Şimdi Ara

Tıp okuyup yurt dışına kaçmak isteyenler ülkeyi sömürmüş sayılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ve tekrar türkiye topraklarına adım attığı anda hapsi boylamalılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kafa pırıl pırıl.

sen özel üniversiteye niye ödüyorsun para?

1)KAZANAMAMIŞSIN

2)YINE KAZANAMAMIŞSIN

3)BAK TEKRAR SOYLUYORUM KAZANAMAMIŞSIN

sana bu durumda acırlar mı sanıyorsun? evet tıp giderleri vb pahalı hocası da öyle ama asıl neden kazanamamış olman.(gelip bana koç deme kalp kırarım)

Hazineye pay şu aileden şu kadar diye gitmez üniversitelerin genelde tıp fakültesi açmasının nedeni hastahane açıp ödeneği yükseltmek.

hastahaneye giden bir insan ssk bağkur bazen döner sermayeden para öder bunun belli bir kısmı hastahanede kalır öğrencilere ödenek malzeme vb şeyler için.

kaldı ki eğitim sosyal devletlerde bir haktır.

ayrıca keşke vergi senin anlattığın gibi hesaplansa ne güzel olurdu varya.
  • Ne hapsi kardeş birde besleyecek miyiz direk racon değil kafa keselim

Tıp isteyen arkadaştan hiç kullanılmamış pırıl pırıl beyin (!)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam tersi yapılmalı adam türkiye de tıp kazanmış+okumuş+ uslm sınavı ile yurt dışına gitmiş.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 10 Mart 2021; 20:56:43 >
  • Konuya ciddi bir bakış açısıyla yaklaşırsak devlet okulunda Tıp biter bitmez yurt dışına gitmiş birisi Ülkeyi sömürmüştür. Çünkü o üniversite Herkesin vermiş olduğu vergilerle açılıyor. Çiftlikbank ile paralel benim gözümde.

Bu konuda HİÇ tartışmaya girmeyin, isteyen gitsin yurt dışında icra etsin işini fakat bunu yaparken de terkettiği yere hiçbir borcu olmadığını zannetmesin. İster geri döner öder, isterse geri dönmez bunun üzerine bir yasa yok bildiğim kadarıyla ve kimse karışamaz zaten.
  • Ok
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    O okullar açılırken kendisinin de vergileriyle açılıyor sonuçta. O da kendi vergi ödediği kadarını kullanıp okuyup çıkıyor üniden. Sanki üstüne yapıyorlar üniyi de hak yemiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AreStillRed

O okullar açılırken kendisinin de vergileriyle açılıyor sonuçta. O da kendi vergi ödediği kadarını kullanıp okuyup çıkıyor üniden. Sanki üstüne yapıyorlar üniyi de hak yemiş olsun.
    eğitimin bir hak olduğunuda bilmez bu boşuna cevap vermişsin.

• Bu sadece tıpcılara mı özel?
  • AreStillRed kullanıcısına yanıt
    Normal bir vakıf üniversitesinde Tıp okuyabilmek için senelik 60bin lira ödüyorsun x6dan 360bin lira eder. Senin ailen nasıl bir aile ki 360 bin lira vergi ödemiş oluyor? Ve bu ailenin ödediği vergiler sayesinde almış olduğu tüm diğer hizmetleri de düşün.
  • eğitim bir hak değil demedim ki
    Tahsilini Türkiye'de yapmış birisi tahsilini bitirir bitirmez yurt dışına gitmesi ve ardından geri dönmemesi durumunda etik olmayan bir şey yapıyor. Eğer ki eğitimini Türkiye'de tamamlıyor isen bir süre burada çalışman gerekir veya bir şekilde bu borcu ödemen. Benim gözümde etik değil. Bunu yapabilirsin, bunun karşısında hiçbir engel yok, en fazla benim gibi 1-2 kişi bunun etik olmadığını söyler. Bunu yarın üniversite bittiğinde bende yapabilirim fakat eğri eğridir, doğru doğrudur. O zaman da aynısını söylerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: coreturk4

Normal bir vakıf üniversitesinde Tıp okuyabilmek için senelik 60bin lira ödüyorsun x6dan 360bin lira eder. Senin ailen nasıl bir aile ki 360 bin lira vergi ödemiş oluyor? Ve bu ailenin ödediği vergiler sayesinde almış olduğu tüm diğer hizmetleri de düşün.
    kafa pırıl pırıl.

sen özel üniversiteye niye ödüyorsun para?

