Şimdi Ara

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ [Tartışma Ana Konu] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
7
Favori
4.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • %100 burslu dahi olsa, özel yerine , yerine odtu başta olmak üzere çeşitli üniversiteleri tercih etmek mantıklı olacaktır.

Tabi bu dediklerim maddi olarak sıkıntınız yoksa geçerli.

Okuldan alacağınız harçlık, bedava kalacagınız yurt sizin için maddi anlamda çok önemliyse buyrun gelin. Bu şartlarda türkiyede daha iyi yer bulamazsınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 28 Haziran 2014; 20:06:34 >
  • tr-mchd kullanıcısına yanıt
    ben cevap versem olur mu ?

Kulupler sıfır. sadece dönem başında okulda stand açarlar kayıt yaparlar. Sonra 1 sene boyunca adam gibi etkinlik aktivite yapan kulup görmedim duymadım :)

Sadece kağıt üzerinde kalıyor klupler. Hiç birisinden bir etkinlik bekleme derim
  • ultrAslanfatih kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılmıyorum.

Hadi hazırlıkta kalan 10 kişi 20 kişi derse girmeyip kafeteryada batak oynadığı için kaldı bunu kabul edelim.

Hazırlığı ilk senede geçme oranı nedir biraz bilgi verir misin madem arkadaşlar bilgilensin :)

Veya Bütun derslerini , stajlarını bitirdiği halde İngilizceyi veremediği için mezun olamayan öğrenci sayısından da bahsedebilirsin tabi :)

Bu bahsettiğim gruplarda kafeteryada batak oynuyorlardı herhalde sana göre :)
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    bu kluplerde ogrencilerin kendilerini gelistirdigini dusunuyorum ancak tobb da da okul bitince 1 sene is deneyiminiz oluyor burdan one geciyor galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr-mchd kullanıcısına yanıt
    klüp konusunda olduğu gibi yine bilginiz tam değil :)

Olay şöyle ki, iyi yerlerde staj yapabilirseniz kendinizi geliştirebilirsiniz doğru.

Fakat sistemde efsanevi şekilde torpil dönüyor. Hak etmeyen kişiler iyi yerlere yerleşirken gerçekten hakedenler için ise 3 aylık süreç bir kabus olabiliyor.

Artı, sistemin adil işlediğini varsaysak bile, iyi bir not ortalaması ve ekstra donanım sahibi olmanız şart :) kısacası o kadar kolay bir olay değil bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 28 Haziran 2014; 20:49:22 >
  • İngilizce yeterlilik veremeyip mezun olamayanların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. 5 senede Toefl veremeyen kişi mezun olsa ne olacak adam akıllı İngilizce bilmeyeni kim işe alır.

Hazırlık konusuna değinmişsin ben kendi dönemimde İngilizce öğrenmeye çalışan ama toefl geçemeyen kimse görmedim. Hazırlığı geçmek kolay değil ama uğraşan, çalışan hazırlığı geçer. Zaten Toefl 500 puan istiyorlar bu çok yüksek bir puan değil %50 'sini doğru yaparsan 500 alıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslanfatih -- 28 Haziran 2014; 21:01:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

klüp konusunda olduğu gibi yine bilginiz tam değil :)

Olay şöyle ki, iyi yerlerde staj yapabilirseniz kendinizi geliştirebilirsiniz doğru.

Fakat sistemde efsanevi şekilde torpil dönüyor. Hak etmeyen kişiler iyi yerlere yerleşirken gerçekten hakedenler için ise 3 aylık süreç bir kabus olabiliyor.

Artı, sistemin adil işlediğini varsaysak bile, iyi bir not ortalaması ve ekstra donanım sahibi olmanız şart :) kısacası o kadar kolay bir olay değil bu .

