Şimdi Ara

TOBB %100 BurS GüVeNiLiR Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ToBB bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum.%100 burslu ama burs kesme olayı var mı?Tobb da okuyanlar veya tercih etmeyi düşünenler varsa bilgilendirebilir mi?

• Sitesinde sss bölümünde buldum

Burslu öğrencilerin yıllık akademik ortalamaları 2.50'nin altına düşerse bursları dondurulur, izleyen akademik yılın sonunda 2.50'yi tutturduğu takdirde tekrar başlatılır. Bursları dondurulan öğrenciler istedikleri takdirde Üniversitenin belirlediği şartlarda Üniversiteye borçlanabilirler. Bu şekilde borçlanan öğrencilerin yıllık akademik not ortalamasının 2,50'ye ulaşması halinde bir önceki eğitim öğretim yılına ait borçları kaldırılır. Yabancı Dil Hazırlık sınıfında devamsızlıktan kalan öğrencilerin yaşam katkı payı ve barınma yardımları bir sonraki eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıracağı döneme kadar kesilir.

Link:http://www.etu.edu.tr/?page=62&lang=trTR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowhero -- 3 Ağustos 2010; 12:59:17 >
  • eyv saol
  • ya bide ünvstenn sayfsnda yurt ücretlerı yazmıyo ne iş ya ? ama yurtlarda yurt hanı harbi adamlar yapmıs ahh bide ücretlerı yazza
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowhero

Sitesinde sss bölümünde buldum

Burslu öğrencilerin yıllık akademik ortalamaları 2.50'nin altına düşerse bursları dondurulur, izleyen akademik yılın sonunda 2.50'yi tutturduğu takdirde tekrar başlatılır. Bursları dondurulan öğrenciler istedikleri takdirde Üniversitenin belirlediği şartlarda Üniversiteye borçlanabilirler. Bu şekilde borçlanan öğrencilerin yıllık akademik not ortalamasının 2,50'ye ulaşması halinde bir önceki eğitim öğretim yılına ait borçları kaldırılır. Yabancı Dil Hazırlık sınıfında devamsızlıktan kalan öğrencilerin yaşam katkı payı ve barınma yardımları bir sonraki eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıracağı döneme kadar kesilir.

Link:http://www.etu.edu.tr/?page=62&lang=trTR

tamamen yanlış bilgi, bu sene başlayacak uygulamaya göre burslar herhangi bir nedenden kesilmeyecek. yurtlardan ücretsiz yararlanabilirsiniz ayrıca.

"Tam Bursluluk: Yıllık eğitim ve öğretim ücretini ödemezsiniz. Konukevinden ücretsiz yararlanabilir; ya da kira yardımı alabilirsiniz. Başarı yüzdeniz ile orantılı olarak aylık bir katkı elde edersiniz. Elde edilen bu hakkınız, öğrenim hayatınız boyunca elinizden alınmaz. Katkı miktarları ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız."

kaynak:http://etu.edu.tr/?page=58&lang=trTR

• Sen kendine güveniyorsan gerisi hikaye başkan %100ü haketmişsin orda sana köstek değil destek olurlar bence
  • gunjack sagol tercihleren cıkarmıstım tobbu ama hala emın degılım orada azami 5 yıl ve 1 dönem boyunca TOBB ETÜ yıllık toplam 17.750 TL olan eğitim ve öğretim ücretini sizin adınıza öder.

yazıyor hani olmadı olmadı ama sansıma geldi unv.de oldu da sınıfta kaldım ya da hazırlığı geçemedim o o zaman ucretı odemek zorunda mıyım?

2.si etrafda şöyle diyorlar sırf sınıfta kalalım diye hazırlık sınıfında ing. zorluyorlarmış yani kısaca çok mu ağır sınavlar?

Bir de 12 ayda 1 ay mı tatil yapıyorsunuz sabah akşam ders mi var?

quote:

Orijinalden alıntı: ErDem-S

Sen kendine güveniyorsan gerisi hikaye başkan %100ü haketmişsin orda sana köstek değil destek olurlar bence

emin olamadım biraz araştırmak isted,m eyv yorum için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeMaLONDeR -- 3 Ağustos 2010; 18:34:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CeMaLONDeR

gunjack sagol tercihleren cıkarmıstım tobbu ama hala emın degılım orada azami 5 yıl ve 1 dönem boyunca TOBB ETÜ yıllık toplam 17.750 TL olan eğitim ve öğretim ücretini sizin adınıza öder.

yazıyor hani olmadı olmadı ama sansıma geldi unv.de oldu da sınıfta kaldım ya da hazırlığı geçemedim o o zaman ucretı odemek zorunda mıyım?

