Şimdi Ara

tıpçıdan tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
5
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Focke-Wulf

Benim biyoloji sorunum var nasıl halledebilirim? Yani sorulara nasıl yaklaşmalıyım? Geçen sene biyo yüzünden YGS de 31.25 net yaptım. Zaten LYS faciaydı. Bu sene 35 net fen , 20 net LYS biyo hedefledim, yapabilmek için ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

söyle söyliyim sana 9 da 60 üstüne çıkamadıgım biyoda 10 da 90 altına inmedim.Benimki bakıs acısıyla ilgili bi sorundu ve hocamla ilgili.Yani biyodan korkma ve okuyup geçmekten sürekli soru çözmektense konuyu doğruca anlamaya bak.Hangi kaynaktan anlıyosan ordan bak.Bazen ben insanların çok kötü dediği kaynaklardan çok iyi anladım.ilk ve mezun yılımda da 27 3 biyo yaptım.Ve söyle söyliyim en az soru çözdüğüm derslerdendir biyo.Yani en azından ben soruyla öğrenmedim.Ama bu sorum çözmedim değil doğru kaynaktan az ve öz çalışıp deli gibi konu tekrarı yapmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Yapabilirsin

hocam sağ olasın. internet hocalarından kastın kimler mesela?

yani bu reklam mıdır falan bilmem ama mehmet ayber vardı hocalara geldik bi de gözlüklü hoca vardı hızlı konulan fizikçi adını unuttum şimdi de bakarım.Ben aslında basit anlatan hocaları kastediyorum su bu değil dinlediğinde sana bağlı bu.Ben birçok insanın begenmediği hocalardan anlamıstım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mormegil7

quote:

Orijinalden alıntı: eowyna

quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun, geçen yıldan hatırlıyorum seni, nick'ten kaynaklı -lotr olduğu için - tebrikler ben şunu sorcaktım, bu sıralar lys derslerinde nerelerdeydin acaba?

çok teşekkürler.lotr ben mezuna kalmıştım geçen yıl ve sorunlu olduğum yer daima ygs oldu lys de bu zamanlar daha tam başlamamıştım ama bu temelimle alakalı bir durum.Yani başladığım zaman epey bir geçti matta yaklaşık 30 la başladım geo benim kötüydü yani 15 falan fkb 20 civarındaydı.

Lys Fkb iyiymiş ben de 3. kez gircem malesef, 26K dan kaldım ygs 20k'ydı. Lys çalışıyorum şimdiden de, bakalım olcak inşallah

bence iyi ki mezuna kalmışsın çünkü ben o ygs mden sonra lys de beklentim yoktu ve direk 3. yıl hazırlıklarını kafamda tasarlamiştim.zaten ygs de bana göre epey iyiymişsin yani bu yıl senden beklentim ilk 10 bin :D

Valla benim de beklentim o ama nolcak görcez ygs sıkıntım yok ya benim sıkıntım fizikle, kafam basmıyo

mf 4 istemiyosan fizik çok sıkıntı değil ya

• quote:

Orijinalden alıntı: tıpstar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmettan52

genel olarak tüm mf derslerinden vermeniz zahmet olmazsa

lys mat: türev integral için apotemi
    kalan konuları hangi kaynaktan çalışşan aynı anlatır ama tavsiyem final
    ben çok fazla konu anlatım aldım ama hepsinin boş oldunu asıl işin denemede bittiğini gördüm.hatta biraz geç gördüm.konuları hızla çalış denemeye geç derim.

geo için pek bir şey diyemem çünkü geom zayıftı

biyo için direk mebe yumul.ama eksta olarak palme öneririm.
    kimya genel kimyayı ben okul defteri ve finalden çalıştım ama organik için gür ve palmeyi öneriyorum.tıp 1 de organik görüyorum açıkcası güre arada göz attim.

fizik için meb çalış işlemli sorularla zaman öldürme o yüzden kitap bile öneremiyorum geçen yıl sınav bi garipti ama apotemi denemelerini öneririm ve bazı int hocalarını da öneriyorum.

