Şimdi Ara

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ [Tartışma Ana Konu] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
7
Favori
4.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhur beste

quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

quote:

neyle karşılaştırdığına bağlı. hacettepe-gazi-ankara üni.'den falan daha iyidir pek çok bölümü, ama odtü-bilkent'le falan mukayese edilemez gibi.

Bu konuda elinde bir veri var mi? Cidden mesela hukuk fakultesinin neden ankara hukuk'tan iyi oldugunu acar misin bana? Cunku kardesim tobb hukukta okuyor ve hocalarin bi cogu ankara ve diger devlet okullarindan gelen yari zamanlilar.

Ya da mesela bana elektrik ve bilgisayar muh. bolumunun neden 30-40 senelik gecmisi olan hacettepe'ninkinden iyi oldugunu acar misin? Bu yonde elinde bir veri var mi?

Ya da bana mesela temel bilimleri, egitim surecini kiyaslar misin?

Tamam tobb turkiye sartlarinda cok iyi bir okul ama bazen sacmaliyorsunuz.

orada her bölüm için demiyorum, hacettepe'nin veya ankara üni.'nin bazı poster bölümleri vardır ve pek tabii o bölümlerde tobb'dan daha iyidir.

ancak mühendisliklerde hacettepe'den çok daha fazla imkan sağlar, öğretim kadrosunun hemen hepsi doktoralarını yurtdışında yapmış adamlardır ve hacettepe gibi 200 kişilik amfilerde, hocanın karınca gibi göründüğü sınıflarda ders notu aramakla geçirmezsin zamanını, özel üniversitenin en büyük faydasıdır bu. 20-25 kişilik sınıflarda, kaliteli hocaları sonuna kadar sömürürsün. kütüphanesi hacettepe'den 2-3 gömlek üstündür ki, hacettepe'nin kütüphanesine kütüphane demek bilkent'e, odtü'ye falan hakaret. hacettepe'nin 30-40 yılllık bölümleri olmasının faydası pek yok, bugün econ-jobs.com gibi akademisyenlerin takıldığı sitelerde türk üniversitelerinin verdiği maaşlara bakarsan, tobb hacettepe'yi üçe katlıyor verdiği ücrette. 30-40 yıllık bölüm olduğu için ancak rutubetten nefes alınamayan sınıflarda eğitim alırsın hacettepe'de, üzgünüm durum bu.

hukuk olarak bilmiyorum, araştırmadım ancak ankara hukuk ve cebeci kampüsü git gide ahıra dönüyor, devlet bilinçli mi yapıyor bilmiyorum ama ankara hukuk-siyasal gibi köklü okullar, aşırı öğrenci sayısından tutun kampüsün berbatlığına kadar bin bir türlü sorunla boğuşuyor.

en kral devlet üniversitesinin imkanları bile bir özel üniversiteyle kıyaslanamaz, bu konuda size hak veriyor ve destekliyorum.

ancak akademisyen maaşını kıyas almak çok saçma bir hareket. devletin akademisyenlerine verdiği maaş sabittir, bu okul kalitesini belirlemez. bu boğaziçi'de de aynıdır şırnak'ta da. hatta devlet için 200 puanlık bir mühendis de birdir 500 puanlık bir mühendis de birdir. böyle bir durum varken akademisyen çekmek için tek artısı maaş olan kurumlarla bunu kıyaslamak doğru bir davranış olmaz.

bir diğer husus; eğtimin kalitesini büyük ölçüde hocaların kalitesi, öğrencilerin kalitesi ve okulun ekolü belirler. ortalama bir öğrenci profilini ele alırsak -ogrenci giris kriteri icin bu osym puanı - ankara ,gazi hatta anadolu üniversitesi'nin puanları bile tobb'dan daha iyidir. açıp puan kıyası yapabilirsiniz. hatta çocuk işi puan kıyasını geçip university rankinglere bakarsan sıralamasının bu üniversitelerle aşağı yukarı aynı olduğunu görürsün, istersen araştırabilirsin.

hacettepe'nin de odtü'nün de eksikleri vardır, birçok açıdan kötüdür buna hiçbir itirazım yok. ancak anlattığınız gibi bir ortam olmadığına sizi temin ederim.

tobb türkiye şartlarında çok iyi bir üniversitedir; ancak puan seviyesi, kampüs ortamı, okulun yeni kurulmuşluğu gibi şartlar göz önünde bulundurulduğunda o bahsettiğiniz okullarla çok farkı yoktur. bunu kardeşi orda okuyan biri olarak söylüyorum, bizzat her gün onu dinliyorum. arada okula bırakırken ortamını görüyorum vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 25 Haziran 2014; 12:50:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

neyle karşılaştırdığına bağlı. hacettepe-gazi-ankara üni.'den falan daha iyidir pek çok bölümü, ama odtü-bilkent'le falan mukayese edilemez gibi.

