Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berked08

Arkadaşlar bu sene sınava giricem okulun tam burslu işletme Yada iktisatını istiyorum.Biraz bilgi verir misiniz?Özellikle bu sene iktisat çok gerilemiş sıralamada neden geriledi bilginiz var mı?

kardeş bence genel olarak iibf bölümlerinde bir gerileme var bütün ünilerde iş olanakları azaldığından ve bu alanlarda çok mezun olduğundan puanlar düşüyor. bu arada ben de tobb psikoloji düşünüyorum malum sınavlar yaklaşıyor. tobb'da okumayı çok istiyorum yardımcı olabilecek birileri var mı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagandurac

quote:

Arkadaşlar bu sene sınava giricem okulun tam burslu işletme Yada iktisatını istiyorum.Biraz bilgi verir misiniz?Özellikle bu sene iktisat çok gerilemiş sıralamada neden geriledi bilginiz var mı?

kardeş bence genel olarak iibf bölümlerinde bir gerileme var bütün ünilerde iş olanakları azaldığından ve bu alanlarda çok mezun olduğundan puanlar düşüyor. bu arada ben de tobb psikoloji düşünüyorum malum sınavlar yaklaşıyor. tobb'da okumayı çok istiyorum yardımcı olabilecek birileri var mı acaba ?

Gerilemesi her türlü işime gelir bakarsın gs işletme olur istanbulda okurum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ETÜ'lüler nasıl gidiyor?
  • iyi
  • berked08 B kullanıcısına yanıt
    tam burslu gelecek puanı alan birisi için, maddi imkanları da ortalama ise, emsali devlet okullarına yönelmesini şiddetle tavsiye ederim.
  • Biraz açar mısınız dışlanma gibi bir durum mu oluyor

• quote:

Biraz açar mısınız dışlanma gibi bir durum mu oluyor

ne demek istemiş arkadaş anlamadım. çünkü bu zamana kadar tam burslu birinin sıkıntı yaşadığını görmedim okulda.

tam bursluluğun avantajları: okula ve yurda 1 kuruş para vermiyorsun, ailene getireceğin tek yük yemen içmen oluyor. ki eğer iyi bir bölümde tam burslu okuyorsan devlet bursuyla o masrafları da karşılarsın.

bir dezavantajını gerçekten göremiyorum.
  • bahsetiğim şey, asla dışlanma,konusu değil o konuda şüphen olmasın.

kişisel görüşüm,burslu olarak tobb veya başka bir özeli kazanabileceğin puanı aldığın zaman, bu puanla yerleşebileceğin emsal okullar, ki isim verirsek odtü,boğaziçi, hacettepe benzeri okulları tercih etmen bence uygun olacaktır.

bana göre: eğitim kalitesi, sosyal imkanlar,markalaşma,ve hatta kariyer olanakları hepsi bu bahsettiğim üniversitelerde daha iyi durumda.

ilk mesajımda maddi durumun biraz iyi ise demiştim, bundan kastım ise,özel üniversiteyi tam burslu seçen bir çok arkadaş, hem okul yurt parası vermeyip hem de bir miktar cep harçlığını alabilmek için tercih yapıyor. Yani bana kalırsa, devlette okudğun zaman saydığım yurt, harçlık gibi konularda zorlanmayacaksan eğer tercihin devletten yana olmalıdır.

Son olarak,tobb'un yarıştığını iddia ettiği odtü,boğaziçi, gibi okullardan şuan çok geride olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şuan için bu klasmanda değil malesef. 10 yıl önce kurulan bir okul olarak iyi işler yaptıkları kesin ama bir odtü,bir bilkent, bir hacettepe ile rekabet edecebilmesi için daha çok zaman gerekiyor.

iyi geceler .

ekleme: burslu girmek istediğin işletme bölümünden mezunum. eğer daha detaylı bilgi istersen özelden yardımcı olabilirim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 11 Mart 2015; 3:59:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

bahsetiğim şey, asla dışlanma,konusu değil o konuda şüphen olmasın.

kişisel görüşüm,burslu olarak tobb veya başka bir özeli kazanabileceğin puanı aldığın zaman, bu puanla yerleşebileceğin emsal okullar, ki isim verirsek odtü,boğaziçi, hacettepe benzeri okulları tercih etmen bence uygun olacaktır.

bana göre: eğitim kalitesi, sosyal imkanlar,markalaşma,ve hatta kariyer olanakları hepsi bu bahsettiğim üniversitelerde daha iyi durumda.

ilk mesajımda maddi durumun biraz iyi ise demiştim, bundan kastım ise,özel üniversiteyi tam burslu seçen bir çok arkadaş, hem okul yurt parası vermeyip hem de bir miktar cep harçlığını alabilmek için tercih yapıyor. Yani bana kalırsa, devlette okudğun zaman saydığım yurt, harçlık gibi konularda zorlanmayacaksan eğer tercihin devletten yana olmalıdır.

