|
Bildirim
|
2. sınıfı dönem birincisi bitirdim. Her ders en öndeyim, her dersi dinlerim, not ve ses kaydı tutarım. Eve gidip anlatılan konuları kitaptan çalışıp anlamadığım yeri ses kaydından dinlerim ve önemli yerleri deftere temize çekerim. Haftasonu da 5 günlük öğrendiklerimi tekrarlarım, kitaptaki soruları çözerim, cerrahpaşa çıkmış sorularını çözerim (bizim fakülte vermiyor). Sınav öncesi boşluk koyarlar genelde tüm her şeyi tekrar edip girerim. 80-90 arası alıyorum genelde, zor sınavlarda 68-72 aldığım falan da oluyor.
Guyton bitir denmiş imkansız çok detaylı ve ağır bir kitap. Ders işlenirken eve gelip okursun o yeter. 1000 sayfalık insan fizyolojisi kitabın şimdi okusan da bir halt anlamazsın. işin sırrı düzenli çalışmak. Spor da yapıyorum, kız arkadaşım da var onunla da vakit geçiriyorum. Her gün eve kapanıp 8 saat ders çalışmıyorum anlayacağın. Haftaiçi günlük 2-3 saat çalışıyorum, boşluk olan günler spora gidiyorum. Haftasonu da yine günlük 3-4 saat tekrar yapıyorum günün gerisi bana kalıyor, arkadaşlarla veya kızla buluşuyorum. |
Bunlari yapmadan 80 aliyorum en dusuk 75 aldim iyi sayilan ve 65 ike gecilen bir tiptayim. Sadece derse giderim notumu derste tutarim. Anlamadigim kisimda arastirma yaparim birine sorarim. Hepsi bu kadar. Bu arkadas gibi yaparsaniz muhtemelen tip harici beyninizde hicbir sey yer almaz. Tabi kendi tercihiniz bu
|
Omü tıpta 1. Sınıfta kaç kişi kalıyor bak bakalım istersen.
Diğer fakülte programı ile omü tıp programını kıyasla istersen. 90 95ler havada uçuyormuş hey allahım bilgisi yok fikri var. Trnin en zor 5 fakültesinden birisidir omü tıp |
Arkadaşlar kara komite gibi bilgisiz elemanların yorumlarını dikkate bile almayın. Hepsini okudum şu an her yorumda omü tıp'tan bahsetmiş artık ne kuyruk acısı varsa.
OMÜ tıp'ta her sınavdan 90 üstü alan ve ortalaması 90 üstü olan yoktur. Senin zor anlaşılmaz dediğin guyton fizyoloji kitabını omü tıp öğrencileri pdö oturumları sayesinde hatim ediyorlar. 1. Sınıfta 180 kişinin Büte 100 küsur kişinin de sınıfta kaldığı bir okuldan bahsediyoruz. 85 üstü ortalaması olan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Tabi bilmeden uydurmak kolay |
Bu sene tıptan mezun olacak birisi olarak ben de defalarca Omü Tıp’ın çok kolay olduğunu duydum, bizzat orada okuyan kişilerden de olmak üzere. Siz neye dayanarak en zor 5 fakülte arasında diyebildiniz acaba? Ayrıca neden bu kadar savunmaya geçtiniz onu anlamadım. Fakültenin kolay olması oranın kalitesiz veya başarısız olduğunu göstermez. Bir fakülteye kolay demek de hakaret değildir. Daha yenisiniz sanırım bu alanda
|
Olay basit, her derse gitmemek. Gidilmesi gereken derse de esek gibi gitmek. Bunun ayrimini yaparsan notlarin iyi olur. Gitmedigin vakitleri de ders+hobi birlestirebilirsin. Yok ben her ders ses kaydi aliyorum not cikariyorum anlamadigimi tekrar dinliyorum hafta sonu tekrar atiyorum 2 3 saat falan suruyor hepsi tamamen zirvalik. Sabahtan aksama kadar ders olur cogu zaman. Her ders ortalama 80 90 slayt zaten :D uzun lafin kisasi hergun calisacaksin duzenli sekilde.
