Şimdi Ara

tıp sıralamaları nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kontenjan artışlarını nasıl yorumlamalıyız?
    Zonguldak Bulent Ecevit Tıp istiyorum iyice araştırdım hem akredite hem de sahil kenti şirin bir yer benim gibi 18 yılını urfada geçirmiş birisi için cennetten bir köşe ama istanbul izmir gibi yerlerden gelenler için sıkıcı olurmuş...
    2023 de 24k ile kapatmış okul birincisi k. dan 28kk dan girilmiş
    2022 de 25k dan kapatmış okul birincisi k. Dan 33k dan girilmiş
    Bu sene 29k sıralamamla girme ihtimalime 1 ile 10 arasında bir sayı verecek olursanız kaç olur?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul birincisi kontenjanları hiç belli olmaz bence 35kdan bile girilebilir belki

• Up

• Herhangi bir tıp istesem mutlaka girebilecegim yerler var harran giresun vs hep 35k lardan almis okul birinciliginden ama istegim zonguldak sanirim F/P olarak en iyi yer

• akradite olayını biraz açarmısınız. devlet tıplarında da akademik olarak uyumlu ve uyumsuz olanlar mı var.

• 5

• maviplanet kullanıcısına yanıt
    Hocam bende tam olarak anlaşılır bir dilde açıklayan bulamadım bu mevzuyu anladığım kadarıyla akrediteye sahip olunması verilen eğitimin avrupa standartlarına göre verildiğini gösteren bir şeymiş o yüzden yurt dışı isteyen birinincdikkate alması lazımmış bir nevi diplomanın yurtdışı geçerliliği ha olmadan gidilmesi imkansızmıymış değilmiş ama imkansıza yakın dediler akredite işi çok kolaylaştırıyormuş dendi, devlet tıplarında akredite olan çok fazla yokmuş açıkçası batıdakilerin büyük bir kısmında var ama doğuda bir tek fırat unide var

• maviplanet kullanıcısına yanıt

Akredite şu

Bazi kurumlar var geliyor bolümü inceliyor belli kriterlere uyarsa buradaki egitimin akredite yan8. Onaylı olduguna karar veriyorlar

• tamam şimdi taşlar oturdu.

akradite sağlık sınıfın da biraz tuhat bir şey.

mesela benim bitirdiğim fakülte benden sonra almış o belgeyi. hani benim akraditem yok benden sonrakilerin var ama onların diplomada avrupada geçerli değil. ülkemizden mezun hiçbir veteriner hekimin diploması geçmiyor akredite değil ne halt olsada sayılmıyor. beşeridede öyle die biliyorum. mesela almanyaya giden tabipler önce dili halledip sonra denklik sınavını geçip öyle gitmiyorlarmı ki.ama zor olan hekimlikte denklik değil diyorlar ana diline yakın o ülkenin dilini bilmen gerekli diyorlar.

ondan ötürü akrediteye pek kulak asmayın. vakit buldukça ingilizcenizi geliştirin. yada gitmek istediğiniz yerin ana dilini. mesela polonyaya gitceksiniz anadile yakın ingilizceniz bir hekim olarak yetmez. polokçayı bilmek gerek. tedavi yapmak için konuşmak soru sormak ve karşıyı anlamak gerek.

• Akreditasyon eğitimin belirli standartları sağladığını gösteren belge oluyor. Yurtdışına gitmek için yarar sağlıyor. Avrupa için sağlar mı bilmem ama Amerika USMLE sınavları için artık şart olan bir şey. Bu seneden itibaren yani. Doğuda dicle fırat inönü antep gibi okullar akredite.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kaskow kullanıcısına yanıt

Mavi diploma eki ne oluyor?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.