Şimdi Ara

TL-MR3020 MODEM 3G SORUNU YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
3.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar bu cihazda Vınn E173 ve E177 ile bağlanan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Arkadaşlar bu cihazda Vınn E173 ve E177 ile bağlanan var mı?

evet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Arkadaşlar bu cihazda Vınn E173 ve E177 ile bağlanan var mı?

evet..

Hocam sizin cihaz ne acaba tam modelini yazarmısınız? Ve çalıştırmak için neler yaptınız?
  • bende her üç operatorun 3 g modemi var.3 g modemler zannedersem en alt modemler.hepsi de bu tp lınk 3020 de çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

bende her üç operatorun 3 g modemi var.3 g modemler zannedersem en alt modemler.hepsi de bu tp lınk 3020 de çalışıyor.

Benim Vınnlar yeni birisi E173u-2 diğeri ise Vınn E177u-2 sanırım bir sonraki güncellemede verirler. İnş gecikmez.
  • Arkadaşlar ben TL-MR3020 CİHAZI YENİ ALDIM.
    3G MODEMİM TURKCELL E176G
    VINN BİLGİSAYARDA ÇALIŞIYOR.
    BİRTÜRLÜ BAĞLANAMADIM.

MR3020'NİN ARAYÜZ SAYFASINDA MODEMİ GÖRMÜYOR.

3G/4G
    3G/4G USB Modem:Identified
    Signal Strength:0%
    IP Address:0.0.0.0
    Subnet Mask:0.0.0.0
    Default Gateway:0.0.0.0
    DNS Server:0.0.0.0 , 0.0.0.0
    Online Time:0 day(s) 00:00:00Connecting...

Firmware son sürümü yükledim. yine bağlanamadım.

YARDIMCI OLABİLECEK VAR MI?
  • arayüze bağlandıktan sonra
    1. Network-> 3g/4g-> Advenced settings ->APN: mgb yaz.
    2. Network-> 3g/4g->Modem settings->Add new (http://www.tp-link.com.tr/support/3g/ buradan 177 ventoru indirerek) ventor ekle.
    3. Vınn E177-u1 ile kolayca modem kurulabiliyor. E177-u2de sorun çıkıyormuş (TpLink Müşt.Hizm. arayın)
  • Orijinalden alıntı: mhtakif

çok hızlı cevap geldi supportdan

Merhabalar,

TL-MR3020 için yeni bir yazılım hazırlanmıştır o yazılımı yüklediğiniz zaman sorunsuz olarak K3770 ürünü kullanabilirsiniz. Yazılım için aşağıda yer alan linke tıklayarak cihazın yazılımını güncelleştirebilirsiniz. Güncelleme işlemleri ve cihaz kurulumu için aşağıda yer alan talimatları uygulayınız.

TL-MR3020_V1_120817 güncel yazılım linki.
    C:\Users\acerpc\Downloads\Compressed\TL-MR3020_V1.00_120817.zip

TL-MR3020 için 3G ayarlarının yapılandırılması ;

Cihazdaki 3G fonksiyonunu aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Bunun için cihazdaki butonu 3G moduna almanız gerekmektedir. Ayrıca cihazın enerjisini adaptörü yardımıyla veya bilgisayardaki USB portlar aracılığıyla alıyorsanız USB portların her iki ucunu da bilgisayarınızdaki USB portlarına takmalısınız. Kurulum öncesinde cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayınız. Cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamak için üzerindeki WPS butonuna 15-20 saniye arasındaki basılı tutunuz. 3G yönlendirici (Router) ve bilgisayar arasında kablolu bağlantı yapınız. Kurulum öncesinde 3G modemi yönlendiriciye bağlamayınız. Bilgisayarınızdan web tarayıcısı açınız, adres satırına 192.168.0.254 yazınız ve klavyeden Enter tuşuna basınız. Karşınıza çıkan kullanıcı adı ve şifre bilgilerine cihazın ara yüz giriş bilgilerini giriniz. Varsayılan olarak bu bilgiler “admin”dir. Cihaz ara yüzünden Quick Setup>Next> 3G Only (Recommended)>Next e tıklayınız. Quick Setup - 3G sayfasında Location : Turkey seçiniz. Mobile ISP için abonesi olduğunuz 3G operatörü seçiniz. 3G operatörünüze ait yapılandırma için sayfasının en altındaki operatör ayarlarına bakınız. 3G operatörünüz için gerekli yapılandırmayı uyguladıktan sonra Next butonuna basınız. Quick Setup – Wireless sayfasında Wireless Radio>Enable seçiniz. Wireless Network Name kısmında cihazın kablosuz ağ ismini belirleyiniz. Region>Turkey seçiniz. Wireless Security>WPA-Personal/WPA2-Personal seçiniz ve Password kısmında kablosuz ağ şifrenizi belirleyiniz ve Next butonuna basınız. Sayfadaki Reboot butonuna tıklayınız ve çıkan uyarıda “Evet”e tıklayınız. Bu işlemden cihazınızın yeniden açılmasını bekleyiniz ve yükleme işlemi bittikten sonra 3G modemi 3G yönlendiriciye (Router) bağlayınız. Eğer cihaz 3G routerda tanımıyorsa 3G modemin BIN dosyasını cihaza yükleyiniz. Cihazı tanımasına rağmen bağlantı kuramıyorsanız teknik destek birimimizle görüşünüz.

