Şimdi Ara

Tomasetto sıralı gaz sistemleri (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
774
Cevap
6
Favori
139.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anlasilan herkes muzdarip.. Sikayetler cok ama cozum yok.cozum kit degistirmek oda bi 2000 tl gozden cikacan...bu masrafi yapmadan iscilik hatalarini duzeltip iyi bir ayar ceken ustası yokmu tomasetto nun bildiğiniz ankarada filan.iç anadolu bolgesinde nerde olsa giderim yani
  • iskenderun da taktırdım ben Tomasetto opel astra 1998 model çok memnunum geçişler belli değil ve benzin gaz hagisinde gitiğimi bile anlamıyorum
    servis çok iyiydi direk monifold delip takıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ad3m

ve 5000 devirden sonra gaz yetistirmiyor kirikkale de ilsay subesi var ama beni tatmin edemediler, 6 silindir abi normal diyor ama ben 3000 cc arabada bile yığılma yasamadim.

Merhaba,

LPG enjektörlerinizin nozul çapı,
    Regülatör çalışma basıncı,
    Benzin / LPG enjeksiyon süre oranı,

bu parametreleri biliyor musunuz? Bunlardan biri veya bir kaçı yanlış ise hem güç alamazsınızın hemde tüketiminiz fazla olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 4 Haziran 2011; 10:40:06 >
  • quote:

anlasilan herkes muzdarip.. Sikayetler cok ama cozum yok.cozum kit degistirmek oda bi 2000 tl gozden cikacan...bu masrafi yapmadan iscilik hatalarini duzeltip iyi bir ayar ceken ustası yokmu tomasetto nun bildiğiniz ankarada filan.iç anadolu bolgesinde nerde olsa giderim yani

ben distribütörüne gittim 2 kere ayar için. ağzında sigarayla iş yapan bi ustaları var 2dir halledemedi bi de bi müdürleri var ne iş yaptığını çözemedim soru soruyorsun onu bile cevaplayamıyor. Bir BRC konusuna mesaj attım olur derlerse söktüreceğim bu domates masrka lpgyi

• Sayın : risendark

tomasetto achill ailesinde böyle saygısızlık Yapılması bizleri üzdü,sizin Gibi değerli tüketicilerimiz den ,Ben sizden özür dilerim ?

size kendimi tanıtıyım Recep kurt Uzun yıllar Avrupa'da autogas pazarında Technician olrak farklı markalar da görevlerde bulundum,
    Bunlardan bir tanesi de Tomasetto Achille.... Sorunlarınızı Buraya Yazınız ! neyse ben yardımcı olayım nerde oldunuz önemi yok.

kültürlü ve değerli insanlara Yardımcı Olmak bir şereftir bizler için ,,

saygılarımla Good day.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prins Recep -- 17 Haziran 2011; 12:09:28 >
  • quote:

ve 5000 devirden sonra gaz yetistirmiyor kirikkale de ilsay subesi var ama beni tatmin edemediler, 6 silindir abi normal diyor ama ben 3000 cc arabada bile yığılma yasamadim.

Merhaba, 2000 model hyundai elentra satın aldığım arkadaş Ankara ilsayda taktırmış tomosettoyu, aracım benzinde iyi fakat gazda bir türlü istedğim performansı vermiyordu ilsaycılar çözemedi. Bende ekotech takan bi usta ile tanıştım bana anlattıklarını sizinle paylaşmak istiyorum.
    Tomosettoyu takıyordum önceden fakat enjektörleri ve ısıtıcı regülatörü iyi değil dedi. İstanbulda çakması üretiliyor dedi. Nasıl yani dedim, enjektörler yeterince hızlı değil yüksek devirlerde gazı aktaramıyor ve regülatörde iyi ısıtamıyor dedi. Ne yapcaz dedim, Enjektörleri ve regülatörü değiştim çıkanları aldı ve yaklaşık 220 TL fark verdim (sadece ecu kaldı tomosetto olarak) birde programı düzeltti şimdi samimi söylüyorum benzindeki performansın aynısını hatta daha iyi bir performans alıyorum havanın sıcaklığına göre (oksijen yoğunluğu serin havada arttığı için)...

Ben yaşadığım bir şeyi sizinle paylaşamak istedim isteyen inanır isteyen inanmaz size kalmış. Bir markayı karalamank değil amacım insanları açgözlülükle mağdur edenlere karşıyım.

