Şimdi Ara

Titan denizaltı faciası Logitech hisselerinin düşmesine neden oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Titan denizaltı faciası Logitech hisselerinin düşmesine neden oldu
    Bilgisayar çevre birimleri üreticisi Logitech, ABD'li OceanGate şirketine ait Titan denizaltısının, Atlantik Okyanusu'ndaki Titanik enkazına dalmaya çalışırken patlamasıyla ilgili tartışmalara farkında olmadan dahil oldu.

Ayrıca Bkz.Kayıp denizaltı Titan olayında son gelişme: Enkaz bulundu, denizaltı patlayarak infilak etti

ABD donanması ve birçok şirket kullanıyor

Denizaltı bir Logitech F710 oyun kumandası tarafından kontrol ediliyordu ve bu haber şirketin hisse fiyatının yüzde 3,6 oranında düşmesine sebebiyet verdi. Arama ekipleri şimdiye kadar batiskafın enkaz halindeki gövdesinin parçalarını bulmayı başardı ve yolculardan beşinin öldüğü doğrulandı.

Titan denizaltı faciası Logitech hisselerinin düşmesine neden oldu
    CBS televizyonu geçtiğimiz sonbaharda Titan denizaltısını çalıştırmak için 30 dolara mal olduğu tahmin edilen bir Logitech F710 oyun konsolunun kullanıldığını bildirmişti. Karmaşık makineleri kontrol etmek için bu tür kontrolcülerin kullanımı, kötü şöhretli OceanGate şirketine özel değil, zira ABD Donanması tarafından bile kullanılıyor. Yeraltı ulaşım tünelleri inşa etme konusunda uzmanlaşmış Elon Musk'ın The Boring Company'sinde bile aynı durum geçerli.

Kaynak:https://www.marketwatch.com/story/logitechs-stock-hit-by-reports-its-30-game-controller-was-used-to-steer-missing-sub-near-titanic-81a5911c

• Özel maksatlı olması görüntüsü dışında bir şeyi değiştirmeyecek, burada önemli olan askeri standartlarda dayanıklılık vermesi kriteri ki vereceğini sanmam.

Logitechin ne suçu var, adamlar deniz altı kontrol ederken pili bitmez diye bir garanti mi vermiş?

Tüm kabahat son kullanıcı ürününü bu tarz şeylerde kullananlarda.

Konuyla alakasız olarak, bence gelecekte oyuncuları donanıma ulaşmasını sıkıntıya sokacak asıl sorun başta ekran kartları olmak üzere oyuncular için tasarlanan ekipmanların, askeri amaçlarla kullanılması.
    Yıllarca pek çok kullanıcı tarafından kullanılmış tasarımsal hataları bu süreçte tespit edilmiş ve giderilmiş bir kontrolcünün böyle bir iş için kullanılması çok da mantıksız değil. Denizaltının içinde yedek kontrolcüler de vardır diye düşünüyorum. Yani kontrolcünün bozulması sebebiyle sorun yaşanması ihtimali düşük görünüyor. Fakat aracın implode ettiği açıklandıktan sonra Logitech'in bundan olumsuz etkilenmesi tuhaf.
    Düştü dediği de %3,5. Türkiye'de borsa her gün böyle düşüp çıkıyor o zaman bunu normal bulan bizde bir gariplik var. Bu arada yıllarca kullanırız bu oyun kolunu daha tık dediği olmamıştır adamlar da biliyor değerini ki milyarlarca dolarlık denizaltıyı bunun ile kontrol etmişler. Firmanın hisselerinin %500 artmasını beklerim ben.
  • dünya iyice çizgi film gibi oldu..

• Özel maksatlı olması görüntüsü dışında bir şeyi değiştirmeyecek, burada önemli olan askeri standartlarda dayanıklılık vermesi kriteri ki vereceğini sanmam.

Logitechin ne suçu var, adamlar deniz altı kontrol ederken pili bitmez diye bir garanti mi vermiş?

Tüm kabahat son kullanıcı ürününü bu tarz şeylerde kullananlarda.

Konuyla alakasız olarak, bence gelecekte oyuncuları donanıma ulaşmasını sıkıntıya sokacak asıl sorun başta ekran kartları olmak üzere oyuncular için tasarlanan ekipmanların, askeri amaçlarla kullanılması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 23 Haziran 2023; 21:53:09 >
  • Afrika kabilesinde mızrak kaybolsa Türkiye etkileniyor ya.. Aynı o hesap olmuş Logitech'e.

