Şimdi Ara

Tomasetto sıralı gaz sistemleri (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
774
Cevap
6
Favori
139.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chemist3509

merhabalar aracım 2004 bora. aracımda tomasetto sıralı lpg sistemi mevcut.2 ay önce sabahları çalıştığında gaz yemiyor diye tamirciye verdim.boğaz kelebeği temizlendi önce.olmadı değiştirdiler.enjektörlere karbon clearing yaptılar.15 gün benzinde kullandım aracı.daha sonra lpg yi bağlattım tekrar.hem benzin hem lpg alarak koyuldum yola.derken benzinin tükendiğini lpg de bi eksilme olmadığını farkettim. lpgci ustaya sordum simit tankın üstündeki bobinin (selenoid vananın) tam açmadığını söyledi.şamandıranın değişmesi gerektiğini söyledi.bu arada araç ilk benzinle çalıştığında silkelenme ve rölentide devir saatinde oynama başladı. götürdüm servise baktı yaptı çattı. çıktım yola 20 km gitmeden arıza sinyali yandı. motor patırtılı çalışmaya ve deviri görmemeye başladı. benzinde çalıştırdığımda stop ediyordu. gaz alıyordum 10 km hıza zor bela ulaşarak devam ettim yola. sonunda yolda kaldım.servisi çağırdım.aracı lpgden ayırdı.ateşleme bobinlerinin ikisinin yandığını söyledi.değiştirdi.şu an aracım benzinde problemsiz çalışyor. fakat servisteki usta lpg beyni ile aracın beyninin birbirini karıştırıdığını söylüyor.bu konuda bana yardımcı olacak izmirde lpg servisi lazım.

İşte LPG'de sistem kadar sistemi takanın da önemli olmasının sebeplerinden biride bu işte.
    Arabayı LPG sistemlerinden harbiden anlayan iyi bir ustaya götürmeniz gerekiyor tek derdiniz o anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

bizim araçta da tomasetto lpg takiliydi aldigimizda.düşük devirlerde tekleme yapiyor.bugün baktirmaya götürecegiz.sonuçlari yazarim.

biraz geç yazdim ama;
    sorun lpg de degilmiş.bujiler ve bi parçayi degistirmisler şu an sorunsuz biniyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;
    Görüyorum ki tomasetto lpg den çok sayıda memnuniyetsizlik söz konusu. Şimdi ben yaşadıklarımı anlatayım sonra siz taktırıp taktırmamaya karar verin. 2005 model megane 2 aracım var 1 Mayıs 2012 günü İlsay otomotivin başkent oto sanayiindeki montaj servisinde montaja gittim ( kit takıldığında aracım 51000 de idi bugün 62000 de ) aracıma büyük bir hevesle montajı yaptırdım. Şimdi yaşadıklarımı harfiyen yazıyorum. En ufak bir yalan en ufak bir çamur atma kesinlikle yoktur. Çünkü Allah'a inancımız var elhamdülillah.

Önce yaşadığım sorunları yazayım sonra ilsay lpg nin (distribütör firma) servisin yaptıklarına gelelim.

Montajın yapıldığı ertesi gün işe gitmek için aracıma bindim biraz bekledim motor ısınsın hesabı sonra hareket ettim evimin ilersindeki 100 metre gitmeden gaza geçerken araba stop etti. Benzine alıp benzinde gittim. Yeni ya henüz alışmadı diye servise gitmedim. Ondan sonraki gün yine aynı.

İlerleyen zamanlarda pedallarımın gaza geçince ayağımın altında titirediğini hissettim.

Araba bildiğiniz eşşek oldu gitmiyor.

İlk çalıştırıldıktan sonra gaza geçerken araba sanki durup yeniden kalkıyor gibi gaza geçiyor.

Arabada silkinmeler oldu halen de zaman zaman devam etmekte.

Yolda giderken stop etmeler...

