Şuan kars kafkas üni kütüphanesindeyim evet burası üni okumak için uygun bir şehir değil fakat çoğu iç anadolu üniversitesinden iyidir buranın - 40 derece soğuk olması tercih edilmez hale getiriyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TIP OKUYANLAR/OKUYACAKLAR buyurun (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Abartma hocam herkes komitelere 2 hafta kala falan başlamıyor mu her ünide
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bizde oyle degil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bize giren hocalar cerrahpasanın hocaları
Cerrahpasanin kendi hocalari bile o kadar zorlamazken (benimkisi duyum yanlışım varsa affola) size girenler neden zorluyor
cerrahpasa cok zorlamıyor çapa çok zorluyor bizim okul capadan kolay ama dıger bı cok unıden zor sızınkı de baya kolaymıs dedıgın gıbıyse.
-
hocam unınız de kolaymıs neden sıkılyıorsunuz tıptan?
-
Zor çünkü anatomiden falan hiçbir sey anlamıyorum
bunu demek istemiştim ben de
evet hocam ben de anatomıdeyım ayrıntı cok ama bunlar donemsel seyler bence.
-
hocam ne yalan söyleyeyim. belli bir dönemde hekimlik yapmış bir güruh zaten voleyi vurdu. ben bizim neslin bu kadar şanslı olacağını sanmıyorum. ayrıca uzmanlık eğitimini aldığın üniversite bence çok daha önemli meslek açısından. işe yarar eğitimimizi uzmanlıkta alacağız. allah aşkına, 4. komiteye bile 3. komite konularını kafamdan silerek giriyorum. çoğu tıpçı böyledir. bu koşullarda ünide ne kadar iyi bir eğitim alırsan al, ne kadarını mesleğe taşıyabilirsin ki?
akredite varsa çoğu fakülte birbirinin aynısı. fırattan çıkan da hacettepeden çıkan da aynı. ikisi de akrediteli, tusta birbirlerine karşı avantajları yok vb. ikisi de pratisyen tusu kazanamazlarsa. elbette hacettepeli isterse çok verimli bir 6 yıl geçirebilir. üniversite o kadar çok imkan veriyor ki. yurtdışı staj bursu, 15 20 kadavra, süper imkanlar. mükemmel konum ve hastane. hepsinden iyisi hacettepe tıplı markasını kullanabileceksin. ama tusu kazanamazsan sadece pratisyensin işte. en fazla hacettepe tıplıyım diyerek teyzeleri ve üni sınavına hazırlanan gençleri etkilersin. fazla iddialı konuşmuş olabilirim. kusura bakmayın.
-
benim valide erciyes mezunu o yüzden bazı hocaları tanıyorum ve diyebilirim ki hiçbirinin top tıplardaki hocalardan eksiği yok
Haklısınız hocam özellikle komite bittiğinde bilgilerin de silinmesi olayını çok güzel açıklamışsınız. Uzmanlık bence de lisanstan daha önemli. Lisanstaki eğitim vizyon ve şehir açısından tabii ki çok önemli ama asistanlık daha kritik elbette.
Ben bizim nesil olarak hâla doktorlukta treni kaçırdığımızı düşünmüyorum, bence bizim neslin de hâla şansı var
Alıntı
metni:4. komiteye bile 3. komite konularını kafamdan silerek giriyorum. çoğu tıpçı böyledir. öyle düşünüyorsun hatta sorduğunda bile hatırlamakta zorlanıyorsun ama bir göz attığında çok kolay hatırlayabiliyorsun ve bunları 6. sınıfın sonuna kadar hep göreceksiniz ve karşınıza çıkacak ve 5. sınıfın sonuna geldiğinde kendi şunu diyeceksin gerçekten tüm her şeye hakimim ve eskiden çok zor hatırlarım denilen konuları ustaca biliyorsun klinik ile bağlantısını kurup vakaları kolayca çözebilir hale geliyorsun
en önemlisi yorum yapabiliyorsun
hatta 6. sınıfa geçerken bir hekim oluyorsun aslında sana biri geldiğinde derdini ve şikayetini anlattığında sen hastana nasıl sorular soracağını ve nasıl ön tanılara gideceğini öğrenerek intern doktor olacaksın boşuna dememişler 6. sınıfta asıl doktorluk başlıyor diye sen gerekli tanıya götürecek testleri isteyebilirsin ve belirlediğin tanıya yönelik tedavi programını düzenler hale geleceksin
zaten 4. sınıftan 5. sınıfa kadar yüzlerce anamnez alarak hatta daha fazlası vardır, internlüğe geçeceksin
-----------------------
özetçe ben de ilk 2-3 sınıfta hep soruyordum bir hasta gelse ben nasıl yaklaşırım bu kadar tiğeorik bilgiyi nasıl aklımda tutacağım ve onlarla yorum yapacağım hepsi birbirine karışıyor bu işin içinden nasıl çıkacağım gibi düşüncelerim vardı
şimdi 6. sınıfa geçiyorum yakında ve şu an perifere beni gönderseler 1. basamakta hatta acilde falan rahatça hasta bakacak kadar düzeye geldiğimi düşünüyorum ve bundan sonrası anca uzmanlığın derinlikleri olabilir ve çoğu stajda da yandal bilgileri için gerekli kaynakları bitirmiş olarak söylüyorum 6. sınıfa geçerken gerçekten kendini tam bir hekim olarak hissedeceksin
-
ayt fen reçetesi yazın da ben de kazanayım
-
Hastanede olmak ruhumu sıkıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ne öğrencen genetik biyokimya falan unutuluyor zaten. şu anda sınıfı geçmeye bak gerisini salla. notmuş kaliteymiş öğrenmeymiş boşver 1.sınıf için değmez
-
Hocam ama 2. 3. Sınıfta, klinikte falan bu bilgiler lazım olmaz mi ? Şu an tam anlamıyla hiçbir şey bilmiyorum desem yeridir
Knk şimdilik oku geç sınav için çalış beynine güven girer onlar. Sonra hatırlarsın.
Ya mesela şu anda apoptozis falan görüyorsun dimi. Bir sürü hücre sinyal molekülleri p53ler vs.
Ben onları 2 hafta önce gerçek manasıyla anladım çunkü patolojide hücre hasarı çalışınca oturdu. Geçen senenin slaytina goz gezdirdim cuk diye kafama girdi.
E.R. stresinden bahsetmiştik 1de. Aynı şekilde patolojide necrosis çalışırken tam olarak ne olduğunu anladım.
Düzenleme: glikoliz vs. çok matah görme. Tusçular 1 günde alayını işliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviEfendi -- 14 Mayıs 2023; 19:48:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X