Şimdi Ara

Tıp Okuyan Var Mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
7
Favori
6.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tersini düşün. Bir dersten 49 alırsan ortalamaya 100'lük sistemde 49 olarak katılır. Fakat 4lük sistem olan yerlerde 49=0. Benim diploma puanım 2.33. Dörtlük sistemde düşük puan alırsan dezavantajlı oluyorsun. Sınırda geçtiğim için dersleri sıkıntısını çok çektim 4lük sistemin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura2163 -- 9 Temmuz 2019; 0:24:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp terk var, tavsiye almak istemezsin :d

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Sınıfın sınav ortalaması kaç hocam söyle de sınav zorluğunuzu görelim. Omü tıpta arkadaşım var, geçme notları 70 ama herkes 90-95 alıyor notlar havada uçuşuyor. Örnek sınav istedim, attı sorular bizim lise sorularından hallice. Akyuvar ile alyuvar farkı falan sorulmuştu Bizde çoğu sınavda 85 üstü bile görülmez, ki her fakültede olduğu gibi bizde de gerçekten aşırı inek kişiler mevcut. Günde 7-8 saat çalışan kişiler bile 80'i ancak görebiliyor.
    Ayrıca spor da yapıyorum kız arkadaşım da var belirttim, haftasonları bazen 2 gecelik tatillere gittiğimiz de oluyor arkadaşlarla. Beyninde tıp harici bir şey kalmaz lafına nereden geldiniz merak ettim. Hem de alanımı seviyorum ve bu alanda ilerlemek istiyorum yani olaya sınav odaklı bakan birisi değilim. Finalde 5 puan sorulacak derse bile giderim dersleri dinler çalışırım. Siz sınav odaklı çalışıyorsanız bilemem ben açıp makaleler falan da okuyorum dediğim gibi alanımı seviyorum ve sınav 1. önceliğim olmuyor. Düz ezber de yapmadım hala ilk öğrendiğimiz konuları açınca çoğu şeyi hatırladığımı görebiliyorum.
    Omü tıpta 1. Sınıfta kaç kişi kalıyor bak bakalım istersen.
    Diğer fakülte programı ile omü tıp programını kıyasla istersen. 90 95ler havada uçuyormuş hey allahım bilgisi yok fikri var. Trnin en zor 5 fakültesinden birisidir omü tıp

• Arkadaşlar kara komite gibi bilgisiz elemanların yorumlarını dikkate bile almayın. Hepsini okudum şu an her yorumda omü tıp'tan bahsetmiş artık ne kuyruk acısı varsa.
    OMÜ tıp'ta her sınavdan 90 üstü alan ve ortalaması 90 üstü olan yoktur.
    Senin zor anlaşılmaz dediğin guyton fizyoloji kitabını omü tıp öğrencileri pdö oturumları sayesinde hatim ediyorlar.
    1. Sınıfta 180 kişinin Büte 100 küsur kişinin de sınıfta kaldığı bir okuldan bahsediyoruz. 85 üstü ortalaması olan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
    Tabi bilmeden uydurmak kolay

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Ben size bir şey demedim zaten hocam demek ki zekisiniz. Olay kişisel değil ben de astronomi ile ilgilenirim teleskobum da vardır takip ettiğim dergiler de var. Spor da yaparım iki hobim var uğraştığım halihazırda anlayacağınız. Zaten lise obp bile bayağı düşüktür pek ders çalışmadığımdan. Hiçbir zaman o ineklerden olmadım.
    Bizim sınıf ortalaması 30-35 civarında oluyor. Son girdiğimiz finalde 68 alabildim en yüksek not da 74 idi. Direkt sayıları kıyaslamak bu yüzden tam doğru değil, dediğim gibi samsunda tıp geçme notu 70 ama ortalamaları da 75 falan. Sınav sonuçlarını istedim arkadaştan 95+ notlar havada uçuşuyor. Ben ise 2 senedir bizim fakültede 90 üstü göremedim, öyle 80 alanlar da sayılı oluyor üç beş kişi...
    Şimdi diğer mesajlarını da dikkate alırsak;

1-Omü tıptaki arkadaşım dediğin kişi ya seni kandırıyor yay da sen bize bol keseden sallıyorsun. Bizim fakültedeki sınavlardan gereksiz seçmeli bloklar (-belki bilmezsin- tıpta sanat, girişimcilik, işaret dili, hekim rolleri, tıbbi ingilizce, ortadoğu ve afrika gibi..) haricinde 90+ not alanı eğitim yaşantımda 2 defa duydum. Biri kendi dönemimde ki bu kişinin diğer notları 90+ değil diğeri de alt dönemimde ve bunun da notları 90+ değil.

