Şimdi Ara

TJ75 Cızırtı Sorununa Çözüm İçin ... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
20.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

Arkadaşlar , şikayetvar.com' a cızırtı-muhatap bulamama-servis sorunlarını içeren mail göndermiştim.Ancak ya linklerdeki bir hata nedeniyle ya da bir kaç konuyu bir araya getiren genel ifadelerden dolayı yayınlanmamış.Hafta sonu tekrar yazacağım.

İnşallah geri dönüş yaparlar.Bu cızırtı sorununa bir hotfix ile veya yeni bi' sürücü ile çare bulunursa bu makine daha çok satın alınır ve onların işine gelir sonuçta...

Bu arada bende de bir ses mevcut ama hoparlöre kulağımı dayayınca duyabiliyorum ancak bu sesi.@Emre4232, sizde böyle bir ses mevcut mu, kulağınızı hoparlöre dayayıp sağ veya sol hoparlörden ses geliyor mu diye bakabilir misiniz?

Ancak hoparlöre kulağını dayadığında duyabiliyorsanız , bence çokta dikkate almayın.Diğer arkadaşlarda durum farklı.Bildiğim kadarıyla oldukça belirgin ve rahatsızlık veren bir sesten bahsediyorlar.Zannedersem cızırtı problemini bilmeseniz bu kadar çabuk farkına varamıyacaktınız.
    Hem sağ hem de sol hoparlörleri , dediğiniz gibi kulağımı dayayarak iyice dinledim.Herhangi bir sese (Sol hoparlöre kulağımı dayadığımda sadece hafif bir fan sesi geliyor.) rastlamadım.Öğretmen olduğumdan dolayı hafif işitme kaybımın olabileceğini kabul ediyorum.
    Ancak benim radar gibi kulakları olan bir oğlum var. Ona da dinlettim ve tepki alamadım.Gece ortalık iyice sessizleşince tekrar deneyeceğim.Bir değişiklik hissedersem burada sizlerle de paylaşırım.
    Normalde bu modeli kullanıpta az veya çok cızırtı sesi duymayan benim bildiğim kadarıyla yok.Açıkçası benim de garibime gidiyor ama durum böyle.İnşaallah ortaya çıkmaz.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar , şikayetvar.com' a cızırtı-muhatap bulamama-servis sorunlarını içeren mail göndermiştim.Ancak ya linklerdeki bir hata nedeniyle ya da bir kaç konuyu bir araya getiren genel ifadelerden dolayı yayınlanmamış.Hafta sonu tekrar yazacağım.

İnşallah geri dönüş yaparlar.Bu cızırtı sorununa bir hotfix ile veya yeni bi' sürücü ile çare bulunursa bu makine daha çok satın alınır ve onların işine gelir sonuçta...

Bu arada bende de bir ses mevcut ama hoparlöre kulağımı dayayınca duyabiliyorum ancak bu sesi.@Emre4232, sizde böyle bir ses mevcut mu, kulağınızı hoparlöre dayayıp sağ veya sol hoparlörden ses geliyor mu diye bakabilir misiniz?

Ancak hoparlöre kulağını dayadığında duyabiliyorsanız , bence çokta dikkate almayın.Diğer arkadaşlarda durum farklı.Bildiğim kadarıyla oldukça belirgin ve rahatsızlık veren bir sesten bahsediyorlar.Zannedersem cızırtı problemini bilmeseniz bu kadar çabuk farkına varamıyacaktınız.
    Hem sağ hem de sol hoparlörleri , dediğiniz gibi kulağımı dayayarak iyice dinledim.Herhangi bir sese (Sol hoparlöre kulağımı dayadığımda sadece hafif bir fan sesi geliyor.) rastlamadım.Öğretmen olduğumdan dolayı hafif işitme kaybımın olabileceğini kabul ediyorum.
    Ancak benim radar gibi kulakları olan bir oğlum var. Ona da dinlettim ve tepki alamadım.Gece ortalık iyice sessizleşince tekrar deneyeceğim.Bir değişiklik hissedersem burada sizlerle de paylaşırım.
    Normalde bu modeli kullanıpta az veya çok cızırtı sesi duymayan benim bildiğim kadarıyla yok.Açıkçası benim de garibime gidiyor ama durum böyle.İnşaallah ortaya çıkmaz.