2.si etrafda şöyle diyorlar sırf sınıfta kalalım diye hazırlık sınıfında ing. zorluyorlarmış yani kısaca çok mu ağır sınavlar?

Bir de 12 ayda 1 ay mı tatil yapıyorsunuz sabah akşam ders mi var?

5 yıl 1 dönem muhabbetini tam bilmiyorum, okula sorabilirsin telefonla veya bizzat giderek, kesinlikle bilgi verirler. zaten burslu girenlerden okulu uzayan benim dönemimde yok. tam tersi ortalamayı yüksek tutmak için kasıyordu burslu arkadaşlarımız. çoğu derste çan eğrisi uygulandığı için derslerden kalma gibi bi durum çok zor. derslere girip son üç gün çalışsan yine geçersin(projeler hariç). ben bu şekilde geçtim. hazırlıkta zorladıkları doğru ama benim ingilizcem çok kötüydü(düz lise), buna rağmen üç muafiyetle geçtim hazırlığı. zaten yeni gelen rektörle birlikte biraz daha ders yükü azaltıldı(bölüm derslerinde yeni müfredata geçildi), hazırlıkta da iyileştirmeler yapılmıştır tahminim.

sınıfta bilerek bırakma gibi bi durum kesinlikle yaşamadık, okulun maddi desteği tobb bütçesinden ayrldığı için öğrenciye muhtaç değil(yök'ün verilerine göre öğrenci ücretlerinin toplam bütçedeki payı oldukça düşük). dediğim gibi yeni gelen rektörle beraber okulun vizyonu oldukça genişledi. 10 yıl içinde eğitim-öğretim ve akademik-araştırma olarak çok daha iyi duruma geleceğini düşünüyorum. buna rağmen okulun politikası hocaları tamamen serbest bırakmak şeklinde. yani tabii ki her hocaya gidip istediğini sorabilirsin ama bazı hocalar bu serbestliği suitimal edip sınavlarda zorlayabiliyor. bu da bana kalırsa eğitimin kalitesini arttırıyor.

tatil meselesi şöyle ki: bir yıl üç dönem. iki dönemi teorik ders, bir dönem sahada ortak eğitim, dönem aralarından kalan yaklaşık 1,5-2 ay toplamda tatil. teorik dersler diğer üniversitelerle aynı hatta daha kısa. bu yüzden cumartesileri ders koyarak yök'ün minimum akademik dönem süresi sağlanmış oluyor. kalan bir dönem pratik eğitimi tatilden sayamayız tabii ki ama yine de farklı bir tecrübe olduğu için ders aldığın dönemler gibi görme onu. hatta erasmus kapsamında yurt dışında yapabilirsin üç ortak eğitimden istediğini. ortak eğitime hangi dönemlerde gideceğin bellidir hatta şu anda daha iyi bir plan yapıldı ve 1-2 sene önce başladı o plan. bizim(2005 girişliler) 1. sınıfımızın yaz dönemi tatil olduğu için son ortak eğitim mezun olduktan sonraya kaldı. şu anda girecekler mezun olduğunda bütün ortak eğitimleri tamamlamış olacak.

özetleyecek olursak;

-hazırlık ağır ama 1 yıllık çalışmayla geçilmeyecek gibi değil.(ben bile geçtim hem de muafiyetle)
    -tatil diğer okullara göre çok az ama 1 yıllık iş tecrübesi çok değerli.(okulun tercih edilme sebeplerinden biri zaten)
    -akademik olarak kaliteli kadro(özellikle mühendislik ve iktisat).
    -hocalara istediğin gibi ulaşabilme imkanı.
    -yeni yapılan yurtların en fazla iki kişilik ve 5 yıldızlı otel kıvamında olması

umarım bilgilendirmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CatiaTurk -- 3 Ağustos 2010; 18:52:52 >

• cok sagol cok yardımcı oldun ciddi ciddi düşünüyorum tobb u yazmayı bu gece gireceğim tercihleri yarın okulu arayıp soracağım 5 yıl meselesini olmazsa da değiştr,irebilme imkanım var sanırım ayın 6sından önce tercihleri hersey icin tekrar sagol
  • Eğer bu burs kesilme olaylarını filan merak ediyosan kılavuzda var hepsi.Bölümlerin yanında açıklama noları var ya işte onlardan birinde yazıyo oradan bulabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.