Şimdi Ara

Diş okursak işsiz kalır mıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
7.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Olaya yanlış bakmışsın maalesef.

Her okulda eğitim benzer olsa da bazı okullarda 10 hasta bakarsın bazılarında 3 bakarsın.

10 hasta bakan adam senden daha tecrübeli mezun olur. Okul gayet de önemli.

Bir okulda sadece 1-2 numaraya kanal yaparak mezun olursun.Diğerinde üst 7yi bile sana 30 defa yaptırırlar.

Diş seçmek bile şu dönemde kumarken yeni açılan ve daha hastanesi olmayan/adsm kullanan okulları tercih ederek kendinizi riske atmayın.

Diploma almak kolay ama işi öğrenmek başka.

hocam buraya bakarak bir meslek- bölüm hakkında kanıya varmayın. hatta üniler- tercih hakkında soru sorunca bile gelen cevapları kafanızda 5 kere filtreden geçirin. buradaki insanların %90+sı hiçbir meslek hakkında bilgisi olmayan liseli insanlar. rakip eleme amacı güderek söyleniyor çoğu şey veya kendi başaramadıkları şeye çamur atmak istiyorlar.

burada x yıldır şu işteyim şu kadar kazanıyorum veya y bölümüne gittim hiç beğenmedim bıraktım z bölümüne geçtim kazancım 50 katına çıktı yazıyorlar ama bunların hepi yalan.

aynen hocam diş konusunda forumda söylenenleri takmayın çünkü gerçekte hiç öyle değil. diş okuyup işsiz kalanlar da var, tıpta bitiremeyip okulu bırakan başka iş arayan da.

mesela benim gitiğim diş hekimi günlük 2000-3000 civarı para kalıyor bana demişti. yani iş kişinin kendisinde :)

ben 1 ay boyunca diş araştırmıştım hocam, internette olsun hekimlerle konuşarak olsun baya uğraşmıştım. diş için hangi üni olduğunun önemli olmadığı kanısına varmıştım. çünkü öğretilen teorik bilgiler her yerde aynı, gösterilen el becerisi her yerde aynı, olay senin ne kadarını aldığın. akademik kadrolarına da göz geçirmekte fayda var, bu da sıralamadan bağımsız bir durum

Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Hekimliği Sektöründe İşsizlik Riski: Bir Gerçek Mi?

Diş hekimliği, sürekli talep gören ve iş güvencesi yüksek bir meslek olarak kabul edilmektedir. Ancak, son yıllarda "diş hekimi işsiz kalır mı" veya "diş hekimi boşta kalır mı" gibi endişeler gündeme gelmiştir.

Diş hekimi işsizliği, çeşitli faktörlerden etkilenebilir. Bunlardan biri, diş hekimi sayısındaki artıştır. Türkiye İstatistik Kurumu'na göre, 2021 yılında Türkiye'de 50.000'den fazla diş hekimi bulunmaktadır. Bu sayı, son on yılda önemli ölçüde artmıştır.

Diğer bir faktör ise, diş hekimliği hizmetlerine olan talebin azalmasıdır. Ekonomik durgunluk dönemlerinde, insanlar diş hekimliği gibi isteğe bağlı harcamalarda kesintiler yapabilirler. Ayrıca, diş hekimliği hizmetlerinin maliyetinin yüksek olması, bazı kişilerin bu hizmetlerden yararlanmasını zorlaştırabilir.

Bununla birlikte, diş hekimliği işsizliği riskinin abartıldığını öne süren bazı argümanlar da vardır. Diş hekimliğine olan talep, ağız sağlığının önemi nedeniyle sürekli olarak yüksektir. Ayrıca, diş hekimleri çeşitli alanlarda çalışabilirler, örneğin özel muayenehaneler, hastaneler ve klinikler.

Genel olarak, diş hekimliği sektöründe işsizlik riski diğer birçok sektöre göre nispeten düşüktür. Ancak, diş hekimlerinin istihdam olanaklarını artırmak için rekabetçi kalmaları ve değişen iş piyasasına uyum sağlamaları önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

• Diş hekimi işsiz kalır mı
    • Diş hekimleri boşta kalır mı
    • Diş hekimi issiz kalir mi
    • Diş hekimliği işsiz kalır mı
    • Diş hekimleri işsiz kalır mı
    • İşsiz diş hekimi
    • Diş hekimliği işsizlik
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tıp dışında hiçbir bölümün iş garantisi yok. Bu soruyu her bölüm için sorabilirsin ve alacağın cevap da aşağı yukarı aynı olur. “Kendini geliştirmelisin, üni okumak artık marifet değil; önemli olan hangi ünide nasıl okuduğun” gibi kriterler belirleyici.

