Şimdi Ara

Tırnak batması ameliyat öncesi ve sonrası tüm deneyim ve bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 5 ay önce tırnağım etime batmaya başladı çok acı verici bir durum neyse tırnağım iyice kötüleşmeye başladı ve
    hastaneye gitmeyi karar verdim. Ortopediden bir randevu aldım ve doktor bana küçük bir ameliyat olman gerekiyor dedi 2
    gün sonra hastaneye çağırdılar ve ameliyat için hazırladılar ameliyattan önce biraz bu konuyla ilgili formalarda araştırma yaptım ve bazısı çok acı veriyor onun yerine bacanızı koparın diyor bazısıda hiç acımıyor diyor tabi ben biraz tırstım acaba benimki acırmı diye düşünüyorum. Fazla uzatmadan direk ameliyat anını anlatim.

AMELİYAT HAZIRLIKLARI: Önce sizi bir ameliyat haneye çağırıyorlar sonra orda size ölük falan veriyorlar perük falan gibi şeyler daha sonra sizi bekleme odasına alıyorlar eğer sıra yoksa direk ameliyata giriyorsunuz.

AMELİYAT ANI: Sizi bir yatağa yatırıp ayağınıza (nerdeyse 1 şişe) tentürdiyot sürüyorlar daha sonra 2 yada 3 iğne batırıyorlar ineler biraz canınızı yakabilir ama 5 saniye sonra geçiyor iğnelerden korkmanıza gerek yok daha sonra nerdeyse hiç bişe hissetmiyosunuz ufak tefek çok çok minik acılar sonra orayı saryolar falan ameliyat en fazla 5 6 dk sürüyor acısız

AMELİYAT SONRASI: Biraz yürümekte ve ayakkabı gimekte sıkıntı çekebilirsiniz normal ilk 2 saat hiç acı çekmiyorsunuz daha sonra biraz acımaya başlıyor ama dayanılmaz bi acı değil sürekli uzanmanız gerekiyor ayağı kalktınız zaman kan basıncı yüzünden kanamaya ve acımaya başlıyor ilk 2 gün sürekli uzanın benden söylemesi.(acılar uzandınız zaman nerdeyse yok oluyor)
    2 günde bir herhangi bir sağlık ocağına yada hastaneye gidip pansuman olmanız gerekiyor ameliyattan 15 gün sonra doktorunuza gidip tedevi olmanız gerekiyor

TAVSİYELER:
    Sürekli uzanın ve ayağınızı yukarda tutun aksi taktirde acımaya başlıyor
    Eğer tırnağınız batıyorsa hiç beklemeden acı çekmeden hastaneye gidin.
    geçmiş olsun

Tarih 4 Eylül 2019

• Hocam güzel yazı dizisi olmuş. Benim ablamda tam hatırlamıyorum ama 10 yıl olmuştur tırnak ameliyatı oldu ama ayak baş parmağındaki tırnağında şekil bozukluğu var. Senin ameliyat olduğun tırnağın eski haline döndümü? Bir de tırnaklarını keserken dikkat et hocam
  • halitkurt3801 H kullanıcısına yanıt
    Bu arada geçmiş olsun
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    Teşekürler öncelikle benim tırnağım tam olarak iyileşmedi ama tırnağımın şekli gerçekten bozuldu sonuçta oradan tırağın belli bir kısmın kesip birada gereksiz etleri alıyorlar şeklinin bozulması normal.
    Sekli bozulcak diye endişe etmeyin o acıyı çekmek yerine ameliyat olun daha iyi
  • halitkurt3801 H kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sıkıntı yok çok şükür. Ablam 10 yıl önce tırnak batmasından ameliyat olmuştu hala şekli düzelmedi diye belirttim.
  • Arkadaşlar ben Podolog Engin Gökkaya. Öncelikle bu problemi yaşayanlara geçmiş olsun diyelim.

Podoloji (ayak sağlığı bilimi) 2012 yılında ülkemize kazandırılmış tıbbi bir branştır, mezunlarına Podolog unvanı verilmektedir. Alanı ülkemize kazandıranlar diyabet ve endokrin hocalarıdır. Diyabetlilerde kan şekeri uzun yıllar yüksek seyrederse çok basit sebeplerle yaralar açılmaktave bu yaralar yüzünden amputasyon(uzuv/parmak-ayak kesilmesi) yaşanmaktadır. Bu basit sebepler nelerdir derseniz tırnak batması, nasır, topuk çatlağı tırnak mantarı gibi olgulardır. Ayağında minicik kılcal kanaması olan bireylerde bile süreç amputasyona gidebiliyor iken böyle olgularda cerrahi müdahale zaten imkansız oluyor, kişinin kanaması durmuyor veya yarası kapanmıyor.

Hâl böyle olunca
    Tırnak batması ameliyat öncesi ve sonrası tüm deneyim ve bilgilerd
    Tırnak batması ameliyat öncesi ve sonrası tüm deneyim ve bilgileriyabetli olsun veya olmasın cerrahi olmadan çözüm seçeneği aramak gerekiyor. Tırnak batması konusunda biz podologlar cerrahi girişime gerek kalmadan, işlem esnasında kanama noktacığı bile oluşturmadan tırnak batmasını ortoniksi yöntemleri ile çözüyoruz. Tel veya bant gibi uygulamalarla tırnağı yumuşak dokudan milimetrik seviyede uzaklaştırıyor ve bu şekilde sabitliyoruz, tırnağa pozisyon veriyoruz. Başlangıç seviye olgularda tırnağın altına tanpon koymak çoğu zaman yeterli oluyor ancak ilerlemiş olgularda tanpon yeterli olmuyor. Tel uygulaması ile tırnağı batmadan uzatıyoruz.

Sonuç olarak;
    * Tırnağınızı kısa ve hilal şeklinde kesmeyin
    * Pedikür yaptıranlar, yan kısımdan tırnak çıkarttırmayın
    * Ucu sivri dar ve topuklu ayakkabı kullanmayın
    * Tırnakta mantar var ise ihmal etmeyin, kendiniz çözemezseniz tedavi için dermatoloji uzmanı ve bir podologdan destek alın
    *Hamilelik döneminde ödem arttığı ve ayaklara binen yük arttığı için risk daha fazla olmaktadır, üstte anlatılanlara çok çok daha dikkat edin.
    Hazırladığım rehberden üniversite mezunu podologlar nerede hizmet veriyor ulaşabilirsiniz.

http://podologuz.com/turkiyede-podoloji-mezunlari-ve-calistiklari-yerler/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.