Şimdi Ara

Tıpta Bilgisayar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İleride hayatında başarılar. Artık eskisi gibi 4-5 tane tıp fakültesi yok, İstanbulda sadece 30 tane tıp fakültesi var. Eskisi gibi armut piş ağzıma düş yok sen oyununu oynarsın öbürü sana farkını atar ileride hüüü boş yapan meğer benmişim dersin. Ben bu kafaya en son 15-16 yaşında sahiptim, biraz büyüyün liseyi ortaokulu geride bırakın. Yaşlar kaç olmuş hala bilgisayar oyunu... Ara sıra girer oynarsın ben de arada bir girip arkadaşlarla 1-2 el atıyorum bilgisayarı kaldır çöpe at demedim. Zihniyetinizi değiştirmeniz gerekiyor. Bilgisayar karşısında oturup vücudunuzu tembelleştireceğinize gidin havuza yüzün biraz spor yapmış olursunuz kaslarınız çalışır dinç olursunuz. Sonra acilde 2 saat ayakta durunca ağlıyorsunuz az görmedik sizin gibileri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 24 Haziran 2021; 21:17:58 >
  • Xakler kullanıcısına yanıt
    ben zihniyetimden memnunum hayattan zevk aliyorum. hala 3 kat doktor ihtiyacıi varken aç kalacagim aynen. sana sıkıcı temponda başarılar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • umuuuut U kullanıcısına yanıt

Mesajını ss alıp konu linkiyle beraber kendime 5 yıl sonraya email gönderdim. 5 yıl sonra bi konuşalım bakalım o zaman ne diyorsun

burda olacağım . sorun yok :) zaten bu mesleği para için yapmıyorum . iyi günler.

• umuuuut U kullanıcısına yanıt

Para ne alaka anlamadım?

5 yıl dedim çünkü bunları yazan birisi ya 1. sınıftır ya 2. sınıftır. 3 üstü olmanın imkanı yok. Biz de geçtik senin yollarından daha ne hasta gördün ne hastane gördün. Evinde oturup slayt okudun sadece tabi bir de online eğitim falan oh rahat rahat konuşuyorsun Tıpta Bilgisayar 

• 4. sınıftan itibaren asla oynayamazsın. Oynarsan patır patır kalırsın stajlardan. Yukarıda Xakler'n anlattıklarına katılıyorum, biraz agresif yazmış olsa da söylediği şeyler doğru. Ben 1-2-3 te çok fazla bilgisayar oynadım. Artık neredeyse hiç oynamıyorum. 1-2-3 te de oynamayıp az da olsa kendimi tıp ya da başka bir alanda geliştirseydim her şey çok daha iyi olurdu. Ama onu da yapmak zor çünkü o zamanlarda o bilince sahip olmak çok zor oluyor. Tıpçı ve senden yaşça en az 5-6 yaş büyük birisinin seni bizzat yönlendirmesi lazım bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2. sinifim evet , fikrimin değişeceğini sanmiyorum.
    inşallahta değişmez.

• Tıptan bağımsız hangi bölümde olursan ol artık üniversitedesin bilgisayar oyununu yavaş yavaş azaltmanı tavsiye ederim. Zevkine arada bir oynarsın tabi ki ama alışkanlık haline getirmemelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: umuuuut

2. sinifim evet , fikrimin değişeceğini sanmiyorum.
    inşallahta değişmez.

hocam yine oynarsın zamandan bol ne var. sadece biraz ders çalışmadığın zamanlar vicdan azabı çekersin yazın ıynadığın gibi oynayamazsın

ama eğer günü gününe çalışırsan çok rahat da oynanılır, merak etme sen

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

İleride hayatında başarılar. Artık eskisi gibi 4-5 tane tıp fakültesi yok, İstanbulda sadece 30 tane tıp fakültesi var. Eskisi gibi armut piş ağzıma düş yok sen oyununu oynarsın öbürü sana farkını atar ileride hüüü boş yapan meğer benmişim dersin. Ben bu kafaya en son 15-16 yaşında sahiptim, biraz büyüyün liseyi ortaokulu geride bırakın. Yaşlar kaç olmuş hala bilgisayar oyunu... Ara sıra girer oynarsın ben de arada bir girip arkadaşlarla 1-2 el atıyorum bilgisayarı kaldır çöpe at demedim. Zihniyetinizi değiştirmeniz gerekiyor. Bilgisayar karşısında oturup vücudunuzu tembelleştireceğinize gidin havuza yüzün biraz spor yapmış olursunuz kaslarınız çalışır dinç olursunuz. Sonra acilde 2 saat ayakta durunca ağlıyorsunuz az görmedik sizin gibileri...