Sağ olun cevapladığınız için, gece deneyip geri bildirim yaparsanız sevinirim.

• Gece iyice dinledim.Çok derinden ve oldukça hafif tiz bir ses geliyor.Cızırtı mı yoksa değil mi karar veremedim.
  • quote:

Gece iyice dinledim.Çok derinden ve oldukça hafif tiz bir ses geliyor.Cızırtı mı yoksa değil mi karar veremedim.

Her iki hoparlörden de geliyor mu bu ses?

Hepimiz kullandığımız modelleri yazmak yerine genel bir mesaj atsak.Bi' mesaj oluşturulsa ve belli bir yere aynı mesajı atsak daha iyi olmaz mı?Windows 7'ye Sp1 de geliyor o gelmeden ona ekleseler bu yamayı ya da ayrı bi' fix çıkarsalar fark etmez bu sorun hallolsa hem Packard Bell hem de bizim için en iyisi olacak.Koyuncu Elektronik veya Packard Bell bir fix istese Microsoft bu konuyu halledecek gibi...
  • herkeze selam bende TJ75 İ5 460M 5650 ATili modelı alalı 4 gun oluyor aynı ses lanet olsn bendede var cok canımı sıkmaya basladı cok kurcaladım hıc bır sekılde ses gıtmıyor sesı goturende yok yanı yabancı forumlardada bılır kısıler bıle sesın onune gecememısler laptopu gerı goturmeyı dusunuyorum muallaktayım bu arada HD AUDIO yu devre dıısı bırakınca sesın gıttıgını soıluyen arkadaslar var ? bende gıtmıyor keske gıtse HD audıo duymayalım sıkıntı deıl ama su ses gelmesın yanı...wındows 7 64 bit tum uygulamalar guncel bu arada ama malesef sadece bısı dıkkatımı cektı arastırdıgım kadarıyla

gerçi HP notebookla ılgılı ama bızımkıne benzer bır ses oldugunu dusunuyorum yanı oda olabılır...

"dostum aynı dertten bende çok çektim ama sonunda buldum çözümünü,hp nin kendi sitesinde bu durum "high pitched noise" diye geçiyo ve işlemcinin c4 adında bi fonksiyonu bu sesin çıkmasına neden oluyo.aslında bu fonksiyon bilgisayarın düşük güç harcamasına yardımcı oluyo fakat tiz bi ses yapıyo bu da bazen çok rahatsızlık verebiliyo,bios ayarlarından system configurationdaki cpu c4 function ı enable konumdan disable konumuna getir, kaydet ve bilgisayarını tekrar başlat, ses gitmiş olacak...yardımcı olabildiysem ne mutlu :)"

demiş arkadasımız ama hp forumundan aldıgım bı alıntıdır daha denemedım bıos da ole bı ayar varmıdır bızde onuda bılmıorum :s su an buldum buraya kopyaladım sadece bılır kısılerde bızı aydınlatrsa sevınırım belkı kurtuluruz sesten :))))

veya acaba aldıgım gıbı gerı goturup samsungamı gecsem..

• takip etmek için mesajım bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prodowns

Önceki mesajımda gece geç vakit olduğu için pek ayrıntılı bir yazı yazamamıştım.

Driverları kurmadan önce ses ile ilgili tüm driverları kaldırıp yeniden başlatın. Daha sonra windows kendi driverlarını yükleyecektir. Onları da aygıt yöneticisinden varsa sürücüyü sil seçeneğini de seçerek kaldırın ve ilk olarak realtek 2.54 ü kurun ve yeniden başlatın.

Hdmi audio sürücüsünü daha sonra da güncelleyebilirsiniz şimdilik onun sorunla pek alakası yok gibi görünüyor. Şimdi sağ alttaki ses simgesine sağ tıklayıp kayıt aygıtlarını açın. Üstten ses efekti sekmesine gelip ses düzenini "Ses Yok" olarak seçin ve uygulayın.

Kayıt aygıtları ve kayıttan yürütme aygıtlarının altındaki tüm herşeyi devre dışı bırakın.

Şu anki haliyle, realtek audio yu aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmış gibi cızırtı kesilmelidir.

Daha sonra kayıttan yürütme aygıtlarından hoparlörü geri etkinleştirin.