Bu konuda elinde bir veri var mi? Cidden mesela hukuk fakultesinin neden ankara hukuk'tan iyi oldugunu acar misin bana? Cunku kardesim tobb hukukta okuyor ve hocalarin bi cogu ankara ve diger devlet okullarindan gelen yari zamanlilar.

Ya da mesela bana elektrik ve bilgisayar muh. bolumunun neden 30-40 senelik gecmisi olan hacettepe'ninkinden iyi oldugunu acar misin? Bu yonde elinde bir veri var mi?

orada her bölüm için demiyorum, hacettepe'nin veya ankara üni.'nin bazı poster bölümleri vardır ve pek tabii o bölümlerde tobb'dan daha iyidir.

ancak mühendisliklerde hacettepe'den çok daha fazla imkan sağlar, öğretim kadrosunun hemen hepsi doktoralarını yurtdışında yapmış adamlardır ve hacettepe gibi 200 kişilik amfilerde, hocanın karınca gibi göründüğü sınıflarda ders notu aramakla geçirmezsin zamanını, özel üniversitenin en büyük faydasıdır bu. 20-25 kişilik sınıflarda, kaliteli hocaları sonuna kadar sömürürsün. kütüphanesi hacettepe'den 2-3 gömlek üstündür ki, hacettepe'nin kütüphanesine kütüphane demek bilkent'e, odtü'ye falan hakaret. hacettepe'nin 30-40 yılllık bölümleri olmasının faydası pek yok, bugün econ-jobs.com gibi akademisyenlerin takıldığı sitelerde türk üniversitelerinin verdiği maaşlara bakarsan, tobb hacettepe'yi üçe katlıyor verdiği ücrette. 30-40 yıllık bölüm olduğu için ancak rutubetten nefes alınamayan sınıflarda eğitim alırsın hacettepe'de, üzgünüm durum bu.

hukuk olarak bilmiyorum, araştırmadım ancak ankara hukuk ve cebeci kampüsü git gide ahıra dönüyor, devlet bilinçli mi yapıyor bilmiyorum ama ankara hukuk-siyasal gibi köklü okullar, aşırı öğrenci sayısından tutun kampüsün berbatlığına kadar bin bir türlü sorunla boğuşuyor.

en kral devlet üniversitesinin imkanları bile bir özel üniversiteyle kıyaslanamaz, bu konuda size hak veriyor ve destekliyorum.

ancak akademisyen maaşını kıyas almak çok saçma bir hareket. devletin akademisyenlerine verdiği maaş sabittir, bu okul kalitesini belirlemez. bu boğaziçi'de de aynıdır şırnak'ta da. hatta devlet için 200 puanlık bir mühendis de birdir 500 puanlık bir mühendis de birdir. böyle bir durum varken akademisyen çekmek için tek artısı maaş olan kurumlarla bunu kıyaslamak doğru bir davranış olmaz.

bir diğer husus; eğtimin kalitesini büyük ölçüde hocaların kalitesi, öğrencilerin kalitesi ve okulun ekolü belirler. ortalama bir öğrenci profilini ele alırsak - bölüm kalitesini alırken bu durumda tek verimiz ösym puanları - ankara ,gazi hatta anadolu üniversitesi'nin puanları bile tobb'dan daha iyidir. açıp puan kıyası yapabilirsiniz. hatta çocuk işi puan kıyasını geçip university rankinglere bakarsan sıralamasının bu üniversitelerle aşağı yukarı aynı olduğunu görürsün, istersen araştırabilirsin.

hacettepe'nin de odtü'nün de eksikleri vardır, birçok açıdan kötüdür buna hiçbir itirazım yok. ancak anlattığınız gibi bir ortam olmadığına sizi temin ederim.

tobb türkiye şartlarında çok iyi bir üniversitedir; ancak puan seviyesi, kampüs ortamı, okulun yeni kurulmuşluğu gibi şartlar göz önünde bulundurulduğunda o bahsettiğiniz okullarla çok farkı yoktur. bunu kardeşi orda okuyan biri olarak söylüyorum, bizzat her gün onu dinliyorum. arada okula bırakırken ortamını görüyorum vs vs.

