Şimdi Ara

Tıp okuyup yurt dışına kaçmak isteyenler ülkeyi sömürmüş sayılmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: coreturk4

kazanmak ile kazanamamaya nasıl bağladın? Benim demek istediğim devlet yerine bir vakıf üniversitesinde okusaydın şu kadar giderin olacaktı. Devlette okuduğunda da senin bu giderlerin var fakat bu giderleri karşılayan birileri var. Sanma ki senin ailenin verdiği vergiler bu giderlerin TAMAMINI karşılıyor. Bunu daha da uç noktalara taşımak gerekirse yetimhanede büyümüş Devletin okullarında Tıp okumuş birisinin tahsilini tamamlar tamamlamaz yurt dışına gitmesi denilebilir. Bu yapılamaz, kanunlar engelliyor vb. bir şey demiyorum fakat bunun benim gözümde etik olmadığını ve yarın ben de bunu yapsam yine de bunun etik olmadığını söyleyeceğimi söylüyorum. Eğitimin sosyal devletlerde bir hak olduğunu biliyorum. Ailen de sana 18 yaşına kadar bakmak zorunda bu da senin bir hakkın. 18 yaşından sonra ailenle bir daha görüşmezsin bunu yapabilirsin bunun önünde bir kanun yok fakat bu da etik değil.
    Oyuncu yere düştü rakip takım topu taça attı. Ardından taçı kullanan takım topu vermek zorunda değil fakat bu da etik değildir. Aynı şekilde yapılabilir hakkıdır. Demek istediklerimi anlamanı beklemiyorum fakat cevap vermemeni istiyorum çünkü neticeye varılamayacak bir konu. Kimseye bir faydası yok.
    bro senin anlamak istemediğin şey 60 bin lira olan tıp fak. de bütün paranın eğitime gittiğini sanman.

bende Aziz Sancar bu ülkeden çıksın isterim Amerika'dan değil ama adam bile bir şeyler görmüş ki gitmek zorunda kalmış.

insanlar hayatta bir kere geliyorsa iyi yaşamak ister bu yüzden duygusal bakma olaya.

Kazanamama olayı ise sen durup dururken bir tıp fakültesine 60 bin lira verir misin? tıp hakkında genel bilinen ilk 20knın 17ksı tıpa gider devlet de sıralama kapanır geriye kalan 20k nın üstünde ki adam da parası varsa tıp seçebilir ve gidebilir.

Bu ülkede ilk 40k da bile 60 bin lira tıpa para verebilecek insan sayısı 2kyı geçmez.

Dersen ki yüzde 50 indirim ile okurum kusura bakmada tıp da en önemli şeyin tecrübe olduğunu bilmezsin ozaman zorttirik bir özel üniversitenin tıp fak okuduğun zaman kaç hasta görebilirsin veya örnek Malatyada Samsunda tıp okursan kaç hasta görebilirsin.

Verdiğin parametreler kendileriyle çelişiyor bro.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Sadece gelir vergisinden bahsettim diğer vergilere kdv ye falan girmedim ayriyeten geliri düsük olanların hiçbiri vakıfta okumuyor ve vakıf ücretleri sadece masraf değil büyük bir kısmı sahibin cebine giden para ama hadi seni kırmayalım maaşı 1600+1600 (ki hiç kimse 40 yıl asgari ücretle çalışmaz )yapalım 40 yıl çalişsalar 230bin sadece gelir vergisine gidiyor kalan paranın minimum vergisi 18 kdv ile 235 bin ötv si cart curtunu saymadım bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 15 Ekim 2018; 18:52:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.