Şimdi Ara

## Tokina 100mm Macro vs Tamron 90mm Macro ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## Tokina 100mm Macro vs Tamron 90mm Macro ##

== Teknik Özellikler ==

## Tokina 100mm Macro vs Tamron 90mm Macro ##

Arkadaşlar bu konuyu açmamın nedeni macro lens arayışı içinde olmam.En son bu 2 model arasında kaldım.

Yabancı sitelerde çok farklı yorumlar gelmiş lensler hakkında.Kimse 2 lens arasında kesin bir çizgi çekememiş.Görünüşleri ve teknik özellikleride yakın olduğu için karar veremedim.Nikon D5000 ile manuel olarak kullanacağım bu lensleri.Tokina D5000 ile sorun olmuyormuş ama Tamron hakkıda bilgi bulamadım.

Ken Rockwell Tokina 100mm incelemesinde piyasadaki en iyi 100 veya 105mm macro lens olduğunu ve rakiplerinin yarısı kadar ucuz olduğunu yazmış
    (Link:
    www.kenrockwell.com
    Tokina 100mm f/2.8 Macro Review
    http://www.kenrockwell.com/tokina/100mm-f28.htm
    )

Ayrıca Tokina 100mm Tamron 90mm aralığında.Macro çekimlerinde uzaktan çekim önemli bir konu.Aradaki 10mm çok fark yaratırmı acaba

Fotokritikte bir kişide hem tokina 100 hemde canon 100mm varmış.Okuduğuma göre adam canon tokinanin yaninda nal topluyor diyormuş
    (Link: )

Gönül ister Nikon Nano 105 veya 60 mm ancak 2.elleri bile çok pahalı.Sigma tarafı hakkında çok araştırma yapmadım ama onunda güzel modelleri var.Bu 2 modelden birinin kafamda netleşmesine yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten

• Satma nedeniniz nedir. ??
  • Evet evet Canon 100mm f2.8 makro nal toplar cidden. Sebepleri:

- Canon'un inanılmaz yüksek AF hızı
    - Canon'un netleme yaparken boyutunu değişmemesi (Tamron ve Tokina uzar-kısalır)
    - Canon'daki USM sayesinde istediğiniz zaman netlemeyi elle düzeltebilme
    - Muhteşem optik performans

Tokina?
    - Muhteşem optik performans
    - Biraz daha uygun fiyat

Yoksa tersi mi doğruymuş? Hımmmm

Tokina'nın CA sorunu biraz daha fazla ama D5000 JPEGler'de bunu düzeltir diye düşünüyorum, olmazsa herhangi bir programla bunu düzeltmek çok kolay. Tokina-Tamron arasında ben Tokina'yı seçerdim, malzeme kalitesinin daha iyi olmasından. Bu aralıktaki tüm makro lensler çok iyi, farklar Canon'da yazdığım özelliklerle belirleniyor. D5000'de otomatik netleme yapamayabilirsiniz belki, almadan araştırın.

• eğer 135 f2L almazsam tokina alcam kesinlikle

tamrona bi türlü ısınamadım
  • Ya abi sonuçta fiyat performans insanlarıyık :)

Makro lenslerin İmaj kaliteleri birebir aynı neredeyse :) Lens karakteristikleri var o kadar (birinin mikro kontrastı iyidir diğerinin renk doygunluğu vs vs...)....

Diyeceğim o dur ki...

En ucuzunu al ;)

Artan paraya flaşın yoksa flaş al :) (YN560 gibi)
    Flaşın varsa soft box al :) (30-40 TL'ye)

Makro da ışığa daha çok ihtiyaç duyacaksınız...

Ağırlıklı börtü böcük ise Tokinayı tercih ederim :) 10mm fark çok da olmasa önemli :) Daha da önemlisi en ucuzu ;)

Ucuz olunca ne oluyor ?
    *Netleme yaparken lens ciiiyuuuw ciiiyuw diye bağırabilir :) (ses yalıtımı olmaz)
    *Lens görünüm olarak sonsuz'dayken kompak , 1:1 ' büyütmede ise boyutu iki katına çıkar :)
    *Netleme hızı 2 - 3 katı pahalı lenslerden düşüktür...
    *Optik kalite olarak ise 2-3 katı pahalı lenslerle hemen hemen aynıdır en güzel yanı da budur :)

Fakat tamron 90mm'de sağlam lenstir...

• neyse makrodan vazgeçtim, dün böcek gördüm çekeyim dedim bi zıpladı ödüm bitarafıma karıştı kaçtım ben de paramı geniş açıya veya L serisi bi lense ayırmak en mantıklısı benim için
  • @ozturert

Hocam canon hakkında fazla bir bilgim yok bende okuduğum linki verdim orada öyle yazmışlar.Ayrıca D5000 ile otomatik netleme yapamayacağım 2 lens ilede.Ancak macro çekerken manuel kullanmak daha mantıklı.Cevabınız için teşekkürler

@jimi1984

Cevabın için teşekkürler.Gerçekten tokina ve tamron"nun fiyatlarına oranla sundukları optik kalite çok iyi.Zaten bu yüzden kimse şu lens daha iyi , onu al diyemiyor.Bu yüzden açtım zaten konuyu

Hocam bu arada YN560 flash gayet güzel ve uygun fiyatlıymış.Ufak bir aparat ile macro çekimler yapılabilinir.En ucuz ring flashlar bile 300tl civarı.Tavsiye için teşekkürler.Siz macro çekimlerde ne kullanıyorsunuz flash olarak acaba ???

