Şimdi Ara

TOLKIEN KİTAPLARININ SIRALAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Tolkıen okumaya başlıcam lakin kronolojik sıralamasını bilmiyorum. Acaba bana biri tüm kitaplarını içericek şekilde hikayenin kronolojik sırasını bozmadan söyleyebilir mi kitapları ?

• orta dünya başlı başına bi evrendir ve şimdiye kadar yaratılmış fantastik evrenlerden ayrı bi yerdedir. tolkien ömrü boyunca hep bu evrende yaşamıştır kafa olarak. kendine ait ırkları, dilleri, mitleri, şarkıları, dini inanç sistemi vs. vs. çok ayrıntılı bi evren. benim listem bu ayrıntının yansıtılış miktarına göre. sen şimdi ilk zamanları anlatıyor diye silmarillion ile başlarsan "eru ney ainur ney illuvatar mı o ney lan, feanor kim olum...." falan diye ayrıntıya boğulur sıkılırsın.

ama tabi bu sana kalmış. istediğin kitaptan başlayabilir ve kitapları istediğin sırayla okuyabilirsin (tabi üçlemenin sırası hariç) hatta belki silmarillion ile başlayıp gerçekten zevk alarak okuyabilir ve sıkılmayabilirsin de..
  • Kronolojik olarak:

1- Silmarillion
    2- Hurin'in Çocukları
    3- Hobbit
    4- Yüzüklerin Efendisi üçlemesi
    - Yüzük Kardeşliği
    - İki Kule
    - Kralın Dönüşü

sırasıyla okunmalıdır. Ama Silmarillion ağır bir dile sahip olduğundan daha kolay okunan Hobbit ile başlayıp Silmarillionu en sona atabilirsin.

Konuyu boşuna açmışsın Google'da arasaydın bulabilirdin.
  • Dark7 D kullanıcısına yanıt
    Cevabın için sağol. Google da çok farklı cevaplar buldum. Güç yüzükleri diye bir kitap var o noluyor acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gereksizyazabilen

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    konu açmadan önce bi google kullanın. konu kirliliğinden başka birşey değil. orome'nin ana konusu da var zaten. oraya yaz mutlaka cevap gelir. konunun ilk başında da var. lütfen forumu düzgün kullanalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aelthalyste

konu açmadan önce bi google kullanın. konu kirliliğinden başka birşey değil. orome'nin ana konusu da var zaten. oraya yaz mutlaka cevap gelir. konunun ilk başında da var. lütfen forumu düzgün kullanalım

Alıntıları Göster
    Yüzüklerin Efendisi
    Hobbit
    Silmarillion
    Hurin'in Çocukları
    Bitmemiş Öyküler
  • Silmarillion orta dünyanın sanırım yaratılışı, karanlık ile savaş vs. anlatıyor. ben okumadım ama sıkıcı olacağını tahmin ediyorum.

edit: hobbit ile başlayabilirsin. sade, anlaşılır, sürükleyici. beğenirsen 2-3 günde bitirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 20 Aralık 2014; 17:25:18 >
  • Çok saolun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustfEge.T

Çok saolun :)
    üçleme ile başla
    sonra hobbit
    sonra silmarillion (ithaki yayınlarının sonunda güç yüzüklerine dair bulunur.)
    sonra güç yüzüklerine dair. (eğer silmarillion un sonunda yoksa)
    sonra hurin'in çocukları

sonra isteğine bağlı olarak roverandom ve bitmemiş öyküler okursun.
  • kvothe6 kullanıcısına yanıt
    E bu nerdeyse tam tersi yukarıdaki listenin ?
  • MustfEge.T kullanıcısına yanıt
    yukardaki liste kronolojik. ama silmarillion ilk zamanları anlatıyo diye ondan başlarsan hiç bişey anlamaz yarım bırakırsın.
    Sizin listeniz neye göre?
    orta dünya başlı başına bi evrendir ve şimdiye kadar yaratılmış fantastik evrenlerden ayrı bi yerdedir. tolkien ömrü boyunca hep bu evrende yaşamıştır kafa olarak. kendine ait ırkları, dilleri, mitleri, şarkıları, dini inanç sistemi vs. vs. çok ayrıntılı bi evren. benim listem bu ayrıntının yansıtılış miktarına göre. sen şimdi ilk zamanları anlatıyor diye silmarillion ile başlarsan "eru ney ainur ney illuvatar mı o ney lan, feanor kim olum...." falan diye ayrıntıya boğulur sıkılırsın.

ama tabi bu sana kalmış. istediğin kitaptan başlayabilir ve kitapları istediğin sırayla okuyabilirsin (tabi üçlemenin sırası hariç) hatta belki silmarillion ile başlayıp gerçekten zevk alarak okuyabilir ve sıkılmayabilirsin de..
    Anladım çok sağolun, bu ilginiz içinde çook teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvothe6

üçleme ile başla
    sonra hobbit
    sonra hurin'in çocukları

Güç yüzüklerine dair 'Akallabêth' olarak geçebilir.

