hocam 58kdan devlet müh yazarsam 10 yıl iş ararım nasıl para verilmez ? |
Diş okursak işsiz kalır mıyız? (3. sayfa)
-
-
En fazla iki kod öğrenip ortada dolaşıyorlar onlari takma ülkede iyi bilgisayar muhendisi acigi cok fazla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne yazacaksiniz ki bölüme gore degisir gidip insaat yazarsaniz mesela büyük ihtimalle dogru olur
Hocam ben işsiz kalır dişçi demedim ama yazan adam devleti unutsun dedim. Özelde elbet iş bulunur mühendislikte okusan dişte okusan bulursun belki maaşın az olur ama bulunur yani
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam koç ve sabancı düşündüm aklıma yatmadı okadar boun odtu itu rakip varken benim gibi ücretli okuyan adamı ne yapsınlar en azından dişde dusa girerim diye düşünüyorum yanlıs bilgiler içerebilir hocam cümlelerim kusura bakmayın
-
Hocam ben koc mezunu issiz birini görmedim sabanci mezunu 1 tane görmüştüm ama oraya gidip sizin cabalamaniza bagli bence mühendislik su an yurt disina acilan iyi bir kapı calisildigi taktirde
İtu insaat yaz paran yoksa bisiler yaparsın oradan
Ben 3. sınıfta boşuna mı bıraktım mühendisliği? Şimdi özel klinikte gözleme ve nöbete gidip 3000 tl alıyorum fakat mühendisler staj bile bulamıyor pandemide, lol.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2020 yılında 4 açıktan atama kurasında toplam 1187 diş tabibi atandı. Başvuran sayısı asla açıklanmaz, o tamamen tahminen insanların konuştuğu sayı.
Sağlık Bakanlığı açıktan atama kuralarına girip eski dökümanları inceleyin, 500 kişiden az dediğiniz atama sene içindeki yalnızca “1. atama” ondan sonra 3 defa daha atama oldu.
Buyrun hocam bununla ilgili detayli bir yazi hazirlamistim
https://forum.donanimhaber.com/cerrah-olmak-isteyip-tip-tutmayanlar-iceri-agiz-ve-cene-yuz-cerrahisi-tanitim--149984789
Teşekkürler.
Hocam normal diş hekimi mı bunlar,ben 815 diye duymuştum başka şekilde de mi atanıyorlar
Hocam onlar münhal kadroyu açıp “diş tabibi” yazıp kaç kişi var diye bakıp 815 diyorlar fakat bir adsm’de mesela 5 diş tabibi alındığı oluyor ya da 2 olduğu oluyor. Onu atlıyorlar ben fark edince etna yanardağı gibi patlamıştım 😂😂😂
Bazı yanlış bilgiler var düzelteyim.
Geçen sene 2.açıktan atama kurası aile ve çalışma bakanlığı atamasıydı sadece uzman tabip ve tabip atandı bu atamada diş tabibi atanmadı yani 3 atama oldu.
2019da 1050
2020de 815 diş tabibi devlete atandı.
Bu sene açıktan atama olarak 1 atama yapıldı.Geçen seneler gibi 3 veya 4 atama olması beklenmiyor çünkü 2021in bitmesine 4 buçuk aylık bir süreç kaldı ve 1 atamanın talep toplama münhal kadro basvuru,sonuç süreçleri yaklaşık 2 buçuk ay sürüyor.
Yani bu sene 2 atama olacak gibi duruyor.Her sene 4 atama olacak veya 2 atama olacak diyemeyiz.Tamamen devletin politikasına bağlı.
Uzman diş tabibiyle birlikte kadro 1187’ idi. Uzman diş tabibi kadroları dolmadı.
2021’in büyük bölümünde açıktan atama kurasına ihtiyaç duyulmadı çünkü tabip ve diş tabipleri (adsm, asm, toplum sagligi merkezleri) filyasyon ve aşılama görevinde.
Bu atamaların kaç defa olacağı belirsiz olsa da kaç personelin alacağı belli. O sayıda personel alınmadan yıl tamamlanmaz 2021 için alınacak personel 2020 yılı sonundaki sb toplantısında belirlenip bütçe kabul için sayılarla meclise sunuluyor.
Tabiki 3-4 olmuyor her zaman mesela 2016 yılında 6 defa tamamlandı.
++
Bu açıktan atama kurasına DHY tamamlamış tabipler de katılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 4 Ağustos 2021; 13:44:27 >
Aynen öyle sayı belli zaten ben de aykırı bir şey söylemedim.Her sene ortalama 800-1000 arası diş tabibi atanıyor.
Uzman diş tabibi münhal kadromuz zaten bol fakat burdaki öğrenciler henüz diş hekimliğini yeni seçecekleri için ilk aşamada dusu kazanmadan devlete atanabilecekleri kontenjanı vermek daha anlamlı oluyor.
Yoksa dusu kazanabilen adam zaten devlette niye çalışır o da ayrı olay.
Evet tabipler de uzman tabipler de dhy yi bitirip bu atamaya katılıyor
Estağfurullah ben size aykırı olsun diye söylemedim, bilgiler biriksin okuyan kişi okusun diye hocam. Size saygım sonsuz yeni fakültenizde başarılar dilerim.
-
Teşekkürler hocam ben de aynı şekilde.
Size de başarılar dilerim.
Ne muhendisisiniz hocam
Şu an bile devlet atamalarında sıkıntı var. Genel olarak hekimler özelde çalışıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X