Şimdi Ara

Tıp Tercihi Yardım (17.4k) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Eve yakın olması biraz önemli ama kişiye bağlı bu durum benim şehrim ve yurdum kötü olduğu için her komite stresinden sonra eve gidiyorum arkadaşlarım öğlen binip akşama eve varıyor 4 saatte benim bir tane otobüsüm var sınavdan önce gidişimi planlıyorum akşam binip sabah varıyorum otobüsle 9 saat sürüyor yolu 12 saat süren arkadaşım da yine sabah evine varıyor komitelerden sonra insan evine gitmek sıcak bir yemek yemek rahat rahat uyumak istiyor ama eve çıkmış olsaydım ya da yurdum şehrim bu kadar kötü olmasaydı böylesine kaçmaz biraz gezip etrafı keşfederdim sanırım yine de evinin yakın olması da önemli bir kriter özellikle koronadan sonra otobüslere binmek bir soru işareti otobüs yolculukları normalde de bir eziyetken şimdi daha tehlikeliler uçak var mı diye bak ayrıca kalacak yer oranın kirası ya da yurt çıkıp çıkmama ihtimali oradaki özel yurtları da araştır yurt arayıp fiyat sor apart var mı diye bak kaldığın yer okula yakın olsun yolda zamanın geçmesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aufnahme

Eve yakın olması biraz önemli ama kişiye bağlı bu durum benim şehrim ve yurdum kötü olduğu için her komite stresinden sonra eve gidiyorum arkadaşlarım öğlen binip akşama eve varıyor 4 saatte benim bir tane otobüsüm var sınavdan önce gidişimi planlıyorum akşam binip sabah varıyorum otobüsle 9 saat sürüyor yolu 12 saat süren arkadaşım da yine sabah evine varıyor komitelerden sonra insan evine gitmek sıcak bir yemek yemek rahat rahat uyumak istiyor ama eve çıkmış olsaydım ya da yurdum şehrim bu kadar kötü olmasaydı böylesine kaçmaz biraz gezip etrafı keşfederdim sanırım yine de evinin yakın olması da önemli bir kriter özellikle koronadan sonra otobüslere binmek bir soru işareti otobüs yolculukları normalde de bir eziyetken şimdi daha tehlikeliler uçak var mı diye bak ayrıca kalacak yer oranın kirası ya da yurt çıkıp çıkmama ihtimali oradaki özel yurtları da araştır yurt arayıp fiyat sor apart var mı diye bak kaldığın yer okula yakın olsun yolda zamanın geçmesin
    Hocam sağolun, her soruma ayrıntılı cevap verdiniz.

Pandemi ciddi belirsizlik, seyahat konusunu zorlayabilir.

Son bir soru daha sorayım, komitelerden sonra ne kadar boşluk oluyor, uzun mesafeleri katetmeye değer bir boş zaman oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozturk75 -- 9 Ağustos 2020; 21:43:16 >

• sozturk75 S kullanıcısına yanıt
    Bizim beş komitemiz vardı ilk üç komite pratik sınavımız yoktu sınavı komite çarşamba oluyordu perş cuma seçmeli ders oluyordu devamsızlık yapmayıp hakkımızı sınava doğru ve sınavdan sonra kullanıp eve gidiyorduk evi yakın olanlar çarşamba akşam yemeğine evde oluyordu uzak olanlar da perşembe eve varmış oluyorlardı pazartesi yine ders oluyordu ama dersi anlatan hocaya göre birkaç gün kendimiz uzatabiliyorduk okulun direkt bir tatil verdiği yoktu corona çıkmasaydı 4.komitemizde sınavlarımız tüm hafta sürüp cuma günü bitecekti boş günümüz olmayacaktı evi yakın olanların avantajı yolda git gel 1 günün hatta yol 16 saatse neredeyse 2 gün yolda geçmiyor daha çok otobüs var ve giden otobüs sayısı daha fazla ayrıca otobüs şirketinin de fazla olması seçme şansı sunuyor benim şehrime giden 1 tane otobüs vardı şansıma iyi çıktı onun dışında üst dönemlerin ders programını merak ettim bu sene yine komiteleri çarşambalara denk getirmişler yani iyi ihtimalle 5 günlük opsiyonel olarak artırabildiğin bir boşluğun oluyor.
    Bu arada üniversitelerin devamsızlığı dert edip etmediğini hocaların slayt verip vermediğini slayttan mı sorduklarını yoksa kitaplardan mı sorduklarını araştır başlamadan önce hepimiz idealist olarak çalışırım textbook okurum diyoruz ama öyle bir zaman dilimi olmuyor hocaların çıkmış sorup sormaması önemli bazı yerlerde öğrenciler çıkmış bakıp geçerken ben hoca slayt vermediği için dersinde ışık hızında tuttuğum notlarıyla kitabı sentezleyip onlarca sayfa not çıkarıp bu kadarını da sormaz çok ayrıntı dediğim ne varsa sorduğunu görünce hayatı sorguladım

