Şimdi Ara

Titan Fenrir'i LGA1155 anakarta monte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LGA775 sistemimi geçen gün upgrade ettim; eski sistemimde Titan Fenrir soğutucu kullanıyordum, çok da memnundum açıkçası. Yeni anakarta takmak için önce Internet'te araştırma yaptım, bazı kaynaklar LGA1155/1156 uyumludur diyor. Orjinal kağıdını kaybettim. Kutudan LGA775 ve 1366 için bracket çıkıyor, ikisinin de vida delikleri uymuyor malum anakarta. Bir de anakartın altında, işlemci soketinin anakarta tutturulmasında kullanılan bir metal parça var.

Titan'ın kutu içi montaj ekipmanları:

Fotoda göreceğiniz standoffları (sarı olanlar) direk anakartın deliklerine bağlayıp, soğutucu üst bracketini de delerek/ederek bir şekilde uydursam soğutucuyu bağlarım ancak anakart altında yükü dağıtacak bir metal olmadığı için koca soğutucuyu anakart PCB'sine asmış olacağım; zorlasak anakartı bile kırabiliriz sanıyorum böyle bir durumda.

Soğutucuyu satma harici bir fikriniz var mıdır ne yapsam?

• akşama size resimler atayım.... Yapmak için Risk size ait...

Thermaltakte Big Typhoon VX' i önce 1156, sonra 1155 pine uyarladım, takması sökmesi işkence ama olsun
  • Anakartı riske etmiyorsam sorun yok, soğutucu elimde pahalı bir kağıt ağırlığı olarak kaldı şu an zira. Bekliyorum fotoğrafları, teşekkürler.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_73528766/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73528766

şurayı bir incele, kendinize uydurabilirseniz ne ala.. RİSK tamamen size ait, benden demesi
  • Alt bracket konusunu conta+pul ile çözmüşsünüz; belki büyük bir pul kullansam içime siner. Kart arkası metal plaka olmayınca yükü dağıtamayacağı endişesindeyim ben.

Konu için teşekkürler fikir verdi.
  • Eğer Psu yukarıda ise, bakır tel veya plastik kelepçe ile, Titan Soğutucunuzu, bu PSU nun fan çerçevesine bağlayabilirsiniz. Yani dikey dururken yükün önemli ölçüde azalmasına yardımcı olur.... ben bunu yapmıştım

benim Soğutucu 827 gram ve yüksekliği 102 mm.... ben ağırlık merkezinin, soğutucu tabanında 75 yukarıda olduğu farz edip kabaca şu hesaplamayı yaptım...

Titan Fenrir'i LGA1155 anakarta monte

• PSU yukarıda, Titan 1080gr (niçin bu kadar tereddütte kaldığımın sebebi). Sistemi dağıtıp kartın altındaki yerleşime göre takabileceğim en büyük pul çapını belirleyip bir deneyeyim ben en iyisi.

Hem anlaşılır hem de faydalı bilgi sunduğunuz için tekrar teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de teşekkür ederim

en kötü ihtimal, 2 yerde destek yaparsınız;

1-) PSu dan tel/kelepçe bağlarsınız

2-) Bu resimde gösterdiğim F1 kuvvetinin geldiği yere, arka kapaktan bir çelik tel ile gerdirme yapabilirsiniz ki zor bir iştir... 1. adımı yaparsanız 2. ye gerek kalmaz
  • 3 sene sonra hortlatayım kendi konumu.

İşlemcime delidding yapıp bu soğutucuyu takacaktım, önce Liquid Pro'nun gelmesini bekledim; sonra da bu konuyu açtım. Araya bir sürü şey girdi, kasayı değiştirdim (PSU aşağı indi) vb. 3 sene geçti, ben hala yapmadım.

20 gün önce Aliexpress'te şunu gördüm:
     Titan Fenrir'i LGA1155 anakarta montehttps://www.aliexpress.com/item/Q-Y-FREEZE-metal-Motherboard-backplate-CPU-water-cooling-block-holder-for-I3-I5-I7-1155/32347897367.html?spm=2114.13010608.0.0.bfuPwe

Tam olarak bu konuyu açma sebebimin parçası yapılmış. Yine Aliexpress'te plastik olan parçalar da satılıyor; siz benim verdiğim metal olanını alın.

Halen böyle bir şeye ihtiyacı olan varsa diye güncelleme yapmış olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 15 Aralık 2016; 12:7:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.