Şimdi Ara

Tıp tercihleriniz tıp fakültesi ve üniversiteler hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Omü de geçme notu yüksek Uludağ da kalma oranı yüksek diye biliyorum ikisi de köklü fakülteler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitapyazanyazar K kullanıcısına yanıt
    Çok bilgim yok ama hataylı bir arkadaşım nispeten daha kolay sınıf geçildiğini iyi notlar alındığını söylemişti

• Giresun mu daha kolaydır tokat mı
  • Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz fakülteler hakkında bilgim yok ama tıpı bitirmek tıpı kazanmaktan çok daha zordur derler tıpta kolay yok görece kolay var sadece

• Selamlar, kisaca kendimden bahsedeyim. Bu yılki sıralamam 15 binlerde. Kocaelide oturuyorum. İleride yurt dışında çalışmak istiyorum ya da staj yapmak, eğitim almak istiyorum. Bu yüzden iyi bir üni de okumak istiyorum ancak bunun için akreditasyon da gerekiyor sanırsam. Fakat akreditasyonun önemini ciddi anlamda düzgün yazan bir yazı bulamadım sizin bir bilginiz var mı acaba? Bana çıkabilecek yerler Tekirdağ/Balıkesir/Kırıkkale/Dicle(Diyarbakır)/Atatürk(Erzurum)/Düzce/Zonguldak/Kütahya/Sivas/Elazığ
    Erzurum tıp tan memnun muydunuz acaba? Bana da çıkma ihtimali var yazarsam o yüzden merak ettim. Sınav sistemi, okulu, öğretmenleri, kampüsü, sınavdan geçebilme yüzdesi, sosyal imkanları vs.
    Sizce sıralamayı nasıl yapmalıyım bunların içinde sadece Tekirdağ, Dicle, Zonguldak, Sivas ve Elazığ akredite.
    Şu an da Erzurum da akreditasyon yok gözükuyor ancak konuştuğum kişiler var bu yıl yenileniyor dedi.
    Ben Kocaeli de oturuyorum yakın olduğu icin kendi açımdan Düzce, Zonguldak iyi ancak Zonguldak akredite, Düzce değil.
    Aslında kimle konuşsam o sıralamalarda yazılacak en iyi yer Atatürk Tip diyor. Üni eski, köklü diye. Fakat dediğim gibi benim de evime baya uzak olmuş olacak çıkarsa ve uçakla gidip gelmem gerekecek. O da çok sıkıntı değil aslında ailem çok sık gidip gelemez ama tıp okurken o kadar çok ailemin yanına gidip gelemem sanırım yani konuştuğum kişiler de hep böyle diyor.
    Sizce sıralamayı nasıl yapmalıyım ne daha mantıklı olur? Şimdiden teşekkürler.

• Adultraition A kullanıcısına yanıt
    Biliyorum. Sivas,hatay,elazığ,maraş,karabük hakkında bilginiz var mı
  • Hocam Tekirdağ NKÜ tıp nasıl bilgin var mı?

• kafasikarisikkk K kullanıcısına yanıt
    Akreditasyon olayı biraz fakülte yönetimlerinin inisiyatifine kalıyor kalite standartlarını karşılayıp karşılamadığını gösteriyor Sivas ve Atatürk Fırat İnönü köklü fakülteler bunları tavsiye edebilirim sosyal imkanları da fakülte kulüp sayıları falan fazla olduğundan dolayı tıp içi sosyalliğini karşılar şehir imkanlarını orada yaşayanlara sormak daha iyi olur Turcmsic mesela yurtdışı staj imkanı sağlıyordu

• itsmyturn_ kullanıcısına yanıt
    Köklü akademik kadrosu iyi bir fakülte sadece hastanesi hakkında olumsuzluklar duymuştum bir ara

• Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    Sivas ve Elazığ öneririm bunların arasında

Atatürk Tıp ı önermez misiniz ya da neden onu eklemediniz acaba?
    Hocam nasıl olumsuzluklar mesela?