ya tabii tobb ile hacettepe-gazi vs arasında uçurum yoktur ama tobb'un imkanları bir tık daha iyidir, bilkent'in daha da iyidir falan. ancak devletin her akademisyene verdiği maaş sabit olsa da, her üniversite kendi imkanlarıyla o maaşı artırır. bugün boğaziçi, iktisat hocaları için(benim bildiğim) aylık 5 bin tl+yayın başına 3 bin tl veriyor ki, bu rakam ile koç-bilkent-sabancı ile rekabet edebiliyor. devlette bunu yapabilen boğaziçi ve odtü var sacece; zira mezunların bağışları, okulun sahip olduğu yayınevleri-radyolar vs bu okullara ekstra gelir getiriyor, yani öyle şırnak'taki hocayla boiaziçi'deki hoca aynı parayı almıyor. evet devlet herkese aynı parayı veriyor ancak üniversite ona kendisine göre ekleme yapıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bir diğer husus; eğtimin kalitesini büyük ölçüde hocaların kalitesi, öğrencilerin kalitesi ve okulun ekolü belirler. ortalama bir öğrenci profilini ele alırsak -ogrenci giris kriteri icin bu osym puanı - ankara ,gazi hatta anadolu üniversitesi'nin puanları bile tobb'dan daha iyidir. açıp puan kıyası yapabilirsiniz. hatta çocuk işi puan kıyasını geçip university rankinglere bakarsan sıralamasının bu üniversitelerle aşağı yukarı aynı olduğunu görürsün, istersen araştırabilirsin.

Bu yıl bende tobb a girmeyi düşünüyorum tabi şunu söyleyeyim siz benden çok daha fazla şey biliyorsunuz ben sadece dışardan binasını falan görmüştüm gerçekten küçük kampüs falan göremedim ben
    Puan seviyesinden bahsetmişsiniz buralarda bilkenti anlatırken insanlar %50 yi bile saymıyor %100 falan üzerinden konuşuyor burssuz bilkent müh. 30 bin civarında alıyor o zaman bilkente de burun kıvıralım puanı düşük diyelim. Sonuçta gazinin de 30 binlerde mühendisliklerinin bazıları bu durumda gazi bilkent benzer seviyede diyebilir miyiz?
    Tobb'un ögrenci kalitesinden bende şüpheliyim bilgisayar için 100 bin den alıyor burssuzları en çok kafama takılan şey de bu zaten ama hayat böyle bilkenti kazanmış olsam da sonuçta burssuz öğrenci (kalitesiz) lerle karşılaşacağıım

Hacettepeyi de düşündüm ama o bilgisayar laboratuvar nedir öyle ya benim lisemdeki bilgisayar laboratuvar ile aynı neredeyse yazık bence.

• Kampüsü küçük eğitimi iyi ama.Tam burslu girecek puanı yapmışsan oraya girme derim başka ünilere yönel puanınıa yazık etme
  • TOBBun eğitiminin iyi oldugunu bende duydum ama belli ki iyi bi puan alacaksn.onun yerine odtü veya bilkentin mühendisliklerini düşünebilirsin
  • Herkesin dediği gibi ortam sıkıntı ya. Burs,eğitim kalitesi herşey cezbedici ama okulun eğitiminin çok sıkı olması ve kampüsünün olmaması çok kötü. ODTÜ daha mantıklı gibi bu durumda
  • Bence TOBB iyidir falan gibi şeylerle, yani bencelerle hareket etmeyin gençler,
    TOBB'un iyi bir üniversite olduğunu ben şahsen düşünmüyorum,
    TOBB okuyup bırakan sonra yeniden sınava hazırlanıp 22 23 yaşlarında üniversiteye başlayan tonla adam var gerek bizim üniversitede gerek çevre üniversitelerde,
    Ve hepsi TOBB çok kötü üniversite vb. gibi şeyler söylediler,
    Tabii seveni vardır ama kampüsü olmayan bir üniversite öncelikle bunu da aklınızdan çıkarmayın (kampüsü yok derken gerçekten yok, lise havasında, gezerseniz görürsünüz zaten) ve bildiğim kadarıyla ucuz yemek sistemi de yok,
    Yani Bilkent'te ODTÜ'de Hacettepe'de 2-3 tl'ye karnınızı doyurabilirsiniz ama TOBB'ta en az 7 8 tl ödersiniz her öğüne,
    Bu çok önemli ve demek oluyor ki zaten verdikleri burs okul içi harcamalara gider fazlasıyla,
    Demek istediğim bursuna falan kanmayın,
    Tekrar ediyim çok fazla bilgim yok ama bildiğim kadarıylasını söylüyorum,
    Çevremde TOBB'u bırakıp gelen herkes çok kötü üniversite dedi direk net olarak.
    Ve şunu da söylemek isterim,
    Dil eğitimi konusunda da başarısız buldum ben onları,
    Bir örnek vereyim,
    TOBB Bilgisayar Mühendisliğini bırakıp tekrar hazırlanıp Bilkent Hukuk'a gelen yakın arkadaşım orada hazırlık okuyup geçip birkaç sene TOBB'ta kalmasına rağmen Bilkent'te 5 seviyelik hazırlık sınıfının 2.sinden başladı, (Pre Int oluyor)
    TOBB isteyen arkadaşların moralini bozmuş olmayayım tabii ki direk bana göre hareket etmeyin ama dediklerimi de dikkate alın.
    Dediğim gibi bahsettiğim 2-3 kişiden aldığım örnekler değil ciddi ciddi TOBB'tan illallah etmiş çok insan var ben de başlarda şaşırdım yok artık dedim muhtemelen çalışmayıp okulu suçluyorlar dedim ama bu kadar örnek de insanı şüpheye düşürüyor.

