Bu sene sayısalda 13 bin sıralama yaptım. Şehir olarak Ankara istiyordum (ODTÜ veya Bilkent) ancak sıralamam beklediğimden kötü olduğu için farklı üniversiteleri değerlendirmeye karar verdim. Elektrik-Elektronik, Endüstri ve Makine düşünüyordum ancak Makineye biraz daha hevesliyim. Sizce Makine Mühendisliği için TOBB ETÜ mü daha iyidir Hacettepe mi? Üniversite veya bölüm olarak başka önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler. |
TOBB ETÜ Makine vs Hacettepe Makine (Say 13K Müh. Tercih)
-
-
TOBB daha iyidir muhtemelen ama TOBBda aklını kaçırma ihtimalin yüksek
-
TOBB'un 3 dönem olması ağır oluyor ama okuldan mezun olunca yaklaşık 1 sene 3 farklı şirkette staj yapmış olmak da çok iyi bir fırsat gibi geldi.
-
Kaldırırım diyorsan yaz ya okul güzel bayağı. Direkt makine okuyan tanıdığım yok ama başka bölümlerden iyi kaliteli bir okul olduğunu biliyorum. Direkt TOBB makineyi biri yoktur forumda muhtemelen o yüzden yazıyorum
-
TOBB 13 bin sıralamaya gelmiyor ki 5K ile almamış mı ?
Hacettepe kalıyor ki şehir değiştirme şansınız varsa YTÜ Makineyi tavsiye derim. Mühendislikte YTÜ daha iyidir diye düşünüyorum.
TÜRK ALMAN da düşünebilirsin eğer İstanbula gelirsen; ki aileden uzak özgürce yaşamak okumak da gayet keyiflidir
-
derken, biraz anlatabilir misiniz tobb nasi
-
TOBB Sıralamalar böyle, %50 için söylemiştim ben. Tabii 13 bin sıralama ile 35 binle kapatan bir yeri yazmak mantıklı mı bilemiyorum (Konuyu da o yüzden açtım :P). YTÜ 26 binden almış Makine'yi ancak konuştuğum kimi mühendis veya mühendis adayları YTÜ'nün eskisi gibi olmadığını ve yazmaya değmeyeceğini düşündüklerini söylemişti. Türk-Alman için de Almanca hazırlığının zor olması ve ulaşımın problem olması beni kendisinden soğuttu. Sizden neden YTÜ'yü düşündüğünüzü öğrenmek isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiveFirst -- 30 Temmuz 2024; 18:12:57 >
-
Soruyu bana sormamışsınız ama ben az buçuk kendi bildiklerimden bahsedeyim.
- 1 sene 3 dönemden oluşuyor.
- 2, 3 ve 4. sınıflarda üniversitenin size sağladığı şirketlerde yılda yaklaşık 3.5 ay olmak üzere neredeyse 1 yıllık staj yapmış olma imkanınız oluyor.
- Yanılmıyorsam 3. sınıfta zorunlu 2. yabancı dil var. (Almanca, İtalyanca, İspanyolca vb.)
- Okulun konumu çok iyi. AŞTİ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Millet Kütüphanesi'ne çok yakın.
- İngilizce hazırlık olarak TOEFL sınavını kabul ediyorlar sadece.
- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) ait olmasından ötürü üniversite sanayi ile iç içe. (Binanın bodrum katlarında 3-5 tane kaputu boşaltılmış TOGG görmüştüm tanıtım günlerinde.)
Aklıma şimdilik gelenler bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiveFirst -- 30 Temmuz 2024; 18:20:16 > -
Istanbul dışı imkan varsa yıldız makine ikisinide tokatlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
YTÜ Mekatronik Mühendisliği öğrencisiyim.
Türkiyede hangi üniversite ve bölüm eski kalitesindeymiş ?
* Türk Almanda Almanca Hazırlık çok zor, yüksek ihtimal 2 senede geçersin Almanca Hazırlığı fakat hem İngilizce hem Almanca bilen; TR de Alman Şirketlerinde çalışabilme potansiyeli çok yüksek olan; Almanyaya çalışmaya gidebilecek potansiyelde bir adam olursun.
***** Tanıdığım her TÜRK ALMAN MEZUNU GAYET İYİ YERLEDE. TÜRK ALMAN MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI İLE DE TANIŞTIM, GAYET İDEALİST VE ALANINDA UZMAN BİR HOCADIR.
Her şeyin de bir bedeli olacak elbette
*** Kaldı ki %50 burslu TOBB a senede 300-400K ödemek ne kadar mantıklı ?
YTÜ bu ülkede gayet değerli, Hacettepeden daha marka; İstanbul gibi bir yerde İş İmkanları ve okul imkanları olarak Terör estiren bir okuldur.
* Öğrencilerin en memnun olduğu Üniversite Listesinde birinci çıktı YTÜ . Rektör Tamer Hocayı herkes çok sever. TR de ikinci bir Tamer Hoca var mı, sanmıyorum. Tamer Hoca da yılın Rektörü seçildi zaten.
* Hacettepe mezunu Mühendis işsiz de gördü bu gözler ama, YTÜ mezunu tanıdıklarım hep girdi iyi yerlere...
Ayrıca, YTÜ Elektronik Haberleşme, YTÜ Kontrol ve Otomasyon, YTÜ Matematik Mühendisliklerini de tavsiye ederim. Alınma ama Makine okuyup Donanımlı Irgat olacağına geleceği daha açık Mühendisliklerden yoluna devam edersin.
YTÜ ELEKTRONİK HABERLEŞME : 14.363 SIRALAMA
YTÜ MATEMATİK MÜH. İNG VE %30 İNG. SIRALAMALARI : 16.507 - 17.015
YTÜ KONTROL VE OTOMASYON İNG VE %30 İNG. SIRALAMALARI : 17.417 - 21.387
Sıralamalara dikkat ediyorsun diye bulup yazdım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X