Forumda bu başlıkta azılanları okuduğum kadarıyla memnun olan arkadaşlara orjinal italyan tomosetto takılmış memnun olmayanlar ise istanbul üretimi çakma malzeme ile montaj yapılmış tabi bu benim kendi fikrim....

iyi günler arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eunal

1 yıldır tomasetto tekleme ile uğraşıyorum lpg servisi beyin bozuk diye ilsaya gönderiyor ilsay sağlam diye geri gönderiyor.3 defa gitti geldi.Arabam her seferinde 5-6 gün serviste yattı.ama tekleme halen devam ediyor.
    Artık kehrettim benzinde biniyorum.Benimki eski sistem ilk çıkanlardan serviste yeni sistem beyin olduğundan yeni beyin ile deneyemiyoruz.Program ve soket girilleri farklı.

Az önce yazdıklarıma bir şey daha eklemek istiyorum. Bu titreme olayını bende yaşadım. Benzin daha kolay yandığı için ateşleme sisteminizdeki küçük problemleri tolere eder. Ama gaz benzine göre daha zor yandığından gazda en ufak ateşleme hatası vuruntu titreme yapar. Size tavsiyem ateşleme kablolarnızı değişin bobinleri ölçtürün. Bu işlemlerden sonra benimki düzeldi otomatik vireste D de dururken ışıkta titreme yapıyordu şimdi canavar gibi...

• 2005 model 3.16 ci arabama tavsiye üzerinde tomasetto kit taktırdım. 2010 yılının 12. ayından bu yana her hafta sanayiye gitmek zorunda kaldım. ne motor teklemesi bitti ne devir oynaması nede diğer arızaları. o yüzden fiyatına aldanıp kesinlikle bu markayı taktırmayın. ve şunuda ekliyorum sorduğum usta bu kitin çok tercih edilmeyen ve araçlarla çok zor uyum sağlayan bir marka olduğunu söyledi. inanmayan varsa yazdıklarıma söktürdüğüm kitin seri numarasını vereyim araştırın. isteyene fotograflada belgelenir. bu arada illede taktırmak isteyen varsa 7 ay kullanılmış kitimi piyasanın 4/1 fiyatına vereyim.saygılar.
  • denizlideki bayisinde soket ucu yok diye ankaraya kadar geldim adamlar bakımı geçmiş diye garanti dışı lafını etmeye başladı.internette 30 lira etmeyen filtreleri 45 tl ye değiştiririz dediler. 170 lira yakıt yaktım az daha arabayı boşuna getirmiş olacaktım.
  • iyi aksamlar yaklasık 2 yıldır aracıma lpg taktırmak istıyordum benzin iflahımı kuruttu taksıt taksıt aldıgım benzınlerler enaz 2 lpg kiti parası harcadım bazı durumlardan bitürlü firsat olmadı ALLAh nasip etti ve 19-012012 de tomasetto marka lpg taktırdım aracım 1999 model honda 1.4 otomatik vites aracım benzınde 1 dopo ile yaklasık 300 km civarında gidiyordu lpgyi taktırınca km sıfırladım gittim 55lt lpg aldım depoyu fulledim ilk aradan 2 gun geçti suan 280kmde ve depo bitmek üzere bu ilk deposu aracın çok canım sıkıldı tasarruf edelim derken tam masraf oldu lütfen bana bilenler yardımcı olsun :( bir lpg maduru olmak istemiyorum :( ilsay otodan yazan arkadaşım ne yapmam gerek bana yardımcı olun:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukorucu

iyi aksamlar yaklasık 2 yıldır aracıma lpg taktırmak istıyordum benzin iflahımı kuruttu taksıt taksıt aldıgım benzınlerler enaz 2 lpg kiti parası harcadım bazı durumlardan bitürlü firsat olmadı ALLAh nasip etti ve 19-012012 de tomasetto marka lpg taktırdım aracım 1999 model honda 1.4 otomatik vites aracım benzınde 1 dopo ile yaklasık 300 km civarında gidiyordu lpgyi taktırınca km sıfırladım gittim 55lt lpg aldım depoyu fulledim ilk aradan 2 gun geçti suan 280kmde ve depo bitmek üzere bu ilk deposu aracın çok canım sıkıldı tasarruf edelim derken tam masraf oldu lütfen bana bilenler yardımcı olsun :( bir lpg maduru olmak istemiyorum :( ilsay otodan yazan arkadaşım ne yapmam gerek bana yardımcı olun:(