Ha tabi üniversiteyi fazla kötülemişim gibi oldu,
    Şunu da söylemek isterim hoca kalitesi vs. iyi bir üniversitedir,
    Özel üniversite olanaklarını vs. hissedersiniz ama dediğim gibi eğer başka seçenekler varsa TOBB birinci planda düşünülebilecek bir üniversite değil,
    Eğer şu mu şu mu diye sorulup kıyaslı şekilde sorulursa o zaman daha iyi bir kıyas yapabilirim,
    Ha kampüs, ortam yokmuş nolacak canım diyip kestirip atmayın yıllarca o üniversitede yaşayacaksınız,
    Ortam yok dayanırız ya da merkeze ineriz Kızılay'da ortamımızı yaparız diye düşünmeyin okulun kampüsünün güzel olması ayrı bir şey ve çok önemli bir husus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi önemliadam -- 25 Haziran 2014; 17:05:18 >

• TOBB Bilgisayarda okuyorum yardımcı olabilirim. Öncelikle evet kampüs biraz sıkıntı çok geniş bir kampüsü yok ama kampüste herşey var. Tbl şartlarında spor salonu yüzme havuzu falan ücretsiz ve hiçbir zaman tıklım tıklım olmaz rahatça kullanırsız. Ayrıca okul yeni bir yapılanmaya giriyor kampüs sıkıntısı çözülecek galiba Rıfat Hisarcıklıoğlu bizzat kendi başdanışmanı olan Janemitra Devan'ı görevlendirdi.

Eğitim konusuna gelirsek diğer bölümleri bilmiyorum ama mühendislik gayet iyi özellikle teknoloji merkezi(lablar ve mimarlar için 24 saat açık çalışma alanları var) son model sistemlerle donatılmış.

Gelelim tatil konusuna eğer bütlere kalmazsan her dönem arası 1 ay olmak üzere yılda yaklaşık 3 ay tatil yaparsın. Kimi sevmiyor ama ben seviyorum. Mesela kışın en soğuk günlerinde (aralık, ocak) biz tatilde oluyoruz ve sıcacık yataklarımızda yatıyoruz. Zaten sadece 1. ve 3. sınıfta yazın okuldayız. 2. sınıfta yazın ortak eğitim var 4.sınıf zaten nisanda bitiyor. Hazırlığın tatilleri biraz daha farklı.

Hazırlıktan bahsedersek İngilizceniz'in geliştiğini hissedersiniz eğer dil öğrenmek istiyorsanız Toefl da rahat geçersiniz sorun olmaz. Ama bakın ama diyorum çok önemli kısım burası eğer hazırlıkta derslere girmeyip bütün gün kafeteryada batak oynarsanız Toefl geçilmiyor, bu okul çok kötü diye forumlarda gördüğünüz insanlar gibi okulu kötülersiniz.

Ortak eğitim belkide okulun en önemli özelliği. Çoğu kişi bunun için seçiyor okulu . Bazı kişiler okulun puanları düşük demişler aslında bu bizim için çok iyi. Puanı düşük olan kişiler dersleri çok takmıyor böylece siz daha iyi yerlere ortak eğitime gidebiliyorsunuz. Birde diğer okullarda da staj var stajdan farkı yok deniyor ama diğer okullar sadece yazın staj yapıyor ama biz yaz, güz , bahar dönemi staj yapıyoruz böylece gittiğiniz yerde çok stajyer olmuyor daha çok kendinizi gösterebiliyorsunuz.

