Şimdi Ara

Tıpçıların sadece kendilerini bilim insanı sanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen knk sadece siz bilim insanısınız sadece siz bilim öğreniyorsunuz kalan herkes boş adam boş şeyler öğreniyor bilim tıptan ibaret Tıpçıların sadece kendilerini bilim insanı sanması 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilim insanı, evrene ilişkin olgulara ve değişkenlere yönelik bilimsel veri elde etme yöntemlerini kullanarak sistematik bir şekilde bilgi elde etmeye çalışan kişidir.

Her doktor bilim insanı değildir. Böyle bir iddiaları olduğunu da sanmıyorum.

• Ha bir de odtüde itüde mühendislik okuyanların diğer okullarda hiçbir mühendislik eğtiimi verilmiyor, sadece buralarda okuyanların hocaları bir şeyler biliyor diğer tüm üniversitelerdeki hocalar zihinsel engelli lise terk sanan tipler var Tıpçıların sadece kendilerini bilim insanı sanması Okuduğum okul çalışmak istediğim alanda Türkiye'nin en iyi akademik kadrosunu barındırıyor ve bu alanda birinci sıradayız. Türkiye birincisi de olsam aynı bölümü yazacaktım sadece farklı bir okulda yazacaktım. Yani anlayacağın ne bölümümle ne okulumla hiçbir derdim yok ama ben bu forumda 7k yapıp da 15k yapan adamla aynı sırada mı oturacağım yaa? Diyen tipler gördüm Tıpçıların sadece kendilerini bilim insanı sanması Çalışmaya devam knk sen hayatın boyunca ezigin teki olarak kalacaksın bu kafa ile, kudur. Tıpçıların sadece kendilerini bilim insanı sanması 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675DD2D5F -- 25 Haziran 2024; 13:54:52 >

• Nerede okuyorsunuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abdullah1928 kullanıcısına yanıt

Okulun adını söyleyemem ama yks sıralamam 150k

• Olm 150k yapmışsın kendince tıplarla dalga geçiyorsun. O dalga geçtiğin en boktan tıp bile 30k ile alıyor. Senin oraya girmen için 2 sene aralıksız yks çalışman lazım

• Ee?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tıptaki insanların kendini bilim adamı görme nedeni şundan kaynaklı olabilir, hekimliğe başladığınızda yayın çıkarmanız gerekiyor ve tüm hekimlerin en az 1 yayını oluyor ve bir yere gelmek için de bilimsel yayınlar yapmak zorundasınız o yüzden hekimliğin yanında insanlar bilimsel araştırmalar yaparak yayın üretiyorlar

ama diğer meslek gruplarında bu yok, ya akademiye girerlerse bu var onun dışında çok yaygın değil ama hekimlikte akademiye girmesen bile yayın çıkarıyorsun

benim şimdiden 3 tane yayımlanmış makalem var

• ek olarak tıp fakültesinde laboratuvarlarda ilgili derslerle ilgili bilimsel çalışmalar ve deneyler yapılıyor ve her şeyi bilimsel çalışmalar ışığında öğrendiğinden tıp okuyan insanların kendilerini ilk yıllardan beri bilim insanı görmeleri doğal

zaten hekimlere verilen diploma da TIP DOKTORU (DOCTOR of MEDİCİNE) diye verildiğinden dolayı tıp doktoru yani bilim insanı olarak geçiyorlar

• Bilimsel yayin yapiyorlar ok ama nasil yayinlar yapiyorlar.Tiptaki arastirma metodolojileri ve bunlarin kompleksligi muhendislikle kiyasladiginda devede kulak.Suan herhangi bir tıp paperini acsam cok rahat anlarim mesela ama muhendislikte sadece anlamlandirabilmen icin bile acayip altyapin olmasi lazim cikarmayi sen dusun.Tıpta oyle mi bakiyosun millet 1.,2. sinifta herhangi bir hocanin yanina gidip gayet de alanin standartlarinda sayilabilecek paper basabiliyor.(alanla ilgili bilgiye bile gerek yok biraz literatur taramasi yetiyor.)Ha bu tıpta yapilan calismalari degersiz kilmiyor tabi ama her doktora sirf 5-10 tane makalesi var diye bilim adami denmemesi lazim bence.

• DicleMech26 kullanıcısına yanıt

dalga mı geçiyorsun tıpta herhangi bir alt yapı olmadan bilgileri hemen anlamak bense hiç mi anlamayacağım???

senin aldığın diploman lisans diploması benim aldığım diplomam ise tıp doktorası diploması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Haziran 2024; 19:8:20 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Kendini kandırma

• komik seni

Bilmedigim icin soruyorum tıp doktorlugu lisans diplomasi degil mi yukseklisans olarakmigeciyor doktora mi.?

• Zackherney1 Z kullanıcısına yanıt

tıp doktorası olarak geçiyor

MD yani doctor of medicine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Haziran 2024; 19:23:7 >

Yoo ne dalga gecmesi.Hemen de diplomaya vurmussun olayiTıpçıların sadece kendilerini bilim insanı sanması Ben diyorum muhendislik arastirmalarinin metodolojileri daha cesitli daha kompleks+istedigi altyapilar matematik olsun teknik bilgiler olsun cok daha fazla sen diyorsun benim tıp doktorasi diplomam var.O diplomayi aliyon diye her boku anlayabilecegini falan mi dusunuyon?Ha ben de tip okuyorum bu arada, ama tip paperlerini anlamanin bence bunla alakasi yok cunku gercekten %90 cok basic arastirma dizaynlari var.

Aptal zipzip gercekten o bolumde okudugumu mu dusunuyon?Tıpçıların sadece kendilerini bilim insanı sanması Tıpçıların sadece kendilerini bilim insanı sanması 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.