• The Bender kullanıcısına yanıt
    Yani dişte üniversite çok önemli diyorsun.Bir de diş hekimi için "kendini geliştirme" kısmını birax açar mısın?

• Ben zamanında arastırmıstım devlet için az buçuk sıkıntılı meslek ama özel icin çevre genısse kıracagın paranın haddi hesabi yok ama bunun da zorluğu ticaret kısmıyla kendin ilgilenmelısın eee zahmetsiz rahmet olmaz demısler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unnecessary tension kullanıcısına yanıt

ben 1 ay boyunca diş araştırmıştım hocam, internette olsun hekimlerle konuşarak olsun baya uğraşmıştım. diş için hangi üni olduğunun önemli olmadığı kanısına varmıştım. çünkü öğretilen teorik bilgiler her yerde aynı, gösterilen el becerisi her yerde aynı, olay senin ne kadarını aldığın. akademik kadrolarına da göz geçirmekte fayda var, bu da sıralamadan bağımsız bir durum

• asagi yukari ben de oyle dusunuyorum hocam hastaneler iyi olduktan sonra da ustteki arkadas olaya tam olarak dis=muhendislik seklinde bakmis bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unnecessary tension -- 4 Ağustos 2021; 8:56:40 >
  • unnecessary tension kullanıcısına yanıt

aynen hocam diş konusunda forumda söylenenleri takmayın çünkü gerçekte hiç öyle değil. diş okuyup işsiz kalanlar da var, tıpta bitiremeyip okulu bırakan başka iş arayan da.

mesela benim gitiğim diş hekimi günlük 2000-3000 civarı para kalıyor bana demişti. yani iş kişinin kendisinde :)

• Hocam dişte gayretli olsanız müthiş paralar kazanırsınız

• Olaya yanlış bakmışsın maalesef.

Her okulda eğitim benzer olsa da bazı okullarda 10 hasta bakarsın bazılarında 3 bakarsın.

10 hasta bakan adam senden daha tecrübeli mezun olur. Okul gayet de önemli.

Bir okulda sadece 1-2 numaraya kanal yaparak mezun olursun.Diğerinde üst 7yi bile sana 30 defa yaptırırlar.

Diş seçmek bile şu dönemde kumarken yeni açılan ve daha hastanesi olmayan/adsm kullanan okulları tercih ederek kendinizi riske atmayın.

Diploma almak kolay ama işi öğrenmek başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaxti -- 4 Ağustos 2021; 9:13:52 >
  • Burda size işsiz kalmanız çok muhtemel desek de kendi hayal aleminizde "çok çalışıp en iyi dişçi olcam pen çok para kazanacam" mantığında olacağınız için ne desek boş. Gerçekleri 4.sınıfta staj yaparken anlayacaksınız.

• Ülkenin yarısının belki daha fazlasının dişinin varlığını çürüyüp ağrı yaptığında fark ettiğini düşünür isek işsiz kalmazsiniz.

• İşsiz kalmazsın kankam herkesin ağzında diş var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayır

• yharf Y kullanıcısına yanıt

Mesela ben boşuna mı 4. Sınıfta bıraktım diş hekimliğini. İyi ki bırakmışım. Mezun olan arkadaşım 1 milyon yatırım yapıp kapattı, şimdi ayda 4bin liraya başka bi klinikte çalışıyor. Bense mühendis olarak 40 aldığım zamanlar bile oluyor. Tıp da aynı

• Hocam issiz kalma durumu soyle olabilir gidipte adamlara diplomani verirsin sadece sana 5000 tl verirler aylik boş boş oturursun evinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestorm2321 -- 4 Ağustos 2021; 10:29:55 >
  • yharf Y kullanıcısına yanıt

Nasıl yani hocam anlamadım

• Kalmazsın asgari ücrete iş çok dişçiye.

• alkgs A kullanıcısına yanıt
    Hiçbir hekim bunun doğruluğunun olduğunu söylemedi. Nereden çıkardınız asgari ücretli dişçiyi? Sallamayın bir tarafınızdan.

• forumda herhangi bir mesleği kötüleyenleri dinleyenler hayatının hatasını yapar diye boşa dememişim .d al sana örneği

• Nasıl yani hocam ?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.