Şimdi Ara

Tomografiye girenler 35-40 yıl sonra kanser mi oluyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
16.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanser yapıyor demek doğru değil, kanser riskini artırıyor demek doğru. Mesela kafa travması olan bir hastaya tomografi çektirmezsen beyin kanamasını atlama ihtimalin var, yarar/risk gözetip çektirilmeli. Diğer bir örnek ise baş ağrısı olan ama nörolojik muayenesi normal bir hastaya tomografi çektirirsen, hem hastaya gereksiz radyasyon vermiş olursun hem de devletin parasını boş yere harcamış olursun.
  • Genc yasta hucreler hala hizli bolundugu icin yasi ufak olanlarin radyasyona maruz kalmasi daha riskli. Soyle biraz baktim gercekten tomografi riskli olabilir neticede kanser yapcaksa 30 yil sonra cikicagi icin tibbin umrunda olmaz. Ben saglik konusunda her turlu komploya inaniyorum florurlu dis macunu bile kullanmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Genc yasta hucreler hala hizli bolundugu icin yasi ufak olanlarin radyasyona maruz kalmasi daha riskli. Soyle biraz baktim gercekten tomografi riskli olabilir neticede kanser yapcaksa 30 yil sonra cikicagi icin tibbin umrunda olmaz. Ben saglik konusunda her turlu komploya inaniyorum florurlu dis macunu bile kullanmiyorum.
    İşte haklısın millet anlamıyor ama
  • Hocam 20 yaşında gir , 60 yaşında kanser olursun. 10 yıl sonra telrar gir , 70 yaşında kanser olursun bu sefer.Sürekli tomografiye girerek kanser olma yaşını ertele.
  • geçen sene beynime ilaçlı tomografi yaptılar

ışınım öyle güçlüydüki beyin damarlarımı tırmalayan ilacı hissedebiliyordum
  • Bizim bi abi vardı rahmetli tomografi makinasına sıkışıp öldü 😣
  • Soruya detaylı ve basit cevap, hafif ingilizce yeterli.https://xkcd.com/radiation/

İnsan günlük hayatında da her yerden radyasyon toplar, ortalama bunların %85'i doğal radyasyon (muz, buzdolabı vs..) %15'i medikal. Yani korkmayın, bu işi meslek olarak yapan insanlar sizden yüzlerce kat fazla radyasyon yiyor.
  • radyasyonu tanimlasan basta daha guzel olurdu.

aldigin en yuksek radyasyonun kaynegi ne? gunes! hem de cok cok yuksek oranda.

bir suru arastirma var bunun uzerine, radyasyon kotu bir sey degil, sadece vucut alisik degil.
    ayrica radyo dalgalari vs. hucreler ile etilesmiyor bildigim kadariyla, vucut radyasyon skalasina bakabilirsin merak ediyorsan.

ayrica radyasyon alan kanser diye bir sey de yok, bir suru kanserli hucre zaten savunma sistemin sayesinde yok ediliyor!
    sorun kanserli hucre degil, onlari yok edemeyen savunma sistemi.

benim bildiklerim bu yonde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartdark

Soruya detaylı ve basit cevap, hafif ingilizce yeterli.https://xkcd.com/radiation/

İnsan günlük hayatında da her yerden radyasyon toplar, ortalama bunların %85'i doğal radyasyon (muz, buzdolabı vs..) %15'i medikal. Yani korkmayın, bu işi meslek olarak yapan insanlar sizden yüzlerce kat fazla radyasyon yiyor.

guzel skalaymis, alinti dursun...
  • Özellikle 11-12 yaş ustunde abdominal btnin bile kansere sebep olma riski çok düşük. Zaten zorunlu değilse yapılmaz. Bogularak ölme şansın tek seferlik btden ölme şansından daha yüksek.
  • Yıllık doğadan aldığın (güneşten, radon gazından vs.) iyonizer olan radyasyon miktarı 2.4 milisievert iken tomografi cihazından alınan doz ortalama 1.0 milisievert/saattir. Yani 1 saat tomografi çektirirsen 1 milisievert alırsın, onun dışında dahada azını alıyorsun. Çektirdiğin her bir tomografi kanser riskini ortalama %0.05 arttırır.

Radyo sinyalleri, cep telefonu, wifi modemler vs va diye saydıkların iyonizer olmayan (hücre parçalamayan) radyasyon içerir. İyonizer olmayan radyasyon sadece hücreleri ısıtır. Tomografi cihazı nereee, cep telefonu nere..

Kaldıki biz insan olarak bile vücudumuzda potasyum 40, radyum 226, karbon 14, tirityum, polonyum gibi radyoaktif elementler taşıyoruz. Isı üreten her organizma radyasyon üretir. O zaman ilk başta kendimizden korkmamız gerekirdi.

Daha sabaha kadar anlatırım da kafana takıp iyice hayatını zehir edeceksin, o yüzden susuyorum.

