Şimdi Ara

TJ65-015tk Garanti, Mahkeme, İade süreci (kazanıldı!) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
1
Favori
12.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pazar günü tj75 - 112 tk aldım.

şu cızırtı sinir etti beni. yarın iade etmeyi düşünüyorum. yazılımsal bi sorun gibi geliyor ama bana.

çünki açılırken hiç çıkmıyo o ses gayet normal açılıyor ama sonradan ne oluyorsa anlamadım
  • genelde program açınca oluyor cızırtı program , oyun bende bunlarda yapıyor bak mekatronik beni iyi dinle abi alalı bir gün olmuş daha umarım fazla bir şey yüklememişsindir yüklediysen recovery yapıp geri yollamanı tavsiye ederim çünkü geri iade edebilmen için kullanmamış olman lazım bilgisayarı öyle yapman inandırıcı olur gibime geliyor sen cızırtıdan dolayı iade etmeyeceksin bilgisayarını 15 gün içinde sebepsiz iade şansın var bunun içinde kullanmamış olman lazım umarım anlatabilmişimdir. packard bell e yanaşma bir daha benden sana tavsiye
  • donanımsal olduğuna eminim, ekran kartı hızı ile artıyor, kulaklık taksan da hoparlör cızırdamaya devam ediyor. eğer senin için sorun değilse kullanmaya devam et, bu donanımla hem tj65 hem de 75 serileri oldukça makul fiyattan satılıyorlar, ama tavsiyem hukuki işlere gerek kalmadan kararını vermen

Tolga, maalesef yok. hala tebligat gelmesini bekliyorum. bugün mahkemeyi aradım, dedim bir ay oldu (hakikaten tam bir ay oldu bugün) ne iş hala posta gelmedi, karşıdaki adam gayet sakin olur öyle, zaten 9-10. aylara gün veriliyor gelir merak etmeyin dedi, benim telaşlı soruma bu kadar sakin cevap verince teşekkür edip kapadım :D

hani laptop'u aslen kalabalık yerde kullansam, cızırtı dert olmasa oh ne güzel 1 yıl laptop kiraladım beleşe diyeyim, kullanamıyorum ki istediğim gibi anca internet için kullanıyorum, telefon da yetiyor internete. hele şu sıralar, bu işlemlerin de etkisiyle herhalde gece dizi izlerdim izleyemez oldum çok fazla rahatsız ediyor. sonumuz hayrolsun...

edit: recovery yapıp geri vermenin bir anlamı olacağını sanmıyorum, sonuçta laptop koyuncuya geri gidip harddisk'i sıfırlancak, çıkmış jelatin varsa takılcak vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 26 Nisan 2010; 23:12:03 >

• ses kartını yüklüyorum tekrardan.

söylediklerinize göre olmayacak gibi. iade yolu gözüktü bana
  • istediğin kadar yükle derim ses kartını sonucun değişeceğini hiç mi hiç sanmıyorum.

@scorn
    koyuncuda hard diskleri sıfırlanmıyor bilgisayarların benimki formatlanmadı
  • @tolga.

dostum ne yazikki 15 gun iade sistemi o seklde calismiyor...

eger aldigin urunun kutusunu acmadan muhafaza edersen, ozmn iade edebilirsin 15 gun icinde, ama kutuyu actiktan sonra, istersen power tusuna bile basma, firma 2. el muamelesi yapcako cihaza.

bu arada bu cizirti sesi ile ilgili bi forumda bios update ettim gecti okumustum. denedinizmi?

ayrica bu ses sorunu herkeste yok, hani dier forumalrda filanda baktim alanlarin yarisi civari bu sorunu soluyor, diger yarisi ise alakasi yok o ses normal diyor.