• Aufnahme A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aufnahme

Bizim beş komitemiz vardı ilk üç komite pratik sınavımız yoktu sınavı komite çarşamba oluyordu perş cuma seçmeli ders oluyordu devamsızlık yapmayıp hakkımızı sınava doğru ve sınavdan sonra kullanıp eve gidiyorduk evi yakın olanlar çarşamba akşam yemeğine evde oluyordu uzak olanlar da perşembe eve varmış oluyorlardı pazartesi yine ders oluyordu ama dersi anlatan hocaya göre birkaç gün kendimiz uzatabiliyorduk okulun direkt bir tatil verdiği yoktu corona çıkmasaydı 4.komitemizde sınavlarımız tüm hafta sürüp cuma günü bitecekti boş günümüz olmayacaktı evi yakın olanların avantajı yolda git gel 1 günün hatta yol 16 saatse neredeyse 2 gün yolda geçmiyor daha çok otobüs var ve giden otobüs sayısı daha fazla ayrıca otobüs şirketinin de fazla olması seçme şansı sunuyor benim şehrime giden 1 tane otobüs vardı şansıma iyi çıktı onun dışında üst dönemlerin ders programını merak ettim bu sene yine komiteleri çarşambalara denk getirmişler yani iyi ihtimalle 5 günlük opsiyonel olarak artırabildiğin bir boşluğun oluyor.
    Bu arada üniversitelerin devamsızlığı dert edip etmediğini hocaların slayt verip vermediğini slayttan mı sorduklarını yoksa kitaplardan mı sorduklarını araştır başlamadan önce hepimiz idealist olarak çalışırım textbook okurum diyoruz ama öyle bir zaman dilimi olmuyor hocaların çıkmış sorup sormaması önemli bazı yerlerde öğrenciler çıkmış bakıp geçerken ben hoca slayt vermediği için dersinde ışık hızında tuttuğum notlarıyla kitabı sentezleyip onlarca sayfa not çıkarıp bu kadarını da sormaz çok ayrıntı dediğim ne varsa sorduğunu görünce hayatı sorguladım
    Hocam, daha önce de son sorum demiştim ama son değilmiş:) Listem bayağı şekillendi, 17.5k'ya kadar 1300-1400 kontenjan artırımı düşünülürse, şayet olağanüstü eğilim değişimi olmazsa Zonguldak ile Kütahya'dan hangisini öne yazsam gelecek gibi görünüyor. Kütahya yaşadığım şehire 250 km, Zonguldak 500 km. uzaklıkta. Kütahya ile Blk arasınsa tren dahil çok rahat ulaşım var Zonguldak eski, oturmuş ve akredite. Kütahya ise Zonguldak'a göre daha yeni ve gelişmekte olan bir fakulte.

Siz olsanız hangisini daha önce yazardiniz?

