Şimdi Ara

Titan Amanda - Su soğutma performansında hava soğutma (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
19.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında kendim yapacaktım ama bunu görünce artık vazgeçtim.Intelin ateşini ancak bu keser...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

yaw tam yapmayı planladığım şey...

1 hafta içinde peltierli kendi soğutucumu yapacaktım,benden çaldılar

Bizim arkadaşta peltier varmış.Onu bakırla kaplayıp soğuk yüzünü işlemciye koyacaktım,sıcak yüzüne ise blue orb 2 bağlayıp soğutacaktım...Tam aklımdan geçeni yapmışlar.Ne zevki kaldı şimdi bunun

Ama gelir gelmez alacağım...

Sende eksik olan onlarda varmış.

• kasa içi sıcaklığı değiştireceğini pek sanmıyorum çünkü egsoz hemen dibinde zaten 1 parmak mesafe kalmış

yalnız ramlara kadar dayanmış bu dev şey

her anakarta uymayacağı belli oluyor

ama sonuç itibarıyla güzel bir ürün olmuş diyebilirim

bakalım benim yaptığım mod ne kadar performans ve soğutma sağlıycak merak ediyorum

eğer mod um işe yaramazsaa bende bundan alabilirim

• güzel ürüne benziyorönce testleri görmek lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Digiali

güzel ürüne benziyorönce testleri görmek lazım

haberde var ya
  • hayaller bulaşıcı derlerdideinanmazdımsen düşün elin oglu yapsın peltieraizini daha önce düşünmüz ve cizmiştim su sogutmaya geçince projede yatmıştı demekki adamlar artıkbeyin okuyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3x0rCisT

ne olursa olsun 1kiloluk şeyi hayatta takmam anakarta

kendi montaj blokları demirden imal edilmiş ve 1kg lık ağırlığın hiç bir sorun yaratmayacağı açık
  • çok güzel yazmışsın ama kaçırdığın noktalar var verdiğin linkteki resimde görülüyorki alette aynı big typhoon gibi iki ayrı plaka soğutucu var ve peltiyerin soğuk tarafından gelen heat pipelar sağa sıcak sola gidiyo. burda kayıp bir ısı yok aslında hatta bu alet klima etkisi yaratıp sıcak tarafıda bu heat pipeların soğuttu plakalar yardımı ile daha iyi soğutuyor.

bu inanılmaz ve optimum bi tasarım peltiyer yalıtkandır bu doğru eğer o heat pipları alta koymasa peltiyeri kapmak imkansız olurdu öte yandan onları koyunca sistem güç kaybediyor ve bu sebepten daha çok elektrik harcıyor..

ne diyelim fan man önemli değil bence bu muhteşem bir mühendislik örneği alkışlamak gerek bunu tasarlayan mühendisleri...

tek kelimeyle helal olsun...

quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

"Zaten peltier tarafından soğutulan bu bakır bloğun ısı boruları ile desteklenmesi ne kadar mantıklı, yada ısı borularının tamamını peltier'i soğutmak için kullanıp, peltier' in daha yüksek performans ile çalışması sağlanabilirmiydi gibi sorular geliyor akıllara."

Bunun mantığı peltier çalışmadığı zamanlarda dahi soğutucunun işlemciyi soğutmaya devam etmesi olarak düşünülebilir. Soğuk tarafı cpu'nun direk üzerine gelen bir peltier sistemi düşünelim (aslında tüm eski peltier sistemleri bu şekilde çalışırlar), eğer peltiere giden enerjiyi keserseniz, peltier yalıtkan gibi davranacaktır ve işlemci sıcaklığı bir anda fırlayacaktır. Peltieri yakından incelerseniz seramik gibi bir maddeden oluştuğunu ve çalışmazken ısı geçirmediğiniz göreceksiniz.
    Bu sürekli çalışma zorunluluğu yüzünden özellikle sistem idle'dayken eski tip bir peltier sistemde sıcaklıklar oldukça düşüyordu, bu da işlemci çevresinde su toplanmasına hatta buzlanmaya neden oluyordu. Sırf bu problemi çözmek için onca silikon ile yalıtım yapılırdı ki, bence peltierli bir sistemin en büyük handikapı budur.

Ha titan ne yapmış, peltierin soğuk kısmına da heat pipe koyarak (bu kısım hemen cpu üzerine denk geliyor), peltier çalışmasa dahi sistemin soğutulmaya devam etmesini sağlamış. Bu da doğal bir sonuç olarak işlemci sıcaklığı belirli bir değerin altına indiğinde peltierin gücünün kısılması sonucunu ortaya çıkarmış. Bu sistemde peltier her an 5amper çekip 60watt harcamıyor. Duruma göre 2.5amper veyahut 0 amper de çekebiliyor.

