Şimdi Ara

Tolkien sevenler yardım .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bitmemiş hikayeler ve 2.ciltlik kayıp.öyküler kitabı var tolkie'nin bunlar aynı ktap mı kafam karıştı.bitnemis hilayeler 2.ciltin tek kitap halimi ?

Ayrica beren ve luthien turkce ne zaman gelir bilgisi olan var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisi tamamen farklı. Bitmemiş Öyküler Orta Dünya'nın tüm çağlarından çeşitli hikayeleri detaylı anlatan bir kitap. Kayıp Öyküler 1 ve 2 ise 12 ciltlik Orta Dünya Tarihi serisinin ilk iki kitabı. Bu seri Tolkien'in yazdıklarının detaylı olarak düzenlenmemiş saf hallerini içerir. Ayrıca Kayıp Öyküler kitabı artık piyasada yok diye biliyorum. İkinci el bulabilirsiniz belki. Ama çeviri epey kötüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 21 Ocak 2019; 21:9:2 >
  • Oromë kullanıcısına yanıt
    Hocam aklıma gelmişken sorayım.
    Tolkien'in The Complete History of Middle-Earth'ı okumayı çok istiyorum.Uzun süredir almayı düşünüyorum.
    Fiyatı biraz düşsün diye 2 sene geçti bekledim.Halen fiyatlar aynı.Fakat asıl merak ettiğim eserin dili.
    Silmarillion gibiyse okurken biraz zor olur.Bu eseri okudunuz mu? Forumda sanırım bu soruyu sorulacak en yetkin kişi sizsiniz.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Kitabına bağlı. Silmarillion kısımları(ilk 4 kitap), yani Arda'nın yaratılışı ve ilk çağ kısımları ağır. Hatta genel olarak Silmarillion'dan daha ağır diyebilirim. Çünkü Silmarillion bu kitapların kronolojik sıraya dizilmiş son versiyonu ve düzenlenmiş hali. Hikayelerin birçok versiyonu var. İsimler farklı. Yani dili dışında çok daha karışık bir yapısı var. 6,7,8 ve 9. kitaplar The History of The Lord of the Rings olarak geçer. Bunlar biraz daha kolay yapıda. Ama Lotr'un dili de çok hafif sayılmaz tabiki. 10. ve 11. kitaplar ise Silmarillion'un daha sonraki geliştirme aşamalarını anlatır. 12.kitap ise Lotr'daki Appendix bölümü. Orjinal Lotr kitabında bu bölüm bayağı büyük. Türkçe'sinde çoğunu kesmişler. Sonuç olarak bu 12 ciltle Tolkien'in adım adım bu mitolojiye nasıl başladığını, nasıl geliştirdiğini,sonrasında neleri değiştirip hepsini birbirine nasıl bağladığını görüyoruz. Tolkien'in tüm ham çalışması diyebiliriz. Orta Dünya'da artık son noktadaysanız ve daha fazlasını merak ediyorsanız okumanızı tavsiye ederim. Yoksa sıkabilir. İnternette pdf olarak var bu arada. Bakıp kendiniz karar verebilirsiniz. Örnek olarak;

(i) The third version of The Fall of Númenor
    (ii) The original text of The Drowning of Anadûnê
    (iii) The second text of The Drowning of Anadûnê
    (iv) The final form of The Drowning of Anadûnê

Aynı olayın 4 farklı versiyonunu okuyacak kadar ilgiliyseniz bu kitaplar tam size göre. Tüm seri farklı versiyonlardan oluşmuyor tabiki. Bunları pas geçip sadece yeni hikayeleri yada bir hikayenin daha detaylı yazılmış olanlarını da okuyabilirsiniz. Tercih size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 22 Ocak 2019; 1:11:51 >

Aynı olayın farklı versiyonlarının anlatıldığını bilmiyordum.Kitapları amazon'dan incelerken de görmedim.
    O kadar sabırlı değilim.Sanırım bu seriyi almaktan vazgeçeceğim.Bilgi için teşekkürler.
    Tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.