Dediğim gibi şuan tek sıkıntımız kampüs o da çözülürse hiçbir sıkıntımız kalmayacak.

Başka sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.

• Binasi lise gibi ama ici oyle degil kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultrAslanfatih kullanıcısına yanıt
    Hocam kimle konussam kantinde batak oynayanlardan bahsediyor. Butun universite kahvehanedeki gibi batak mi oynuyor anlamadım yahu :))) eger oyleyse baya komikmis :D

• @andresalih
    Çünkü gerçekten böyle bir grup var . Biz hazırlıkta derslere girerken hepsi kafeteryada batak oynuyordu neredeyse hepsi kaldı. Sonra bu grup her yerde okulu kötülemeye başladı ondan dolayı öğrencilerin çoğu bu gruptan şikayetçi. Toefl veremedikleri için mezun olamayanları bile var arada protesto yapıyorlar bizi mezun edin diye :D. Sen 5 senede Toefl verememişsin mezun olsan ne olacak yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslanfatih -- 25 Haziran 2014; 17:26:20 >
  • Birde muhendislik icin egitim dili turkce bu ilerde is bulurken sorun olur mu? Yoksa ana dilimizi ingilizce yapabiliyormuyuz yine?

• quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslanfatih

TOBB Bilgisayarda okuyorum yardımcı olabilirim. Öncelikle evet kampüs biraz sıkıntı çok geniş bir kampüsü yok ama kampüste herşey var. Tbl şartlarında spor salonu yüzme havuzu falan ücretsiz ve hiçbir zaman tıklım tıklım olmaz rahatça kullanırsız. Ayrıca okul yeni bir yapılanmaya giriyor kampüs sıkıntısı çözülecek galiba Rıfat Hisarcıklıoğlu bizzat kendi başdanışmanı olan Janemitra Devan'ı görevlendirdi.

Eğitim konusuna gelirsek diğer bölümleri bilmiyorum ama mühendislik gayet iyi özellikle teknoloji merkezi(lablar ve mimarlar için 24 saat açık çalışma alanları var) son model sistemlerle donatılmış.

Gelelim tatil konusuna eğer bütlere kalmazsan her dönem arası 1 ay olmak üzere yılda yaklaşık 3 ay tatil yaparsın. Kimi sevmiyor ama ben seviyorum. Mesela kışın en soğuk günlerinde (aralık, ocak) biz tatilde oluyoruz ve sıcacık yataklarımızda yatıyoruz. Zaten sadece 1. ve 3. sınıfta yazın okuldayız. 2. sınıfta yazın ortak eğitim var 4.sınıf zaten nisanda bitiyor. Hazırlığın tatilleri biraz daha farklı.

Hazırlıktan bahsedersek İngilizceniz'in geliştiğini hissedersiniz eğer dil öğrenmek istiyorsanız Toefl da rahat geçersiniz sorun olmaz. Ama bakın ama diyorum çok önemli kısım burası eğer hazırlıkta derslere girmeyip bütün gün kafeteryada batak oynarsanız Toefl geçilmiyor, bu okul çok kötü diye forumlarda gördüğünüz insanlar gibi okulu kötülersiniz.

Ortak eğitim belkide okulun en önemli özelliği. Çoğu kişi bunun için seçiyor okulu . Bazı kişiler okulun puanları düşük demişler aslında bu bizim için çok iyi. Puanı düşük olan kişiler dersleri çok takmıyor böylece siz daha iyi yerlere ortak eğitime gidebiliyorsunuz. Birde diğer okullarda da staj var stajdan farkı yok deniyor ama diğer okullar sadece yazın staj yapıyor ama biz yaz, güz , bahar dönemi staj yapıyoruz böylece gittiğiniz yerde çok stajyer olmuyor daha çok kendinizi gösterebiliyorsunuz.

Dediğim gibi şuan tek sıkıntımız kampüs o da çözülürse hiçbir sıkıntımız kalmayacak.

Başka sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.