Aracımın kaçak kontrolü türk usulü olan köpükle yaptılar

Gecegece aklıma gelen bunlar... Şimdi servis neler yaptı anlatıyorum.

Aracım gaza geçmiyor stop ediyor diyorum hemen bağlıyolar bilgisayara ayar yapıyorlar bir deşöyle bir tur atıyorlar aracınız tamam diyorlar sadece bu iş 3 kez rahat gittim. sorun düzelmiyor...

Aracım silkiniyor diyorum. Boğaz kelebeğinden diyolar temizletiyorum bu sefer rolantiden diyorlar, beynine reset attırıyorum Son cevapları bu konuda lpg benzin gibi yanmadığı için olabilir cevabını aldım.

Gaz pedallarım titriyor diyorum. Yine LPG nin Benzin gibi yanmadığından kaynaklanır dediler.

Muayene gittim aracın feci şekilde gaz kaçırıyor dediler ve gönderdiler gittim araba gaz kaçırıyormuş dedim bu sefer bi cihazla geldiler kontrol ettiler aaa hakkatten kaçırıyormuş dediler... :)
    Bunlar için en az 7-8 sefer gittim arkadaşlar.

Abartmıyorum arkadaşlar bunlar yaşadığım sıkıntılar en sonunda yolda giderken araç yolda stop edince canıma tak etti ilsay lpg de murat bey var sorumlu arkadaş sökün bunu dedim bıktım artık bunları söylediğimde ağustos ayıydı yani takılalı sadece 4 ay olmuştu. Benden problemlerimi istedi ben arabanı yaptıracam ok gibi teslim edicem dedi dediği gibide oldu. ancak sadece 4 ay sürdü yine geçen gün kırıkkaleye gittim yolda giderken tam 5 defa stop etti. dün 10.000 bakımı için gittim araba stop ediyo diyorum yineboğaz kelebeğine attılar suçu hatta filtreyi değiştiren arkadaşa bu sorunları bahsettim hiç böyle problemler duymadım giderken araç stop etmez demişti ki hemen yanımıza yanaşan bir cruze aynı sorunlarla yanıma yanaştı. Son husus 10.000 bakımı için filtreleri değiştirdim yine aracımı köpükle kontrol ettiler cihazınıza ne oldu dedim şarjı yok dedi vatandaş bana. Arkadaşlar şaka gibi ya.

Ben artık uğraşmaktan gitmekten gelmekten bıktım yıldım arabam bugün 62000 de bazen benzinde biniyorum arabamın eski halini çok özlediğimi hissediyorum.Varın siz karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekinkerim

...... dün 10.000 bakımı için gittim araba stop ediyo diyorum yineboğaz kelebeğine attılar suçu hatta filtreyi değiştiren arkadaşa bu sorunları bahsettim hiç böyle problemler duymadım giderken araç stop etmez demişti ki hemen yanımıza yanaşan bir cruze aynı sorunlarla yanıma yanaştı. Son husus 10.000 bakımı için filtreleri değiştirdim yine aracımı köpükle kontrol ettiler cihazınıza ne oldu dedim şarjı yok dedi vatandaş bana. Arkadaşlar şaka gibi ya.
    ..........

Montajınızı yaptığını söylediğiniz İLSAY sayesinde ilk defa 10-15 bin km'de kirlenen boğaz kelebeğini de duymuş olduk.

Bunu duyan da sanki sizi Ankara'da değil de tozu-kumu bol çölde yaşıyorsunuz sanacak.
    Benim aldığım ikinci el araca 62 binde LPG takılmış, 78 binde aldım, 108 bin kilometreye kadar sorunsuzca bindim ve ancak o zaman rölantide dalgalanmalar olunca boğaz kelebeğini temizletmek zorunda kaldım. Benden önce boğaz kelebeği temizlendi mi bilmem ama ben LPG ile 30 bin km gittikten sonra temizlettim.

