Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SELAM değerli tobb öğrencileri bir konu açtım ama henüz cevap gelmedi.Tobb %25 burslusuna gidicem şuan için param yetiyor ama ilerde bu söz konusu olmayabilir diğer devlet üniversitelerine yatay geçişte sıkıntı olur mu.bunun şartları neler hepinize teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar daha öncede yazdım ama arada kaynadı sanırsam. Özellikle okulda okuyan arkadaşlar Görsel İletşim Tasarımı bölümünde okuyan arkadaşınız var ise beni de bilgilendirir misiniz?
  • Arkadaşlar TOBB'da burs konusunda pazarlık yapma şansımız oluyor mu?
    1500. sıralama ile alınabilecek maksimum burs miktarı nedir bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.j.

Arkadaşlar TOBB'da burs konusunda pazarlık yapma şansımız oluyor mu?

Gel sen okula bulursunuz Rifat'la orta yolu
  • quote:

dostum ne pazarlığı yok öyle bir şey sen ösym'ye burslu program tercihini iletirsin puanın yeterse gelir. pazarlık diye bir şey yok ayrıca sıralamalar için yaşam katkı payı ödemesi sabit ve bellidir. bunun dışına çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rustemturkmen -- 1 Temmuz 2014; 18:24:36 >
  • O kadar okulu övmüşünüz bana sadece 1-2sorumun dürüstçe cevabını verin yeter

1) 3.dönemdi şuydu buydu staja gittik, geldik mezun olduk. Bana iş verenin gözündeki değerimin bir odtülü, bir bilkentliden farkını gösterin

2) hadi bilkent bizle eşdeğer değil daha iyi, odtü ile kafa kafayız diyiyoruz. O zaman gaziliden, ankara üniversitesi farkımızı gösterin. gaziden hacetepeden ankara üniversitesinden mezun olmus adamdan 100-150tl fazla maas almak içinmi o kadar hamallığı çektik veya beynimiz uçucuzdu. Sürekli stres içinde yaşadık

3) Okurken erasmus yapmak normal ama bir bilkentteki, koçtaki gibi abd japonya kanada imkanı varmı, 2-3tane bana amerikanın köylü okulunu söylemeyin, adam akıllı tobb un anlaşması olan yurt dısında okul varmı bana bunu söyleyin. Erasmus artık çokta gözümde önemli birşey değil benim, kırıkkale üniversitesindeki arkadaşlarım bile rahatça gitti. Burası özel okulsa bir farkı olması gerek ne farkı var bu konuda

4) Tobb arkasında denmiş, sadece tobb ve tobb un alt kuruluşları arkasında. Stajda ise tobb zorlaması ile destek veriyorlar diğer türlü mezun olunca tobb zorlamasıda kalkınca, merak etmeyin size o pof poflanmayı hiçbir kurum göstermiyor.

Ben olayı size söyleyim geliceklere, Okulları bir yerde çalısan insan gibi görün

tobb
    çalısma saati 150saat
    verilen maaş 80tl

bilkent
    çalısma saati 100saat
    verilen maaş 95tl

odtü
    çalısma saati 90saat
    verilen maaş 80tl

hacettepe
    çalısma saati 85saat
    verilen maaş 75tl

örnek biraz saçma gelebilir ama anlatmak istediğim çok fazla çalısmak zorunda kalıp, emeğimizin karşılını alamamamız

evet okul iyi buna hiçbir şüphe yok. Hatta bence ankaradaki en iyi 2.okul ama şurda sorun var gereğinden fazla enerji sarf ediyorsunuz. daha fazla iyi eğitim için gereğinden daha fazla performans göstermemiz gerekiyor. Sorun işte burda, bu kadar çalısmaya bizim en üstlerde olmamız, gösterilmemiz gerekirken hala istanbulda izmirde okulun adını duyan tanıyon yok.