tıp fakültesi olarak halen çok gerideyiz bizim gibi hızla artan ve göç alan bir ülke için yıllık 20bin tıp kontenjanı gerekli

şimdi bir hastaneye gitsen 6-7 aya kimse randevu vermiyor. Hastaneler 15-20 hastadan sonra randevu kapatıyor. Avrupa birliği standartlarına göre çok azız

ve yeni yeni hastalıklar türerken hekim sayımızın düşük tutulması saçma

ama kaliteli tıp fakültesi az bunda haklısınız

ve yaşam süresi de önceden 55-60ken şimdi 80a kadar çıkmıştır türkiyede

Tıpta Bilgisayar

tüm avrupanın %80ı kadar nüfus artışına sahibiz ve suriyedekiler bu grafiğe dahil değil onalrı katarsanız siz gerisin tahmin ediniz

Tıpta Bilgisayar

ve yaşlı nüfusumuzda avrupada en hızlı artan ülke konumuna gelmiştir (oran olarak)

planlamalar bunlara göre yapılıyor ve hastanelerde münhal kadrolar bunlara göre veirliyor

Tıpta Bilgisayar

1975t nüfus piramidimiz bu şekildeyken 2020de bu hale gelmiştir bu da yaşlı nüfusun girederek artacağını gösteriyor(ama sağlığın da baya gelişmesi ile çocuk ölümlerin azalması da bu grafikte dikkat çekilmiştir)

Tıpta Bilgisayar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 24 Haziran 2021; 22:4:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

tıp fakültesi olarak halen çok gerideyiz bizim gibi hızla artan ve göç alan bir ülke için yıllık 20bin tıp kontenjanı gerekli

şimdi bir hastaneye gitsen 6-7 aya kimse randevu vermiyor. Hastaneler 15-20 hastadan sonra randevu kapatıyor. Avrupa birliği standartlarına göre çok azız

ve yeni yeni hastalıklar türerken hekim sayımızın düşük tutulması saçma

ama kaliteli tıp fakültesi az bunda haklısınız

ve yaşam süresi de önceden 55-60ken şimdi 80a kadar çıkmıştır türkiyede

tüm avrupanın %80ı kadar nüfus artışına sahibiz ve suriyedekiler bu grafiğe dahil değil onalrı katarsanız siz gerisin tahmin ediniz

ve yaşlı nüfusumuzda avrupada en hızlı artan ülke konumuna gelmiştir (oran olarak)

planlamalar bunlara göre yapılıyor ve hastanelerde münhal kadrolar bunlara göre veirliyor

1975t nüfus piramidimiz bu şekildeyken 2020de bu hale gelmiştir bu da yaşlı nüfusun girederek artacağını gösteriyor(ama sağlığın da baya gelişmesi ile çocuk ölümlerin azalması da bu grafikte dikkat çekilmiştir)

Alıntıları Göster

almanya yaşlı nüfusun çok fazla arttığından son 5 yılda acil 75bin hekime ihtiyacımız var diyor ve bu yılda türkiyeden baya oraya giden hekimimiz oldu

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

2024'ten sonra yurtdışında denklikten kastınız tüm ülkeler mi yoksa sadece US mi hocam?

Ayrıca şu anda akredite olma sürecinde 21 ve gördüğüm kadarıyla süreci bu sene başlatan birkaç tane daha fakülte var. Yeni açılan fakülteler dışında çoğu fakültenin bu konuda çaba gösterdiğini düşünüyorum.

• Off bu kadar muhabbet yapcak ne var 4ten sonra oynayabilir miyim diye mi sormuş 2. Sınıfım diyor biri diyor ki 6da nöbet tutacaksın. Wow thank you sherlock. Cidden ilerideki meslektaşlarım dehşete düşürüyor beni ya. Ne alakası var dostum ne alakası var. Hayatın normal akışı içerisinde o insan sanki farkedemeyecek 6da ya da 4te dahiliye sözlüsü kasarken bilgisayar oynanmayacağını . Zaten 4ten itibaren kişinin kendine ayıracagı zaman azalıyor,5te herkes stajlar artı tus derdinde,6da bildiğin intern olarak çalışıyorsun. Tamamen kişisel bir tavır bu. Kimi hoca/asistan bu şekil sürekli aşağılama ve korkuyla sana yaklaşıp kişinin zaten tıp gibi derya deniz bir alanda özgüvenini düşürüp depresyona sürüklüyor kimisi de destekçi olup kişiyi daha ileriye götürüyor. 2.sınıfta ya da 3. Sınıfta ya da ne bileyim sınav sonrası 4te bilgisayar oynamanın ileride kariyerine hiçbir zarar vermez arkadasim,deli ettiniz milleti iyice. İnsanlar stresten intihar ediyor artık. Zaten doktorluğun öğrenildiği yer bence 6. sınıftır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi missdawn -- 27 Haziran 2021; 4:36:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: missdawn

