% 100 Tıp Ceng dediğimiz şeyin karşılığı yazılım işi gibi oldu ülkede. Bu nedenle TIP Ayrıca IT sektöründe çalışan biri olarak söyleyebilirim ki malesef ceng mezunlarının çoğunun çok boşlar. Temel bilgisayar bilgileri çok eksik ve hiçbiri kendisini bu konuda geliştirmemiş. Amacınız yazılım işi ise illa ceng olmak zorunda değil. Dinozor kafalı ik sistemli çalışan şirketler varsa buralarda iş bulmanızı kolaylaştırır ama. Bu sorunun sorulmaması blle lazım. |
Tıp vs Ceng (3. sayfa)
-
-
Bu rakamlar gerçekçi, ankara piyasasında savunma sanayi ve tübitak genelde kendini aselsan maaşlarına göre ayarlar, 3-4 yıl tecrübelinin eline aylık 30 geçiyor şu an, zaten tıpda şu an tavan 65 oda sözleşmeli ve çok işlem yapan cerrahiyse kvc yada ortopedi gibi, üniversite hastanelerindekiler düşük.
-
Tıpda kontenjan 19-20 bin, buna bide ukrayna kazakistan şurda burda tıp okuyup denklik alanlar ekleniyor, 2 pazarında doyuma ulaşma ihtimali hep olacaktır, bide gerçek hayattaki başarı öss puanınıza yada okuduğunuz bölüme tümüyle bağlı değilki yani işinde iyi bir overlokçuysanda parayı vurursun. Burada karşılaştırılan şeyleri saçma buluyorum, sanki her tıp okuyon süper cerrah oluyor yada pratisyen kalmıyor, yada her bilmüh okuyan coder oluyor, silikon vadisine gidiyor. Bırakın millet istediğini yazsın
-
ceng mezunu değilsiniz sanırım, alaylı sitemi sezdim nedense
-
bunları 2 ile çarp , ankara sanayi odası yurt dışına çalışanlar yüzünden adam bulmıyoruz diye sanayi bkanalığına şikayete gitti
haber globalAnkara Sanayi Odası yurt dışına iş yapan yazılımcıları bakanlığa şikayet ettihttps://haberglobal.com.tr/teknoloji/ankara-sanayi-odasi-yurt-disina-is-yapan-yazilimcilari-bakanliga-sikayet-etti-150254 -
ne anlatıyorsun kardeşim hiç hastaneye gitmiyor musun
gören de hastaneler bomboş sanar
ukraynadaki sınır da 50bin arkadaşım 50bine giremeyen giremiyor
-
cumhurbaşkanlık verisi bunlar
halen 3 kat falan dion
-
-
yok her yıl güncelleniyor hocam
yanlışınız var
https://www.cbiko.gov.tr/projeler/uni-veri?process=sectionProfile§ionProfile=5&variables=3 bakın asgari ücret 4250 tl alınmış 2022 için veriler
hatta açıkladılar
ama bu sistemsel hata çünkü temmuzda açıkladılar bunu nisan verileri bunlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Eylül 2022; 1:45:8 > -
çünkü 2019da başlangıç ücretleri tıp için geçerli değil
https://www.cbiko.gov.tr/projeler/uni-veri?process=sectionProfile§ionProfile=73&variables=3
ama 2019 hatası veriyor yine aynı ama 2022 ücretleri
-
Sen önce bir okuduğunu anla, tıpda açık bitti mi demişim, sanki yazılım sekötürü yakında doyacak gibi atııp tutan sensin kontenjana bakıp, senin gibiler 20 sene öncede vardı. tıpta puanlar düştü diye burdan atıp tutunca yükselteceğinizi sanmanız saçma, tercihler değişince puan ve sıralamalar yine değişcektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seniorcoder -- 4 Eylül 2022; 15:49:50 > -
Ben direk bu sektörün içindeyim, bu paraya imkansız, bulursan yolla direk işe aldırayım. Enflasyon içinde veri paylaşılıyor sonuçta git bak bakayım piyasa öylemi, dolar içinde yıl sonu hedefleri vardı öyle mi oldu.
