Şimdi Ara

Titanfall beta inceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkes merakla Titanfall beta kodlarını beklerken 14 şubat sevgililer gününde koduma ulaştım,öncelikle kapalı beta olucak o yüzden herkese kod gönderilmesi söz konusu değil yani şanslıysanız sizede kod gönderilicek kod gönderilmesinin herhangi bir ön durumu söz konusu değil 250 dolara collector edition alan adamın bile kodu yok şuanda tamamen şans.

Yazıma geçmeden önce diğer oyun deneyimlerimden bahsedeyim ki kıyaslama yaparken nelerden yararlandığımı herkes bilsin,bunu çok bilmiş olduğumdan değil yazımı eleştiricek arkadaşların bazı şeylerin farkında olduğumu anlaması için yazıyorum

Call of duty ghost'da Trcod clanının lideriyim 20 kişilik bir clan ve platinum ligde 3 kere birinci olduk clan wars'da oyun sürem 400 saat ( diğer cod oyunlarımdan bahsetmicem çünkü o oyunlar geçmişte kaldı )
    Battlefield 4 rank 110'um oyun sürem 300 saat ( diğer battlefield oyunlarındanda bahsetmicem çünkü kıyaslamada kullanmayacağım )

Bunlardan bahsettim çünkü yazıyı okuyacak arkadaşım bilsinki ben tarafsızım ( fanboy değilim) çoğu kişi ya cod'cudur ya bf'ci ben gördüğünüz gibi ikisindede yüzlerce saat oynamış ve oynayan biriyim eleştirirken objektif olucam.

Oyuna gelince çeşitli ekran görüntüleri koydum sırasıyla gidersek öncelikle grafik ayarlarımın resmini koydum arkadaşlar benim hangi grafiklerde oynadığımı görsünler diye oyun oynarken 60 fps'nin altına çok az düştüm ( fps 60 da kitliydi beta için o yüzden üstüne çıkamadım ) akıcı bir şekilde oynadım ekran kartım ve özellikleri r9 280x 3 gb 384 bit'dir.Ekran görüntülerinden görürseniz kaplamalar çağın gerisindedir ama kullanıcı dostudur eminim ki çoğu kişi laptobunda rahatça oynayacaktır.cod ve bf4 ile kıyaslarsak grafikler 2sindende kötü ama cod grafik optimizasyonu olarak çok kötü bir pc oyunu olduğundan dolayı çoğu kişinin makinesinde çalışmadı ve hatalar verdi bu açıdan bakarsak sorunsuz grafikleriyle titanfall codun ilerisinde bir oyun ama bf4 ün çok gerisinde bir oyun bunuda söylemek lazım.

Oyundaki silah çeşitlerine gerlisek bana az geldi mevcutta birincil silah olarak 1 adet carbine 1 adet shotgun 1 adet dmr 1 adet smg,ikincil silah olarak 2 çeşit pistol ( bunlara eklenti takılamıyor burst fire,rapid fire vs.. ),2 adet anti titan silahı ( bu silahlarda eklenti yapılamıyor ) ve 2 adet el bombası bulunuyor titanlar içinde durum değişmiyor 3 çeşit titan silahı var.Silahların az olmasının yanı sıra silah eklentileride resimde gördüğünüz gibi az.Örnek olsun diye carbine özellikerinin ekran görüntüsünü aldım 3 adet scope var ki gerçekten yetersiz ayrıca silahların camoları veya karakterlerin bir kişiselleştirmesi bulunmuyor sadece cinsiyet değişiyor,battlefield silah çeşidi ve özellikleri bakımından bu oyunun yaklaşık 30 katı çeşitliliğe sahip cod ise en azından mevcut silahların kişiselleştirilmesi açısından bu oyundan üstün. ( silahların sayısı ve özelliklerini wikipedia'dan kontrol ettim ve herhangi fazla bir silah geleceği oyunda belirtilmiyor oyun muhtemelen bu 5 ana silahla çıkıcak )

Silahlardan ve grafiklerden bahsettiğimize göre çoğu kişi anlamıştır ki bu oyun ne grafik oyunu ne de kişiseleştirmenin bol olduğu bir oyun peki o zaman bu oyuna millet neden çıldırıyor ondan bahsedelim

