sıradanlaşacak. Zorluğa gelecek olursak fakülteye göre değişir. Ders çalışma taktiği, nerelere önem vermen gerektiği vs max 3. Sınıfta oturuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yakın zamnda bitirmiş biri olarak söylüyorum sevmezsen su bilimleri bile zor gelir insana . Tıp yazılmaz zart zurt diyenlere de bakmayın tıp öyle seçenek yapılabilecek bir durum değil sen kendine ben doktor olmak istiyorum hem insanlara en yakın şekilde yardımım dokunsun hem de bundan gelir elde edeyim diyorsanız yazın herhangi bir ikinci seçenek olacak şekilde değil. Ben isteyerek yazdım ve öğrendiklerimden zevk almaya mutlu olmaya baktım hele stajlara geçince hasta muayene ettim farklı kitaplar okudum bu benim işimmiş gibi ciddiyet gösterdim aynı zamanda hayatı bi denge içinde yaşadım spor salonuna gezilere gittim dil kursuna gittim 6 senede ayrıca 3.30 ort ile mezun oldum. Bunlar eski kafalar gördüğünüz bir kaç kişi ile tıpı yorumlamanızı istemem. Ben tıp fakültesine başlarken aynı şeyleri yaşadım yakınlarım nasıl okuyacaksın çok zor dedi yapamazsın diyen bile oldu... Kimi arkadaşım saçları döküle döküle çıktı kimisi çiçek gibi açıldı kendini geliştirdi yüzünden mutluluk okunarak çıktı fakülteden.Gündemden bağımsız şekilde işini iyi yapmak kazancınla kendini geliştirmek hayattan zevk almak ben şükrediyorum halime. Türk gençleri olarak bakış açınızı geniş tutun evet sınavlar bir basamak ama hayat sınavlardan ibaret değil istediğin her şeyi sorabilirsin sevgiler kardeşim
Edit çok önemli atlanan bir şeyi de ben söylüyüm iletişim becerisi kazanmaya bakın her meslekten ve sosyokültürel düzeyden insanlarla kuracaksınız, onlar hasta ve stresliler tabiki.. Anlayışı nezaketi öğrenin teşvik edici konuşmalar yapmayı öğrenin ama kendinizi de ezdirmeyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mgdr1010 -- 31 Mayıs 2024; 0:24:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kanka pursaklara gel, 100 tl
-
Edit kısmında olayı noktalamışsınız. özelliklede hasta birine teşvik edici, pozitif yaklaşan hekimlere hastalar çok daha sempati beslerek yaklaşıyor. bu da tedaviyi pozitif anlamında etkiler.
tıp okumak için ileri bir zeka yerine çok iyi ezber yeteneği lazım diye düşünüyorum. ne dersiniz.
-
Hayır ikisi de gerek değil bence ben ileri zekaya inanmıyorum hepimiz ortalama zekaya sahiptik çok zekilerle de biraz donuk kişilerle de karşılaştım ama ortak nokta herkes düşünce yapısını geliştirmişti ileri zeka ticarette vs işe yarar buna problem çözme becerisi krizleri yönetme becerisi diyelim
Tıp fakültesi boyunca ezber yaptığım zamanlar çok nadir bazı sözlü sınavlarda abalak sabalak şeyleri soran hocalar oluyodu o ara sabah ezberleyip akşamına unutuyordum zaten kalan her şey mantık çerçevesinde. Örn sağ ventrikül sol ventrikül kapaklar siz bunu ezberle öğrenemezsiniz altyapınız ve mantığınızı kullanmanız lazım ezber değil ama mantık geliştirmek diyebilirim
Örn sağ ventrikül sol ventrikül kapaklar deyince olaya 3 boyutla beraber analitik düşünce giriyor.
organları öğrenirken/ezberlerken öğrenme yeteneği yada analitik düşünerek ilintileyerek öğrenilebilir tama ama kemiklerdeki tepecik tümsekcik girinti ve çıkıntıları, altı üstü kafatasının kemiksel anatomisini mantıkla ve öğrenerek ben aklımda 3-5 sene tuttum diyen varsa cidden önünde 5 dakka saygı duyarım. ha siz mezunsunuz şimdi severek ve ilintileyip öğrendi iseniz bir tık daha çok şey hatırlarsınız kemik anatomisinde ama tamamen hatırlama diye bir şeyi ne bileyim bi femurda kaç adet anatomik nokta vardır.
Not: beşeri hekim değilim.
-
Hocam tekrar anatomi yazmayacaksanız hatırlamanıza da gerek yok zaten ilk 3 sene anatomi sonrası alınan stajlarda klinik olarak önemli noktalara fizyolojik püf noktalara tekrar tekrar değiniliyor öğrendiklerinle hasta atlaman imkansız hale geliyor. Benim okulumda hem plastik hem de ortopedi el cerrahisi anlatırdı sınavda ciddi ciddi her şeyine tabi tutulurduk iyiki çalışmışım ezberle değil de ameliyatta göre göre hastaları muayene ede ede. Zorunlu hizmette tüm bu öğrendiğim klinik anatomiyi fizyolojiyi kullandım ezberimde değildi ama mantığıma oturmuştu
+ Zaten bazı şeyleri kafanda oturmak zorundasın humerus kırığıyla gelen hastada dur ezberimi yokluyum diyemiyorsun n. Axillarisin seyri nerden dallara ayrıldığı vs görüntü aklına geliyor klinikle birleştirip tanı koyuyorsun. Ezberle bi yere varmak isteyen tıp fakültesi maks 2. Sınıftan bırakıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X