1)KAZANAMAMIŞSIN

2)YINE KAZANAMAMIŞSIN

3)BAK TEKRAR SOYLUYORUM KAZANAMAMIŞSIN

sana bu durumda acırlar mı sanıyorsun? evet tıp giderleri vb pahalı hocası da öyle ama asıl neden kazanamamış olman.(gelip bana koç deme kalp kırarım)

Hazineye pay şu aileden şu kadar diye gitmez üniversitelerin genelde tıp fakültesi açmasının nedeni hastahane açıp ödeneği yükseltmek.

hastahaneye giden bir insan ssk bağkur bazen döner sermayeden para öder bunun belli bir kısmı hastahanede kalır öğrencilere ödenek malzeme vb şeyler için.

kaldı ki eğitim sosyal devletlerde bir haktır.

ayrıca keşke vergi senin anlattığın gibi hesaplansa ne güzel olurdu varya.

• quote:

Orijinalden alıntı: coreturk4

eğitim bir hak değil demedim ki
    Tahsilini Türkiye'de yapmış birisi tahsilini bitirir bitirmez yurt dışına gitmesi ve ardından geri dönmemesi durumunda etik olmayan bir şey yapıyor. Eğer ki eğitimini Türkiye'de tamamlıyor isen bir süre burada çalışman gerekir veya bir şekilde bu borcu ödemen. Benim gözümde etik değil. Bunu yapabilirsin, bunun karşısında hiçbir engel yok, en fazla benim gibi 1-2 kişi bunun etik olmadığını söyler. Bunu yarın üniversite bittiğinde bende yapabilirim fakat eğri eğridir, doğru doğrudur. O zaman da aynısını söylerim
    yahu üniversiteler kampüsde olan cafeler için bile hayvan gibi kira alıyor neredeyse bir ibf geçindirirsin o kirayla.

öğrencinin devlete en büyük borcu ilkokul kitapları.

sen tyt ayt bile girmek için cuvalla para ödüyorsun bu paranın hepsini gelecek sene sınav için mi kullanıyorlar?

bütçe öyle hesaplanmaz gelir gider öyle hesaplanmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    oda ayrı bir rezillik o konuya girmek bile istemiyorum sen ülkenin her yerini yaşanabilir seviyeye getiremezsen okumuş adam oraya gitmez.

Vakıf aldığı tüm parayı senin eğitimin için almadığını bilmeme imkanın yok diye düşünüyorum. O parayla hem burslu-yarım bursluları da okutuyor hemde kendi cebine de para dolduruyor o yüzden devletle kıyaslaman çok saçma. Onun dışında vergi oranlarına da bir bak bence. Günde bir paket sigara içen birisi her gün min. 6 TL sadece sigaradan vergi ödüyor. Ayrıca sen kimsenin ailesinin harcamalarını bilmediğin için dediğin gibi olsa bile böyle bir genelleme yapamazsın. Son olarak insanlar devlet için değil devlet insanlar için hizmet eder.

Sen gelir vergisi nedir biliyor musun 14bin küsüre kadar %15 olan vergi aylık 5+5 kazanan bir çift 40 yıl çalışsa 720bin lira vergi veriyor diğer vergilere girmiyorum bile

• kazanmak ile kazanamamaya nasıl bağladın? Benim demek istediğim devlet yerine bir vakıf üniversitesinde okusaydın şu kadar giderin olacaktı. Devlette okuduğunda da senin bu giderlerin var fakat bu giderleri karşılayan birileri var. Sanma ki senin ailenin verdiği vergiler bu giderlerin TAMAMINI karşılıyor. Bunu daha da uç noktalara taşımak gerekirse yetimhanede büyümüş Devletin okullarında Tıp okumuş birisinin tahsilini tamamlar tamamlamaz yurt dışına gitmesi denilebilir. Bu yapılamaz, kanunlar engelliyor vb. bir şey demiyorum fakat bunun benim gözümde etik olmadığını ve yarın ben de bunu yapsam yine de bunun etik olmadığını söyleyeceğimi söylüyorum. Eğitimin sosyal devletlerde bir hak olduğunu biliyorum. Ailen de sana 18 yaşına kadar bakmak zorunda bu da senin bir hakkın. 18 yaşından sonra ailenle bir daha görüşmezsin bunu yapabilirsin bunun önünde bir kanun yok fakat bu da etik değil.
    Oyuncu yere düştü rakip takım topu taça attı. Ardından taçı kullanan takım topu vermek zorunda değil fakat bu da etik değildir. Aynı şekilde yapılabilir hakkıdır. Demek istediklerimi anlamanı beklemiyorum fakat cevap vermemeni istiyorum çünkü neticeye varılamayacak bir konu. Kimseye bir faydası yok.

• Beynin yurtdışına çıkmış heralde

• aylık 5+5 kazanan bir çift yok etrafımda. Eminim ki devlette tıp okuyanların büyük bir kesiminin ailesinin 10bin veya üzeri geliri yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.