Geçmiş olsun, yazdıklarınızı daha okurken gerildim. Ben olsam montaj faturamla birlikte Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup, aracı heyetin atadığı bilirkişiye test ettirip paramı son kuruşuna kadar geri alırdım.

• bende aynı sorunları yaşıyorum, megane2 2008 var bende sürekli gazda stop ediyor, 110 bg araç bayırları 20-30 beygirmiş gibi çıkıyor, 605 tl masraf yapıp bobinleri, bujileri ve genel bakımı yaptırdım daha kötü oldu, benzinde araba 10 numara, ancak gaza geçince başlıyor rolantide titremeye stop etmeye. O kadar pişmanımki taktırdığıma sizin yazdıklarınızı okuyunca gözlerim yaşardı birebir bu kadar mı olur. Aynı sorunları bende yaşıyorum, bende 5-6 kez gittim aracı bilgisayara bağlıyor sonuç sıfır. yarın İLSAY'a gideceğin aracımın problemi çözülmez ise bunların lisansının iptali için mahkemeye başvuracağım, ben ankara eryamandayım isteseniz görüşelim belki bir sonuca ulaşırız. Saygılar.
  • Merhabalar;
    Bu forumun bu kadar etkili olabileceğini hiç düşünmemişim açıkçası. Yazdığım problemlerden sonra İlsay LPG'den Safa arkadaş tarafıma ulaştı. Zaten beni görünce arabayı da hemen tanıdı :) Sorunlarımı birde ona sıraladım. Bu güne kadar yaşadığım sıkıntıları bir tarafa bıraktığımı ama sorunumu gidemesi hususunda görüştük. Yapılan kontrolde regülatörümün de problemli olduğunu değiştireceğini söyledi. Regülatörüde değiştirdiler. Ayar felan yaptılar. Safa ile birlikte test ettik.

O günden bugüne kadar yaklaşık 500 km yol yaptım. Araçta garip uğultu vardı regülatörün değiştirilmesi ile o gitti. 500 km boyunca da hiç stop etmedi. Sadece sabahları ilk çalıştırdığımda gaza geçerken çok sert geçiyordu. Safa problemin devam edip etmediği hususunda tekrar aradı. Bu problemimi de söyledim. Onun içinde sıcaklık müşürü varmış onu değiştirdiler ( Değişmedik sadece şamandıra ile beyni kaldı :) . Birde gaza geçişte enjektörlerin tek tek sıra ile geçiş ayarı varmış onu yaptılar şu anda gaza geçişte de pek bişey hissetmiyorum. Yani rabbimden diliyorum ki inşallah artık sadece filtre değiştirmeye giderim.

İlgisinden dolayı da Safa'ya çok teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekinkerim

Merhabalar;
    Bu forumun bu kadar etkili olabileceğini hiç düşünmemişim açıkçası. Yazdığım problemlerden sonra İlsay LPG'den Safa arkadaş tarafıma ulaştı. Zaten beni görünce arabayı da hemen tanıdı :) Sorunlarımı birde ona sıraladım. Bu güne kadar yaşadığım sıkıntıları bir tarafa bıraktığımı ama sorunumu gidemesi hususunda görüştük. Yapılan kontrolde regülatörümün de problemli olduğunu değiştireceğini söyledi. Regülatörüde değiştirdiler. Ayar felan yaptılar. Safa ile birlikte test ettik.

O günden bugüne kadar yaklaşık 500 km yol yaptım. Araçta garip uğultu vardı regülatörün değiştirilmesi ile o gitti. 500 km boyunca da hiç stop etmedi. Sadece sabahları ilk çalıştırdığımda gaza geçerken çok sert geçiyordu. Safa problemin devam edip etmediği hususunda tekrar aradı. Bu problemimi de söyledim. Onun içinde sıcaklık müşürü varmış onu değiştirdiler ( Değişmedik sadece şamandıra ile beyni kaldı :) . Birde gaza geçişte enjektörlerin tek tek sıra ile geçiş ayarı varmış onu yaptılar şu anda gaza geçişte de pek bişey hissetmiyorum. Yani rabbimden diliyorum ki inşallah artık sadece filtre değiştirmeye giderim.