Son olarak,tobb'un yarıştığını iddia ettiği odtü,boğaziçi, gibi okullardan şuan çok geride olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şuan için bu klasmanda değil malesef. 10 yıl önce kurulan bir okul olarak iyi işler yaptıkları kesin ama bir odtü,bir bilkent, bir hacettepe ile rekabet edecebilmesi için daha çok zaman gerekiyor.

iyi geceler .

ekleme: burslu girmek istediğin işletme bölümünden mezunum. eğer daha detaylı bilgi istersen özelden yardımcı olabilirim .

Hocam sen mezundun değil mi?

• arkadaşlar erasmus olanağı ile yurtdışına giden var mı ? varsa bana ulaşabilir mi ? staj da eğitim de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rustemturkmen

arkadaşlar erasmus olanağı ile yurtdışına giden var mı ? varsa bana ulaşabilir mi ? staj da eğitim de olabilir.

hocam bizim okulda çok zor ya. ya staj olarak gideceksin ya da tüm yıl. diğer türlü dönemleri tutturmak işkence. seneye ocak/nisan için ben de deneyeceğim ama pek umutlu olmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickbulpageat -- 20 Mayıs 2015; 0:19:42 >
  • arkadaşlar bu neyin nesidir bilginiz var mı? yurtların arkasına tobb etü lojman yaptırıyormuş ? hocalar için mi olacak bu acaba ?

http://www.bagimsizinsaat.com.tr/projeler/tobb-universitesi-lojmanlari/
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickbulpageat -- 1 Haziran 2015; 10:51:17 >
  • rustemturkmen kullanıcısına yanıt
    Bilen kimse yok. ben o projeyi başından beri araştırdım doğru düzgün bilgi bile yoktu. Firma 2 ay önce o sayfayı koydu temel başlayınca. O zamana kadar orman bakanlığı lojmanı zannediuordum :W Meğer diğer taraf orman bakanlığınmış. Bişey çeviriyor gibi bizim üni ama anlayamadım. Merakla izliyoruz :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ilk başta aha bize yapılıyor heralde dedim de orada yapan Tobb ETÜ sahip Orman Bakanlığı yazınca biraz ümidim kırıldı. Tahminim okulun ilerisindeki orman bakanlığı lojmanlarına alternatif yapılıp o arazinin bize kazandırılacağı yönünde ama tobb bu belli olmaz hayrina yapıyor da olabilir.
  • o arazide bir işler dönüyor da neyse çıkar yakında tam olarak neymis

• Yalnız bizim kampüsün içinde bir ada gibi kalanlar Orman Bakanlığı değil, Başbakanlık lojmanları. Hatta Facebook sayfaları bile var :D

Söğütözü Başbakanlık Lojmanlarıfacebook
    Söğütözü Başbakanlık Lojmanları
    https://www.facebook.com/pages/S%C3%B6%C4%9F%C3%BCt%C3%B6z%C3%BC-Ba%C5%9Fbakanl%C4%B1k-Lojmanlar%C4%B1/542969459143963

• Tercih sezonu gelmis Werterda yine cikmis piyasaya. Su adama ne mahal birakin ne de inanin gencler. Adam okulun oturmadigi zamanlarda okudu diye, bir kac olay yasadi diye direk okulu kotulemeye basliyor. Kotulemenin de otesinde dusmanca davraniyor. Tavsiyem werterda disinda tarafsiz dusunebilen birilerinden tavsiye almaniz.

• tobb iç mimarlık konusunda aydınlatabilecek arakdaşlar var mıdır
  • besatli B kullanıcısına yanıt
    Okulun tam turkce olan 3 bolumunden biridir. Bundan dolayi TOEFL vermek gibi bir zorunlulugun olmayacak. Sadece hazirlik okuyacaksin. Eskiden okul sonuna kadar TOEFL vermen gerekliydi ama su anda sistemi degistirdiler sanirim onu bir arastirmak gerek.

Genelde derslerini teknoloji merkezinin en ust katindaki tasarim labaratuarlarinda gorurler. Olanaklar gordugum kadariyla iyi ve uretken bir bolum ancak o bolumde okumadigim icin sadece gorduklerim uzerine konusuyorum.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.