Şimdi Ara

Toefl'a nasıl Çalışılmalı 2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 3 adet kaynak aldım.

Ets official guide Toefl,
    Cambridge Toefl,
    Kaplan Toefl.

Gelelim asıl soruya nasıl hazırlanmalı?

İngilizce seviyem 5 sene İngilizce bölüm + 10 ay yurtdışı şeklinde. Konuşma anlama problemim yok. Ama kelime olarak zayıf sayılırım.

Bu kitaplara etkili şekilde nasıl çalışabilirim.
    İlk 2 ayda reading bitirme hedefim var. Kelime kazanımı vs iyi olur. Listening kısmı beni zorlamaz sanırım 1 ayda onu hallederim. Writing içinde 1 ay ve speaking 1 ay olarak sene sonu bitirmeyi düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlardan daha etkili bir, çözüm önerisi olan varsa rica ederim. Amacım hem toefl +70 almak hem de kariyerim açısından sağlam temelli bir ingilizce oluşturmak. Toefla hiç girmedim daha öncesinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• guzel bir konu suan icin seviyem yeterli olmasada tecrubeli arkadaslardan yorumlari bekleriz takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toefl geçmişim yok ama sıfırdan başlayıp altyapımı yeni toparlayabildim. 2020 nisan gibi bende sınava girmeyi planlıyorum. Elimdeki kaynaklar ; TOEFL iBT Prep Plus 2018, Toefl Ders Notları( türkçe bir kitaptır.) Evde çalışmayı denedim. Biraz disiplin özürlüyüm ben rehbere ihtiyacım var bu sebeple Temel Eğitimimi tamamladığım Akademik Batı Dillerinde Toefl kursuna yazıldım Daha başlamadık ama demo dersi falan gayet iyiydi. Yani iç disiplinine sahip değilseniz ve sağlam bi ing geçmişiniz yoksa kesinlikle bir kursa gidin derim. Çünkü maliyetli bir sınav.. başarılar şimdiden.
  • Arkadaşlar Toefl hakkında soru soracak pek ilgili online kullanıcı bulmak çok zor bu günde. Ondan sizleri bulmuşken bir soru da ben sorayım dedim.

Toefl'a girmek istiyorum ama sitede şu anlık sanırım 2020 Şubat'a kadar olan sınavları görebiliyorum. Zaman ileriledikçe gelecek sınavları da görebilecek miyim yoksa başka sınav mı yok? Eğer bir yerde hata yapıyorsam lütfen düzeltin beni (İnönü'de baktım tarihlere)

2020 Nisan-Mayıs-Haziran gibi girmek var aklımda. Eğer o zamanlarda sınav yoksa 2020 Şubat için bakınmaya başlayacağım.

Ayrıca Haziran gibi sınav olduğunu varsayalım. Sonuçlar bana Temmuz ayının 10'undan sonra lazım olacak. Sonuçlar o zaman içerisinde (Tahminen 20 gün diyelim) açıklanır mı?
  • Ileri tarih oldugu icin gozukmuyor
    Sinav sonuclari hizli gelir sorun olacagini dusunmuyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, TOEFL sınavının eski sistem olanına girmiştim. Bu sene güncellemek için yeni sisteme girdim (1 Ağustos'tan itibaren kısaldı). Genel bilgileri yazıyorum sorusu olan varsa alıntılayarak yanıtlayabilir yardımcı olmaya çalışırım.

Reading 3-4 paragraf 10'ar soru

En önemli teknik bütün parçayı ilk seferde okumayın. Sadece başlık ve paragrafların ilk cümlelerini okuyun. Paragraflar ile ilgili soru geldikçe bütün paragrafı okursunuz. Bazen sadece vocabulary sorusu geliyor okumanıza gerek bile kalmıyor.