yanilmiyorsam ustteki bi ark, sesi kayit edip nete koymustu, o sesi dinleyince, "hic kimse bu sese normal demez" diye dusundum, we bu durumdan, hatali seri/ithalat vs durumu olabilir gibime geldi... mesela 1800 liralik sonylerde pil sorunu war, % olark bilgi weren yerde, acip kapayinca azalma oluyormus, ama yeni alanlar bizde yok diolar... [ayni pb gibi o sonylerde bi ara wardi sonra btti, smdi yeniden gelmis]

bnm mahkeme surecim ise artik bekleme asamasinda, mayisin son haftasinda galiba firma yetkilileri ile bir araya gelcekmisim, tam emin degilim, avukatim a dewrettim artik kosusturma isini:)

galiba o gun konusup anlasmaya caliscaz... olmazza haziran ayinda mahkemeye gidicez.

simdiden buyuk konusmak istemiyorum, ama ne olursa olsun uzlasmak istemiyorum firma ile, sonucta uzlasma teklifi suncaklarsa neden mayisin son haftasi? yarin degil..? amaclari bnm magduriyetimi gidermek olsa gorusmeyi erken tarihe alirlardi...

neyse bakicaz artik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesaus -- 26 Nisan 2010; 23:39:52 >

• buarada baska bi ark bu cizirti sorununu,

"realtek i kaldirdim gecti" seklinde cozmus...

bahsettigi driver mi, yoksa ekolayzir vs filan bissuru bisi bulunduran olaymi bilmiyorum ama denemesi bedawa...

birde bisi sorcam, bu cizirti kulaklik takinca kulakliktan duyuluyormu?
  • realtek driver 1dk deneyeyim bios update denedim ben olmadı

iyide realtek programlar özelliklerde usb 2.0 card reader olarak geçiyor
    ne alaka yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Tolga -- 27 Nisan 2010; 0:49:31 >
  • tolga, harddisk konusunda kastım yeni ürünün iadesi sonucundaydı, ben aldım geri verdim, adam tekrar satmadan önce harddisk'i sıfırlıycak, yoksa kulucu işletim sistemi ile satarsa ikinci el olur, gören de direk iade eder :)

15 gün konusunda, bazı şirketlerin reklamında vardı diye hatırlıyorum, aldın beğenmedin, işini görmedi sorunsuz iade edersen kabul ediyorlar. tabi jelatin çıkarmak sorun olabilir. hatta birçok şey sorundan sayıp kabul etmeyebilirler. en güzeli aldın, bi hafta içinde sorun buldun, yapcağın şey maruzatla iade istemek, tatlı dilin yılanı çıkardığı falan yok kardeşim, kalaylıycan, sövücen hatta şirrete vurcan, şirkeflik çıkarcan kabul etmezlerse, zorla iade etcen, anca öyle anlıyorlar.

realtek tolga'nın dediği gibi bizde card reader driver'ı, sesle ya da ekran kartıyla bağlantısı yoktur diye düşünüyorum. mikrofon bende kapalı, hatta bi ara kaldırmıştım yanlışlıkla o da çözmedi. zaten seste sorun yok, kulaklığı takınca kulaklığa gelen ses problemsiz, işin saçma kısmı ses kulaklığa verilirken hoparlörlerin cızırdaması. herkeste öyle mi bilmem ama denedim kulaklık varken de yokken de hoparlör cızırdıyor. ve bu ses doğrusu o kaydı dinlemedim ama bir metre belki fazla mesafeden duyuluyor, imkanı yok mazur görmenin.

bios, ekran kartı driver'ı (whql olan da olmayan da, pb ve nvidia sitesinden indirilen yaklaşık 3-4 farklı driver), ses kartı driver'ı denedim, mikrofonu kapadım, mikrofon hoparlör tınlamasını engelleyen zımbırtıyı kapadım yok yok yok! hiçbir şekilde kurtulamadım bu sesten. daha önce demiştim gerçi, bimeks'teki adam ne kadar bilgisayardan anlar bilmiyorum ama gösterir göstermez donanımsal problemi var bunun demişti, herkes kabul ediyor da niye pazardan sorunluları çekmiyorlar bunlar hala?!!