@synchro

Hocam fazla doğada çekim yapma şansınız olmadı galiba.Siz hayvanlara zarar vermediğiniz sürece size birşey yapmazlar merak etmeyin.Sadece sivri sinekler direk saldırıyor çakallar

Genel olarak yorumlar Tokinadan yana geliyor..Forumda tokina kullanan yok galiba hiç denk gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 13 Temmuz 2011; 12:44:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON 5D
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @ shark, hocam doğada çekim yaptım bir çok kez ama böcüklerden korkuyorum elimde değil
  • Ozaman 135 f2L objektif ile uzaktan çekersiniz
  • umarım alabilirim
  • İnşallah alırsınız
  • Arkadaşlar örneğin Tokina 100mm ile 1:1 çekim yaparken YN560 flash tepeden objeyi aydınlatmayı gerçekleştirebilirmi ????
  • Aydınlatmayı gerçekleştirebilir mi bilmiyorum ama senin konun var ev yapımı fotoğrafçılık malzemeleri diye ordan çok güzel şeyler yapabilirsin hemde ucuza mal olur eğer uğrasşmayı seviyorsan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Arkadaşlar örneğin Tokina 100mm ile 1:1 çekim yaparken YN560 flash tepeden objeyi aydınlatmayı gerçekleştirebilirmi ????

emin olmamakla birlikte muhtemelen lensin gölgesi obje üzerine düşebilir. çünkü tokinada tamronda 1:1 de uzayan lensler. boyları neredeyse 2 katına çıkıyor.
  • Cevaplar için teşekkürler.Lensi bir alayımda geri kalan kısım bir şekilde halledilir.Lensler hakkında başka yorumu olan varsa çok sevinirim
  • Bu 2 lens arasından Tokinayı öneririm fakat MF olarak kullanacağınız için biraz zorluk yaşayabilirsiniz , vizör ve lcd den karar vermek zorundasınz lcd ekran çözünürlüğü düşük olduğu için zorluk çıkarabilir vizördende confrim ışığını takip edebilirsiniz ilk zamanlar kullanımı zor olsada yavaş yavaş alışırsınız ..Gerçi çoğu kişi makro lensini MF kullanıyor ..

Hocam sen 18-55 ile neler yaptın Tokinayla artık düşünemiyorum :)

Bu arada Tokinayı alırsan Kitleri değişelim mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 13 Temmuz 2011; 16:28:13 >
  • Cevap için teşekkürler hocam.Manuele alışmak zaman alır ancak ben hallederim onu.

Ben kit lensi Nikon DX 18-55mm 1:3.5-5.6 VR Macro Edition diye satıcam zaten
  • Başka fikirlerede açığım.

Ayrıca Tokinayı Türkiye"de ucuz yollu nasıl bulabilirim.Hepsiburada hizli al gibi sitelerde fiyat 1250.Hayyama gitme şansımda yok.Varmı başka bildiğiniz yerler
  • quote:

Başka fikirlerede açığım.

Ayrıca Tokinayı Türkiye"de ucuz yollu nasıl bulabilirim.Hepsiburada hizli al gibi sitelerde fiyat 1250.Hayyama gitme şansımda yok.Varmı başka bildiğiniz yerler

Çankayada Erin Dijital ( murat erin ) var , fakat elinde her lens olmuyor siparişlede getiriyor bu sıralar dolar yükseldiği için yaklaşık 50-100 lira artmış fiyatlar dolar düşünce fiyatlarda düşücek dedi , dolar düşünce kapıcam 55-200 vr yi

ERİN DİJİTAL
    HALİT ZİYA BULVARI NO.72
    ÇANKAYA / İZMİR
    TEL : ( 232 ) 446 40 37

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

quote:

Arkadaşlar örneğin Tokina 100mm ile 1:1 çekim yaparken YN560 flash tepeden objeyi aydınlatmayı gerçekleştirebilirmi ????

emin olmamakla birlikte muhtemelen lensin gölgesi obje üzerine düşebilir. çünkü tokinada tamronda 1:1 de uzayan lensler. boyları neredeyse 2 katına çıkıyor.

YN560 kullanıyorum bu yüzden emin olmakla birlikte nema no problema diyebilirim :)
    Ben daha önce Yn460 kullanıyordum :) Boy pos olarak Yn560'ın yanında çocuk gibi kalıyordu :) Onda bile öyle bir problem yaşamadım :)
    YN560 ile imkansız yaşamazsın öyle birşey ustam :)

YN560 + mini soft box ile gerçekten cillop aydınlatma sağlarsın :) Ring flaşlara gerek yok çok para :) Kaliteliler ama çok pahalılar :)
    Birde zor yoldan yapınca insan daha çok keyif oluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 14 Temmuz 2011; 11:33:11 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.