Tam ihtiyacım olan kişisiniz :) Benim TOBB bilgisayarda okuyan bir arkadaşım daha var ondanda biraz bilgi almıştım aslında aşagı yukarı bunları biliyorum. Bende tobb bilgisayar veya elektrik elektronikten birini tercih edebilirim gelen puana göre %50 %75 olabilir .
    Açıkçası üni hiç gitmedim sadece arabayla geçerken öyle binayı bide altındaki starbucks ı görebildim . Binası çok süperdi .
    Ben hazırlıktan çok korkuyorum öyle ingilizcem 0 falan degil ilgiliyim ama sanırım biraz asosyal oldugumdan konuşmaktan biraz çekiniyorum bu sorun olur mu ? Yoksa yeteneğim var kendimi geliştirebilirim :)
    Staj falan muhteşem olanaklar olduğu için en çok TOBB u istiyorum tam bir mühendislik teknoloji üniversitesi gibi bir imaj oluştu nedense gözümde.
    Öğrenci kalitesi olarakta biraz endişelerim var malum bilgisayar burssuz 100 bini alıyor(o puanla gidip orda canla başla çalışan insanlar için degil sözüm) o insanlar orada egitimi etkiliyorlar mı ?
    Aklıma geldikçe yazarım teşekkür ederim

• quote:

@andresalih
    Çünkü gerçekten böyle bir grup var . Biz hazırlıkta derslere girerken hepsi kafeteryada batak oynuyordu neredeyse hepsi kaldı. Sonra bu grup her yerde okulu kötülemeye başladı ondan dolayı öğrencilerin çoğu bu gruptan şikayetçi. Toefl veremedikleri için mezun olamayanları bile var arada protesto yapıyorlar bizi mezun edin diye :D. Sen 5 senede Toefl verememişsin mezun olsan ne olacak yani.

dostum selamlar bende bilgisayarı kazanacam gibi duruyor %50
    dil eğitimi ingilizce demi mesela diplomada ingilizce yazıyordur?
  • Hazırlıktan yana bir korkun olmasın ama dediğim gibi İngilizce ile ilgilenmen lazım zaten eğitim gayet iyi sen bu eğitimden faydalanırsan Toefl çok rahat geçersin.
    Öğrenci profili beni pek ilgilendirmiyor zaten dersle ilgisi olmayanlar 1.dönemden sonra sürekli aynı dersleri alıp duruyorlar yani pek görmezsin. Eğitimi etkilemiyorlar yani.
    Ayrıca dediğim gibi onların kötü olması senin daha ön plana çıkarıyor ve ortak eğitimde daha iyi yerlere gidiyorsun.
  • O konu hakkında tam bilgi sahibi değilim ama İngilizce yazdığını düşünüyorum. Yazmasa bile elinde Toefl belgen var sorun olmaz. Zaten bilgisayarda sürekli İngilizce terimler olduğu için dersler İngilizceden farksız.
  • quote:

Hazırlıktan yana bir korkun olmasın ama dediğim gibi İngilizce ile ilgilenmen lazım zaten eğitim gayet iyi sen bu eğitimden faydalanırsan Toefl çok rahat geçersin.
    Öğrenci profili beni pek ilgilendirmiyor zaten dersle ilgisi olmayanlar 1.dönemden sonra sürekli aynı dersleri alıp duruyorlar yani pek görmezsin. Eğitimi etkilemiyorlar yani.
    Ayrıca dediğim gibi onların kötü olması senin daha ön plana çıkarıyor ve ortak eğitimde daha iyi yerlere gidiyorsun.

Bu ortak egitim ne demek hiç bilmiyorum da :) sadece tobb da olan bir şey mi ?
  • Şu ana dil konusunda bizi aydınlatabilecek biri yok mu? Eğitim türkçe ama toefl var, meslek seçiminde sorun olur mu?
  • Ortak eğitim sadece TOBB da olan bir sistem. Burada her akademik yıl 3.dönemden oluşur 2.sınıfın yaz 3.bahar 4.sınıfın güz dönemi staj yapmak üzere firmalara gidersin en az asgari ücret olmak üzere maaşla çalışırsın. Deneyim kazanırsın. 4.sınıf nisanda mezun olursun böylece mezun olduğunda 1 yıllık iş tecrüben olur.
  • quote:

Ortak eğitim sadece TOBB da olan bir sistem. Burada her akademik yıl 3.dönemden oluşur 2.sınıfın yaz 3.bahar 4.sınıfın güz dönemi staj yapmak üzere firmalara gidersin en az asgari ücret olmak üzere maaşla çalışırsın. Deneyim kazanırsın. 4.sınıf nisanda mezun olursun böylece mezun olduğunda 1 yıllık iş tecrüben olur.

Çok hoşuma gitti hocam . Suan tek eksik şey kampüs olayı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.