• 2010'da çıkan kontrolcü nelere kadir.

• Ne kontrolcüymüş yahu bir tane biz de alalım kenarda dursun Titan denizaltı faciası Logitech hisselerinin düşmesine neden oldu 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denizaltını yapan şirketi yerden yere vuracaklarına, 30 dolarlık kol yapan şirkete laf atıyorlarsa bu iş yaş. Belki kol düzgün çalışıyordu, sorun başka şey muhtemelen. Sonuçta logitech bunu tasarlarken uzayda ve derin su dalışlarını düşümdüğünü sanmıyorum.

• Krone K kullanıcısına yanıt
    Ben 10 yıl önce 70 liraya almıştım. Hala sorunsuz çalışıyor :)

• Yıllarca pek çok kullanıcı tarafından kullanılmış tasarımsal hataları bu süreçte tespit edilmiş ve giderilmiş bir kontrolcünün böyle bir iş için kullanılması çok da mantıksız değil. Denizaltının içinde yedek kontrolcüler de vardır diye düşünüyorum. Yani kontrolcünün bozulması sebebiyle sorun yaşanması ihtimali düşük görünüyor. Fakat aracın implode ettiği açıklandıktan sonra Logitech'in bundan olumsuz etkilenmesi tuhaf.

• Saçmalık. Kontrolcüyle bu kazanın ne alakası var.

• Düştü dediği de %3,5. Türkiye'de borsa her gün böyle düşüp çıkıyor o zaman bunu normal bulan bizde bir gariplik var. Bu arada yıllarca kullanırız bu oyun kolunu daha tık dediği olmamıştır adamlar da biliyor değerini ki milyarlarca dolarlık denizaltıyı bunun ile kontrol etmişler. Firmanın hisselerinin %500 artmasını beklerim ben.

• Kendini kanıtlamış bir ürün var iken sıfırdan tasarlamanın bence alemi yok. Hissenin bu haberden dolayı düşmesi de enteresan.

• F710 zaten çok sorunlu bir ürün. Arada driver siler, tuşları çift basar yada basmaz, tetik yayı takılır. Keşke Xbox kolu kullansaydı. PC de kol soran arkadaşlar kesinlikle Xbox

• Deepwolf D kullanıcısına yanıt

Xboxta da çift basma ve tuşa basma yönüne göre basmayı algılamama sorunu var

• Tam tersine Logitech firması ürününün bu tarz bir projede kullanılması/ kullanılmaya değer görülmesi hissenin değerini arttırmalıydı.

Logitech bu kontrolcüyü hamburger/pizza bağımlısı gamer'lar oyun oynasın diye yapmış dünyanın en kritik projelerinde kullanılsın diye değil. Denizaltı firması denizaltını kontrol etmek için bir ürün tasarlamalarını isteyip ar-ge için gerekli maddi desteği verseydi onu da yaparlardı. Ölücü firma zahmet edip paraya kıyarak Logitech kullanmış, Aliexpress'ten bir f/p ürünü sipariş etselerdi ya. Ne gerek vardı para saçmaya :)

Aklıma İran'ın kuantum bilgisayarı yaptık diye Amazon'dan aldığı anakartı göstermesi geldi. Şimdi İran'da o haberi görüp "Hüloğğğ" diye bağıran bir sürü cahil vardır. Dünya gerçekten çok ilginç bir yer olmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 24 Haziran 2023; 12:25:11 >
  • hiç akıl yok bu zenginlerde .niye 30 dolarlık logi alıp gfazla para veriyorsun. snopy al 5 dolara. daha erken batardın

• Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    5 tane Xbox kontrolcüsü var elimde daha bi kere sorun olmadı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

Kesinlikle. Bu tarz görevler için (Uzay görevleri de dahil) bileşen seçilirken gücü, kalitesi, yeniliği değil tam aksine bilinirliği ve güvenilirliği göz önünde bulunduruluyor. 2006'da uzaya gönderilen New Horizons'un işlemcisi ilk defa 1988'de piyasaya çıkan R3000 işlemci mesela.

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    Sen fark etmemiş olabilirsin. Şöyle arat

xbox series x controller a button unresponsive

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Ben Xbox 360 kolundan bahsediyorum şuana kadar daha iyi kol görmedim series kontrolleri zaten çöp

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.