Ben okulu istiyerek yazdım, içindeki insanları yüzünden 100defa okul değiştirmekten geri adım attım. Okulu seviyorumda ama sorun budur. Şahsen ben tobb a hiç gitmemiş olsam, üniversite tercihi tekrar yapıcak olsam. Bana tobb 3.dönem şeklinde değilde, bu şekilde anlatsalardı veya okulda en azından 1ay vakit geçirseydim. Okula adımımı atmazdım, daha kötü bir okula giderdim ama en azından kafam rahat olurdu (şahsen tobb u düşünen tanıdıklarımı aldım kışın okula getirdim, lys kütüphanede çalıstılar, şimdi hiçbiri tobb u düşünmüyor, hepsinede gelin ama zor yer dedim). Tobb gelince okul değiştirmekte işkence diğer okulları beğenmiyorsunuz, bu kadar eziyet çektim niye daha düşük eğitimli yere gidiyim olayı oluyor.

Okuldaki ben dahil herkesin tek avundugu şey var, iyi eğitim alıyoruz diye kendimizi yalancı vaatlerle kandırıyoruz. Böyle çalısma ile başka okullarda daha iyi performans gösterirdik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 1 Temmuz 2014; 22:07:58 >

• Manyetizma kullanıcısına yanıt
    yazdıklarının altına imzamı atarım. eline saglık.

özellikle yazdığın 2 ve 4 numaralı maddeler işin en önemli noktaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 1 Temmuz 2014; 21:59:10 >
    yazdıklarına katıldığım noktalar da var katılmadığım noktalarda. bilhassa yurtdışında okulun tanınırlığını artırması ve daha fazla okulla anlaşmasının olması bence zaman isteyen bir şey. TOBB gerçekten daha çok yeni saydığın okullarla kıyaslarsak. Bilkent 1982'de kurulmuş binlerce mezunu olan ve ilk vakıf üniversitesi olmasının kaymağını yemiş, halen de yemekte olan bir kurum. Ankara'nın belki de en iyi vakıf üniversitesi. Ben TOBB'un bilkent'ten iyi olduğunu falan düşünmüyorum. keza odtü'den de iyi değildir. neden biliyor musun ? tobb halen bu iki üniversite kadar kaliteli öğrenci çekemiyor. sıralamalara bakınca bunu anlıyorsun zaten. buna ek olarak tobb'da daha doğru düzgün yüksek lisans ve doktora programı bile yok. bizim hocaların çoğunun doktorası bilkent ya da odtü'den. böyle şeyler zamanla oluşur. doktora programı sayısı artılacak diye duydum, böylelikle araştırma üniversitesi olacak.

diğer yandan bu okulun çok da zor olduğunu düşünmüyorum. ama katıldığım bir nokta var. özellikle yazın sıcağında okula gidip gelmek insanı biraz bunaltıyor. buna katılıyorum. zorluk derken bunu kastediyorsan katılırım ama onun dışında bir zorluğu yok bana göre. bilkent daha zordur bence. bilhassa eğitim dilinin yalnızca ingilizce olması, sınavların falan ingilizce olması kolay bir olay değil. özetle okul zor diyenler 3 dönem olayını kastederse bir bakıma katılırım ama eğitim olarak beni zorlayan bir yanı yok açıkçası. zorluk olarak toefl kastediliyorsa onun da zor olduğunu düşünmüyorum. heleki ibt'den 61/120 istendiği düşünülürse ne demek istediğim anlaşılacaktır. %50 başarı istiyor okul hazırlık muafiyeti için. bilkentin cope sınavı kesinlikle daha zor.

diğer bir nokta okul tanınmıyor. işveren bilmiyor halen tobb neymiş, neresiymiş. özellikle de kobiler. ankara neyse iyi kötü bu işlerle alakalı olanlar biliyordur diyorum ama, geçenlerde okul dışında bir arkadaş ortamında sohbet ederken istanbulda okuyan bir arkadaşın arkadaşı tobb'u daha önce hiç duymadığını söyledi mesela. bu tür şeyler okulun imajına zarar veren şeyler. çünkü insanların kafasında hala iyi olsa duyardık düşüncesi var.