Cızırtının azalıp azalmadığının kontrolü için; kayıt aygıtlarından mikrofonu etkinleştirdiğiniz de cızırtı bir süre geliyor, tekrar devre dışı bırakınca biraz sonra cızırtının kesilmesi lazım.

Eğer sizde de bu şekilde oluyorsa artık sadece ses kartının kullanıldığı durumlarda cızırtı duymanız lazım.

ben arkadaşın dediği gibi yaptım ses gitti bunu deneyin olacaktır fakat yeniden başlattıktan sonra otomatik bi driver yüklemesi yapıyo ya onu iptal edin yada ondan daha hızlı üstte bahsedilen driver ları yükleyin bu arada blue1xir isimli arkadaşta bu şekilde çözdü problemi

• quote:

Orijinalden alıntı: 07mg32

quote:

Önceki mesajımda gece geç vakit olduğu için pek ayrıntılı bir yazı yazamamıştım.

Driverları kurmadan önce ses ile ilgili tüm driverları kaldırıp yeniden başlatın. Daha sonra windows kendi driverlarını yükleyecektir. Onları da aygıt yöneticisinden varsa sürücüyü sil seçeneğini de seçerek kaldırın ve ilk olarak realtek 2.54 ü kurun ve yeniden başlatın.

Hdmi audio sürücüsünü daha sonra da güncelleyebilirsiniz şimdilik onun sorunla pek alakası yok gibi görünüyor. Şimdi sağ alttaki ses simgesine sağ tıklayıp kayıt aygıtlarını açın. Üstten ses efekti sekmesine gelip ses düzenini "Ses Yok" olarak seçin ve uygulayın.

Kayıt aygıtları ve kayıttan yürütme aygıtlarının altındaki tüm herşeyi devre dışı bırakın.

Şu anki haliyle, realtek audio yu aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmış gibi cızırtı kesilmelidir.

Daha sonra kayıttan yürütme aygıtlarından hoparlörü geri etkinleştirin.

Cızırtının azalıp azalmadığının kontrolü için; kayıt aygıtlarından mikrofonu etkinleştirdiğiniz de cızırtı bir süre geliyor, tekrar devre dışı bırakınca biraz sonra cızırtının kesilmesi lazım.

Eğer sizde de bu şekilde oluyorsa artık sadece ses kartının kullanıldığı durumlarda cızırtı duymanız lazım.

ben arkadaşın dediği gibi yaptım ses gitti bunu deneyin olacaktır fakat yeniden başlattıktan sonra otomatik bi driver yüklemesi yapıyo ya onu iptal edin yada ondan daha hızlı üstte bahsedilen driver ları yükleyin bu arada blue1xir isimli arkadaşta bu şekilde çözdü problemi

Bunları yaparken sürücüleri hangi siteden indirdiniz?

• quote:

soruna kısmi bir çözüm buldum.

öncelikle realtek 2.54 ses kartı sürücüsünü
    daha sonra hdmi 2.49 olan ati hdmi sürücüsünü kurdum. Ve ardından ses efektinden ses düzenini "Ses Yok" seçeneğine getirdim. yani windowsun kendi seslerini makinem çalmayacak.

bunları yaptığımda gördüm ki artık cızırtı sadece, müzik video ses kaydı gibi ses kartını kullanılan durumlarda çalışmaya başladığı anda çıkıyor. onda da zaten sesli kullanım olduğu için hissedilmiyor. google chrome kullanırken herhangi bir cızırtı yok artık geceleri nette daha rahat dolaşıyorum :D

bir de eskiden cızırtıyı tamamen kesmek için ses kartını devre dışı bırakmayı kullanırdım. şimdi ise fark ettim ki kayıttan yürütme aygıtlarından hoparlörü devre dışı bırakmam yetiyormuş.

@Black_Wolf14 yukarıdaki sürücüleri bir dene istersen.Ancak bizim başlıkta realtek 2.55 mi yoksa 2.56 mı öyle bir driverden bahsediliyordu.