Hocam kusura bakmayında hangi üniversitede torpil yok. Ben bu okula gidersem %100 burslu gidicem Benim için hiç problem değil, ayrıca ücretli giden kişilerin gidipte en klas firmalarda staj yapacağını sanmıyorum. Bu tür firmalar genellikle %100 burslu kişileri tercih ediyor staj için. (TOBB'a giden bir kişiyle görüşüp aldığım bilgiler bunlar)

• Torpil denilen durum üniversite ile alakalı değil. Ortak eğitimde öğrenci 5 tane firma tercih eder. Tercihler doğrultusunda firmaya kendisini tercih eden öğrencilerin bilgileri gönderilir. Firma istediği öğrenciyi seçer. Eğer tercih ettiğin firmada bir torpilin varsa işin kolaylaşabilir. Yoksa üniversite ile alakası yok. Sen firmaya zorla istemediği öğrenciyi gönderemezsin. Öğrenciyi firma seçtiği için bu tür olaylar olabiliyor ama abartılacak kadar çok değil. Buna da çözüm bulmak çok zor.
  • umarsızcagülenadam kullanıcısına yanıt
    olaylara hakim olmadığın çok belli. .

musade et 5.5 senemi harcadığım yeri senden biraz daha iyi bileyim.

Benim şahsi görüşüm , tobbda %100 burslu okuyacağına ODTU veya eşdeğer bir yere git, Okul aracılığı olmadan bahsettiğimiz iyi firmalarda çok rahatlıkla staj yapabilirsin zaten :)

Eğer tobb a gelip okursan,İnşallah, staj zamanında istediğin firmalarda torpille giden birileri olup, sen ise kucuk firmalara gitmek zorunda kalmazsın :) kalırsan da beni uyarmadılar demezsin :) benim amacım bu yani gerisi senin bileceğin iş :)
    toefl 500 çok değil diyorsun da , kendine göre yorumluyorsun olayı.

Hazırlıkta kalma oranı yaklaşık yuzde 50 ise, yaklaşık 200-250 ogrenci 2 yıldır sadece ingilizce yuzunden bekliyorsa,

Toefl veremeyen adam zaten mezun olmasın diyerek kaçamazsın bu olaydan :)

Bu öğrencilerin durumu, öğrencilerin bireysel ayıbı değil, sistemin ve okulun ayıbıdır bana kalırsa.
  • Ben herhangi bir şeyden kaçmıyorum. Eskiden İngilizce bilmek bir işe girerken avantajdı ama artık İngilizce bilmek bir avataj sağlamıyor olması gereken bir durum olarak karşılanıyor. Bundan dolayı mezun kişilerin belli bir ingilizce seviyesinde olması lazım. Herkes İngilizce bilmeden hazırlık geçse o zaman hergün bir yenisi açılan apartman üniversitesinden bir farkı kalmaz.
    Üniversitenin amacı ing öğretmek mi bence asla değil.

Öyle ise gitsin tobb dil kursu açsınlar :)

Ayrıca şu ingilizce politikasının altında ticari kaygılar olduğuna çok inanıyorum ben.
  • Flyinghigh yazdığın hiçbirşeye katılmıyorum

Daha çok üniversiteyi kötülemek adına yazıyorsun gibime geliyor

• umarsızcagülenadam kullanıcısına yanıt
    katılmak yada katılmamak sana kalmış dostum.

benim işim alakam kalmadı artık okulla.

sadece benim zamanında yaşadığım pişmanlığı yeni gelecek arkadaşlar yaşamasın diye yardımcı olmaya çalışıyorum.

Çünkü bize zamanında yol gösterenler olmadı

umarım pişman olacağın tercih yapmazsın. yolun açık olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 29 Haziran 2014; 5:55:19 >
  • Beyler 29 bindeyim , hukuk 34 binle almış . Girme sansim nedir

• Bir uplayalım bakalım konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dan Bilzerian

Kim söylediyse saçmalamış TOBB çok sağlam üniversitedir, bitirdiğin zaman işinde %90 hazır, bölüme göre değişir tabi ama geneli öyle. Ortam falanda sağlamdır merak etme, saçma sapan tipler olmaz orda, hem zengin hem zeki insanlar vardır, biliyosundur okul özel ama puanlar gayet yüksek. Kampüsü yok ama bence daha güzel, herkes aynı yerde, binası falan ultra lüx zaten, her türlü imkanı vardır içinde.

Ne güzel rakip elemişsin öyle :D

• Dan Bilzerian kullanıcısına yanıt

• Okula giren herkese laptop veriliyor diye biliyorum doğru mu acaba?

• Arkadaşlar iyi aksamlar , tobb universitesine yeni basladim hazieliktayim c kurunda . Benim bolumum iletisim tasarim eger hazirlikta kalirsam direk bolume baslayabilir miyim bunu bilen var mi? Ozellikle devamsizliktan kalirsamda oluyor mu :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.