Off bu kadar muhabbet yapcak ne var 4ten sonra oynayabilir miyim diye mi sormuş 2. Sınıfım diyor biri diyor ki 6da nöbet tutacaksın. Wow thank you sherlock. Cidden ilerideki meslektaşlarım dehşete düşürüyor beni ya. Ne alakası var dostum ne alakası var. Hayatın normal akışı içerisinde o insan sanki farkedemeyecek 6da ya da 4te dahiliye sözlüsü kasarken bilgisayar oynanmayacağını . Zaten 4ten itibaren kişinin kendine ayıracagı zaman azalıyor,5te herkes stajlar artı tus derdinde,6da bildiğin intern olarak çalışıyorsun. Tamamen kişisel bir tavır bu. Kimi hoca/asistan bu şekil sürekli aşağılama ve korkuyla sana yaklaşıp kişinin zaten tıp gibi derya deniz bir alanda özgüvenini düşürüp depresyona sürüklüyor kimisi de destekçi olup kişiyi daha ileriye götürüyor. 2.sınıfta ya da 3. Sınıfta ya da ne bileyim sınav sonrası 4te bilgisayar oynamanın ileride kariyerine hiçbir zarar vermez arkadasim,deli ettiniz milleti iyice. İnsanlar stresten intihar ediyor artık. Zaten doktorluğun öğrenildiği yer bence 6. sınıftır.

ya fazla takma hocam onlar zaten 4 ve 5 ilk 3 senenin tekrarı gibi ve klinikle pekiştirilmiş hali (ilk 3yılı yerinde öğrenirsen 4 ve 5e fazla çalışmana bile gerek kalmayacak, dersanenin verdiği dahiliye kitabını göz geçireyim dedim zaten çok çok büyük kısmını 2de ve 3te gördük ve bildiğin konu da öyle zor falan değil zevkli bana sorarsanız)

6da da uygulama yapacaksın

zamanını iyice yönettiğinde istediğin her şeyi yaparsın

hatta ben ders çalışmayanları anlamakta zorlanıyorum 7/24 nasıl oyun ya da boş boş vakit geçiriyorlar halen anlamış değilim, oyun oynadıklarında ya da film izlediklerinde onlara artık sıradan bir aktivite gibi gelir

ama günün bir saatinde sorumluluklarını yerine getirip 2-3 saat da oyun ve filme ayıran da tam tadında yapar

• hocam 4ün çok fazla abartıldığını düşünüyorum

dersanenin dahiliye kitaplarını prospektus dahiliye, genel cerrahi falan kitapları geldi bir bakayım dedim, dersanedeki hocamız ayrı yeten klinisyen soru bankalarını da göndermiş yavaştan soruları çöz diye

dahiliye baktım nerdeyse 2 ve 3te anlattıklarımızın çok çok benzeri olgularla desteklenmiş hali hatta sene içinde pato, farma, mikropun klinisyen soru kitabı olsun ttsler olsun o bölümlerin hepsini çözmüştüm. Dahiliyenin elime 1 hafta önce ulaştı soruları da öyle abartıldıığı gibi değil çözülebiliyor rahatlıkla

bence ilk 3 seneyi temeline oturtmuş birinin 4 ve 5te kendine çok fazla zaman ayıracağını düşünüyorum

not: 4 ve 5i halen çok zor olarak görenler ilk 3 yılı yatmıştır net ve kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 27 Haziran 2021; 4:20:12 >

4ün tüm stajları 6da alınıyor bu yüzden pek takmıyorum da,ben insanların genel yaklaşımından bahsetmiştim

"ilk 3yılı yerinde öğrenirsen 4 ve 5e fazla çalışmana bile gerek kalmayacak, dersanenin verdiği dahiliye kitabını göz geçireyim dedim zaten çok çok büyük kısmını 2de ve 3te gördük ve bildiğin konu da öyle zor falan değil zevkli bana sorarsanız"