Tabi bu sistem ile peltier çalışır durumdayken ne kadar performans alınır bilemiyorum doğrusu.
    http://www.tweak3d.net/reviews/Titan/Amanda/Images/SideLarge.JPG şu resmi bir inceleyelim, sağdaki kısım havanın girdiği kısım. Bu kısma peltierin soğuk kısmından çıkan borular gidiyor. Sağdaki kısım ise havanın çıkış kısmı buraya da peltierin üstünden yani sıcak kısmından çıkan borular gidiyor. Peltier çalışır durumdayken soğuttuğu borulardan çıkan hava sıcak kısmını ısıtıyor ki bu durum pek verimli sayılmaz. Ama tabi inceleme de soğutucunun çalışır vaziyette pek ısınmadığından söz edilmiş. Tahminimce bu dizayndan kaynaklanan bir şey. Gerçi heatpipeların soğukta iyi çalışmadığı düşünülürse (içindeki sıvının hareket edip soğutmaya fayda verebilmesi için belirli bir sıcaklığın üstünde olması gerek) peltierin soğuk kısmının yukardaki heatpipeları soğutmayacağını da anlayabiliriz.
    Hmm yine tahmin yürüteceğim ama anladığım kadarı ile sistem peltier aktifken 2 adet heat pipe ile peltierin sıcak kısmını soğutarak çalışıyor ve peltier pasif durumdayken yine 2 adet heat pipe ile direk işlemci üzerine gelen kısmı soğutarak çalışıyor. İlginç olmuş evet.

Aslında bu ürünle yapılacak güzel bir test, çalışır durumda iken peltiere giden elektriği kesmek ve sırf peltierin çalışmasının işlemci sıcaklığına etkisini gözlemlemek.

• quote:

Orjinalden alıntı: omega03

bu kadar devasal bu soğutmayla uğraşmak yerine normal evlerimizde kullandığımız split klimaların benzeri bir klima sistemini oldukca ufaltarak kasa içine uyarlasalar ve kasanın yan kapağına taksak su damlama sorunuda olmaz tehlikelide olmaz ve kasanın içini oldukça serin tutar ama bunu yapan yada deneyen kimseyi göremiyorum zaten kolay birşey değil yapmak. ama yapılamayacak kadar zor birşeyde değil aslında

yani işlemcimizin üzerine normal bir işlemci soğutucu ve fanı takıcaz hepsi bu o dediğim minyatür klimada kasa içinde olsaa ne hdd soğutucu nede kocaman kocaman fanlı işlemci yada vga soğutuculara gerek kalmaz.

Sence bu olay ne kadar kolay veya zor?

• quote:

Orjinalden alıntı: ®ed

quote:

haberde var ya

alıp kullanacak arkadaşların izlenimlerini kastetmiştimürün gelince detaylı inceleme bekliyorum

• quote:

quote:

quote:

haberde var ya

alıp kullanacak arkadaşların izlenimlerini kastetmiştimürün gelince detaylı inceleme bekliyorum

bakalım ılk kım alacak

bn almayabılırım Kıng arthur alsın ılk bn daha sonra alıyım

• PEKİ TAHMİNİ NEZAMAN GELİCEKMİŞ ACABA YURTDIŞINDAN GELMEDEN ALSAMMI
  • quote:

Orjinalden alıntı: nokiaman

PEKİ TAHMİNİ NEZAMAN GELİCEKMİŞ ACABA YURTDIŞINDAN GELMEDEN ALSAMMI

20 gun ıcınde Fırebal getırıyor
  • OZAMANA KADAR HERALDE BURALARDA OLUCAM BAKALIM FİYATI NE OLACAK HOŞ ALMANYADAN UCUZ OLMAZ ZANNETMEM AMA PARA DURUMUNA GÖRE ALIRIZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

quote:

quote:

quote:

haberde var ya

bakalım ılk kım alacak

hep olan bana oluyo zaten anasını satayım

• quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

quote:

quote:

quote:

quote:

haberde var ya

bakalım ılk kım alacak

abı kızma ya bazende hep bana oluyo

• Acaba bu testler yapılırken ortam ısısı kaç derece imiş?
  • http://www.gamezoom.net/artikel/show/0,,2,14482.html

burada baska testlerde war arkadaslar
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

quote:

quote:

quote:

quote:

haberde var ya

bakalım ılk kım alacak

• Bu soğutucu bi adaptör aracılığı ile direk fişe takılmadıkça bence hala su soğutmalar ses ve güç tüketimi yönünden daha avantajlı olacak.Çünkü kasası bu soğutucuyu desteklemeyen biri en azından büyük bir kasa ve uygun bir psu alarak 300-400YTL harcam ayapıcak onun yerine 300-400YTL ye bir su soğutma almak belki daha performanslı olmasada kullanımı daha rahat.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.