ygs için ne desem boş iki yıl hazırlandım iki yılımda da tek kaybım ygs ydi.deli gibi çalıştım ama olmadı.yani açıkçası hiç çalışmasam bile daha iyi olurdu bu yüzden nerden çalışsan fark etmiyo ama denemeleri yala yut en azından pratik kazanırsın

ben 45 bin oldum geçen sene
    bu sene mezuna kaldım ekstra gaza geldim
    o zaman benim de tıp şansım var 2.senemde

tabi ki var.benim bi arkadasım 40 bindeydi mezuna kaldı 13 bin oldu.Mezuna kalmak illa basarısızlık değil yani

• quote:

Orijinalden alıntı: XaSe®

Ygs konularını bilmeden lys nasıl yapacaz ?

lys konuları için ygs ye ihtiyacın yok aslında.Yani az çok ygs temelin varsa tabi.Mesela türev için hangi ygs bilgisine deli gibi ihtiyacın var ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor Burak

Karamsarlığ düştüğünde ne yaptın?

karamsarlığaa düşünce açık ve net motivasyon videoları izledim.Ben insanlarla konuşup rahatlayan tiplerden değilim.Bir şeyi yapmak için kendim yapıp kendimi ikna etmem lazım.O videolar beni gaza getirirdi.Lys den 2 gün önce bile izlemiştim.Spor yapmak da stresimi atmama yarıyodu
  • quote:

Orijinalden alıntı: flygnç

Ben de bu ara bi tahammülsüzlük başladı ders açısından bi sorunum yok ama öok sıkılıyorum. Günlük bir şey değil haftadabir ailemle kahvaltı sinema tarzı bişeyler yapıyorum, arada dersaneye gidiyorum ama sanki bişeyler kopukmuşum gibi geliyor. Netlerimi de etkiledi bu çok rahat girerken sınava çok stresli girmeye başladım. Sınıfta da çok rahatken korkaklaştım sankş biraz. Gün içinde pc falan açıtorum akşamları yani kafa dağıtıyorum ama olmuyor. Gün içinde bişeyler eksik geliyor sabah kalk ders gece bilgisayar . Ama verimsiz geöiyor moralsizlikten. Dibe vurmalardan nasıl çıkıcaz

Olur o arada niye ben böyleyim triplerine girme bence.Çalıştıkça zaman geçtikçe geçer bunlar.Benim dibe vurdugum o kadar çok an oldu ki.Düşün mezun yılımda ygs mden olmuşum 40k.Hayat enerjimin bittiği tek anımdı o.Ve o kadar çalışma.Baya isyanlardaydım.Ama çalıştıkça dibe vurdukça geçti.O kadar karamsar ve mutsuzdum ki ama bu bana yaradı.Heyecanımı attım her şeye ilgimi kaybetmek bir nevi iyi geldi.Ama üstte bir arkadasa da demiştim bu dönemlerde daha cok motivasyon videolarıyla kendimi gaza getirdim.Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamsınDrogba

Deneme her şeyden önemli mi sizce? Benim konular aralık ortası biter gibi olur ama birer ya sb bitirmişimdir yada bitirmemişmdir.Tekrarlarımı yapıyorum matda karekök falan çözüyorum geoda ygs simetri.Deneme çöze çöze netler artıyor mu anlamadım.

Bu kişiden kişiye değişiyo ben sana kendimi anlatayım. ilk yılım ygs 50 k lys 24 k
    mezun yılım ygs 40k lys 11k
    ygs çalışmamın yarısı kadar lys çalıştım.Yani ygs çalışmak bende bir etki uyandırmadı.Hatta deneme çözmek bile elimde olsa ygs çalışmayın derim ama temelinizii bilmiyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AdamsınDrogba

Deneme her şeyden önemli mi sizce? Benim konular aralık ortası biter gibi olur ama birer ya sb bitirmişimdir yada bitirmemişmdir.Tekrarlarımı yapıyorum matda karekök falan çözüyorum geoda ygs simetri.Deneme çöze çöze netler artıyor mu anlamadım.

