Şimdi Ara

Titan Amanda - Su soğutma performansında hava soğutma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
19.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cok fazla guc cekiyor, bu devirde halami 92mm fan 120mm olmaliydi en az hatta 1400mm bile olabilir artik ve son olarak cok agir.Sonucda standart hava sogutma veya su sogutma bundan her acidan daha iyi dezavantajlari cok fazla olan bir urun tabi fiyatininda ne kadar pahali olacagini unutmamak lazim. ilerde eksikleri tamalanmis olarak yeni versiyonlari cikacakdir mutlaka onlari beklemek lazim bence.
  • yapılan yorumlara genel birkaç cevap vermek istiyorum;

birincisi, psu ihtiyacı çok ta abartılacak boyutlarda değil, yani kaliteli 400watt lık ortalama bir psu ile orta seviye bir sistem (12v hattı biraz güçlü bir psu) sorunsuzca çalışacaktır. Aslında herkesin kendi hesabınnı kendisi yapması gerekiyor. Güç kaynaklarının 12v hattına ekstra dan en kötü durumda 5A yük bineceğini düşünüp ona göre diğer bileşenlerin ihtiyacını hesaplayıp durumu az çok kestirebilirsiniz.

fanların ses durumu için, 92 mm lik 1500 rpm deki bir fan motoru dandik olup motor sesi üretmediği sürece duyulabilir bir ses yaptığı söylenemez. Titan' ın da bu ürünler ile beraber motor sesi yapan fan kullancağını düşünmüyorum. Birde niye daha büyük fan kullanılmamış acaba diyenler için, soğutucunun kasa içindeki konumununa tekrar bakın resimlerden, o fanlar 120 yada -140 mm olsaydı hangi kasaya sokmaya düşünüyodunuz bu soğutucuyu ?

birde, haberi tam olarak okumayanlar için tekrar söyliyeyim, soğutucunun kontrol ünitesi, gerekmediği durumlarda peltier' e giden 5A akımı 2,5 yada 0A' ya kadar düşürerek enerji tasarrufu yapıyor. Zaten yazıda da belirttiğimiz gibi soğutucu dizaynı itibarı ile peltiersiz bile soğutma yapabilecek düzeyde. Yani ürün sürekli 60watt güç tüketmiyor.

Son olarak, Firebal yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, ürünün 20 gün içersinde stoklarında olacağı cevabını aldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NebiForever -- 19 Ağustos 2006; 12:00:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: NebiForever

yapılan yorumlara genel birkaç cevap vermek istiyorum;

birincisi, psu ihtiyacı çok ta abartılacak boyutlarda değil, yani kaliteli 400watt lık ortalama bir psu ile orta seviye bir sistem (12v hattı biraz güçlü bir psu) sorunsuzca çalışacaktır. Aslında herkesin kendi hesabınnı kendisi yapması gerekiyor. Güç kaynaklarının 12v hattına ekstra dan en kötü durumda 5A yük bineceğini düşünüp ona göre diğer bileşenlerin ihtiyacını hesaplayıp durumu az çok kestirebilirsiniz.

Son olarak, Firebal yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, ürünün 20 gün içersinde stoklarında olacağı cevabını aldık.

bu ıkısı super haberr

• anakart bunun neresine takılıyor

fanlar biraz sıradan duruyor ses seviyesi için verilmiş değerlerin gerçeği yansıttığından şüpheliyim

tabiiki Türkiye ye gelmesini ve forum kullanıcılarının değerlendirmelerini beklemek lazım

ama ne yalan söyleyeyim ısı değerlerinde ki değişim muazzam
  • aldık ozaman fiyat ne olur acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

aldık ozaman fiyat ne olur acaba?

ben 170-180 mılyon cıvarı beklıyorum 200 u gecmedıgı surece sorun yok
  • yaw dert ettiğiniz şeye bak , takarsınız 2 adet zalman F1 92mm fan buna sessiz sakin canavar gibi bir soğutma olur , ve bukadar yerde kaplamaz