Açtığınız başlık altında sorunuzu cevaplandırdım.
    Saygılar
  • ıyı gunler kesınlıkle cevabınızı beklıyorum AKSARAYDAN yazıyorum aracımı yenı aldım ankara ilsay otomotivde tomasetto tup takılı olarak bariz sikayetim aracım 1.hem tup tuketiyor hem benzin 2. aksaraydakı bayısıne 2 haftadır gostergemde sorun var gıdıyorum sensor arızalı dedıler hala gelmedi ilsay otomotivden acil cevap bekliyorum ne yapabılırim benzin de tüketmesi normal mi bide gaza gectiğinde düşük viteste tekliyor ne yapmamız lazımmm şimdiden Teşekkür ediyorum.....
  • dostum bende yarın ilsaya gidicem gecen hafta senın ki gibi seviye gostergesi sorunlu diye gittim hemde ayar yaptırdım sımdı 20 tl gazla 50km zor gidiyor km başına 0,36 gelıyor benzınde zaten 0,40 yakıyordu masrafını kurtarmaz oldu çok pişman oldum :( kırmızı işikta felan bekleyip yeşilde gececegim zaman araba nerdeyse istop edecek zorla kalkıyor aradım ilsayı gel bakalım dedıler bu seferde olmazssa ilsaydaki adam lpg montajını yaparken begen messen söz istediğin markayı bedava takarım dedı gidincede hesabını sorarım ama sırf ayar yaptırmak için işten izin alıyorum 50km gidiş 50 km geliş 100km yapıyorum sonra olmuyor bidaha gel bu seferde olmazssa hakkımı ararım müşteri mahkemsiyle çok moralım bozuldu :(
  • 2006 1.6 opel meriva araç kullanıyorum. artık lpg taktırmak istiyorum ama araç yaklaşık 1300 kg tomosetto denilen lpg kitini taktırsam bu kg daki arabada sorun yasarmıyım?
    meriva kullanan arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. tesekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asal68

ıyı gunler kesınlıkle cevabınızı beklıyorum AKSARAYDAN yazıyorum aracımı yenı aldım ankara ilsay otomotivde tomasetto tup takılı olarak bariz sikayetim aracım 1.hem tup tuketiyor hem benzin 2. aksaraydakı bayısıne 2 haftadır gostergemde sorun var gıdıyorum sensor arızalı dedıler hala gelmedi ilsay otomotivden acil cevap bekliyorum ne yapabılırim benzin de tüketmesi normal mi bide gaza gectiğinde düşük viteste tekliyor ne yapmamız lazımmm şimdiden Teşekkür ediyorum.....

cep numaranızı PM'lerseniz yardımcı olacağım.
  • selam ben samsunda eski tomasetto bayisiyim takacagınız araç nedir hangi ildesiniz...))
  • sakın bu kiti cihazı takırmayın.ben çok pişmanım..sanayide yapılmış kitlermiş bunlar..muhattabınız yok..
  • 1991 opel vectra 2000 aracıma dün tomasetto taktırdım aracımda normal sistem lpg takılı idi sıralıya cevirttim 650 lira ödedim sadece depo değişmedi bide bakır kablo... anlayan arkadaşlara sorum şu aracım şuan yakıt olarak kaç lira ile kaç lira arasında gaz yakar TAHMİNİ OLARAK? (2000 MOTOR)
    50 liralık gaz aldım ve usta programı yükledi o sırada 15-20 dk araç durduğu yerde çalıştı ve üstüne 120km gitti sarı lamba yanıp sönmeye başladı ,YAKITI NORMALMİ?
  • opel meriva aracıma tomsetto lpg kitini bugln itiarıyla taktırdım. ilk izlenimlerini paylaşmak istedim berki birilerine yararı olur.
    ilk basta kiti takan usta gerçekten işin ehliymiş lpg kiti dışardan bakıldığında gözükmüyor. gaz kaçağını denemek ve ayar için aldığım 10 liralık lpg ile tam 31 km yol gitti ilk izlenim için iyi gibi geldi bana.
    ayarlrı yapıldıktan sonra motor ışığı yanmadı ancak yeni lpg aldıktan sonra motor ısığı yandı umarım ayara gittiğimde bu sorun da kalkar.
    performans bakımından pek bi fark yok ama tabi benzin gibi de olmuyor hani ama benziide aratmıyor.
    arabanın sesi biraz değişti ama gürültü yok enjektör sesi filan pek duyamadım.

biraz daha kullandıktan sonra iyi ve kotu yönlerini burda paylaşacağım.
  • merhalar biz 2000 model araç aldık ve önceki sahibi tomasetto marka tüp taktırtmış olup daha 1000 km yoll yapıp bize sattı. aracı hiç gaz ayarına götürmemış biz alıp götürdüğümüzde ankaradaki şubesi ücret talep etmiştir.arabanın alt taraflarından kablolar gözüküyor , benzinden gaza geçerken stop ediyor yani hiç menmun değiliz...
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.