Oyuna ilk girdiğinizde biraz şaşırıyorsunuz çünkü oyun inanılmaz hızlı fps dinamikleri tamamen değişmiş durumda sürekli zıplayan duvarlara tırmanan görünmez olan bir çok insan var bu yetmezmiş gibi birde oyun içinde senaryo tarzında size yardım eden yapay zeka var,bu botlara gelirsek amaçları karşı takımdaki pilotları ( bu siz oluyorsunuz ) öldürmek değil genelde ortalığı karışmak veya birbirleriyle savaşsınlar diye oyuna yerleştirilmiş durumdalar sebebine gelirsek 10 saatlik oyun sürem içinde beni bir tane yapay zeka öldüremedi buda yapay zekanın az gelişmiş ve amacının sadece atmosfer yaratmak olduğunun göstergesi,karşı takımın botlarını vurdukça tabi takımınız puan alıyor bir pilot öldürmek kadar olmasada bu açıdan önemli tabiki.Oyun oynarken duvardan duvara zıplamak hoplamak çok kolay 1 saat içerisinde müthiş akrobatik hareketler yapabilirsiniz çok akıcı ve kesinlikle zor değil zıplayan hoplayan kişileri vurmak zor olur diye düşünmüş olucaklar ki silahlar nerdeyse hiç sekmiyor bf4 oynayanlar bilir silahı otomatik kullanırsanız çok teper ve hedefi vurmak nerdeyse imkansız olur belli bir mesafeden sonra bu durum bu oyunda geçerli değil buda tabi düşündürücü o zaman yetenek silah kullanmanın neresinde dedim ya bu oyun geleneksel fps anlayışına ters bu oyunda yetenek hızlı kararlar alıp hızlı bir şekilde oynamakta gizli birde titanınızı ne zaman çağıracağınızla alakalı titanlardan bahsetmek gerekirse 2 dakikada bir titan çağırabiliyorsunuz gökten yere düşüyor resimde görürsünüz düştüğünde belirli bir süre kalkan oluyor etrafında böylelikle siz içine girene kadar sıkıntı çıkmıyor,titan çağırmak cod'daki gibi killstreak tarzında değil her oyuncu 2 dakikada bir sürekli çağırabiliyor tabi bu süre burncard diye bir durum söz konusu onunla beraber dahada kısalabiliyor bundan bahsedicem.Titanlar genel olarak düşman pilotlarına ve botlarına karşı oldukça güçlü yanlız düşman pilotlarının hızı ve görünmezlik gibi özellikleri sayesinde kolayca arkanıza zıplayıp ( buna rodeo diyor oyun ) kalkanınızı devre dışı bırakıp direk titanınızın beynini vurabiliyor tabi bu durumda yapılıcak 2 şey var ya elektirikli gaz bulutu özelliğini tabi seçtiyseniz kullanıp düşman pilotunu öldürmek yada titanınızdan inip sırtına binmiş olan pilotu kendiniz öldürmeniz eğer 5-10 saniye gibi bir süre hiçbirşey yapmazsanız titanınızın işi bitmiş demektir o yüzden hızlı karar vericeksiniz düşman pilot size rodeo yaptığında titanınızın sağlık çubuğunda simge çıkıyor buna dikkat etmelisiniz,titanlar kendi aralarında savaşırken sayı üstünlüğünün sizde olması çok önemli yani 2 adet titana karşı göğüs göğüse çarpışmanız çok zor ancak kaçak dövüşebilirsiniz buda takım arkadaşlarınızın titanlarıyla yanyana savaşmanız ve birbirinizin arkasını kollamanız gerektiği anlamına geliyor,titanlar ayrıca siz içine binmedende sizin için savaşıyor yapay zeka bu konudada malesef çok yetersiz titanı kendi halinde bırakırsanız muhtemelen kısa bir süre zarfında ölücektir.Titanlar tabiki direk patlamıyor patlamaya yakın fırlatma koltuğunuzu kullanabiliyorsunuz yukarda bir çubuk çıkıyor ve size titandan artık inmeniz gerektiğini söylüyor bu çubuk çıktığında artık dönülmez yollasınız demektir çubuk bitince titan ateş altında olmasa bile kesinlikle patlayacaktır işte düşman titanında bu çubuğu gördüğünüzde ona yumruk atabilir ve içerdeki pilotu kaçmadan elinizle ezebilirsiniz ki bence oyundaki en muhteşem hareket acayip gaza geliyorsunuz düşman pilotu kaçmadan dur azcık daha savaşayım dediği anda yumruğu patlatıp içerden çıkarabilirsiniz onu ama bu durum sadece düşman titanı patlama durumuna geçmişse geçerli öbür türlü attığınız yumruk sadece canını azaltıcaktır,titanların nuclear bomba gibi patlamasıda söz konusu tabi ufak çapta ve etrafındaki düşmanları böylelikle öldürebiliyorsunuz tabi titanınıza bu özelliği seçmeniz lazım oyun başlamadan normalde titanlar direk patlar çevresine zarar vermeden.titanların kalkan ve sağlık çubukları bulunuyor kalkan belli bir sürede tekrar dolarken can çubuğu geri dolmuyor.o yüzden düşman titanının kalkanı düştükten sonra vurkaç savaşıyla onu kolayca patlatabilirsiniz.