2-Omüdeki sınavlara lise sınavından hallice demişsin. Sen de ygs lys midir artık hangisine girdiysen girdin o sınavlarda da saniyelik sorulara rastlamışsındır. Bir iki kolay soru gördüm diye sınavlar hakkında atıp tutamazsın. Bi bloğumuzda gelen soru Sigmund Freud'un ölüm tarihi mi doğum tarihi mi neydi. Sorunun anlamsızlığını geçtim meslek yaşantımda nasıl faydalı olacak onda şüphem var.

3-Evet geçme notumuz 70 diğer fakültelere göre yüksek ve bu sınavlar bize göre zor. İlk 3 teorik senemizde pdö ve mdu ile geçme notunu bi nebze azaltsak ta (65e bile yaklaşmıyor da neyse) stajlara geldiğimizde 70 eçme notu hayli bir zor.

4-O arkadaşım dediğiniz kişinin de 90+ olan notlarını çok merak ediyorum. Bunun yanında acaba bu Omü tıpla alıp veremediğinizi çözmeye çalışıyorum. Her 2 cevabınızdan biri bizim fakültenin kolay olması, 90+ notların olması. Sizin fakülteniz ne acaba?

5-Sizin üniversitenizdeki komite sorularınızı bekliyorum. O zor dediklerinizden.

Daha fazla söylenecek çok şey var ama kendimi yormak istemiyorum.

• SalimAydogdu kullanıcısına yanıt
    Ne kuyruk acısı birader ne alaka? Kuyruk acısı olan biri varsa o da sensin. Türkiyenin en iyisi olarak gösterilen cerrahpaşa için bile eşek bağlasan geçer derler bunu söyleyince oradakiler evet kolay bir fakültemiz var diyip kabul ediyorlar. Sana ne oluyor bu kadar celallendin? İşim yok yalan mı söyleyeceğim? Arkadaşım orada var diye biliyorum. Kolay olduğu söylenen bir sürü fakülte var ve omü de bunlardan biridir lakin diğerlerinde okuyan arkadaşım yok yorum yapamıyorum. Çocuk bana notları gösterdi gözlerimle gördüm. Sınıf ortalamalarınız 75 civarında yalan mı bu? Bizde 30 iken aynı komitede. Benim 82 ile okul birincisi olduğum komitede omüdeki arkadaşım 94 alarak ilk 10’a girememişti. Utanmadan en zor 5 fakülte arasında demişsin bir de. Her fakültede ilk sene kalan çok oluyor alışma süreci vb her yerde geçerli bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 9 Temmuz 2019; 8:6:3 >
  • TıpİsteyenBiri T kullanıcısına yanıt
    Fakülte ile ne alıp veremediğim olacak? Orada arkadaşım var ve biliyorum diye orası hakkında konuşabiliyorum. Kolay olduğu söylenen bir sürü fakülte daha var ancak oraları bilmediğimden yorum yapmadım. Sınav ortalamalarınız 75 civarı değil mi? Yalan mı bu yani? Arkadaşım gösterdi aynı komitede ben 82 ile sınıf birincisi oluyorken omüde 95+ üstü 10 kadar not vardı. Fakültemiz çıkmış soru paylaşmıyor ama omüde aşağıdakilerden hangisi rna virüsüdür diye sorulurken bize 7-8 satırlık klinik sorular sorulup enfekte nedeninin hangi virüs olduğunu anlamamızı istiyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 9 Temmuz 2019; 7:51:4 >
  • SalimAydogdu kullanıcısına yanıt
    Bu sene tıptan mezun olacak birisi olarak ben de defalarca Omü Tıp’ın çok kolay olduğunu duydum, bizzat orada okuyan kişilerden de olmak üzere. Siz neye dayanarak en zor 5 fakülte arasında diyebildiniz acaba? Ayrıca neden bu kadar savunmaya geçtiniz onu anlamadım. Fakültenin kolay olması oranın kalitesiz veya başarısız olduğunu göstermez. Bir fakülteye kolay demek de hakaret değildir. Daha yenisiniz sanırım bu alanda

• quote:

Orijinalden alıntı: YksAğlattı

Bu hiç benlik bişey değil ben böyle yapsam yine yetişmez benim, üşeniyorum çünkü sona kalınca
    Dediğim gibi tamamen kişisel tercih meselesi. Kendi çalışma şeklini kendin bulman gerekiyor.