iyi eğitim alıyor muyuz konusuna gelince bence diğer üniversitelerden aşağı kalır bir yanı yok ama bizim üniversitenin bence en büyük sıkıntısı bölümün türkçe olmasından dolayı ingilizce düzeyinin iyi olmaması. genelde bunu duyuyorum iş çevrelerinden. tobblular ingilizce konuşamıyor diyorlar ki bence bu önyargı da önceki dönemlerdeki mezunlar tarafından oluşturuldu. özellikle 2008-2009 o dönem girişliler felaketmiş.

objektif bir biçimde düşündüklerimi yazdım. yazmak ya da yazmamak tercih edene kalmış. ha ben şimdi tercih dönemine dönsem tobb yazar mıydım ? muhtemelen yazardım diyorum. çünkü okul zormuş olayına şimdiye kadar hiç inanmadım. şimdi de inanmıyorum. beni okuldan soğutan tek nokta idari konularda halen bir düzenin oturmamış olması. zırt pırt sistemin revize edilmesi, sürekli rektörün değişmesi(en son necip hoca da bıraktı rektörlüğü) gibi konular.

• 5dönem üst üste ara vermeden okuyunca okul bunalttı beni, stajında hikaye oldunu anlayınca. Şalterler attı

yeni kurulma gibi bir bahane ile kurtulamaz bir okul hadi ilk 5sene anlarım, yönetmelik düzgün değildir ama kaç sene olmuş hala yönetmelik adam akıllı değil, her şeyin sıkıntısı var

yurt dısı bağlantısını anlaşma ile kuruyorlar, tobb burda gücünü göstermesi gerek ama göstermiyor.

Ben biraz farklıyım, liseden bu yana hep uluslar arası öğrenciler ile okudum. Türkiyede bunu sunabilen sadece 2okul var biri boğaziçi diğeri bilkent. Erasmus olayın ben başarı olarak kabul etmiyorum bir üniversite için, öğrenci için iyi bir şeydir ama üniversite erasmusum var diye hava atmasın. Odtüde eğitim tam olarak nasıl bilmiyorum ama bilgisayar konusunda ben 3in 1 bitti. orda 3in 1 biten adam bizle aynı donanımda değil. Çok fazla kişi ile konustum şaşırmışlardı bu kadar çok kasıyorlarmı diye herneyse olan oldu, zevk almaya devam tobba devam

erasmus konusunda haklısın. bu okulun değil ab ve türkiye cumhuriyetinin ortak yürüttüğü bir program zaten. her hangi bir anadolu üniversitesinden de gidilebiliyor. sadece tobbda olan bir şey değil zaten. ama tobb şu konuda yardımcı oluyor, staj yeri bulmak konusunda. tobbda anlaşmalı olduğu kuruma gidiyorsun kolaylıkla diğer ünilerde stajı kendin bulmak durumunda olabiliyorsun.

bir de okulu bilkent ve odtü ile kıyaslayanlar büyük bir yanılgı içinde bence. yukarda da söyledim. tobb iyidir ama o okullarla yarışacak düzeyde değil kesinlikle. 10 sene az zaman değil ama kıyasladığın üniversitelere bakıldığında az zaman. bunu düşünmek lazım.
  • rustemturkmen kullanıcısına yanıt
    zamanı bize en yakın okul koç 1993 yılında kurulma, ben koçu kendimi bildim bileli duyarım hiçte yılı bahane ettiklerini duymadım 10yaş fark var aramızda ama adamlar 2005 gibi çok iyi olmaya başladır, 2016 ya 2yıl kaldı okul bırak 2yılda büyümeyi iç sorunlarını çözemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

zamanı bize en yakın okul koç 1993 yılında kurulma, ben koçu kendimi bildim bileli duyarım hiçte yılı bahane ettiklerini duymadım 10yaş fark var aramızda ama adamlar 2005 gibi çok iyi olmaya başladır, 2016 ya 2yıl kaldı okul bırak 2yılda büyümeyi iç sorunlarını çözemiyor.

doğru. bilhassa yönetim zaafiyeti var okulda. gerçekten yazık oluyor bazı şeylere. artı benim farkettiğim bir şey yetenekli hocalar okulun idari işlerinde görev almak istemiyor. huzur bulamıyorlar sanırım ister mobing deyin ister başka bir şey bu konuda bir sıkıntı var kesinlikle. sürekli rektör değişimi de bunun kanıtlarından biri bence.

