Şimdi Ara

Titan X ile Tüm işlemcilerin testleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Testlerin tamamı FullHd de yapılmış acaba bu çözünürlük üzerinde(1440p-2160p) yine benzer farklar oluşuyor mu ? Bununla ilgili bir araştırmanız varsa paylaşırsanız sevinirim.

Tekrar paylaşımınız için teşekkürler :)
  • Hocam biraz rahatsızım başım fena ağrıyor.Yarın hazırlarım paylaşırım hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • testlere göre 2500k yı 2600 k yı değiştirmeye değecek fark yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikıs -- 1 Ekim 2015; 18:29:40 >
  • Evet ama i5 2500k kullanan yavaştan i5 6600k yolu görünüyor gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

G3258 koysalarmis nede olsa titan calistiriyor diyen arkadaslar icin

Cidden ya o eksik olmuş bir ara işlemci bölümünde G3258 dışında konu yoktu neredeyse, hatta i7 ile eşdeğer tutup aynı sonuçları veriyor yazanlar bile vardı
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Her zaman ki sitelerin kendi açılarından şişirmeleri maalesef.

Murat dostum biz çok gördük bunları haksız mıyım ? Siz de zaten demek istediklerimi belirtmişsiniz.
  • Neden 8350 alinmamali tablo net bisekilde gostermis.

• 6.cadde kullanıcısına yanıt
    dimi ? keşke işlemcilerin fiyatlarınıda yazsalardı. belki 8350 alacak bi arkadaş 6600k alır
  • Ilk tabloda 4790 ile 6700 arasinda neden o kadar fark var cozemedim simdilik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Bir kaç siteye baktım onlarda da benzer sonuçlar bulunmakta zaten gtx 980 ti sli i7 6700k 4.5ghz ile çok rahat beslemekte galiba bu fark ddr4 ramlerden dolayı olabilir ve tahmin ettiğimizden daha güçlü olabilir bu işlemciler.
  • testlere göre 4690k'dan 6600k'ya geçmeye değmez ama 2.nesil sandy bridge mimarili bir sisteminiz varsa ufaktan skylake sistemi düşünmek gerek
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    hocam zaten 1150 soket kullanan arkadaşlar geçmesi gereksiz olur Ama 1155 soket gücü 2 yıl daha gider ama zaman geçtikçe gücü Düşecektir.Bence yeni sistem alanlar için en doğru seçim olacaktır.

• Böyle bir ekran kartına en azından 2k testler olmalıydı mümkünse 2k ve 4k testler iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

hocam zaten 1150 soket kullanan arkadaşlar geçmesi gereksiz olur Ama 1155 soket gücü 2 yıl daha gider ama zaman geçtikçe gücü Düşecektir.Bence yeni sistem alanlar için en doğru seçim olacaktır.

tabiki de yeni sistem alanlar bütçeleri de elveriyorsa skylake toplamalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: oraykt

dimi ? keşke işlemcilerin fiyatlarınıda yazsalardı. belki 8350 alacak bi arkadaş 6600k alır

690TLye fx8350 alacağıma 720TLye 4590 alırım core i5. Fx çok mu ucuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Günümüz oyunlarında olsun daha önceki oyunlarda olsun çoklu çekirdek kullanımı ve optimizasyonu iyi olmayan yada HT den yararlanmayan oyunlarda i5 ile i7 işlemciler arasındaki performans farkı genelde az olmakta iken multı-player tabanlı oyunlarda ve çekirdek/HT kullanımı yoğun olan oyunlarda özellikle minumum fpslerde fark görülebiliyor.Ayrıca oyunların test edildiği sahnelerdeki işlemci ve gpu yükleride bu tür fps farklarına neden olabiliyor bu nedenle bu tür karşılaştırmalar fikir versede tam olarak gerçekçi sonuçları yansıtamıyor.Örneğin sonuçlara baktığımda en çok dikkatimi çeken 4790K ile 6700K arasındaki fps farkları oldu.4790K dan 6700K ya sistemlerini yükselten kullanıcılar çok sayıda karşılaştırma videosu paylaşıyorlar ama bu farkları kullanıcı videolarında göremiyoruz.Test sonuçları büyük ihtimal DigitalFoundry videolarından derlenmiş çünkü videolarında özellikle 4790K-6700K videolarında bariz bir şekilde 6700K fark oluştururken benzer kullanıcı videolarında ise arada neredeyse hiç fark bulunmuyor.Hatta bu farklar neredeyse ekran kartı upgradesi yapmış kadar bir getiri sağlıyor yani 4790K dan 6700K ya sistemini yükselten bir kullanıcı bu sonuçlara göre aynı ekran kartını kullansa dahi daha fazla performans alıyor, bu bana pek olası gelmiyor çünkü kullanıcı videoları tam tersini söylüyor.

Sonuç olarak test edilen sahnelerdeki grafik yoğunluğu ve sahnedeki gpu-işlemci yük dağılımına göre fps farkları oluşabilir hatta aynı sistemde aynı sahneyi arka arkaya test etseniz dahi farklı fpsler alabilirsiniz.Bu tür karşılaştırmalar mevcut sistem sahipleri yada yeni sistem kuracaklar için upgrade yada ürün alma konusunda fikir verebilir ama şahsi fikrim yinede son kullanıcı yorumlarını ve görüşlerini görmeden kesin sonuca varmamaktır.İnceleme sitelerinin yada bu tür "Comparison" videoları yayınlayan sitelerin sonuçlarını hangi şartlar altında yayınladıklarınıda unutmamız gerekir çünkü bu işlerin birde kamera arkası var ve bunu kimse göremiyor.

+1
    4790k ile 6700k arasında bu kadar fark olmadığını daha öncede gördük.Pek güvenemedim bu sonuçlara.Kullanıcılar tam tersini söylüyor.

• TheoPhy T kullanıcısına yanıt
    http://pclab.pl/art66130.html
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Bu sitedeki testlerde sizin verdiğiniz kadar fark yok zaten.Siz en uç durumları koymuşsunuz heralde.
    Ayrıca 980ti SLI değil, 780ti quad sli yapan birinin videosunu izledim 4790k ile 5960x arasında çok büyük fark olmuyor.Bu durumda 4790k nın 980ti sli a darboğaz yapması tuhaf
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Zaten hep soyluyoruz oyunda i5 ile i7 arasinda devasa bir fark yok

iyiki yok kart bir çok işlemciye darboğaz yapmış besbelli farklar çok yüksek bazı oyunlarda.

şaşırdım bu kadar fark beklemiyordum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.