hocam şöyle söyleyeyim. girdiğim iş görüşmelerinde alakası olmasa bile boğaziçi turizm, boğaziçi ut, gsü sosyoloji vs. çok gördüm fakat bu adayların arasında hiç bilgi-mef gibi üniversiteler görmedim. koç bilkent sabancı mezunları için bile ortalamaya bakıyorlar çünkü yüzde kaç burslu girdiği de önem arzediyor. o yüzden bölüm yerine okul ismi tercih etmeniz daha isabetli bir karar olacaktır. |
Tm 3k tercih önerileriniz? (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Departmandan depaetmana değişiyor sales marketing hr corporate communications istiyorsa okula baksın zaten ben de istemem 3k yapıp ytüde kampüs hayatı yaşamasını
Equity research, m&a, private equity, investment banking, ve şirketlerin finance departmanında şahsen sosyolojiye rastlamadım sosyolojiyle turizmle şansı yok bence direkt bölüme bakıyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bu bahsettiğiniz yerlere en iyi üniversitelerin en iyi 2-3 tane bölümünden eleman alınıyor bu da zaten ilk 1000'e tekabül ediyor, konuyu açan arkadaşın sıralaması için kendisine öneri sundum, bahsettiğiniz departmanlarda mef bilgi mezununu mülakatta bir sonraki aşamaya bile geçirmezler zaten
-
bu şirketlerde çalışamama sebebi nedir hocam?
doğru söylüyorsun hocam, özel okuldaki ortamı biliyorum.
Hocam bu alandaki en iyileri için haklısın top5 ie, econ ve ba alıyorlar ama kalanlarında pek ala ytü bilgi econ işletme görebilirsin veya bilkent bogazici odtü gsü siyaset ui okumuş kişileri. Bilgi'yi bence gereksiz küçümsüyorsun hocam mezunları cidden kaliteli iibfde
bilgi'nin işletme kadrosu oldukça sağlam neredeyse tamamı odtü, boğaziçi, bilkent çıkışlı iibf özelinde gerçekten iyi bi okul fakat okulun geneli oldukça kötü bir durumda anladığım kadarıyla.
-
hocam bilgi yerine yeditepe yazarım.sosyal ortamı vs yeditepenin bence daha iyi
hocam belli başlı okulların dışına çıkmamız gerekiyorsa tercihimiz sadece özyeğin olmalı diye düşünüyorum. genel anlamda devlet üniversitesi savunan birisi olarak kanımca birlikte okuduğumuz insanların da bizler üzerinde katkısı/etkisi büyük. sınıfın tamamı ilk 1k-3k-5k olan bir ekip ile sınıfın yarısından fazlası 100k+ olan bir sınıftan alacağımız verim aynı değil. o kadar olay yaşandı çok kıymetli akademisyenler ayrılmak zorunda kaldı ancak biz boğaziçine hala boğaziçi diyorsak türkiyenin en zeki öğrencilerini toplamaya devam ettiği içindir. nitekim bu gsü odtü itü için de geçerlidir.
bunun yanı sıra saydığım devlet üniversitelerinin mezunlar derneğiyle yeditepe - mef - bilgi gibi okulların mezunlar derneği arasında dağlar kadar fark var. piyasadaki yöneticiler ağırlıklı boğaziçi - odtü çıkışlı. haliyle kendi çalışma sistemine kendi kültüründen insanlar alacak. her şey kaliteli hoca vs. değil o okulların havasını solumak lazım diye düşünüyorum. bugün örneğin ankarada sıradan bir özel üniversite türkiyenin en iyi hocalarını toplasa bile odtü olamaz.
-
Üçünün arasından en mantıklısı ytü ama ben olsam top okulların diğer bölümlerine bakardım eğer işletme tek tercih değilse
Bilgiye bakmadım ama mef isletme %50 ye geçen sene son giren 700k ile girmiş 3k sıralama ile aynı ortamda olup derslere gireceksin bunu da hesaba kat
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dead kings -- 23 Temmuz 2024; 21:48:36 >
hocam mefin bu kadar rağbet görmesini anlayamadım. tmde ilk 5k yapsam en kötü yeditepe ya da özyeğinde tam burslu bir bölüm yazarım
çok doğru. ek olarak 3k sıralama ile giren 3 kişi, 700k sıralama ile giren 30 kişi varmış. bunun yerine kültürü programı öğrenci profili vs. oturmuş bir okulda diğer bölümleri değerlendirmek daha makul.
-
Kesinlikle,ben sahsen hiçbir türlü özel yazmazdım ama yazacaksam da öğrenci kalitesi iyi köklü okullara bakardim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dead kings -- 23 Temmuz 2024; 22:45:26 >
yukarıdaki mesajların hepsine katılıyorum çok arada kaldım, hakkımızda hayırlısı.
Bilkent iaed, gsu soc, boun soc, boun phil. Bilkent boun thm denenir ama gelmez
Onceden boun olsun tastan olsuna cok laf ederdim ama bu siralamalarla yildizda marmarada iibf okumaktansa boun phil ile boun etiketi kullanarak hizlica kosmak cok daha mantikli
İlk boun sonra odtü bilkent tutabilecek tüm bölümleri yazardım tutmazsa mezun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X