• quote:

İlk 100 de olsan neyse de ne pazarlığı o sıralamayla
  • sizce tobb Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliğ nasıldır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chimbo

sizce tobb Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliğ nasıldır ?

Okuyan bir kaç arkadaşım var. Hocalar ve imkanlar yönünden çok iyi. İş konusunda bir şey diyemeyeceğim ama geleceği olan bir meslek.
  • Imkan derken ? peki bu bölümde okuyan arkadaslariniz stajlarini nerede yapıyorlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

niye yalan söyleyim ki :)

Saldıracak yer aramışsın resmen bu neyin hıncıdır anlamadım :) Okulun sahibi falansın herhalde :)

Yukarıdaki arkadaşa ben dönem aralarındaki tatilden bahsetmiş miyim bu bir ? Tatil denilince normal olarak yaz tatilinden bahsettim

Akademik takvim ortada açıp bakarsın, dönem aralarında 1 ay tatil varmış oldu canım :) Büt olmadığı durumlarda 15 gun işte tatil her şey ortada. bu da iki. Büt olursa maksimum 10 gün olur dönem tatili.

He tabi ilk haftalarda ders olmaz mantığında birisi için bu tatil süreleri 1 aya kadar çıkar haklısın sende :)

yalnız adam haklı sen de okula saldıracak yer arıyorsun. Sizin döneminizde sistem çok kötüymüş anladık benim de üst dönemlerden 2 ortalamayla tai de staj yapmış arkadaşım var torpille ama onlar öncedenmiş. Şimdi yüksek yerlere torpil pek işlemiyor. Düşük yerlerde ise torpil yapsan da bişey olmaz. Ki adamlar torpil yapamazsın demiyor. Ama torpil yapmak hem orayı yazan öğrenci adına hem kendi adına kötü bir olay. Sen işi öğrenemeyeceksin diğer adam da oraya gidemeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: chimbo

Imkan derken ? peki bu bölümde okuyan arkadaslariniz stajlarini nerede yapıyorlar ?

1 tane üst sınıflardan 3-4 tane de 1. sınıftan tanıyorum. Üst sınıflardan tanıdığım okulda asistan olarak yaptığını biliyorum tanıtım ofisine gelirsen ya da siteye bakarsan staj yerlerini daha iyi görürsün.
  • ya abicim benim derdimi hala anlamıyorsunuz yada ben anlatamıyorum.

Madem torpil var , önüne de geçemiyorsa okul samimi olsun diyorum ben.

Kimin gideceği belli olan yerleri tercih listesine koyup, sonrada biz şurda burda staj yaptırıyoruz ayağına yatmasın. bu kadar basit.

Hem o firmayı tercih eden öğrenci gereksiz beklenti içine girip 1 tercih hakkını eritiyor, hem dışarıdan tercih edip gelecekler vayy be şu firmalara gidip staj yaparım ne güzel olur şeklinde hayal dünyasına kapılıyor insanlar :)

gereken şey sadece samimiyet :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 3 Temmuz 2014; 0:21:12 >
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    okulun bunu yapması imkansız

torpil yaptını sadece o kişi ve 1-2 kişi biliyor, okul gidince torpil olayını çakıyor ama yönetmeliğe göre şirket seçtiğinden çalısanı birşey diyemiyor.

Okul bu sorunu sadece 1 yolla çözer

maaşları kendisi öder
    sen bu öğrenciyi al çalıstır der

tek çözüm bu
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.