Kendi gençliğimi görüyorum sende. Mart 2011'de Japonya'daki Fukuşima Nükleer Santrali tam olarak patlayacak diye (özellikle 3. reaktörde uranyum + polonyum = nükleer mox madde) 3 gün uyuyamadım. O dönem hayvan gibi araştırmıştım en ince detayına kadar. :)))

İnternetten okuyup, araştırma. 30 - 40 sene sonranın hesabını yapmayı bırak 30 - 40 saniye sonra ne olacağımız belli değil. Böyle hayat geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 25 Mayıs 2018; 1:35:1 >

• Doktorun önerdiyse kesinlikle gir. Tomografideki iyonize radyasyon kanser riskini artırıyor ancak kanser yapar demek değil bu. Bunu zaten doktor da bilir ve kafasında bir kâr zarar dengesi kurar. Gerçekten ihtiyacın olduğunu düşünüyorsa senden tomografi ister.
  • Vosvareto9013 kullanıcısına yanıt
    Hayır radyasyonu yediğim an dna da kırılmalar başlar, bağışıklık sistemin sağlamsa bu dnasi kirik olanlar içinde kontrolsüz bolunenler anında savunma sistemi tarafından avlanır. Burada bağışıklık sistemininin defansı şans işidir. Yanı birisinin savunma sistemi rusyanın s400 leri diğerinin savunma sistemi suriyenin savunma sistemi.

Bunun yanında tomografi de kanser diğer etkenler varken şükredersin. Yedigin yemek, kullanılan telefon sayısı seni kanser yapmadığına dua et.
  • off bu sorundan ben de cok cektim ya

Akciger hastalıgımın teşhisi için (bronşektazi bulguları var) tomografi şart.

Kaç doktora gittiysem hepsi ilk önce röntgen istedi cektirdim senin gibi genç birisine tomografi çektir demek istemiyoruz diye cevap aldım ama sonra tam teşhis için hepsi tomografi istediler e benim de doğal olarak bu cevaplar yüzünden moralim bozuldu ve çektirmedim

Aslında tomografi sorun değil çektiririm ama tedavisinin olmadığını biliyorum bu hastalığın biraz da o yüzden çektirip sadece teşhiç için bi radyasyon almak istemedim
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Arkadaşta onu anlatmış zaten. Yani 1 saatte verdiği miktar 1 mSv, sen daha kısa süre kaldığın için onu bile almıyorsun demek istemiş.
  • Uzun uzun yazmayacağım,

Her tomografi çektiren 35 40 yıl sonra kanser olur diye bir şey asla yok, alakası bile yok nerden uydurdunuz

Tomografi kanser olma ihtimalini artırır kesinlikle doğru, ama çok çok küçük

Tomografi sıklıkla çekilirse kanser olma ihtimalini geometrik olarak artırır kesinlikle doğru,hala çok küçük

Tomografi 40 yaşından sonra sıklıkla çektilirse kanser olma ihtimalini daha da çok artırır kesinlikle doğru,hala küçük ama hatrı sayılır düzeyde özellikle kadınlar için meme tomografisinde,

bence konu anlaşılmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 25 Mayıs 2018; 14:28:31 >
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Kanser olma ihtimalini artırır , evet nasıl sigara içenler kanser olma ihtimalini artırıyor öyle değil mi ve sigara içenlerin %60-%70 i ilerde Kanser oluyor , yani ihtimali artırma demek eğer ilerde olmayacaksan bile ufak bir ihtimal artışı ile olabilirsin demek
  • Vosvareto9013 kullanıcısına yanıt
    evlat sen bu oranları nerden alıyorsun böyle :D sigara içenlerin %60 %70inin kanser olduğu gibi bir oran yok, yüksek evet ama bu kadar değil,sigara içmek terimi çok geniş bi terim günlük 1 paket tüketsen dahi %60 %70 kanser diyemiyorduk sanırım oranları hatırlamıyorum bakılabilir kitaptan,

İlerde olmayacaksan olabilirsin demek evet ama eğer bilinçli bt çektirirsen %0,001 lerle ifade ediliyor bu ifadeler, şu da önemli bir konu genetiğiniz yatkınsa %0,01 e çıkabilir bu oran hatta direk tetikleyip %1 bile olabilir , drive mutasyon görevi görüp oran daha da felaket artabilir, kimse bilemez bunu doktor gerekli olmadığı sürece bt yazmaz kimseye kafaya vurularak öğretiliyor bunlar siz rahat olun,
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Etkisini eger gösterecekse 35 40 yıl sonra göstereceği için doktorlar bence rahatlıkla çektirir tomografi
  • Ben 22 yasina girecegim az kaldi , su ana kadar 3 kez tomografiye girdim. 50 kez de rontgene girmisimdir .Ek olarak sigara iciyorum .

Ek olarak anne tarafinda 1 teyzem neme kanseri ,dedem(kan ) kanseri.
    Dedem alzheimerdan vefat etti halam alzheimer

Ben olmazsam siz olmazsiniz
    Ben alzheimer olmazsam siz de olmazsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 25 Mayıs 2018; 14:59:28 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.