İlgisinden dolayı da Safa'ya çok teşekkür ediyorum.

Kerim bey ben teşekkür ederim. Keyifli ve ekonomik sürüşler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferol-06

2.0 - 136 BG Zetec motor 1998 model Mondeo aracıma Lpg sistemi bağlatmaya karar verdim ve şirketimde çalışan 6 arkadaşımın da taktırdığı Tomasetto yu tercih ettim...Memnunlardı zira...Ankara İvedik'teki İlsay Otomotiv'de taktıralı bugün tam bir hafta oldu...Takılan sistem sessiz ve güzel çalışıyor...Tek sorun şimdilik aracım ilk gaz verişte tekliyor ve bujilerle buji kablolarını değiştirdiğimde düzeleceği söylendi...Bujilerle başladım düzeltme olayına...Düzelme oldu ama 600 km yaptıktan sonra şimdi tekrar aynı duruma geldi...Buji kabloları da değişecek...Sonra olmadı bobin değişecek...LPG ile ilk uzunyolu Ankara-Eskişehir-Ankara yaptım, araç 5 kişi tam doluydu ve 530 km yol yaptık...100 TL LPG yaktık tam olarak(LPG 2,23 TL)...Hesapladığımda 0,19 kuruş düşüyor km başına...Hızımız 110-140 km aralığında ve standart bir seyirle düzgün bir seyahat oldu...1 LT lpg ile 11,7 Km yol yapmış oluyorum...Bu tüketim oranı sanırım oldukça iyi sayılır...Şimdi ayara gideceğim cuma günü, gitmeden evvel de buji kablolarını değişeceğim ve gaz kelebeğini temizleteceğim...Eğer hala bu tekleme olayı devam ederse Tomasetto sistemde bir hata aramaya başlayabiliriz.

Yukardaki mesajımı yazdığım 29 Mayıs 2012 tarihinden beri kullandığım Tomasetto sistemi ile ilgili gözlemlerim aşağıdadır...

1- 98 model Mondeo aracımda LPG ile giderken gazı bıraktığımda aracım sanki yakıt bir anda kesilmiş gibi yığılıyor ve bu yığılma 4-5 saniye kadar sürdükten sonra düzeliyor...İlk takıldığı günden beri bu durum mevcut ki ateşleme sistemi de o günden sonra komple yenilemiştir...Bu durumu daha evvel kullandığım hiçbir araçta yaşamadım ve sebebini de bilmiyorum...Bu sıkıntı için 3 defa ivedikteki servise uğradım, oradaki arkadaşalr sağolsunlar ayarlara baktılar resetlediler ama arabamın gidişi son derece kötüleştiği için her defasında eski ayarlara geri getirdiler ve bu yığılma sorunu halen devam etmekte... Bilhassa şehir içinde çekilmiyor, uzunyolda ise sürüşün tadını kaçırıyor.

2- Ankara'dan Bolu'ya giderken oldukça soğuk bir havada içerideki gaz göstergesi deponun boşalmak üzere olduğunu göstermeye başladı ve bu olduğunda depom doluydu, bir süre sonra tamamen kırmızı ışık yanmaya başladı, araç hala LPG de çalışmaktaydı, otobanda olduğum için yakıt hususunda beni oldukça endişeye sevkeden bu durum yaklaşık 15 dakika sürdükten sonra normale döndü... Soğuktan dolayı beyinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Bu iki sıkıntı haricinde hiçbir problem yaşamadım ve ivedikteki servise gittiğimde benimle ve sorunumla ilgilendiler, bu konuda teşekkür ederim, sisteme güvenerek kullanıyorum velakin şu yığılma sorunu hala çözülemedi, servise gitmeyi de istemez oldum zira ayara sokulunca aracın gidişi bozluluyor ve geri dönüp eski ayarlarına getirmek zorunda kalıyorum...Böyle de kullanmak sıkışık trafikte sıkıntı oluyor.