Özellik seçmek derken burncard olayındanda bahsedelim resimdede görürsünüz her oyun esnasında çeşitli kartlar kazanıyorsunuz ve bu kartlar bir kullanımlık olmak üzere oyun başında 3 tanesini seçip oyuna başlıyorsunuz oyunda her öldüğünüzde size bir burncard kullanmak isteyip istemediğimizi soruyor diyelimki hızlı koşma burncard'ını kullandık bu durumda biz ölünceye kadar pilotumuz bu karttan yararlanıcak ve öldükten sonra kart yanıcak anlamına geliyor elimizde 50 tane kart olsa bile savaş alanına oyun başlamadan sadece 3 tanesiyle gidebiliyoruz ve oyun esnasında dilediğimiz zaman kullanıyoruz bazı burncard özellikleri titanınızın 2 dakikalık inşa süresini kısaltıyor bazıları size oyunda normalde olmayan silahlar veriyor vs vs.

Haritalara gelirsek mevcut haritalarda (2 adet) zıplayacak ve tırmanacak çok yer bulunuyor haritalarda yeni çağın fpslerindeki gibi dinamik öğeler yok yani bf4'deki gibi siege of shanghai gökdelenlerin yıkılışı tarzında veya cod'daki tremor haritası gibi arada bir deprem olması söz konusu değil haritalar zevkli titanlar haritalarda sıkışmıyor rahatça hareket ediyorlar harita boyutları bf4 den küçük cod'dan büyük.Haritalarda 6 vs 6 tarzında oynuyorsunuz tabi birde bot abiler var yardımcı size.

Özete gelirsek titanfall tamamen kişisel görüşüm olarak eğlence arayan veteran oyun tarzını sevmeyen değişik bir fps arayışında olan bf4'ün netcode problemlerinden bıkmış cod'un grafik hatalarından ve hackerlarından sıkılanlar için ilaç niteliğinde grafik ve kişiselleştirme özelliklerini oynayışıyla başarı bir şekilde kapatmış bir oyun.

Her ne kadar sürç-i lisan ettiysek affola düzeltilmesini istediğiniz bir yer olursa söylemeniz yeterli eleştirirken lütfen kırıcı olmayalım keyifli forumlar.

Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme Titanfall beta inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesis85 -- 15 Şubat 2014; 17:48:34 >

• güzel bir inceleme olmuş banada gelmiş beta key şuan 12gb download ediyorum aslında supersonikultrafantastik bilim kurgu titanlar cart curt sevmem ama deneyelim bakalım
  • benimde download devam ediyor sabırsızlanıyorum
  • Az önce 15-20 dakka oynadım ilk kez aynen dediğin gibi olmuş oyun silah tepmemesi çok hoşuma gitti bayağıda iyi oynuyorum bfye göre bu oyunu battlefield 4'ki aşırı zorluk aşırı uzun süren yükleme süreleri beni baymıştı artık bu oyun ilaç gibi geldi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beta nekadar acık kalacak ona göre kod arayayım bari :)
  • Bir sorum var bende silah gözükmüyor değişik değişik çizgiler gözüküyor bu hatalar nasıl düzeltilir bide diğer kişilerde yokken niye bende var bu?
  • bugun orıgıne gırım dedım oyun gelmısmı ılk bastayoktu sonra all games dedıım bıde baktım tıtan fall ınmeye hazır benı beklıor su anda ındırıorum .hanı benım gıbı kod bekleyıpte gelmeyenler denesın saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.