|
Tersini düşün. Bir dersten 49 alırsan ortalamaya 100'lük sistemde 49 olarak katılır. Fakat 4lük sistem olan yerlerde 49=0. Benim diploma puanım 2.33. Dörtlük sistemde düşük puan alırsan dezavantajlı oluyorsun. Sınırda geçtiğim için dersleri sıkıntısını çok çektim 4lük sistemin
|
Sınıfın sınav ortalaması kaç hocam söyle de sınav zorluğunuzu görelim. Omü tıpta arkadaşım var, geçme notları 70 ama herkes 90-95 alıyor notlar havada uçuşuyor. Örnek sınav istedim, attı sorular bizim lise sorularından hallice. Akyuvar ile alyuvar farkı falan sorulmuştu Bizde çoğu sınavda 85 üstü bile görülmez, ki her fakültede olduğu gibi bizde de gerçekten aşırı inek kişiler mevcut. Günde 7-8 saat çalışan kişiler bile 80'i ancak görebiliyor.
Ayrıca spor da yapıyorum kız arkadaşım da var belirttim, haftasonları bazen 2 gecelik tatillere gittiğimiz de oluyor arkadaşlarla. Beyninde tıp harici bir şey kalmaz lafına nereden geldiniz merak ettim. Hem de alanımı seviyorum ve bu alanda ilerlemek istiyorum yani olaya sınav odaklı bakan birisi değilim. Finalde 5 puan sorulacak derse bile giderim dersleri dinler çalışırım. Siz sınav odaklı çalışıyorsanız bilemem ben açıp makaleler falan da okuyorum dediğim gibi alanımı seviyorum ve sınav 1. önceliğim olmuyor. Düz ezber de yapmadım hala ilk öğrendiğimiz konuları açınca çoğu şeyi hatırladığımı görebiliyorum. |
Şimdi diğer mesajlarını da dikkate alırsak;
1-Omü tıptaki arkadaşım dediğin kişi ya seni kandırıyor yay da sen bize bol keseden sallıyorsun. Bizim fakültedeki sınavlardan gereksiz seçmeli bloklar (-belki bilmezsin- tıpta sanat, girişimcilik, işaret dili, hekim rolleri, tıbbi ingilizce, ortadoğu ve afrika gibi..) haricinde 90+ not alanı eğitim yaşantımda 2 defa duydum. Biri kendi dönemimde ki bu kişinin diğer notları 90+ değil diğeri de alt dönemimde ve bunun da notları 90+ değil. 2-Omüdeki sınavlara lise sınavından hallice demişsin. Sen de ygs lys midir artık hangisine girdiysen girdin o sınavlarda da saniyelik sorulara rastlamışsındır. Bir iki kolay soru gördüm diye sınavlar hakkında atıp tutamazsın. Bi bloğumuzda gelen soru Sigmund Freud'un ölüm tarihi mi doğum tarihi mi neydi. Sorunun anlamsızlığını geçtim meslek yaşantımda nasıl faydalı olacak onda şüphem var. 3-Evet geçme notumuz 70 diğer fakültelere göre yüksek ve bu sınavlar bize göre zor. İlk 3 teorik senemizde pdö ve mdu ile geçme notunu bi nebze azaltsak ta (65e bile yaklaşmıyor da neyse) stajlara geldiğimizde 70 eçme notu hayli bir zor. 4-O arkadaşım dediğiniz kişinin de 90+ olan notlarını çok merak ediyorum. Bunun yanında acaba bu Omü tıpla alıp veremediğinizi çözmeye çalışıyorum. Her 2 cevabınızdan biri bizim fakültenin kolay olması, 90+ notların olması. Sizin fakülteniz ne acaba? 5-Sizin üniversitenizdeki komite sorularınızı bekliyorum. O zor dediklerinizden. Daha fazla söylenecek çok şey var ama kendimi yormak istemiyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 8 Temmuz 2019; 17:27:23 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratYakinFanboi -- 8 Temmuz 2019; 17:39:0 > |
|