uzlaşma işi kesinlikle mantıksız, madem anlaşcaktık daha ilk aradığımda niye suyu yokuşa sürdünüz? hadi kabul ettim diyelim, bana sunacakları seçenekler nedir? al sana paran geri ise paşa paşa bekler faizi ile alırım, en azından şimdiye kadarki beklemem ziyan olmaz. olur da düzgün bir laptop ile takas teklif ederlerse sadece kabul edilebilir. kolay gelsin teasus, gerçi daha 1 ay var kafadan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 27 Nisan 2010; 1:47:54 >

• bu ses sorunu bendede var beni rahatsız edicek boyutlarda değil,müzik dinlerken sesi açmak gerçekten sorun hoparlör kalitesi çok kötü ,kulaklıkta veya microfon kullanırken bir sorun yok.Oyun oynarken oyundan atma,kilitlenme,masa üstüne düşme gibi sorunlar yaşamadım 1,2 kere mavi ekran hatası verdi kullandığım süre içinde.Pil ömründe en ufak bir azalma olmadı,fan sesi yok denicek kadar az.Bence kasa kalitesi ve klavyesi pahalı markalara kafa tutabilicek seviyede.

Ama garanti ve servis koşulları hakkında hiçbir fikrim yoktu arkadaşların tecrübeleri ders verir nitelikte.
  • varya driver güncellemeye çalışmıştım galiba notebook olan versiyonunu indirmediğim için öyle oldu şimdi nvidia kendi taradı onu indiriyorum dur bakalım ne olucak.

sizde ne var ne yok?
  • hiçbirşey yok maalesef, bugün de aklımdaydı yazayım diye tolga benden hızlı çıktın :)

1.5 ay oldu hala daha ne bir mektup ne bir telefon. nasıl bir mahkemedir anlamadım gitti! tekrar arayıp dosya duruyor mu diye sorcam, bence taşırken düşürüp kaybettiler dosyamı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

hiçbirşey yok maalesef, bugün de aklımdaydı yazayım diye tolga benden hızlı çıktın :)

1.5 ay oldu hala daha ne bir mektup ne bir telefon. nasıl bir mahkemedir anlamadım gitti! tekrar arayıp dosya duruyor mu diye sorcam, bence taşırken düşürüp kaybettiler dosyamı :D

packard bell kullanan diğer kullananın halinden anlar diyelim

ara sor bencede
  • yaklaşık bir ay öncesine kadar iade etcem yok harddiske belge atmıyım oyun kurmayım diyordum dedin ne uğraşcam bana geç tarih vermelerinin sorumlusu onlar, ben mi derdini düşüncem kullanıyorum artık laptop'u sabah akşam (hoparlörler kapalı )

bugün arayamadım, pazartesi arıycam sorcam mahkemeye bi bakın dosya oralarda mı diye :DD
  • arkadaşlar, verebileceğim en masum tepkiyi sizlerle paylaşıyorum, Oha!!

bugün kağıt geldi ve verdikleri tarih 30 eylül!! mahkemeyi açalı 2 ayı geçti kağıt gelmesine, eylül sonuna kadar 5 ay var, çok hızlı bizim adaletimiz çook!!

harddisk alayım, yok ya zaten iade etcem... / soğutucu alayım, yok iade etcem... / çanta alayım, yok iade... iade etmesem de nerdeyse 1 yıl olcak aldığımın üstüne, kullanacağım sürenin yarısı kafadan geçti bile! çok sinirliyim çok
  • kağıdın geldiğine sevindim inşallah güzel bir sonuç alırsın

senin sorun cızırtıydı değil mi ?
  • evet, bakalım ne olucak, hayrolsun :)
  • oğlum varya şu davayı kazan sana her zaman dua edicem bundan emin olabilirsin bendede var şu cızırtı olayı ama o biraz bahanesi olucak diğer sorunun
  • :DD valla kazancağımı düşünüyorum ama çok süre ya, taa 30 eylül'e de gün verilir mi

tj75 başlığına baktım onlarda da cızırtı varmış ama başka bir sebepliymiş onlarınki, ekran kartıyla alakası yokmuş onların. gene de benim için pb bitmiştir :D
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.