Şimdi Ara

Tıp vs Mühendislik (Boun, İtü, Odtü) En Gerçekçi Karşılaştırma (2019)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
3
Favori
1.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravn -- 3 Ekim 2020; 16:8:47 >

• Hocam her ikisinden de mi mezunsunuz? Eğer öyleyse hangi işi yapıyorsunuz şu an?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik sıralamalarında İTÜ diğer üniversitelerden önde görünüyor fakat yurt dışında çalışan kişilere baktığımızda sayıca biraz diğerlerinin gerisinde. Yurt dışı olanağı İTÜ'de mi biraz düşük yoksa öğrencilerden mi kaynaklı?

Bunların dışında çok merak ettiğim özel ve devlet üniversite farkı. Özel üniversitede okumak iş hayatında daha avantajlı bilgi birikimi sağlıyor gibi hissediyorum. Ne kadar doğrudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dyrax -- 6 Kasım 2019; 15:50:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dubleonursuz

Hocam her ikisinden de mi mezunsunuz? Eğer öyleyse hangi işi yapıyorsunuz şu an?
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravn -- 3 Ekim 2020; 16:9:7 >
  • Mühendislik okumak mı daha zor sizce yoksa tıp okumak mı? Yani zorluktan kastım normal düzenli bir çalışma ile dersleri vermenin okulu bitirebilmenin zorluğu hangisinde daha fazladır hangisinde daha çok emek sarfettiniz anlamında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dyrax

Mühendislik sıralamalarında İTÜ diğer üniversitelerden önde görünüyor fakat yurt dışında çalışan kişilere baktığımızda sayıca biraz diğerlerinin gerisinde. Yurt dışı olanağı İTÜ'de mi biraz düşük yoksa öğrencilerden mi kaynaklı?

Bunların dışında çok merak ettiğim özel ve devlet üniversite farkı. Özel üniversitede okumak iş hayatında daha avantajlı bilgi birikimi sağlıyor gibi hissediyorum. Ne kadar doğrudur?
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravn -- 3 Ekim 2020; 16:9:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shieldwall

Mühendislik okumak mı daha zor sizce yoksa tıp okumak mı? Yani zorluktan kastım normal düzenli bir çalışma ile dersleri vermenin okulu bitirebilmenin zorluğu hangisinde daha fazladır hangisinde daha çok emek sarfettiniz anlamında.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravn -- 3 Ekim 2020; 16:9:46 >
  • ravn R kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bende bilgisayar mühendisliği düşünüyorum da mühendisliklerin zorlukları az çok aynıdır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shieldwall -- 6 Kasım 2019; 15:57:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shieldwall

Anladım hocam bende bilgisayar mühendisliği düşünüyorum da mühendisliklerin zorlukları az çok aynıdır herhalde.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravn -- 3 Ekim 2020; 16:10:4 >
    Gercekten yüksek dereceden vasıf sahibisiniz tebrik ederim :)

Bilkentte abet bilgisayar makine endüstri içinde var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 6 Kasım 2019; 16:55:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

http://main.abet.org/aps/AccreditedProgramsDetails.aspx?OrganizationID=616&ProgramIDs=

Bilkentte abet bilgisayar makine endüstri içinde var
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravn -- 3 Ekim 2020; 16:10:26 >
  • ilk önce hangisini okudunuz? ve mezun olduktan sonra diğerini okumaya nasıl karar verdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonandstars

ilk önce hangisini okudunuz? ve mezun olduktan sonra diğerini okumaya nasıl karar verdiniz?
    bence genelde tıp ukte kaldığı için bizde sonradan okuyan daha çok oluyor gibi .

bende bu arada merak ettim ama tahmin ettigim gibidir makinadan ---- tıpa
  • Hocam Ben Makina Mühendisliği istiyorum ve gerçekten istiyorum.

Ve ilerideki hayatımda yurtdışı değilde Türkiyede Mercedes gibi firmalarda yada Savunma sanayisinde çalışmak isterim hep.

Sizce bu açıdan seçmem gereken en mantıklı üniversiteler nedir? Boğaziçi - ODTÜ - İTÜ arasından

Makina Mühendisliğinde 3 üstü ortalama yapmak çok mu zor İTÜ de?

3 üstü ortalaması olan ve kendini dil olarak da sosyal olarakda geliştirmiş birinin iş imkanları nasıldır? İTÜ için söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: moonandstars

ilk önce hangisini okudunuz? ve mezun olduktan sonra diğerini okumaya nasıl karar verdiniz?
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravn -- 3 Ekim 2020; 16:10:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Hocam Ben Makina Mühendisliği istiyorum ve gerçekten istiyorum.

Ve ilerideki hayatımda yurtdışı değilde Türkiyede Mercedes gibi firmalarda yada Savunma sanayisinde çalışmak isterim hep.

Sizce bu açıdan seçmem gereken en mantıklı üniversiteler nedir? Boğaziçi - ODTÜ - İTÜ arasından

Makina Mühendisliğinde 3 üstü ortalama yapmak çok mu zor İTÜ de?

3 üstü ortalaması olan ve kendini dil olarak da sosyal olarakda geliştirmiş birinin iş imkanları nasıldır? İTÜ için söylüyorum.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravn -- 3 Ekim 2020; 16:11:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-041AC64DC

Bu mesaj silindi.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravn -- 3 Ekim 2020; 16:11:27 >
  • Merhaba marmara ceng okumak istiyorum teknoloji fakultesi.Teknoloji fakültesi cok iyi diyen de cok kotu diyen de var ne dusunuyorsunuz sektor de barınabilir mi? Üni de linux python gibi dillerin kurslarını alicam ve kendimi gelistirmeyi düşünüyorum.Eğer öyleyse ee veya makine mühendisligi de yazabilirim ondan sordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.