Şimdi Ara

## Tokina 100mm Macro vs Tamron 90mm Macro ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

birinci ağızdan kullanıcı yorumu her zaman daha faydalı işte, düzeltme için teşekkürler
  • Cevaplar için hepinize teşekkürler arkadaşlar.Çok faydalı oldu benim için
  • Amma velakün ! ! !

Flaş ne yazık ki manuel :) Bu yüzden çekimleri yaparken Otomatik mod veya AV mod'un da çekim yapamazsınız :)

@sharks-power , usta senin D5000'i hiç kullanmadım bu yüzden mod'larını bilmiyorum :( Büyük bir ihtimal Manuel mod'da çekim yaparsın :)

Manuel çekime alışmak kolay aslında... Enstanteneyi 100 verirsin sabit kalır ellemezsin onu :)
    Diyafram ve Flaş gücüyle oynarsın... Zaten çeke çeke hangi diyaframda hangi enstantene de ne kadar ışık gücü lazım öğreniyorsun :)
    Hem çok yararlı bir egzersiz hemde senin elinde olması daha bi keyifli :)

Alışmak için evde bir iki küçük obje ile denemeler yaparsın... Zaten 15-20 çekim sonrası kafanda az-çok bir şekil oluşur :)

Çok keyiflidir tavsiye ederim :)
  • Makineyi aldığımdan beri devamlı olarak manuel çekim yapıyorum.Hatta imzamdaki linklerdeki fotoların hepsi manuel olarak çekildi.O yönden hiçbir problem olmaz.Teşekkürler düşündüğünüz için
  • Fiaytı nedeniyle Tokina 100mm benim de dikkatimi çekmişti. Daha sonra http://www.pixel-peeper.comdan örnek fotoğraflara bakınca özellikle daha detaylı olan börtü böcek fotoğraflarında keskinlik kaybı ve bulanıklık var gibi. Tabi bu fotoğrafları ekleyenlerin hatalarından da kaynaklanıyor olabilir ama almadan önce buradan da isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Evet evet Canon 100mm f2.8 makro nal toplar cidden. Sebepleri:

- Canon'un inanılmaz yüksek AF hızı
    - Canon'un netleme yaparken boyutunu değişmemesi (Tamron ve Tokina uzar-kısalır)
    - Canon'daki USM sayesinde istediğiniz zaman netlemeyi elle düzeltebilme
    - Muhteşem optik performans

Tokina?
    - Muhteşem optik performans
    - Biraz daha uygun fiyat

Yoksa tersi mi doğruymuş? Hımmmm

Tokina'nın CA sorunu biraz daha fazla ama D5000 JPEGler'de bunu düzeltir diye düşünüyorum, olmazsa herhangi bir programla bunu düzeltmek çok kolay. Tokina-Tamron arasında ben Tokina'yı seçerdim, malzeme kalitesinin daha iyi olmasından. Bu aralıktaki tüm makro lensler çok iyi, farklar Canon'da yazdığım özelliklerle belirleniyor. D5000'de otomatik netleme yapamayabilirsiniz belki, almadan araştırın.

+1

Tokina daha kaliteli malzeme kullaniyor. Arti kozmetik olarak dis kaplamasi Nikon gövdelerin neredeyse aynisi; takim gibi duruyor.

• Ürün çok güzel ancak 470 dolarlık ürün spotta 1100 hepsiburada , hızlıal gibi sitelerde 1300.

O yüzden 2.el Nikon 105 vr bakıyorum artık
  • bugun spot olarak 880 tl fiyat aldim tokinaya
  • Hayırlı olsun. İlk örneklerinizi merakla bekliyorum
  • Hepsiburada vb tarzı yerlerde 1300 tl fiyatı görünce bu gayet uygun.Ancak 2.el 105vr bulamazsam düşünebilirim
  • arkadaşlar hepinizin paylaşımı çok güzel fakat optik kalitesi bakımından tamron 90mm daha keskin ve kontratsı daha yüksek. ben 750 liraya yurt dışından sıfırını aldım çok güzel ve başarılı bir lens. prime lenslerde 85mm profil fotoğrafı için en uygun olanı 85 mmdir kompozisyonu geniş tutmak isteiyorsak.tamron 90mm ayrıca 90mm olması hasebiyle focal çarpanı 135mm denk geliyor bundan dolayı profil fotoları içinde çok başarılı bir lens. genel olarak sigma 105mm tamron 90mm tokina 100mm aynı segment lens sayılabilir . 3ünden herhangi birini alırsanız pişman olmazsınız. ışığınız bol olsun .

saygılarımla.
  • Teşekkürler cevap için.Nikon nano serisi bulamazsam tercihimi tokinadan yana kullanıcağım.Şuan 105 vr arıyorum 2.el
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Teşekkürler cevap için.Nikon nano serisi bulamazsam tercihimi tokinadan yana kullanıcağım.Şuan 105 vr arıyorum 2.el

ne olduysa artik 150mm almissin
  • Çok uygun fiyata denk gelince kaçırmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Ya abi sonuçta fiyat performans insanlarıyık :)

Makro lenslerin İmaj kaliteleri birebir aynı neredeyse :) Lens karakteristikleri var o kadar (birinin mikro kontrastı iyidir diğerinin renk doygunluğu vs vs...)....

Diyeceğim o dur ki...

En ucuzunu al ;)

Artan paraya flaşın yoksa flaş al :) (YN560 gibi)
    Flaşın varsa soft box al :) (30-40 TL'ye)

Makro da ışığa daha çok ihtiyaç duyacaksınız...