Çok güzel düşünülmüş bir ürün, sabırsızlıkla firebalın bu ürünü getirmesini ve son kullanıcının bunu test etmesini bekliyoruz
  • güzel bişeye benziyor ama benim projemden sonra sanırım buna ihtiyacım kalmayacak
  • bu kadar devasal bu soğutmayla uğraşmak yerine normal evlerimizde kullandığımız split klimaların benzeri bir klima sistemini oldukca ufaltarak kasa içine uyarlasalar ve kasanın yan kapağına taksak su damlama sorunuda olmaz tehlikelide olmaz ve kasanın içini oldukça serin tutar ama bunu yapan yada deneyen kimseyi göremiyorum zaten kolay birşey değil yapmak. ama yapılamayacak kadar zor birşeyde değil aslında

yani işlemcimizin üzerine normal bir işlemci soğutucu ve fanı takıcaz hepsi bu o dediğim minyatür klimada kasa içinde olsaa ne hdd soğutucu nede kocaman kocaman fanlı işlemci yada vga soğutuculara gerek kalmaz.

• keşke bu işin ciddiyetini ve istekleri değerlendirip klima üreticileri harekete geçse diye düşünüyorum

onlar isterlerse en iyisini yaparlar ve eminim ki kimsee de zalman vs titan gibi dev gibi soğutucuları bilgisayarın içinde her bir yana takmak için uğraşmazlar.

hdd ye ayrı bir soğutucu ( fanlı )
    vga için devasal bir soğutma (fanlı)
    ram ler için soğutma
    işlemci için devasal soğutma (fanlı hatta çift fanlı)

yada su soğutmaa diyorlar ama tehlikeli görüyorum sızıntı olayı var her ne kadar iyi yapsanız bile arabalar da su soğutmalı ama mutlaka birgün bir hortum deliniyor yırtılıyor yada birşey oluyor boşuna yolda kalmıyoruz

yani en güzel soğutma benim önerdiğim ama yine sizler bilirsiniz dostlar... keşke diyorum keşkee yapsalar böyle birşey...

• Ben daha eve klima alamadım anasını satayım,kasayamı klima takıcam
  • süper bir ürünmüş firebal bundan getiririse bütün dh bundan alacaktır heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

quote:

Amanda niyetine yedin su soğutmayı.

Ya bu arada yeni anakartlara 2 bilemedin en fazla 3 tane Pcı yuvası koyuyorlar. Adamlar soğutucu için pcı kart çıkarıyor. Ses kartı, tv kartı zaten ikisini götürüyor. Bide soğutucu için pcı yuvası...

• quote:

Orjinalden alıntı: supremum

quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

quote:

Amanda niyetine yedin su soğutmayı.

Ya bu arada yeni anakartlara 2 bilemedin en fazla 3 tane Pcı yuvası koyuyorlar. Adamlar soğutucu için pcı kart çıkarıyor. Ses kartı, tv kartı zaten ikisini götürüyor. Bide soğutucu için pcı yuvası...

bnde 3 tane war bırınde Audugy2ZS dıgerını Accelero X2 kaplıyo gerıye kalıyo 1 tane onuda bu doldurcak

• Yanlız sürekli 60 watt çekmeyeceği söylenmiş ama;
    İşlemciler genelde oyun oynarken ısınırlar ve oyun sırasında vga da fazlasıyla güç çeker.Dolayısıyla hem soğutucu hemde vga yükü restart atılmasına neden olabilir.

Bence kasasında yer olanlar bu soğutucuyu ikinci bir (dandik piyasa malı 300watt) psu ile beslerlerse sorun olmaz.İstemeyen iyi psu alır (500watt ss gibi).Sorun kalmaz.Ama bence 400 watt yalan olur...
  • Yapılan testlerdeki cpu sıcaklığı sonuçları güzel fakat kasa içi sıcaklığını çok fazla arttıracağına eminim.Peltierin sıcak yüzeyinden atılan sıcak hava kasa içerisindeki diğer parçaların çok ısınmasına sebep olur bana göre.
  • Bence kasa içerisindeki sıcaklık fazla değişmez, tasarım gereği sıcak hava egsozdan dışarı atılıyor direk olarak...
  • Ewet ayrıca tam tersı eger BT tarzı bır sogutucunuz war bunu takınca sıstem sıcaklıgınız azalır sıcak havayı dısarı attıgı ıcın
  • bence fiyatı 160-170 YTL arasında olmalı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.