Şimdi Ara

Tıp Tercihi Yardım (17.4k)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Balıkesir’de yaşıyorum. Sıralamam 17455. Tıp için tercih listesi oluşturmaya çalışıyorum. Tercihlerimi 2 kısma ayırdım, birinci kısım yaşadığım şehre yakınlık ve kendimce yaptığım araştırmaya göre okulu durumu. İkinci kısım ise (yaşadığım şehirden belli mesafe uzaklaştıktan sonra) kısmen uzaklık kısmen de okulun durumu. Listemi aşağıya çıkartıyorum, okulların durumuna göre daha üstte yeralmasını düşündüğünüz illeri ve benim 17.4k sıralamama hangilerinin gelebileceğini belirtebilirseniz çok sevinirim. (1500 civarı tıp kontenjan artışı var, ne kadar devlet/özel bilmiyorum ama) Fakultelerin yanına parantez içlerine 2019 yılındaki sıralamalarını da yazıyorum.

1. Balıkesir Tıp (14695)
    2. Bandırma Tıp (Yeni açılıyor 3 yıl Çapa’da eğitim görecek. Yüksek açar ama yazdım yine de)
    3. Afyon Tıp (15914)
    4. Zonguldak Tıp (16500)
    5. Kütahya Tıp (16795)
    6. Uşak Tıp (17488)
    7. Düzce Tıp (16049)
    8. Kırklareli Tıp (17112)
    9. Karabük Tıp (17738) 

Şehrime yakın yerler bunlar. Sonrası İç Anadolu ve/veya Karadeniz. Onların da bazıları şöyle: 

10. Aksaray Tıp (16244)
    11. Kırşehir Tıp (18500)
    12. Sivas Tıp (17051)
    13. Çorum (Hitit) Tıp (18850)
    14. Ordu Tıp (17796)
    15. Niğde Tıp (18700)
    16. Tokat Tıp (18755)
    17.  Giresun Tıp (18650) 

Bu ikinci grupta evden yeterince uzaklaşıldığı için Sivas Tıp dikkatimi çekiyor ama bilemiyorum onun sıralaması da, ilk grup tutmayınca o da bu sıralarda kalmaz tahminim.

Görüş ve önerilerini paylaşan olursa memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozturk75 -- 4 Ağustos 2020; 15:36:47 >

• Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDDD9339F -- 6 Nisan 2021; 17:0:57 >
  • x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDDD9339F -- 6 Nisan 2021; 17:1:4 >
  • Teşekkür ederim. Birkac yıldır mühendisliklere ilgi artıyor. Pandemi süreci tıpa ilgiyi arttırmış olabilir mi, bu konudaki görüşünüz nedir? Şayet tıpa ilgi artarsa sıralamalar nasıl etkilenir sizce?

• Kütahya Tıp hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sozturk75 S kullanıcısına yanıt
    x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDDD9339F -- 6 Nisan 2021; 17:1:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler. Ben de benzeri şekilde düşünüyorum, iki eğilim birbirini dengeler, kontenjan artışları da bir miktar sıralamaları geri geçer diye umut ediyorum. Hayırlısı inşallah.

• casts C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, hayırlısı inşallah.

• İnsallah tip tercihlerin yerine farkli bir tercihine yerlesirsin de hayatin kurtulur kardesim simdi bu söylediklerime kizabilirsin ama 6 sene sonra gec olur ama beni anlarsin 😉

• En iyi eğitimi Atatürk'ten alırsın. Ancak doğuda.
  • plosnik P kullanıcısına yanıt
    Est Hocam (doktor oldugunuzu öğrendim diğer yorumlarınızan) kizmam, her türlü tavsiyeye açığım:) Görüşleriniz önemli elbette, tıp benim için eskiden beri hedefti, seviyorum, mesleğin zorluklarınin, ileride karşılaşılacak sorunların farkındayım, hayırlısı artık.