Ben kronolojik olarak okunmasında yana değilim seriye yeni başlıyacaklar için önce yüzüklerin efendisi okunmalı.Çünkü büyük ihtimalle filmleri izlemiş ve kafasında orta dünya oluşmustur herkesin, şimdi kitabı okuyarak peter jackson'un orta dünyasından daha düzgün bir orta dünya yaratacaklar kendilerine.Tabi aynı şey hobbit içinde geçerli.Filmleri izleyenler zaten baştan kitaplara karşı olumlu olacaklar.
    O zaman hobbitle mi başlayayım yüzüklerin efendisiyle mi dersen YE(yüzüklerin efendisi)den başla derim bana sorarsan daha güzel hobbit ten.Ayrıca birde ben sting ı YE de okudum ilk ,Hobbitte bu kılıcın geçmişini (her ne kadar az olsa da :D) öğrendim bu benim daha hosuna gitti.(bunun gibi bir sürü eşya,olay, karakterin geçmişini okuyacaksın hobbitte)
    Hobbit ti önce okursan da olur kronolojik olarak olayları görürsün bundan da tat olan olacaktır tabi.
    Bu iki kitabı okuduktan sonra seriden zevk aldım şimdi biraz daha ayrıntı istiyorum dersen silmarillion seni bekler (ayrıca herkesin dediği gibi o kadar ağır kitap değil :D )
    Sillmarillion daki Hurin ın kanından gelenlerin bölümü hosuna gittiyse Hurin'in Çocukları nı okursun.
    En son Bitmemiş öykülerle güzel bir final yaparsın.(Genel tekrar gibi kitap extra anlatılanlar da var.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kpwale -- 26 Aralık 2014; 1:35:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kpwale

quote:

üçleme ile başla
    sonra hobbit
    sonra hurin'in çocukları

Ben kronolojik olarak okunmasında yana değilim seriye yeni başlıyacaklar için önce yüzüklerin efendisi okunmalı.Çünkü büyük ihtimalle filmleri izlemiş ve kafasında orta dünya oluşmustur herkesin, şimdi kitabı okuyarak peter jackson'un orta dünyasından daha düzgün bir orta dünya yaratacaklar kendilerine.Tabi aynı şey hobbit içinde geçerli.Filmleri izleyenler zaten baştan kitaplara karşı olumlu olacaklar.
    O zaman hobbitle mi başlayayım yüzüklerin efendisiyle mi dersen YE(yüzüklerin efendisi)den başla derim bana sorarsan daha güzel hobbit ten.Ayrıca birde ben sting ı YE de okudum ilk ,Hobbitte bu kılıcın geçmişini (her ne kadar az olsa da :D) öğrendim bu benim daha hosuna gitti.(bunun gibi bir sürü eşya,olay, karakterin geçmişini okuyacaksın hobbitte)
    Hobbit ti önce okursan da olur kronolojik olarak olayları görürsün bundan da tat olan olacaktır tabi.
    Bu iki kitabı okuduktan sonra seriden zevk aldım şimdi biraz daha ayrıntı istiyorum dersen silmarillion seni bekler (ayrıca herkesin dediği gibi o kadar ağır kitap değil :D )
    Sillmarillion daki Hurin ın kanından gelenlerin bölümü hosuna gittiyse Hurin'in Çocukları nı okursun.
    En son Bitmemiş öykülerle güzel bir final yaparsın.(Genel tekrar gibi kitap extra anlatılanlar da var.)

Alıntıları Göster
    Silmarillion bana göre sıkıcı bir kitap ve kesinlikle başlangıç kitabı olmamalı. Yüzüklerin Efendisiyle de olsa Hobbit ile de olsa başlangıç yapılmasında sakınca olmayacağını düşünüyorum.

• quote:

quote:

üçleme ile başla
    sonra hobbit
    sonra hurin'in çocukları

hocam soruyu soran ben değildim yanlış alıntılamışın sanırım. tolkien'in tüm eserlerini üçer-beşer defa okumuş biri olarak ben de kronolojik okunmaması taraftarıyım. ben yukarda yazdığım sıralama ile okudum mesela. kronolojik okusaydım üçer-beşer defa okuyacak kadar sevmezdim belki tolkien'i bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvothe6 -- 26 Aralık 2014; 14:04:08 >

• quote:

quote:

üçleme ile başla
    sonra hobbit
    sonra hurin'in çocukları

Dediğinize ben de katılıyorum.Ben tüm seriyi aldığımda kronolojik olarak okudum.Çok sıkıcı geliyor öyle.Ama Önce Yüzüklerin Efendisi ile başlanırsa kitap daha akıcı ve tanıdık karakterler olduğu için insan sıkılmıyor.Hobbit'te öyle.Anlatım dilleri daha sade.Ama diğer kitaplar biraz daha zorluyor insanı.Sürekli arkadaki sözlüğe bakmanız gerekiyor.Zaten Bitmemiş Öyküler'i bitirmek çok zaman alıyor.En çok o kitapta zorlanmıştım.Sürekli ek bilgiler var.

• O zaman hobbit ten başlayıp Yüzüklerin efendisi ne geçicem, çok saolun hepinize
    Hobbit ti almadıysan 3 farklı sürümü var galiba piyasada
    1.Hobbit basım 2007 , 426 sayfahttp://www.idefix.com/kitap/hobbit-j-r-r-tolkien/tanim.asp?sid=U7E89S8723OML1NW0SBH
    2.Hobbit (Resimli) basım 2014 , 312 sayfa (resimleri ben begenmedim ama)http://www.idefix.com/kitap/hobbit-resimli-j-r-r-tolkien/tanim.asp?sid=F3N4E4YLMR8R4PHIN1D8
    3.Hobbit Açıklamalı Notlarıyla basım 2014 416 sayfa (bunu incelemedim ama nasıl oluyosa normal basımdan daha kısa)http://www.idefix.com/kitap/hobbit-aciklamali-notlariyla-j-r-r-tolkien/tanim.asp?sid=LQ5KROJCUA1AH4TDL5JK

Hobbiti almadıysan internetten al %40 filan indirim var

• kpwale kullanıcısına yanıt
    Resimli baskısının ciltli olmasının bir albenisi var tabi :-)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.