• itsmyturn_ kullanıcısına yanıt
    Bi ara bazı iddialar vardı googlelarsanız görürsünüz heralde ama dediğim gibi iddia bunlar

• kafasikarisikkk K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben erzurumluyum atatürk tıptayım inşallah bu sene şehir hakkında ne sormak istiyorsan yardımcı olabilirim.

• Hocam merhaba
    Tıp fakültesi kampüsü var mı?
    Kadavra maket laboratuvar imkanı vs nasıl
    Sınavlar diğer tıp fak oranla nasıl? Geçme oranı mesela nasıl?
    Eğitiminden memnun musunuz?
    Kendinize zaman ayırmaya ne kadar vaktiniz oluyor?
    Kampüste kyk yurdu var mı? Yakınlarda özel yurt var mı?
    Teşekkürler

• Fakülte kampüsün başında bulunuyor diğer fakültelerden izole durumda sadece diş hekimliği var yakınında bunun iyi yönleri de var kötü yönleri de yemekhanesi de ayrı kurul sistemi var 1.sınıfta 5 2. Sınıfta 5-6 3.sınıfta 8-9 komite oluyor komiteleri uzunluğuna göre 5hf.ve daha uzun olan komitelerde arasınav uygulanıyor bu teorik kısmın ya da tamamının %15i oranında etkili oluyor 6 25 puan arası pratik sınav etkili oluyor 60 75 puan oranında da teorik sınav etkili oluyor teorik sınav 100 tane çoktan seçmeli soru şeklinde büyük ciddiyetle sınava alıyorlar dedektörleri arayıp falan gözetmenler başında oluyor 60 80 kişilik sınıflarda oluyor sınav pratik sınav da anatomi histoloji mikrobiyoloji biyokimya ve fizyolojinin uygulama sınavı olabiliyor bunlar dışında MBU adı verilen mesleki beceri uygulamaları var hekimliğe ilk adım uygulamaları intramusculer enjeksiyondan gastrik lavaj uygulamasına radyoloji görüntü incelemeye simüle hastadan komitenin konusuna göre anamneze alımına reçete yazmaya kadar uygulamalar yaptırılıyor bu mbularda bunlara vermezsen sınıfı geçemezsin ortalaman yüksek dahi olsa geçene kadar girme hakkı tanıyorlar sıkıntı yaşanmıyor pek anatomide kemik ya da maketi koyuyorlar okun ucundakini yazıyorsun 5-10sn süren var zil çalınca diğer soruya geçiyorsun kadavradan da sorabiliyorlar bana denk gelmedi ama hiç histoloji de benzer şekilde mikroskoptan bakıp soruyu yanıtlıyorsun zil çalınca diğer mikroskoba geçiyorsun mikroda da besiyerlere ekim yapılıyor onlar soruluyor vs biyokimyada da hesaplamalar soruluyor vs mikro ve biyokimyanın uygulaması az diğerlerine nazaran

• hocam sıralamadaki son 10 15 tıpı neye göre sıralayalım? ya da hangisini tercihte öncelik vermeliyim?
  • 1 ve 2 de KDT uygulamaları var proje hazırlıyorsun 8 10 kişilik grubun ve sizden sorumlu öğretim üyesiyle sene boyu araştırmalar vs yapılıyor makaleler okunuyor proje konusuyla alakalı en geç 2 haftada bir toplanılıyor sene sonuna doğru bunların sunumu gerçekleşiyor tüm öğretim üyeleri araştırma görevlileri vs inceleyip oylama yapıyorlar ilk üçe ödüller veriliyor sorumlu hocanız da performansınızı göre katılımınıza göre puan veriyor 10 15 puan bir şey bu bu puan kısa olan bir komitede ya da son komitede arasınav yerine ekleniyor bunlar dışında olgu çözümlemeli dersler oluyor interaktif oturumlar oluyor 5 10 öğretim üyesi geliyor vaka tartışılıyor her açıdan ve tanı konuluyor öğrenciler fikirlerini söylüyor vs bunlardan da teorik sınavda 2 6 soru geliyor bu şekilde sınavlar şu anlık aklıma başka şey gelmedi

Sagolun hocam diger sorularıma da cevap verebilir misiniz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.