Şimdi Ara

Tomografiye girenler 35-40 yıl sonra kanser mi oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
16.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şuan günümüzde havada bile birsuru radyasyon var telefon kullanımı da hat safhada olduğu için zaten radyasyon alıyoruz birde Tomografiye girsek 40 yıl sonra felan kanser mi oluruz malum tomografide çok büyük radyasyon var 500 tane röntgen değerinde diyorlar bu kadar radyasyon çok tehlikeli değil mi niye millet giriyor hala Tomografiye bu devirde zaten radyo dalgaları felan baya çevrede radyasyon var telefon TV PC derken bir de tomografi kötü olmaz mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tomografi ve Kanser Riski: Bilmeniz Gerekenler

Tomografi, vücudun iç yapılarının ayrıntılı görüntülerini üreten yaygın bir tıbbi görüntüleme yöntemidir. Her tomografi çektiren kişinin kanser olacağına dair yaygın bir yanlış anlama vardır, ancak bu doğru değildir.

Tomografi Kanser Yapar mı?

Hayır, tomografi kanser yapmaz. Tomografi sırasında kullanılan radyasyon dozları, doğal radyasyona maruz kalma seviyelerine yakındır ve kansere neden olacak kadar yüksek değildir.

1 veya 2 Kere Tomografi Çektirmenin Zararları Var mı?

1 veya 2 kere tomografi çektirmek genellikle zararlı değildir. Ancak, sık sık tomografi çektirmek, özellikle de bilgisayarlı tomografi (BT) gibi ilave radyasyon yayan tomografi türleri için, zamanla kanser riskinizi hafifçe artırabilir.

İlaçlı Tomografi ve Kanser Riski

İlaçlı tomografiler, görüntünün netliğini iyileştirmek için damardan ilaç verilmesini gerektirir. Bu ilaçlar nadiren ciddi yan etkilere neden olur, ancak alerjik reaksiyonlar veya böbrek sorunları gibi bazı riskler taşır. Bazı durumlarda, ilaçlı tomografiler ilave radyasyon dozuna neden olabilir ve bu da kanser riskinde hafif bir artışla ilişkilendirilmiştir.

Özetle:

• Tomografi kanser yapmaz.
    • Sık sık veya ilave radyasyon yayan tomografi türleri kanser riskinizi hafifçe artırabilir.
    • İlaçlı tomografiler nadir görülen yan etkilere ve hafif bir kanser riski artışına neden olabilir.
    • Herhangi bir tıbbi görüntüleme prosedürü hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuza danışmalısınız.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tomografinin kanser yaptığına dair kaynak sun, girmeyelim
  • Birşey olmaz
  • Kanser olmak şans işidir. Kanser genellikle dna zincirinin dış etkenlerle kırılıp hücrenin fütursuzca büyümesidir. Bu belki sen telefonla konuşurken başına gelir, başkası 1000 kere tomografi çekilir başına gelmez. Oksidatif stres, UV, radyasyon başlıca sebeplerdendir. Genetik yapı da etkiler tabi bu şansı. Ne kadar çok radyasyon alırsan o kadar çok kanser olursun diye bir şey yok. Kanser olma riskin artar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekim kuvveti kanser yapmıyor da radyasyon niye yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Çekim kuvveti kanser yapmıyor da radyasyon niye yapıyor

Bak sen Allahın işine

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

Kanser olmak şans işidir. Kanser genellikle dna zincirinin dış etkenlerle kırılıp hücrenin fütursuzca büyümesidir. Bu belki sen telefonla konuşurken başına gelir, başkası 1000 kere tomografi çekilir başına gelmez. Oksidatif stres, UV, radyasyon başlıca sebeplerdendir. Genetik yapı da etkiler tabi bu şansı. Ne kadar çok radyasyon alırsan o kadar çok kanser olursun diye bir şey yok. Kanser olma riskin artar.
    benim bildiğim, kanserde vücut kendiyle savaşıyor. bağışıklık sistemi, sağlıklı hücreleri düşman zannedip saldırıyor. böyle zannetmesinin sebebi de kanser. kanserli hücre sağlıklı olsa bile bağışıklık sistemine düşman görünüyor.

hatta damardan bir ilaç veriyorlardı kanser hastalarına. bu ilaç bağışıklık sistemini mi durduruyordu neydi bu tarz bir şeydi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    15/10 tansiyon yüksek mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Otoimmün senin dediğin şey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam yüksek radyasyon barındırıyor. Yapılan bir araştırmaya göre tomografi çekilen her 50 hastadan 1i kanser olmuş. Ama bazı durumlarda da çok gerekli olduğundan mecbur kalıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: primum non nocere

