< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Tıp okurken yks hazırlanmak
-
-
Tıbbın ağırlaşan yerlerine geliyorsunuz ikisini aynı anda götürmek mantıklı değil gibi.Çok net bir derece hedefi veya güveniniz yoksa devam etmenizi öneririm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şehre okula okey değilsen denemekten zarar gelmez yukardaki arkadaş yapma demiş ama 6 senelik eğitimde daha 2.senedeyken kâfi gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yapma demedim hocam ikisini aynı anda götürmek mantıksız dedim.Daha üni açılmadan karar verdiği tek bir yolda yürümesi başarı şansını arttırır
hocam bilgisizliğime verin böyle bir durumda okulu bir sene dondurma imkanı var mı acaba
Var hocam
Şehri gerçekten hiç istemiyorum, Ankara da bir tıp fakültesi kazanmayı istiyorum,o yüzden denemeyi düşünüyorum
Ben zamanında sağlıktan dolayı dondurdum.Dondurma için geçerli mazeret şart.Ya sağlığın kötü olduğundan rapor almalısın ya da maddi durumunun başka ilde okumaya elverişli olmadığını gösteren fakirlik belgesi almalısın.Yani sınava hazırlanıcam dondurmak istiyorum gibi bir şey yok (DİYE BİLİYORUM)
Hocam peki yks de kazansam ders saydırma gibi bir durum var mı biliyor musunuz
Hocam istemediğiniz bir yerde okumak zordur biliyorum ancak isteğiniz yine tıp fakültesiymiş.Prestijli okulda okumak avantajlıdır ama her şey değildir.Zaten 6 yıl normal süre bir de uzmanlaşmak isterseniz yıllar uzayacak.Bana soracak olursanız tıp tıptır her yerde okunur.Son karar sizin tabii ki başarılar dilerim
Taşra falan mı yani okuduğun yer Kars Siirt falan olsa hak veririm de öbür türlü mantıklı durmuyor
İkisini aynı anda yürütmek imkansız 2.sınıf çok zordur, şu an 2 olduğunuza göre ilk yılın ikinci dönemini online geçirmiş olmanız lazım bu da ikinci sınıfı ekstra zor yapıyor. Ben burda okuyamam diyorsanız komple sınava hazırlanın ama ikisini bir arada götürme isteğinizden yola çıkarak geçemezseniz olduğunuz yerde okumayı kabullenmiş durumdasız gibi duruyor o yüzden bana kalırsa hiç o topa girmeyin hem kazanamazsınız hem sınıfta kalırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loch Ness Gölü Canavarı -- 23 Ağustos 2023; 1:39:32 >
Fakülteden fakülteye değişiyor diye duydum hocam yani o konu bile kesin değil
Düzce
Hocam tek derste bile geçmek istediğiniz üniversite ile sizinki arasında uyumsuzluk varsa dönem tekrarı yapıyorsunuz. Tıpta derslerin ayrı ayrı sınavı olmadığı için ders saydırmak diye bir şey yok ya komple dönem sayılıyor ya da direkt dönem tekrarı. Bu yüzden genelde yatay geçişler 3. sınıfın sonunda yapılır çünkü stajlara geçmeden önce bütün üniversiteler eşitleniyor, ara dönemlerde de dediğim gibi uyumsuzluk sıkıntısı çıkabiliyor.
Evet maalesef uyumsuzluk oldu yatay geçişte ve 2022 puanları yüksekti o yüzden sıkıntı oldu. İstediğim üniversitelerle 2. Sınıf sonunda denklik oluyor geçen bildiklerim var ama şimdi 2023 te kolaydı ve yine yüksek olacak haliyle geçiş de zor olacak. O yüzden tekrar hazırlanmayı düşündüm hocam. Çünkü burada kalmak istemiyorum, zor olduğunu da biliyorum ama işte denemekten ne zarar gelir diye düşünüyorum.
Hocam bence tıp gibi bir bölüm için üni değiştirmek bu sınav sistemi için oldukça mantıksız . Daha insani bir sistem olsa okey derim de ,zaten zar zor tıpı kazanmissin
Başka bir tıp için mi başka bir bölüm için mi hocam
3 sene de aksilik üstüne aksilik oldu biraz derdim tyt ile olduayt iyiydi o yüzden acaba tyt ye ağırlık versem ne olur diye düşünüyorum son sınav 90 tyt 73.75 ayt idi
Başka tıp hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam istemediğiniz bir yerde okumak zordur biliyorum ancak isteğiniz yine tıp fakültesiymiş.Prestijli okulda okumak avantajlıdır ama her şey değildir.Zaten 6 yıl normal süre bir de uzmanlaşmak isterseniz yıllar uzayacak.Bana soracak olursanız tıp tıptır her yerde okunur.Son karar sizin tabii ki başarılar dilerim |
Benzer içerikler
- astigmat engelli raporu oranı
- yks sonuç belgesi hazırlama
- türk-alman üniversitesi taban puanları neden 2 tane
- deniz astsubay rahat mı
- biyokimya tus puanları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X