Listening 4 parça 5'er soru

Sınavda size kağıt kalem veriyorlar önemli noktaları not almanız gerekiyor. Kitabın içinden çıkan CDde listening egzersizleri var. Bunların hepsini yaparsanız zaten geri kalanlar hep aynı formatta geliyor parçayı dinlerken "burası sorulur" diyor not alıyorsunuz.

Speaking 4 parça

Yine kitapta birçok egzersiz var aşağı yukarı aynı şeyler geliyor. Sevdiğiniz bir yeri yada öğretmeninizi anlatmak gibi. Buna hazırlıklı olabilirsiniz önceden yazıp ezberleyebilirsiniz. Çoğunlukla diğer Speaking'ler önce Listening sonra konuşmacının fikirlerini soruyor burada da bir kısmına ezberleyerek hazırlanabilirsiniz(giriş ve kapanış cümleleri gibi) yine notlar alarak notlarınızdan doğaçlama yapabilirsiniz geri kalanını.

Writing 1 kısa 1 uzun paragraf

1 akademik makale okuyorsunuz. Bu makale ile ilgili ders dinliyorsunuz. Daha sonra derste işlenenler ile makale arasındaki uyumu veya zıtlığı özetliyorsunuz(soru daha farklı da olabilir). 2. paragraf bir cümle okuyorsunuz ve o konu hakkındaki düşüncelerinizi yazıyorsunuz "Öğretmenler ilkokul öğrencilerine 1 saati geçmeyecek ödev vermeyecekler". Bana en son sınavda gelen konu buydu biraz daha uzun ve süslü hali ama ana tema bu şekilde.

Ets official guide Toefl kitabı çalışmak için oldukça yeterli pratik için ETS official TOEFL ibt tests Volume1 & Volume 2 olarak çıkmış sorular kitabını da alabilirsiniz.
    Bu kitapta konu anlatım kısımlarında nelere dikkat etmeniz gerektiği ve hızlı bir şekilde cevabı bulmanız için gereken noktalara değinilmiş. TOEFL bir İngilizce yeterlilik sınavı değil aslında akademik olarak İngilizce'niz yeterli mi sınavı. Amerika'da üniversite okumaya hazır mısınız gibi... Kitapta bulunan çoğu Listening parçası Amerika'da bir öğretmen ve öğrenci arasındaki diyalog, üniversite kütüphanesinde görevli ve öğrenci arasındaki konuşma yada üniversitede bir sınıftaki ders ve derse katılan öğrenciler arasında geçiyor. Reading parçaları akademik makalelerden kısa parçalar (excerpt) şeklindedir. En bilinen ve eğitici ücretsiz dersler. Quizlet üzerinden flash cardlarla vocabulary ezberleyebilirsiniz.

Sınav sonuçları tam 10 gün sonra açıklanır.
    Edit: Sınav 120 üzerindendir. Her bölüm 30'ar puan. İyi sayılabilecek bir not minimum 80.

Herkese başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamebit -- 15 Eylül 2019; 9:58:2 >

• gamebit kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
    benim tavsiyem ise, öncelikle Toefl'da en çok çıkan 1000 kelimeyi ezberleyin
    national geographic dergilerin beleş pdf'ini bulup indirip okuyun, google'da araştırın çıkar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOEFL skorum 105. Boğaziçi öğrencisiyim. Okulun etkisi var elbet ama okuldaki herkes bu skoru alamaz. Bol bol okuma ve yazma pratiği öneririm. Eğer TEDX videosunu zorlanmadan anlıyorsanız dinleme kısmından korkmanıza gerek yok. Konuşma kısmı en sakat olan kısım. Çünkü cidden o an şanslı olmanız lazım. Şans faktörünü azaltmak için de bol bol pratik gerektiriyor. Cambly uygulamasını deneyebilirsiniz. Okuma içinse bol bol bilimsel makale ya da textbook okuyun.
  • gamebit kullanıcısına yanıt
    Kaç aldınız?
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    son girdiğim sınavdan 109 aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.