Bu konuda korkunç bir şekilde yanılıyorsun sadece onu söyleyeyim. Öyle böyle değil. Baya yanılıyosun. Alakaları bile yok. 2de 3 de öğrendiğin seyle 4te hiçbir şey yapamazsın. Yani tabiki insanın temeli olması vs yardımcı olur da dahiliyenin 2 ve 3le alakasıı yok. Bu kadar hayalperest yaklaşırsan 4te depresyona girebilirsin. Bir şey ne çok zor diye abartılmalı ne de bu kadar yok sayılmalı. Ankara tıp gibi okulda bir dahiliye profuna hocam biz dahiliyenin coğunun çoğunu 2./3. Sınıfta gördük ya bildiğim konu çok zor olmaz dersen sana popolarıyla gülebilirler:) şimdi sen bana itiraz edeceksin,ama bazı şeyler tecrübeyle öğrenilir. Ama sen yine de insanların yanında böyle iddialarda bulunma çünkü yüzüne gülüp arkandan dalga geçebilirler.

Şuan çok anlamsızz bir konuşma yaşıyoruz senin de gorusun degismez,benim de. Ama ben haklıyım kusura bakma burda daha fazla da açıklamam. Bence çok yanlış açıdan bakıyorsun bir şeyleri bilmek senin orda çözdüğün iki tus sorusu değil. İlk 3ü iyi bilmekle de hiçbir alakası yok. Koskoca dahiliyeyi cidden prospektus çıkmıslarına indirdin ya. Adamlar uzmanlık yapıyor uzerine 10-15 ayrı yan dal var. Sen diyorsun ki ben dahiliye biliyom zaten yapıyorum. Dahiliye profu bile bence dahiliye abartıyo ben biliyorum diyemez herhalde.

• bilmiyorum ben dahiliye kitabına baktığımda nerdeyse çok benzer geliyor, prospektus sonrası soruları kolaylıkla çözebiliyorum, belki bu sınıflar içinde current e göz atarak gitmiştim onun da faydası olabilir bilemiyorum artık

yoksa zorlardı diye tahmin ediyorum, aütf türkçesözlü çıkmışlarını da bakınca yapılabilir olduğunu görebiliyorum. Bence bu seni 2 ve 3te ne kadar geliştirdiğine bağlı olan bir şey

Seneye görecez zaten o zamn yorumu ayrıca yine yaparım

not: bizim okulun eğitimi farklı diğer okullar gibi teoriğe bağlı değil konular olgu yaklaşımlar üzerine gidiyor, hocaların kullandığı çoğu slayt 4 ve 5 tteki ile aynı slaytı kullanıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 27 Haziran 2021; 12:29:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: missdawn

Şuan çok anlamsızz bir konuşma yaşıyoruz senin de gorusun degismez,benim de. Ama ben haklıyım kusura bakma burda daha fazla da açıklamam. Bence çok yanlış açıdan bakıyorsun bir şeyleri bilmek senin orda çözdüğün iki tus sorusu değil. İlk 3ü iyi bilmekle de hiçbir alakası yok. Koskoca dahiliyeyi cidden prospektus çıkmıslarına indirdin ya. Adamlar uzmanlık yapıyor uzerine 10-15 ayrı yan dal var. Sen diyorsun ki ben dahiliye biliyom zaten yapıyorum. Dahiliye profu bile bence dahiliye abartıyo ben biliyorum diyemez herhalde.

bence siz tıpla alakanız bile olmadığını düşünüyorum çünkü 2 v e 3ün alakası yok diyorsunuz ben dahiliye textlerini yine göz atayım dedim ben mi yanılıyorum yok bizim gördüklerimizin çoğu nerdeyse aynısı

bir vaka mesela ülseratif kolit var, textbook bunun açıklamasını yapıyor genel bilgilerini veriyor, ardından semptım bulgularını anlatıyor, sonra lab bulguları nasıl olur fm de ne çıkar, tanısal ve radyolojik görüntülemesi nasıl olur ondan bahsediyor, en son ayırı tanı ve tedavisinden bahsedip işi bitiriyor

4ve5te göreceğimiz olguların büyük çoğunluğunu patofizyolojisini, farmakolojisini, lab blguları ve ayırıcı tanısını detaylı olarak gördük, tedavisi hakkında 4 ve 5teki gibi olmasa da üzerinden geçtik. İlk metinde demişsin ya ilk 3le alakası yok ben sizin tıp okumadığınızı düşünmüyorum o yüzden alakası olmayan yorumlar yapıyorsunz, ya da gerçekten tıplar arasında fark mı var?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 27 Haziran 2021; 12:43:12 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.