• quote:

quote:

daha sonra hdmi 2.49 olan ati hdmi sürücüsünü kurdum. Ve ardından ses efektinden ses düzenini "Ses Yok" seçeneğine getirdim. yani windowsun kendi seslerini makinem çalmayacak.

bunları yaptığımda gördüm ki artık cızırtı sadece, müzik video ses kaydı gibi ses kartını kullanılan durumlarda çalışmaya başladığı anda çıkıyor. onda da zaten sesli kullanım olduğu için hissedilmiyor. google chrome kullanırken herhangi bir cızırtı yok artık geceleri nette daha rahat dolaşıyorum :D

bir de eskiden cızırtıyı tamamen kesmek için ses kartını devre dışı bırakmayı kullanırdım. şimdi ise fark ettim ki kayıttan yürütme aygıtlarından hoparlörü devre dışı bırakmam yetiyormuş.

@Black_Wolf14 yukarıdaki sürücüleri bir dene istersen.Ancak bizim başlıkta realtek 2.55 mi yoksa 2.56 mı öyle bir driverden bahsediliyordu.

Bir bakayım, ben Realtek'in sitesinden yaklaşık 80 mb lık bir dosya indirdim ve kurdum fakat o dosyayı kurduktan sonra Windows tekraar kendisi otomatik olarak sürücü kurdu.

Ek: Phoenix biosta gizli menüleri nasıl açıyoruz, bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 21 Aralık 2010; 4:46:04 >

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Ben tj75 272tk sahibiyim. Bilgisayarımda düşük de olsa bir cızırtı sesi vardı. Akşam realtek 2.55 driverı kurunca cızırtı hissedilir bir şekilde azaldı. Sessiz bir odaya geçip kulağımı sol hoparlöre dayarsam cızırtıyı hafif olarak duyabiliyorum. Buda beni rahatsız etmiyor. Şimdi gerçekten içim rahatladı.

• quote:

2.54 için
    http://www.x-drivers.com/catalog/drivers/sound_cards/companies/realtek/models/alc260/20292.html
    2.55 için
    http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Sağ olun sürücüler için, TJ75'te bios ayarlarından gizli seçeneklere nasıl gireceğiz arkadaşlar?

• ben az önce home premium yaptım ama gene aynı alet ses kartını kullandığı zamanlarde geliyo bu ince tatlı ses :)
  • quote:

ben az önce home premium yaptım ama gene aynı alet ses kartını kullandığı zamanlarde geliyo bu ince tatlı ses :)

benim dell 5010 dan da geliyordu çınlama sesi gibi birses. geri iade ettim. uzun süre kullanıp b u sesi çekemzdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaT1F

quote:

ben az önce home premium yaptım ama gene aynı alet ses kartını kullandığı zamanlarde geliyo bu ince tatlı ses :)

benim dell 5010 dan da geliyordu çınlama sesi gibi birses. geri iade ettim. uzun süre kullanıp b u sesi çekemzdim.

Hocam , sizin yaşadığınız problem genel olarak 5010 serisinde yaşanan bir problem değil herhalde.Sizin konu ile ilgili bilginiz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcelik21

arkadaşlar realtek_hd_audio_6240-full adlı realtekin son sürücüsünü yükledim, ve cızırtı uçtu artık duymuyorum, gerçekten gitti en azından şimdilik, aynı problemi olanlar denemeye değer bence

Dostum , gerçekten güzel bir haber verdin.Bundan sonrada umarım problem yaşamazsın.Artık notebookun keyfini çıkarmaya başla.
  • quote:

arkadaşlar realtek_hd_audio_6240-full adlı realtekin son sürücüsünü yükledim, ve cızırtı uçtu artık duymuyorum, gerçekten gitti en azından şimdilik, aynı problemi olanlar denemeye değer bence

Hangi linkten indirdiniz bu dosyayı ve bu dosyayı kurmadan önce hangi işlemleri yaptınız?
  • quote:

quote:

Hangi linkten indirdiniz bu dosyayı ve bu dosyayı kurmadan önce hangi işlemleri yaptınız?

Arkadaşın indirdiği linki bilemiyorum.Bu sürüm birçok sitede var. Ben bir tane link veriyorum.Umarım işinizi görür.
    http://hotfile.com/dl/85142081/6ce66e5/realtek_hd_audio_6240-full.exe.rar.html

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşın indirdiği linki bilemiyorum.Bu sürüm birçok sitede var. Ben bir tane link veriyorum.Umarım işinizi görür.
    http://hotfile.com/dl/85142081/6ce66e5/realtek_hd_audio_6240-full.exe.rar.html

O linkten indirmeye çalışıyorum ben de fakat yurtta olduğum için henüz indirmeye başaramadım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.