Bu kişiden kişiye değişiyo ben sana kendimi anlatayım. ilk yılım ygs 50 k lys 24 k
    mezun yılım ygs 40k lys 11k
    ygs çalışmamın yarısı kadar lys çalıştım.Yani ygs çalışmak bende bir etki uyandırmadı.Hatta deneme çözmek bile elimde olsa ygs çalışmayın derim ama temelinizii bilmiyorum

Ygs düşük gelince lys bir yere kadar çekiliyor.Temelim orta ygs 125k geldi geçen sene.Turev integral sifirim ygsden sonraya birakacagim hedef 30k

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun, geçen yıldan hatırlıyorum seni, nick'ten kaynaklı -lotr olduğu için - tebrikler ben şunu sorcaktım, bu sıralar lys derslerinde nerelerdeydin acaba?

çok teşekkürler.lotr ben mezuna kalmıştım geçen yıl ve sorunlu olduğum yer daima ygs oldu lys de bu zamanlar daha tam başlamamıştım ama bu temelimle alakalı bir durum.Yani başladığım zaman epey bir geçti matta yaklaşık 30 la başladım geo benim kötüydü yani 15 falan fkb 20 civarındaydı.

Lys Fkb iyiymiş ben de 3. kez gircem malesef, 26K dan kaldım ygs 20k'ydı. Lys çalışıyorum şimdiden de, bakalım olcak inşallah

bence iyi ki mezuna kalmışsın çünkü ben o ygs mden sonra lys de beklentim yoktu ve direk 3. yıl hazırlıklarını kafamda tasarlamiştim.zaten ygs de bana göre epey iyiymişsin yani bu yıl senden beklentim ilk 10 bin :D

Valla benim de beklentim o ama nolcak görcez ygs sıkıntım yok ya benim sıkıntım fizikle, kafam basmıyo

mf 4 istemiyosan fizik çok sıkıntı değil ya

MF 3 istiyorum ama yine de fizik de ne kadar iyi olursa puan da o kadar yüksek olur diyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XaSe®

Ygs konularını bilmeden lys nasıl yapacaz ?

lys konuları için ygs ye ihtiyacın yok aslında.Yani az çok ygs temelin varsa tabi.Mesela türev için hangi ygs bilgisine deli gibi ihtiyacın var ki

Herkes o kadar çok söylüyor ki ygs yi sallayın lys ye odaklanın diye. Ben yorum içeren sorulardan nefret eder hale geldim artık. Ocak 1 gibi konuları bitiricem. Temelini bilmiyorum demişsin ben 8*9 işlemini bile yapamazdım 5 ay önce. Mat 1 konuları bitti mat1 den 10 15 arası netim var şuan çok şükür. Fizik kimya biyoloji geometriden konu eksiğim var. 1 ocağa kadar bitirip hemen lys ye başlicam. Asıl amaç lys olmalı bence de. Ama ygs konularıyla çok bağlantılı sanıyodum. Pek bi bağlantısı yoksa lys kasarım tabiki.

• XaSe® kullanıcısına yanıt
    15 mat netiyle lys nasıl başlamayı düşünüyorsunuz

• Mattan 45 5 baya iyi yapmisin ben yapamam o kadar

• eowyna E kullanıcısına yanıt
    tamam hocam çok teşekkür ederim :) okulun hayırlı olsun iyi günler
  • hocam mezun senesinde ygs 40k gelince o moral bozukluğunun altindan nasil kalktınız?
    ben de bu sene mezunum 37k dan kaldim benim de ygs sikintili şuan 120 yapıyorum ygs fende sıkıntılarım var
  • Overlockçu O kullanıcısına yanıt
    Demekki herkes Lys çalışmak için matematik netini 30-40 olmasını bekliyo. Böyle bi saçmalık yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.