-
Bu arada bu insan kaynakları ofisinin sistemleri olan yetenek kapısı ve kariyer kapısını yapanlarıda tanıyorum, orda çalışanların aldıkları ücretleride , oraya danışmanlık veren hocalarıda biliyorum yani bu rakamlara çalışan varsa önce kendileri işe alsınlar :))
Tıp içinde bunu veriyor, bu rakamlarada inanıyor musun
https://www.cbiko.gov.tr/projeler/uni-veri?process=sectionProfile§ionProfile=73&variables=3
-
Bırak hocam yorma kendini.
Karşındaki kişi forumun kadrolu trollerinden.
Verdiği verilerin yanlış olduğu kaç kere ispatlandı ama yanındaki 3-5 destekçisi ile hâlâ tıp pazarlamaya çalışıyor.
Anlamıyorum tıp okuyan (en azından iddiası bu şekilde) biri bilgisayar mühendisi maaşları ile neden ilgilenir ya da düşük aldıklarını düşünüp zevk alabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgilendirme için teşekkürler hocam, aynı şeyi bende kendime soruyordum madem iyisin neyin derdindesin. Kardeşlerim doktor okulu kazandıktan sonra 1 kere bile dönüp kaç puan olmuş bakmadılar, ben yıllarca aklıma bile gelmedi bil müh kaçtan alıyor. Bu sene foruma bir bakayım dedim içinde kayboldum
-
@seniorcoder evet hocam doğru veriler 2022 için bu ücretlerdi
yeni başlayan pratisyen 5-6bin tl alıyordu vergi dilimi %15 olduğundan 6+ göstermişler üstüne sabit var o da çok cüzi bir şey
hatta bu yüzden greve falan gittiler ve hiç kimse tıp falan seçmiyordu o dönem
yeni yönetmelikle düzeldi
----------------------------------
@Guest-4h062020 size asıl inanılmaz çünkü iddiayı kaybetmenize rağmen kendinizi çizdirmediniz
***Nisan ayında iddiaya girdik, sabitin merkezi bütçeye aktarılmasını imkansız dediniz. Haziran ayında enflasyon öncesi 2bin tl zam verip merkezi bütçeye aktardılar
***Aralıktaki ücretin gelmesine imkansız dediniz. Adamlar aralıktakinin kümülatif enflasyon farkını verip(yani aralıktaki 2500-5000 nin aynısı hatta biraz daha fazlası) onu da merkezi bütçeye aktardılar
***Mahsuplaşma kalkması imkansız dediniz. Mahsuplaşmalar kalktı.
***BU dönemde SUT(sağlıkta uygulama tebliğine) iyileştirme gelmesi imkansız dediniz. Şubattan beri 4 kez iyileştirme yapıldı.
***2008 öncesi ve sonrası emekli ücretleri farkı kalkması imkansız dediniz. Emekli ücretlerine zam gelerek düzenleme yapıldı.
***İntörn ücretlerinin asgari ücretinin yarısı verilmesi gündemdeydi. 1000 liradan asgari ücretin yarısı verilecekti. Direkt kendisi verildi.
Eeeee halen buradasınız
-
Hocam sizin sayenizde hepsini öğrendim. Sizin öğrencinizim bu konuda. Tüm siteleri hekim maaşları düşükken gösteren ve karşılaştıran sizdiniz.
Hatta halen siz öğretiyorsunuz. Yok üniversitede muayene başı ne kadar ödeme devlet hastanesinde ne kadar ödeme yapılır. Sizin sayenizde öğrenmiştim. Hatırlarsanız bu konuda eksik ve yanlış bilgilerim vardı. Siz düzelttiniz beni.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Eylül 2022; 18:21:19 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X