Herkese saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferol-06 -- 13 Mart 2013; 15:21:57 >

• Tomasetto kullanıcıları olarak yardımlarınızı bekliyorum.
    Aracım 2004 1.4 16 Valf Astra. Bu kiti aracın benden önceki sahibi Çorumda taktırmış. Neyse Silkelemeler, stop etmeler, gaz kaçakları gibi sorunları gidermeyi bu kit sayesinde öğrenmiş olduk.

İzmir,Çorum ve Malatyadaki yetkili servislerin hepsinin canı cehenneme. Adamlara ne yapacaklarını ben söyler oldum artık.

Malatya'ya göreve icabı geldikten sonra ilk yolculugumda aracımın motoru zangır zangır titremeye başladı. Neyse, ortamın yabancısıyız. Daldık sanayiye bu kite kim bakar diye sora sora MERT Otogaza yönlendirildik. Mert otogaz sözde bu işin piri. sıkıntımı anlattım . BEYİN, Enjektörler, Hava Filtresini değiştirdiler.

Yola koyulduk bir de ne görelim; pat pat egzozdan ateş atıyoruz. bir gittim iki gittim üç gittim artık gitmekten utanır oldum. Sonra diğer yetkili servis Sİmge Otogaza gittim derdimi anlattım diğer servisler gibi tek yaptıgı olay şu oldu : bilgisayara bağladı bi de böyle kullan bakalım dedi :) Hepsi mi aynı olur be arkadaş? Bu işten anlamıyorsan ben anlamıyorum de arkadaş biz de parayı sokakta bulmuyoruz . Anlaşılan burdaki servisler bu işi beceremiycek.

ŞUAN sıkıntım şu: Araç LPG ye geçtiğinde benzini kesmiyor. Hem benzin hem de LPG sarf olup gidiyor. Benzinim de öyle böyle gitmiyor. Normal benzin sarfiyatımın (sade benzinle kullandıgımda 100km 9,7 L) kat ve katını tüketiyor. Benzin ibresi depo delikmişcesine aşağıya dogru iniyor. Şuan aracı benzinde kullanıyorum. Normal değerinde yakıyor.

Cebe yeterince külfet oldu. Havalar da iyiken LPG sorunumu çözmek istiyorum. Sizce sorun hangi parçada? arızadan sonra değişmeyen bir tek regülatör kaldı.
    Ya da arızalı bir beyin taktılar. Ne dersiniz?

• Ankara-başkent oto sanayindeki safa beye sorunlarımı çözdüğü için teşekkür ederim,sorunları çözemeyen arkadaşlara kendisine ulaşmasını tavsiye ediyorum.
  • imzamdaki aracımda tomasetto lpg var. geçen gün aracın bakımlarıyla beraber lpg bakımınıda (zavoli'ye) yaptırdım. sonuç olarak 100 km de 6-7 litre gibi (şehirler arası) bir tüketim oldu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_0625

Ankara-başkent oto sanayindeki safa beye sorunlarımı çözdüğü için teşekkür ederim,sorunları çözemeyen arkadaşlara kendisine ulaşmasını tavsiye ediyorum.

Ben teşekkür ederim keyifli, ekonomik sürüşler.
  • 1.4 fiat siena arabam var . tomasetto lpg li .aracı yeni aldım. arabayı kontağı çevirdiğimde heryeri benzin kokusu sarıyor. ardından çalıştırdığımda koku yavaş yavaş geçiyor. yanlız, araç lpg den benzine geçmiyor.. Lpg bittiğinde ve benzin olmasına rağmen araç stop ediyor. benzinle çalıştırmayı denememe rağmen 2 saniye sonra stop ediyor. bunun sorunu ne olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: clubber222