Cihazdaki 3G ayarlarını abonesi olduğunuz 3G operatöründeki bilgilere göre yapılandırınız. Turkcell 3g abonesi iseniz 3G ayarlarınızı bilgisayarınızdaki bağlantıya göre yapılandırınız.

Avea Internet
    Vodafone TR
    Turkcell 3G Statik IP
    Turkcell 3G
    Turkcell Internet

Authentication Type
    PAP
    Auto
    CHAP
    CHAP
    CHAP

Dial Number
    *99#
    *99#
    *99#
    *99#
    *99#

APN
    internet
    internet
    mgbs
    mgb
    internet

Username
    Boş Bırakınız
    vodafone
    Boş Bırakınız
    Boş Bırakınız
    Boş Bırakınız

Password
    Boş Bırakınız
    vodafone
    Boş Bırakınız
    Boş Bırakınız
    Boş Bırakınız

BIN dosyası yükleme ;

Eğer 3G modeminiz 3G Router tarafından tanınmıyorsahttp://www.tp-link.com/en/support/3g/ adresinden 3G modeminizin BIN dosyasını cihaza yükleyiniz. İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı klasöre çıkartın. Bu dosyayı cihaza yüklemek için Network>3G> Modem Settings>Add New butonuna tıklayınız. “Gözat” butonua tıklayarak klasördeki BIN dosyayı seçiniz ve “Aç”a tıklayınız. “Upload” ve “Tamam”butona tıklayarak dosyayı 3G routera yükleyiniz.Bu işlemin ardından System Tools> Reboot sayfasında Reboot>Tamam butonuna tıklayınız ve cihazı yeniden başlatınız.

Yazılım güncelleştirme ;

Bu işlem için kullanmış olduğunuz 3G yönlendiricinin internet sitemizdeki güncel yazılımı olup olamdığını kontrol ediniz. Eğer cihazınızın güncel bir yazılımı mevcut ise indiriniz ve aşağıdaki talimatları uygulayınız.

DİKKAT!!!

1.Güncelleştirme işlemine başlamadan önce yüklemek istediğiniz yazılımın cihazınızın donanım versiyonuna uygun bir yazılım sürümü olduğundan emin olunuz.

2.Yazılım güncelleştirme işlemine başlamadan önce bilgisayarınız ve cihazınızı mümkünse bir güç kaynağına bağlayınız. Güncelleştirme işlemi esnasında bağlantınızın kesilmesi cihazınızın arızalanmasına sebep olabilir.

3.Yazılım güncelleştirmesine başlamadan önce bilgisayarınız ve cihazınız arasında kablolu bir bağlantı kurunuz ve bağlantının verimliliğinden emin olunuz.

4.Güncelleştirme işlemi sırasında bilgisayarınızı ve cihazınızı kesinlikle kapatmayınız.

Yazılım güncellemesi için System Tools > Firmware Upgrade menüsünü açınız. İndirmiş olduğunuz güncel yazılım dosyasını .zip li dosyadan çıkartınız ve “Browse” botununa tıklayarak seçiniz.

Açıklama: Açıklama: Açıklama: cid:image001.jpg@01CD5244.96B1A250

Turkcel için;
    Turkcell 3G

Authentication Type : CHAP

APN : mgb

• Selamlar,
    Hepsiburada 'dan aldığım TL-MR3020 cihaz bugün elime ulaştı. Tüm fonksiyonları çalışıyordu fakat E177 Turkcell VINN ile bağlantısını sağlayamadım.

Bunun üzerine TPLINK müşteri hizmetlerini aradım ve cihazın bozuk olduğunu değiştirmemi söylediler. Foruma girdiğimde bir arkadaşın gönderdiği ürün sayfası linkini gördüm ve oradan güncel firmware 'i indirip kurdum. Sonrasında problemsiz olarak cihaz 3G ile çalıştı.

Diyeceğim şudur ki; TPLINK 'in kendi müşteri hizmetleri bile ürünün problemlerini çözebilecek teknik seviyede değil. Ayrıca kutu içerisindeki türkçe garanti belgesinde ithalatçı firma olarak kendi isimlerinin yazdığı halde ürün seri numarasından sorguladıklarında bu ürüne garanti sağlayamayacaklarını satınaldığım firma ile görüşmemi söylediler. Garanti sağlanabilmesi için ürünü mevcut 4 distribitörden birinin getirmiş olması gerekiyormuş

• karakuar K kullanıcısına yanıt
    TL-MR ile başlayan ürünlerimizden kullanarak bunu sağlayabiliyoruz.

Örn : TL-MR3020 , TL-MR3040

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.