Şimdi Ara

TIP TERCİH SON RÖTUŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankara tıp gelir zaten diğerlerinede içinden ne geliyosa yaz gitsin artık (ankarada olmandan dolayı gazi mantıklı olur yinede) :D
  • Arch3Rr kullanıcısına yanıt
    İngilizcem çok iyi değil. Peki cerrahpaşayı öne almalı mıyım sizce değer mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp konusunda pek bir bilgim yok. Eğer farklı şehirde yapabileceğini dusunuyorsan öne al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arch3Rr kullanıcısına yanıt
    Anladım sağolasın

• Cerrahpaşa'nın ,bana arkadaşlarımının tercih etmeye ikna etmesine çalışmalarından bildiğim kadarıyla, TUS'ta en yüksek ortalamaya sahip olduğun biliyorum. 6. sınııfta öğrenciyi sıkmıyorlarmuş pek stajyerken. Avantajdır.
  • Cerrahpaşa candır bn olsam ikiye direk Cerrahpaşa alırdım tus başarısı da kanıtı onun dışında da istanbul da ayrı bir candır

• Cerrahpaşa'da insanların tıpla pek alakalı olmadığını duydum. Tıp ingilizce okunmalıdır ideallerin varsa. Ama öyle her okulda ingilizce okunmaz. Hacettepe'de ingilizce eğitimi çok iyidir mesela ama Gazi'nin ingilizce eğitiminin pek de iyi olmadığını biliyorum. Ankara Tıp tutacaktır büyük ihtimalle aralarında en şahane olan iki fakülteden birisi bana göre.

Bu arada üniversite işini de lise gibi düşünmemenizi öneririm. Lisede okul bir şey katmaz bu yüzden okul rahat bıraksın ben çalışayımdır mesele. Ama üniversitede okul rahat bıraksın nasıl olsa TUS var, TUS'ta çalışır yaparım denmemeli. Okul ne kadar zorlasa, ne kadar çok şey öğretse kardır. TUS kazandırma oranlarıyla değil de verdikleri eğitimin kalitesiyle karşılaştırmalısınız okulları.

Edit: Bu arada forumda sürekli "Tıp aile yanında okunur." lafı geçiyor. Okuyan her tarafta okur herhangi bir farkı yok. Hatta kimilerine göre yurtta, konukevinde kalmak daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramelizeYogurt -- 15 Temmuz 2014; 2:46:49 >

• Bak Tıp çok ama çok zor bir bölüm/fakültedir. Tıp 2'ye ayrılır İngilizce ve Türkçe. İngilizce Tıp'ta tüm dersler İngilizce anlatılır ve konuşulur. İngilizce Tıp'ın avantajı Dünya'nın dili ingilizce e o halde biliminde dili ingilizce oluyor. Bu sebebten ötürü yeni çıkan yayınlar en az 1 sene sonra Türkçe'ye çevriliyor e bu haldede gündemden geri kalmış oluyorsun. Sana önerim eğer İngilizce'n deli gibi iyiyse direk ing. tıpı seç. Ha yok ben ingilizceden anlamam dersen Türkçe'yi seç. Tıp zordur ingilizce tıp daha da zordur.
  • KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    Üniversite işini asla lise gibi düşünmüyorum ki zaten onun için en çok ankara tıpı istiyorum gerek teori gerekse uygulamada her alanda sınırları zorlayan bir okul. Tıp aile yanında okunur muhabbeti evet gerçekten klişe oldu ama sadece forumdakiler değil çeşitli üniversite hocalarıyla da görüştüm onlar da farklı yönde görüş belirtmiyor. Sence cerrahpaşa için istanbula gitmeli miyim? (Ben de açıkçası bu kadar baskıdan sonra istanbulda zorlanabileceğime ikna oldum)

• sfccenk kullanıcısına yanıt
    Hocam ben gerçekten ingilizceden anlamıyorum pek. Buna rağmen ingilizce seçmem hata mı olur? Hazırlık gereksiz zaman öldürme midir? İngilizcemi dersi anlayabilecek seviyede geliştiremez miyim?

• Olmamalıydı O kullanıcısına yanıt
    Hazırlık çoğu okulda zaman öldürmek oluyor. Ingilizce Tıp okumayacaksaniz hazırlığı atlayin derim.