1.4 fiat siena arabam var . tomasetto lpg li .aracı yeni aldım. arabayı kontağı çevirdiğimde heryeri benzin kokusu sarıyor. ardından çalıştırdığımda koku yavaş yavaş geçiyor. yanlız, araç lpg den benzine geçmiyor.. Lpg bittiğinde ve benzin olmasına rağmen araç stop ediyor. benzinle çalıştırmayı denememe rağmen 2 saniye sonra stop ediyor. bunun sorunu ne olabilir ?

pm
  • quote:

Orijinalden alıntı: safaozkan

quote:

Orijinalden alıntı: clubber222

1.4 fiat siena arabam var . tomasetto lpg li .aracı yeni aldım. arabayı kontağı çevirdiğimde heryeri benzin kokusu sarıyor. ardından çalıştırdığımda koku yavaş yavaş geçiyor. yanlız, araç lpg den benzine geçmiyor.. Lpg bittiğinde ve benzin olmasına rağmen araç stop ediyor. benzinle çalıştırmayı denememe rağmen 2 saniye sonra stop ediyor. bunun sorunu ne olabilir ?

pm

Alıntıları Göster
    selamlar safa bey,

aracımın lpg'si ankara ilsay otogazda takıldı. işim icabı şuan şanlıurfadayım, geçtiğimiz günlerde aracımın motor ışığı yandı lpgden yaptığını düşünerek benzinde kullandım obd cihazından arıza kodunu sildirdim 1 gün benzinde kullandım motor ışığı yanmadı diğer gün lpg ye aldığımda motor ışığı tekrar yandı. bunun üzerine servis kitapçığında urfadaki servisi aradım (sandıkçıoğlu gap otogaz) tomasettoyla çalışmadıklarını söylediler. bana urfada aracımı göstereceğim yer söyleyebilir misiniz?

bir diğer konuda aracın deposu 41lt simit depo fakat 42 ltden az aldığını görmedim. bu depo kapasitesinin yuzde 80ini geçmemesi gerekmiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Herolost

selamlar safa bey,

aracımın lpg'si ankara ilsay otogazda takıldı. işim icabı şuan şanlıurfadayım, geçtiğimiz günlerde aracımın motor ışığı yandı lpgden yaptığını düşünerek benzinde kullandım obd cihazından arıza kodunu sildirdim 1 gün benzinde kullandım motor ışığı yanmadı diğer gün lpg ye aldığımda motor ışığı tekrar yandı. bunun üzerine servis kitapçığında urfadaki servisi aradım (sandıkçıoğlu gap otogaz) tomasettoyla çalışmadıklarını söylediler. bana urfada aracımı göstereceğim yer söyleyebilir misiniz?

bir diğer konuda aracın deposu 41lt simit depo fakat 42 ltden az aldığını görmedim. bu depo kapasitesinin yuzde 80ini geçmemesi gerekmiyor mu?

mesaj kutunuzu kontrol ediniz.
    iyi günler.
  • arkadaşlar arabamı yeni aldım ve ilk aracım. araçda tomasetto lpg var, anahatarın çalışma şekli nasıl( lpg ye geçtiği anahtarda belli mi?) benzine geçmek için G/P yazan yere mi basılıyor
    tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaneko71

arkadaşlar arabamı yeni aldım ve ilk aracım. araçda tomasetto lpg var, anahatarın çalışma şekli nasıl( lpg ye geçtiği anahtarda belli mi?) benzine geçmek için G/P yazan yere mi basılıyor
    tşkler

aracı ilk çalıştırdığınızda benzindeyken fasılalı şekilde yanar gaza geçince ledler sabit yanar. lpg azaldığında tek ışık fasılalı şekilde yanmaya devam eder. benzine geçmek için g/p yazan butona basınız.
  • tşkler.
    samsundayım haftaya buradaki servise(sanırım berlin) gidip genel bakım yaptırmak istiyorum. iyi çalışmalar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.