Evet hocam yüksek radyasyon barındırıyor. Yapılan bir araştırmaya göre tomografi çekilen her 50 hastadan 1i kanser olmuş. Ama bazı durumlarda da çok gerekli olduğundan mecbur kalıyoruz.
    50 hastadan 1 i büyük risk demek girmemek lazim ben girdim bin pişmanım keşke girmeseydim

• quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Birşey olmaz
    Neden ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3D2CADADD

Bu mesaj silindi.
    Bak benim dediğim farklı bu şey etkisini 35 40 yılda anca gösterir ben şuan girenler için bahsediyorum 35 40 sene önce tomoya girenlerin şimdi kanser olma riski ile şimdi tomo ya girenlerin 35 40 yıl sonra kanser olma riski arasında dağlar kadar fark var bence çünkü şuan zaten baz istasyonu radyo dalgası telefon TV bilmem ne birsuru radyasyon var ortalıkta 40 yıl önce böyle miydi sanki

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Kaynak : Hayvan gibi radyasyon . Yetmez mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

benim bildiğim, kanserde vücut kendiyle savaşıyor. bağışıklık sistemi, sağlıklı hücreleri düşman zannedip saldırıyor. böyle zannetmesinin sebebi de kanser. kanserli hücre sağlıklı olsa bile bağışıklık sistemine düşman görünüyor.

hatta damardan bir ilaç veriyorlardı kanser hastalarına. bu ilaç bağışıklık sistemini mi durduruyordu neydi bu tarz bir şeydi

Alıntıları Göster
    Hocam işte vücudun kendi hücreleri fütursuzca büyüyünce bağışıklık sistemimiz ayırt edemiyor. Kanser olan hücre patır patır büyüyor, yayılıyor, normal hücrelere nazaran çok çok çok glikoz tüketiyor, başka hücrelerin ihtiyacı olan glikozu da yiyor çünkü bölünmek için ihtiyacı var. Bağışıklık sistemimiz bir şey yapamıyor bu hücrelere karşı, savaşmıyor yani.

Fabrikaya gidip her şeye burnunu sokan, sürekli çoğalan bi grup insan düşünün. Her şeyi karıştırıyolar, her makinaya saldırıyolar, dengesini bozuyolar. Fabrika da böyle çalışamıyor tabi, basıyor iflası.

• Tomografiye giren birisi ölüyor. 35 40 yıl sonra tomografi öldürüyor, zararlıdır demeye başlıyorlar. Hayret bir şey.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tomografide ki radyasyon iyonize telefon televizyonun yaydigi radyasyon ise iyonize olmayan radyasyon kansere sebep olması icin radyasyonun enerjisinin dna butunlugunu bozacak gucte yani iyonize olmasi lazim telefondan kanser olmaktan korkuyorsan tavsiyem kendini karanlik bir odaya kapat cunku gunes isiginin neden oldugu radyasyon telefondan binlerce kat daha fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurosaki_ichigo -- 24 Mayıs 2018; 20:53:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vosvareto9013

Kaynak : Hayvan gibi radyasyon . Yetmez mi?
    yetmez. hayvan gibi radyasyon bir ölcü birimi değildir.

hem teknolojiye hem bilime güvenmiyorsanız, her bi tarafınız ağırdığında onlara koşmamaktan başlayabilirsiniz. taş devri yöntemleri ile iyileşmeye calısarak ömrünüzü geçirmek isterseniz size engelleyen yok
  • Vosvareto9013 kullanıcısına yanıt
    Gerekli durumlarda da mecburuz hocam, gereksiz yere de zırt pırt çektirmemek lazım tabii.

• Ben baz istasyonu kansere neden olarak göstermiyorum bi ton radyasyon varken bir de tomografideki radyasyonu almak kansere neden olabilir diyorum 500 tane röntgen radyasyonunu tek seferde yiyorsun olayın ciddiyetini anlamadiniz herhalde havadaki radyasyon kanser yapıyor demedim direk

• kurosaki_ichigo kullanıcısına yanıt
    Ya okuduğunuzu anlamıyor musunuz ben telefondaki radyasyondan kanser olmaya mı korkuyorum öyle mi yazmışım oku bir öyle konuş . Günümüzde bir ton radyasyon varken üstüne iyonize radyasyon olan tomografiyi yedikten sonra kanser olmaktan korkuyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.