Dertsiz başınıza dert alırsınız derim. |
Tıp okurken yks hazırlanmak (2. sayfa)
-
-
hocam iyi düşün yks calismak zevkli bir süreç değil en iyi sen bilirsin,üniversite hayatından mahrum kalıcan kendini bu yola tam anlamıyla sokarsan çünkü 5kya filan girmen gerek 5kya ankarada var mi bilmiyorum tam ama ankaradaki tıpları yüksek hatırlıyorum.seni bu yola iten sebepleri 2 3 tur tekrar düşün
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1 senelik kaybı göze alıyorsanız tamamen YKS'ye odaklanmanızı tavsiye ederim çünkü bana kalırsa tıpın en zor yılı ikinci sınıf ki bunu pandemide online görmüş biri olarak söylüyorum, yüz yüze olsa ne yapardım diye zamanında çok düşünmüştüm. İkisini birden götürmeye çalışan ikisinden de olur bence birini seçmek lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5k ya var hocam, sebepler çok kuvvetli olmasa devam düşünebilirdim
hocam hangi kısımları zordu ne önerirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sizin programda nasıl bilmiyorum ama bizde kas iskelet sistemi hariç her şeyin anatomisi, fizyolojisi, histolojisi dönem 2'deydi dolaşım ve solunum kurulunda fizyoloji çok ağırdı, nöro kurulunda da anatomi çok zordu. Ben dönem ikide bu tıpsa bu zamana kadar okuduğum ne diye düşünmüştüm :) Önerecek pek bir şey yok günü gününe gidip haftasonu tekrar etmek lazım
bizde kas kemik ve nöro 1’deydi ondan belki biraz daha rahat oluruz ama diğer sistemler dediğiniz gibi. asıl 3’e en zor derler hocam belki bu yıl fikriniz değişir
Ben şu an 5'e geçtim hocam 3'te işin içine klinik girmeye başlıyor o yüzden bana çok zevkli gelmişti hatta geze geze geçmiştim. Biraz da ilgi meselesi tabii ama bir şeylerin temelini öğrenmek bana hep daha zor gelmiştir çünkü ilk defa tanışıyorsun, onu oturtunca gerisi daha rahat. Bir de klinik hocaları temel bilimler hocaları gibi olmuyor bunları zaten staja başlayınca daha ayrıntılı anlatacağım diyip fazla kasmıyorlar. Nörolojiden kurtulmuş olmak büyük avantajmış bizde program aşırı sıkışıktı ikinci sınıfı rahatlatmışlar çok da iyi olmuş. Bir de yazmayı unutmuşum mikrobiyolojinin özellikle immünoloji kısmı çok zordu.
aa hocam ben de 2 online geçti deyince bu sene sandım :D zaten bir dönemin sürekli online olduğunu unutmuşum.. şu 3 yıl bir an önce bitse de kurtulsak zaten hocam ya temel bilimleri ben pek sevmedim tabii sadece dönem 1’den sonra böyle düşünüyorum. teşekkürler bilgiler için
İşte bizi 15 gün tatil diye eve yolladılar 1,5 sene okul yüzü görmedik. Üçüncü sınıfın ilk sınavı sınıfın yarısı 40 falan aldı fena döküldük bizim bir alt dönemin de ilk yılı onlinedı 80 kişi büte kalmış okul acıyıp bütte çıkmış sordu da öyle geçtiler. İlk seneyi online alıp o şekilde ikiye başlamak çok zor oluyor sizin de öyle olacağı için söylüyorum ipleri baştan sıkı tutun her okul insaflı olmuyor. Kliniğe geçtikten sonra gerisi rahat zaten hastanede görünce her şey yerli yerine oturuyor. Teşekkürü hak edecek pek bir şey yazmadım o yüzden ekleme yapayım bazı öğrenciler textbook okuyor bazısı TUS kitabından çalışıyor ama bence bunlar hata hocalar kendi slaytlarından kendi önemli dedikleri yerleri soruyor o yüzden dersi dinlemek çok önemli. Saatlerce textbook okuyan arkadaşım benden düşük alıyordu tabii o benden daha hâkimdir ama ikimizde en nihayetinde o bilgileri kullanmadığımız için yarım yamalak hatırlıyoruz. TUS ile hocaların sordukları zaten gram benzerlik göstermiyor o yüzden bu şekilde yoğun yıllarda TUS kitabından çalışmak mantıksız ve zaman kaybı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne yapacağıma karar veremiyorum şu anda önümü göremiyorum, bildiğim şu olduğum yerde mutlu değilim sebeplerim de sağlam, içimde hala ukte ankarada okumak ki kendimi övmek için söylemiyorum herkesin ve kendimin benden beklentisi yüksekti, ne olduysa olmadı 3 sene de ama bir yanım bir daha denemek istiyor bir yandan da korkuyorum, yatay geçiş olsaydı hiç düşünmezdim böyle o da olmadı.
Hocam başka bir üniversiteye yatay geçiş düşündünüz mü? Düzceden Karabüğe gibi atıyorum..?
Hocam yatay geçiş için 2 üniversite denedim geçen seneye göre oluyordu diye hatta olur gözüyle baktım ama olmadı maalesef
Ganoyla mı denediniz myp ile mi hocam?
Gano
Gano 4 kişiye açılıyor, geçmek zor. Keşke myp deneseydiniz hocam
İstediğim yerlerin puanı biraz yüksel olduğu için myp denemedim hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X