Ağırlıklı börtü böcük ise Tokinayı tercih ederim :) 10mm fark çok da olmasa önemli :) Daha da önemlisi en ucuzu ;)

Ucuz olunca ne oluyor ?
    *Netleme yaparken lens ciiiyuuuw ciiiyuw diye bağırabilir :) (ses yalıtımı olmaz)
    *Lens görünüm olarak sonsuz'dayken kompak , 1:1 ' büyütmede ise boyutu iki katına çıkar :)
    *Netleme hızı 2 - 3 katı pahalı lenslerden düşüktür...
    *Optik kalite olarak ise 2-3 katı pahalı lenslerle hemen hemen aynıdır en güzel yanı da budur :)

Fakat tamron 90mm'de sağlam lenstir...

hocam tamron çiçek çekimi için uygun mudur? netleme hızı düşük müdür? (ki macroda manuel de çok kullanılıyor sanrım) ses ne durumdadır? teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

quote:

Makro lenslerin İmaj kaliteleri birebir aynı neredeyse :) Lens karakteristikleri var o kadar (birinin mikro kontrastı iyidir diğerinin renk doygunluğu vs vs...)....

Diyeceğim o dur ki...

En ucuzunu al ;)

Ağırlıklı börtü böcük ise Tokinayı tercih ederim :) 10mm fark çok da olmasa önemli :) Daha da önemlisi en ucuzu ;)

Ucuz olunca ne oluyor ?
    *Netleme yaparken lens ciiiyuuuw ciiiyuw diye bağırabilir :) (ses yalıtımı olmaz)
    *Lens görünüm olarak sonsuz'dayken kompak , 1:1 ' büyütmede ise boyutu iki katına çıkar :)
    *Optik kalite olarak ise 2-3 katı pahalı lenslerle hemen hemen aynıdır en güzel yanı da budur :)

hocam tamron çiçek çekimi için uygun mudur? netleme hızı düşük müdür? (ki macroda manuel de çok kullanılıyor sanrım) ses ne durumdadır? teşekkür ederim

Tamron cayır cayır öter netleme yaparken :)

Netleme hızı yavaş kalıyor AF'de fakat limit tuşunun olması sokakta onu kullanılabilir ve AF hızının iyi olmasını sağlıyor (Daha az tur atıyor netleme halkası).

Fakat çiçek böcek çekerken AF kullanılmaz. Makine tutturamazsa netliği bir ileri gider bir geri gelir kafayı yersiniz :) Makro'cuların hemen hemen hepsi manuel netleme yapar :) Mecburdurlar çünkü :)

Bulabilirseniz Sigma 70mm alın bence çok sağlam lenstir. Bir sürü makro lens kullandım tadı damağımda kalan lensler : Sigma 70mm , Pentax 50mm DFA , Vivitar 55mm 2.8f...

Ama yukarıdaki mesajımda dediğim gibi en önemli etken Flaş ve flaş ışığını yumuşatmak :) Daha da önemlisi sabırlı olmak (Böcükler için :) )

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

quote:

Diyeceğim o dur ki...

En ucuzunu al ;)

Ucuz olunca ne oluyor ?

Tamron cayır cayır öter netleme yaparken :)

Netleme hızı yavaş kalıyor AF'de fakat limit tuşunun olması sokakta onu kullanılabilir ve AF hızının iyi olmasını sağlıyor (Daha az tur atıyor netleme halkası).

Fakat çiçek böcek çekerken AF kullanılmaz. Makine tutturamazsa netliği bir ileri gider bir geri gelir kafayı yersiniz :) Makro'cuların hemen hemen hepsi manuel netleme yapar :) Mecburdurlar çünkü :)

Bulabilirseniz Sigma 70mm alın bence çok sağlam lenstir. Bir sürü makro lens kullandım tadı damağımda kalan lensler : Sigma 70mm , Pentax 50mm DFA , Vivitar 55mm 2.8f...

Ama yukarıdaki mesajımda dediğim gibi en önemli etken Flaş ve flaş ışığını yumuşatmak :) Daha da önemlisi sabırlı olmak (Böcükler için :) )

Hocam çok teşekkür ederim :) peki böcükler 90mm den bile korkarken 70 ten korkmazlar mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O mm olayı pek mühim değil aslında... En ürkek böcük Kelebek :) Onlara yaklaşmakta sıkıntı çekersin o kadar.

Benim böcüklere en çok yaklaştığım lensler Pentax 50mm DFA makro ile Sigma 70mm Macro oldu :)

Yaklaşırken çok yavaş hareket edeceksin önemli olan bu :) Zaten işin zevkli kısımlarından biriside budur :)
  • quote:

O mm olayı pek mühim değil aslında... En ürkek böcük Kelebek :) Onlara yaklaşmakta sıkıntı çekersin o kadar.

Benim böcüklere en çok yaklaştığım lensler Pentax 50mm DFA makro ile Sigma 70mm Macro oldu :)

Yaklaşırken çok yavaş hareket edeceksin önemli olan bu :) Zaten işin zevkli kısımlarından biriside budur :)

hocam bu videoda içim gitti resmen ben bu lensi alıyorum.ayrıca bulmam zor değil yurtdışından alıcam. tamron 500 usd ye geliyordu bu 450 usd ye geliyo 0 ı ikinci ele güvenmeli miyim? (350usd 2. eli)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.