Ama sana şöyle bir tavsiye vereyim. Arkadaş ortamı çok önemli. Arkadaş ortamın çalışkan zeki ise sen de ister istemez onlara benziyorsun.

• Cikmis bak gec reis

• Not konusunda fakülteye girdiğimde aynı şeyleri yaşadım. Nasıl çalışacağımı bilmiyorum. 1 sınıfta 58 ortalama ile büte kalmıştım. Çok zor stresli olmuştu seni anlıyorum. Şuan 3. Sınıfı bitirdim. 2. Sınıfta sınava 20 gün kala aralıksız hergün 3-3,5 saat çalışmaya başladım. Ders programını yazıcıdan çıkararak çalıştığım derslerin üzerini çizmeye başladım bu sayede hem ders kaçırmadim hemde önümde ne kadar ders kaldığını bilmek beni çalışma anlamında kamçıladı. Slaytlarida çıkardım ve önemli olan yerleri kağıda yazdım ama bu notu hiç bir zaman okumam çünkü slayttaki herşeyi bilmem gerekiyor her zaman son 2 gün tekrar yapılmalı her şeyi. Her şeyi tekrar anlamaya çalışma sadece oku o bile büyük fark yaratır. Bir de şunu unutma önemli 2 saatlik dersin soru sayısı 1 ise hocanın önemsemediği 2 saatlik dersin soru sayısıda 1 dir kendini çok oyalama tüm sorular için çalış. Bunların sonuncu neredeyse 2 sınıftan beri girdiğim 13 kurul sınavından 75 aşağısında not almadım umarım yardımcı olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• FrederikChopin kullanıcısına yanıt
    Çıkmış çok az çıkıyo malesef :(

• Roxio kullanıcısına yanıt
    Tam da öyle bi arkadaş grubundayım. Ben gezelim diye zırlıyorum onlar kütüphaneye gidelim diye. Sonuç olarak onlar kütüphaneye gidiyo ben evde yatıyorum. Artık düzelmem gerek. Sağol tekrardan

• Hocam eskişehirin çıkmış işini değiştirdiler o konuda geçmiş olsun dilerim . Lakin esogü zor bir fakülte değil sanırım sistemi hiç çözememişsin . 2+1 de eğer çok fazla miktarda çalışırsanız ders notu ile bu işi halledebilirsiniz . Ya da yayıla yayıla öğrenci notlarından da gidebilirsiniz . +1 kısmına yani pratik haftası olan kısıms biraz daha çıkmış kısmı kalıyor .

Eğer hedefiniz finalsiz geçmek ise 75 ort yapmak bu şekilde brisz zor . Düzenli çalışmanız lazım onun için .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KlasikNick K kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela bu günde 3 saatlik çalışma zamanında ne yapıyorsunuz? Full slayt mı okuyorsunuz? Bi de şu ders programı yazdırma işi aşırı mantıklıymış. Çok teşekkür ederim

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Esogü de sınıf geçmek zor değil, lakin çıkmış olmadığı için baya bişey bilmek zorunda kalıyorsun. Bi de sınava çalışma kısmı kötü bizim ya. Çok çok çok ayrıntı ve saçma bi şekilde çok kliniğe yönelik şeyler çıkacağını bilerek insanın çalışası gelmiyor. Yoksa sınıf geçilir. Bu anlamda zor geliyo bana. Başka fakültelerdeki arkadaşlara sorduğumda çok daha yüzeysel işlediklerini görüyorum, sonra sinirlerim tepeme çıkıyor. 75+ bence de sıkıntılı ama final stresi çok fenaydı bu sene. O yüzden deniycem finalsiz için. Mecbur çalışıcaz. Teşekkürler

• Eğer slaytlar varsa genelde slaytlar üzerinden çalışıyorum ancak slaytları okuyup geçmiyorum. Önemli olduğunu düşündüğüm yerleri yazdığım için bu beni yavaşlatıyor slayta daha çok bakmak zorunda oluyorum bu da daha iyi hatirlamami sağlıyor. Şimdi günlük 3 saat dedim ama durumuna göre bu 4-6 saate çıkabilir. Gerekip gerekmediğine ders programına bakarak karar verirsin. Tabii herkesin stilli farklı günlük çalışmayı da deneyebilirsin. Arkadaşım çoğu gün çalışıyor günlük stille,notları genelde benden 5-6 puan yüksek oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.