Sivas>ordu>tokat>çorum>giresun>niğde>kırşehir

• Alp Eren Ö. kullanıcısına yanıt
    Atatürk'ün İngilizcesi tutuyor, +1 yıl daha okunacak, çekincem o yönden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aufnahme

Sivas>ordu>tokat>çorum>giresun>niğde>kırşehir
    Eve yakın ilk grup olmazsa, İç Anadolu/Karadeniz sıradan tiplari yerine,

Erzurum İng, Gaziantep İng, Sivas, Fırat, Hatay, Kahramanmaraş Tiplari arasındaki okul kalitesi sıralaması nasıl olmali sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozturk75 -- 9 Ağustos 2020; 12:14:42 >
    İngilizceyle ilgili sorunun yoksa bence çok iyi olur bana gelseydi gidecektim de bir iki puanla kaçırdım hatay başarılı ve öğrenci yanlısı bir okul yatay yapmak istediğim için pandemi sürecinde öğrenciye sunduğu haklara bakıp okula tekrar hayranlık besledim yemekleri olsun insanı olsun sahili olsun 10/10 şehir ama suriyelisi çok onun dışında eğitiminin kötü olduğunu hiiç sanmıyorum sınır diye puanı düşük bence yalnız bir arkadaşımdan ingilizce tıpta hocalar doğu şivesiyle konuşuyorlar anlaşılmıyor diye bir şey duydum doğruluğunu bilmiyorum orada okuyanlarla muhakkak konuş ama senin yerinde olsam kesinlikle giderim zaten köklü okul olduğu için çıkmışları ve oturmuş sistemi üst dönemleri var her türlü yardımı alırsın bence gaziantep de harika bir şehir sivas ve fırat da doğunun başarılı fakültelerinden maraşın zor olduğunu duydum tıpa çok isteyerek giden ve çalışmayı çok seven bir arkadaşımdan

Sistemi oturmamış hocaları eksik okullardansa köklü üniversitelere gitmen sana daha çok katkı sağlayacaktır

• Aufnahme A kullanıcısına yanıt
    Hocam hatayın zorluğu nasıl sıralamam 15k her türlü tutuyor ama kararsızım evime en yakın burası adana'dayım

• navi markelof N kullanıcısına yanıt
    Orda okuyan tanıdığım yok ben de mersinliyim geçmek istedim de olmadı ortalamam çok düşüktü denemedim bile ama finalsiz geçmeyi pandemi süresinde 75 ortalama yaptılar ve baya iyi imkanlar sunmuşlardı bizim okula nazaran her hatırladığımda kahroluyorum instagramdan okuyanları bulup mesaj atın ben öyle yapmıştım geçen sene

• quote:

Orijinalden alıntı: Aufnahme

İngilizceyle ilgili sorunun yoksa bence çok iyi olur bana gelseydi gidecektim de bir iki puanla kaçırdım hatay başarılı ve öğrenci yanlısı bir okul yatay yapmak istediğim için pandemi sürecinde öğrenciye sunduğu haklara bakıp okula tekrar hayranlık besledim yemekleri olsun insanı olsun sahili olsun 10/10 şehir ama suriyelisi çok onun dışında eğitiminin kötü olduğunu hiiç sanmıyorum sınır diye puanı düşük bence yalnız bir arkadaşımdan ingilizce tıpta hocalar doğu şivesiyle konuşuyorlar anlaşılmıyor diye bir şey duydum doğruluğunu bilmiyorum orada okuyanlarla muhakkak konuş ama senin yerinde olsam kesinlikle giderim zaten köklü okul olduğu için çıkmışları ve oturmuş sistemi üst dönemleri var her türlü yardımı alırsın bence gaziantep de harika bir şehir sivas ve fırat da doğunun başarılı fakültelerinden maraşın zor olduğunu duydum tıpa çok isteyerek giden ve çalışmayı çok seven bir arkadaşımdan
    İngilizce sorunum yok, belki muafiyet sınavıni bile geçerim ama buna guvenemem. Erzurum ile ilgili tek endişem +1 yıl ve eve aşırı uzaklık. En iyi tıp eve en yakın tıp derler hep, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İlk mesajımdaki 1.grup okulları daha da azaltarak (sadece BLK, Afyon, Düzce ve Zonguldak'i yazıp) Antep İng, Sivas, Hatay, Erzurum İng, Fırat ile devam edip etmemek konusunda ciddi şekilde kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozturk75 -- 9 Ağustos 2020; 21:2:2 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.