• Haci genel olarak Benin konuştuğum kişiler i gilizcenin gereksiz olduğunu söylüyor

• KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim görüşleriniz için

• Hangi üniden mezun olduğun önemsiz tıpta tus en önemlisi. Geçen sene tus 1. Çukurovadan çıktı. Ailene en yakın neresiyse tatava yapma yaz geç.

• Bence Cerrahpaşa hiç de kötü bi fak değil ve zor da değil ingilizcesini yazmıycaksan da türkçesini yaz hatta çapa bile yazabilirsin Ankara'lardan önce bence

• sıralamam 2964 ilk sıraya yazdım AÜTF
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olmamalıydı

Üniversite işini asla lise gibi düşünmüyorum ki zaten onun için en çok ankara tıpı istiyorum gerek teori gerekse uygulamada her alanda sınırları zorlayan bir okul. Tıp aile yanında okunur muhabbeti evet gerçekten klişe oldu ama sadece forumdakiler değil çeşitli üniversite hocalarıyla da görüştüm onlar da farklı yönde görüş belirtmiyor. Sence cerrahpaşa için istanbula gitmeli miyim? (Ben de açıkçası bu kadar baskıdan sonra istanbulda zorlanabileceğime ikna oldum)

Ankara Tıp hocaları ve eğitimiyle çok kaliteli olduğu bilinen bir okul. Arkadaşlarım okulları zor olmasına rağmen memnunlar. Cerrahpaşa, duyduğum kadarıyla, çok boş bırakan, eğitimi çok da kaliteli olmayan bir okul. TUS başarısı da bu yüzden yüksek zaten. Ben Istanbul'dan nefret ettiğim için hiç seçenekler arasına koymadım Cerrahpaşa'yı. Ama koysaydim sanırım yine yazmazdim. Cerrahpaşa sana Ankara Tıp'ın verdiklerini veremez. Türkiye'nin bence tartışmasız en iyi iki tıp fakültesi Ankara Tıp ve Hacettepe Tıp'tır.

Türkçe tıp okuyacaksaniz hazırlık tamamen zaman kaybı olur. Ingilizce okuyacaksaniz bence yine zaman kaybı olur. Ingilizceniz çok da kötü değilse hazırlığı kurslara giderek atlayabilirsiniz. Ama sırf ingilizce olsun diye Ankara Tıp dururken Gazi Tıp da yazılmaz diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: everybodylies

sıralamam 2964 ilk sıraya yazdım AÜTF

Başka seçeneğimiz var mı sence :D

• quote:

Hocam ben gerçekten ingilizceden anlamıyorum pek. Buna rağmen ingilizce seçmem hata mı olur? Hazırlık gereksiz zaman öldürme midir? İngilizcemi dersi anlayabilecek seviyede geliştiremez miyim?

İngilizce'den anlamıyorsan sakın seçme! Evet hata olur sonuçta 6 sene boyunca İngilizce ders göreceksin üstüne birde Latince kelimelerde var. Kafan karışır anlamazsın sınıfta kalırsın. Hazırlık gereksiz zaman öldürme değildir! Hazırlık İngilizce Tıp'a alışmadır. İngilizce'ni dersi anlayabilecek seviyede geliştirmen imkansız. Bunun için temel, gramer vb. şeylerin sağlam olması gerekir. İngilizce bilmiyorsan asla anlamazsın dersi. Hele bir de bu mesleki İng. dir bu.

Latince kelimeler var Tıpta + İngilizce Tıp= Sonu hüsran ve başarısızlık!

• quote:

Orijinalden alıntı: sfccenk

quote:

İngilizce'den anlamıyorsan sakın seçme! Evet hata olur sonuçta 6 sene boyunca İngilizce ders göreceksin üstüne birde Latince kelimelerde var. Kafan karışır anlamazsın sınıfta kalırsın. Hazırlık gereksiz zaman öldürme değildir! Hazırlık İngilizce Tıp'a alışmadır. İngilizce'ni dersi anlayabilecek seviyede geliştirmen imkansız. Bunun için temel, gramer vb. şeylerin sağlam olması gerekir. İngilizce bilmiyorsan asla anlamazsın dersi. Hele bir de bu mesleki İng. dir bu.

Latince kelimeler var Tıpta + İngilizce Tıp= Sonu hüsran ve başarısızlık!

Sağolun hocam çok teşekkür ederim. Benim de tereddütlerim bu yöndeydi en iyisi türkçenin üstte kalması gibi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.