Şimdi Ara

Tıp seçeceklere tavsiye (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Adminler cengci hocam .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8.maddeye yüzde 738236 katılıyorum.
    Akraba ortamında tanıtılırken bu da bizim oğlan denir suratınıza bakılmaz, tıp okuyor denince maşallah maşallah, ne kadar guzel denir...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam tüm bu şartlara rağmen tıp yazılır mı sizce ? Yoksa durum o kadar mı vahim. Tıp istememe rağmen kötü koşullardan ötürü mühendisliğe kayıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hissettiklerime tercüman olmuşsunuz. Özellikle 8 numara o kadar doğru ki anlatamam.

• Gidip hemen atlas almanın derdine düşmeyin.Üst dönemlere sorun soruşturun boşu boşuna 500 lira bayılmayın.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Ankaratıplı sana bir şey soracağım. Zamanının belki de en iyi korunan fakültelerinden birinde (Gülhane) okuyorum. Bu fakültenin her girişinde ayrı olarak inşa edilmiş xray ve çanta kontrol cihazlı ziyaretçi girişleri var. Aynı zamanda araçların da giriş çıkışları istenirse kontrollü bir şekilde yapılıyor. Bunlara ekstra olarak hastanelerin her girişinde xray cihazı ben bildim bileli var. Ve bunların hiç bir zaman aktif olarak kullanıldığını görmedim. Var olanı kullanmayan bakanlığın her hastanenin girişine xray koyup denetleme yapması ne kadar mantıklı geliyor. Veya bunu ne kadar sürdürebilirler. Bu işe ayıracak kadar güvenlik görevlisi kadrosu var mıdır sence? Dürüst olarak cevap vermeni bekliyorum.

• Beceremedic B kullanıcısına yanıt

hocam olgunlar diye bir yer var, orası çok uygun diyorlar.  

• kjkszpjmr2 K kullanıcısına yanıt

Ben bu sebepten öneri konusu açmıyorum artık. Eskiden her sene açardım, iki sene önce bıraktım.

• Çok güzel özetlemişsiniz yaşananları, elinize sağlık.

• Hocam malesef net bir cevap veremem. Gerçekten hayatınızı çok etkileyecek bir karar. Bu kararı da sadece ve sadece siz verebilirsiniz.

• bir doktor olarak ilk tavsiyem tıp fakültesi tercih etmeyin.

ikinci tavsiyem tercih ediyorsanız kendinize hedef belirleyin. ne olmak istediğinize önceden karar verin. cerrah mı olacaksınız acil doktoru mu dahiliyeci mi fizyolog mu.

istisnalar hariç doktorluk göründüğünden çok daha zor bir meslektir.

• @glikozaminoglikan neden tercih edilmemeli bunun sebebini açıklayabilir misiniz acaba? Ayrıca fizyoterapi bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?

• fizyoterapi bölümü dediğiniz üniversite bölümüyse bilgim yok. bir aralar çok fazla yığılma var mezun çok iş bulamıyorlar diye bir şey duymuştum sadece o kadar.

neden tercih edilmemesi gerektiği anlatmaz yaşanır olarak ifade edeyim. şöyle diyeyim tıp fakültesine gelenlerin yarısı hatta daha fazlası keşke seçmeseydim der bu kadar. sonra mezun olurlar ve uyum sağlarlar onların yalancısıyım.

bu nasihatim bir engelleme içerir. gelme dediğim halde gelecek adam doktor olmayı hak eder.

• @glikozaminoglikan Anlıyorum hocam, benim de annem doktor olmamı çok istiyor. Bir yanda tıp, öte yandan her ihtimale karşı bir alternatif arayışı içerisindeyim. Benim de gönlüm tıptan yana ama çok düzenli disiplini bir insan değilim, bünyem zayıf, sabırım pek olduğu söylenemez ve uykusuzluğa çok tahammülüm olmaması gibi kendimce sorunlarım var. Akademisyenlik de hoş görünüyor Tıp'ta akademisyen olmak en büyük hayalim ve hedefim. Ora olmazsa başka bir bölümde denerim şansımı inşallah.

• Tıp okumak istiyorsan bunu istediğini kendine kendin ispat etmen lazım. Her anne her baba (kendisi doktor değilse) çocuğunun doktor olmasını ister. Doktorluk sabır gerektiren disiplin gerektiren bir meslek ancak böyle olmayan bir meslek de yok. Gerçekten böyle bir dileğin varsa bunun üstesinden gelebilirsin.

Akademisyenlik çok kolay değil. Bir de akademisyenlik derken hangi bölüm. Mesela genel cerrah olup da akademisyen olabilirsin. Yok fizyoloji biyokimya seçeyim oradan gideyim diyorsan kazanacağın para seni memnun etmeyebilir etmez demiyorum bu konuyu da etraflıca araştır. Benim bilgim pek yok akademisyen maaşları vs.

• upandis

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.