Sağlık bilimleri mi

Evet, 2009'da Dumlupınar ünv tıp fak olarak öğrenci almış ilk. Sonradan 2018'de sağlık bilimleri ünv adıyla ayrılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozturk75 -- 11 Ağustos 2020; 22:51:38 >
    Ben yeni açılan bir okulda okuyorum inan sistemi oturmamış hocalar bi önceki seneden konu eksiltiyor ekliyor çıkmış sorusu yok az hocası var yeni açılmış olmanın etkisiyle çok da sıkıyorlar zonguldakta abim okudu şehir güzel değil yollar aşırı yokuş okula giden otobüs korku treni gibi bi yere tırmanıyor döne döne tıp fakültesi orada mı bilmiyorum ama ikisini karşılaştırınca iyi hocaları olan okulu seçerdim çünkü yeni açılmış okulun zorluklarını biliyorum ama orada okuyanlarla konuş belki zorlukları vardır Kütahyanın hocalarına bak araştırmalarına bak hocaların nitelikli mi diye çok kötü değilse tercih edilebilir korona hakkında aldıkları kararlara bakarak öğrencilere karşı nasıl bir tutum gösteriyorlar anlaşılabilinir zonguldakta yurt sıkıntı sanırım abim özel yurtlardan en iyisine gitmişti onlar gelene kadar tüm yemek bitiyodu tost yiyordu kızlar da kykda zehirlenirim diye yemek yemiyolarmış çok bi de otobüs var mı direkt ona da bak abim aktarma yapıyordu 8 saat tutuyodu yolculuk zor oluyordu

Öğretim üyeleri çok az değilse bir hoca üç dört derse girmiyorsa düşünülebilir yakın olan yer zonguldaka gittiğine üzülebilirsin zaten havası en kötü şehirlerden biri şehirde hiçbir şey yok full yokuş inip çıkıyosun minibüs sistemi oturmamış kafaya göre gidip geliyor bu yüzden herkes her yere yürüyor hocalara bak karşılaştır arada uçurum yoksa kütahyada yurt seçeneği varsa veya kiralar daha ucuzsa bi de şehrin deprem haritasına bakabilirsn yakın olan avantaj olabilir

Hem eğitim hem hoca kalitesi hem de oturmuş ve eski okul olarak Zonguldak iyi. Kütahya da yeni bir okul değil ama Zonguldak ile kiyaslaninca arada bariz fark var. Ne kadar önemli bilmiyorum ama Zonguldak akredite ayrıca.

Yurt, yol vb sıkıntıları okudum forumlardan ben de. Okuyan birisini bulup sormaya çalışacağım. Kütahya hem yurt/ev hem de BLK ile ulaşım açısından bariz çok daha önde.

Dediğiniz gibi en güzeli halihazırda okuyan birinden direkt bilgi almak. Çok teşekkürler.

Akredite hakkında şöyle diyebilirim yurtdışında iş ararsan her ülke kendi sınavını yapıyor akreditenin olup olmaması çok önemli değil eğer ders saydırmak istiyorsan çok uğraşman gerekiyor bayağı zaman alıyor ve eksik dersleri orada tamamlamanı istiyorlar yani sınavına girip geçmek nispeten daha kolay gibi uzaktan bakınca onun dışında amerikanın usmle sınavına akredite olmayan üniversitelerden mezun olanları almayacağına dair bir şeyler okudum onun dışında bir işine yaramayabilir bildiğim kadarıyla

Bittimi hocam tercihler blk neresinde oturuyosun sen?

Anladım hocam, sağolun.

• plosnik P kullanıcısına yanıt
    Bugün rehberlikci ile görüşüp bitiririm hocam. Merkezde oturuyorum

• Arkadaşlar listem bayağı şekillendi, alta görüntüyü ekliyorum. Sıralamam 17.4k. (ÖSYM mobilden ekran görüntüsü almaya izin vermediği için ayrıca çektim, kötü çıkıyor)

İlk mesajımda dediğim gibi Balıkesir'de oturuyorum. Kontenjan artırımı olduğu için egilimlerde değişim olmazsa 16-17k arası bir yer gelecek diye umut ediyorum. Kütahya/Zonguldak olmazsa sonrasinda (eğer yazarsam)Uşak/Karabük garanti gibi.

Fakat kafami karıştıran şu. Kütahya/Zonguldak'tan sonra eve yakın diye Uşak/Karabük yerine listedeki gibi Sivas-Firat-Ataturk İng yazsam, sonrasında Uşak-Karabuk devam etsem çok mu idealist ve gereksiz hareket olur? En iyi tıp eve yakın tıp derler ya bir türlü karar veremedim.

Akıl akildan ustundur. Fikrinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
    Tıp Tercihi Yardım (17.4k)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozturk75 -- 13 Ağustos 2020; 16:57:1 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.