Şimdi Ara

İlk 15 Bine Girmek Zor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
7
Favori
31.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Bu sene 12 ye gectim. Ygs mat bitti bir ay once suan deneme cozuyorum. Fem denemesinde 24 - 25 net yapiyorum matematikte. Cozumde 34 civari. Gunde 3 4 saat calisiyorum hedefim dis hekimligi. Mf 3 te ilk 15 bine girmem lazim bunun icin.

Aklimi kurcalayan sey cok mu zor bu siralamayi yapmak? kimisi kolay kimisi zor diyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu saati 5-6 yap,sınavda heyecan yapma ilk 10 bin garanti.
  • Bence zor. Telefonu bilgisayarı komple bırak. Yoksa giremezsin. Bende geçen sene senin gibiydim. Sonuç hüsran.
    Bu arada fem denge ygs matta 36+ yaparken ygs mat 26 net geldi. Denemelere güvenme fazla.
    Fem denge lys mat 37-44 gelirken lys 29 geldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendimden örnek vereyim, ygs'ye son 2 ay kalana kadar sağlam çalıştım diyemem. Elbette bir şeyler yapıyordum, soru bankalarından soru çözüyor sonra sallapatı bir şekilde deneme çözüyordum. Öğlen eve gelince biraz ders çalışıyor sonra bu kadar yeter diyip tv izliyor veya oyun videoları izliyordum. Ama son iki ay kelimenin tam anlamıyla eşek gibi çalıştım, 8 saat çalışıp 20 dk ara verip bir 8 saat daha çalıştığımı hatırlarım. Ygs sonucum 3300 geldi. YGS'de yaşadıklarımı yaşamamak için günü gününe çalıştım ama yine ygs öncesi o iki ayın performansına kavuşamadım ama bu sefer en azından bilinçliydim. LYS'ye 1 ay kala nasıl çalıştığımı, eksik konularımı ne kadar hızlı kapattığımı anlatamam sana. TV, telefona ciddi kısıtlamalar getirdim. Son iki haftaya geldiğimde ise insanlıktan çıkmıştım adeta günlük 4,5-5 saatlik uykuyla dayanıyordum, bünyem alışmıştı açıkçası. LYS mat ve fen arası da aynı insanlık dışı çalışmayı sürdürdüm. Okul puanım 300 kişi geri attı beni ve mf3'üm 3650 geldi. Yani kıssadan hisse; eğer konuları zamanında öğrenir, tekrarını iyi yapar, soru bankalarını güzelce temizlersen ve cidden anlayarak çalışırsan yukarıda anlattıklarımın hiçbirini yapmana gerek kalmaz. Bazıları benimle aynı fikirde olmayacaktır ama güle oynaya bir yıl geçirebilirsin yukarıda söylediklerimi yaparsan. En önemli olay her iki sınavda da soğuk kanlılığını koruyabilmen, sakin olman. İşin temel olayı bu. Ama sakın o masa başından kaldırmayan oyunlardan oynama. Bir-iki basit oyun olsun telefonunda veya bilgisayarında, canın sıkıldığında, yorulduğunda, stres atmak istediğinde onlarla vakit geçirebilirsin. Kal sağlıcakla.

• quote:

Orijinalden alıntı: williampaley

Ben kendimden örnek vereyim, ygs'ye son 2 ay kalana kadar sağlam çalıştım diyemem. Elbette bir şeyler yapıyordum, soru bankalarından soru çözüyor sonra sallapatı bir şekilde deneme çözüyordum. Öğlen eve gelince biraz ders çalışıyor sonra bu kadar yeter diyip tv izliyor veya oyun videoları izliyordum. Ama son iki ay kelimenin tam anlamıyla eşek gibi çalıştım, 8 saat çalışıp 20 dk ara verip bir 8 saat daha çalıştığımı hatırlarım. Ygs sonucum 3300 geldi. YGS'de yaşadıklarımı yaşamamak için günü gününe çalıştım ama yine ygs öncesi o iki ayın performansına kavuşamadım ama bu sefer en azından bilinçliydim. LYS'ye 1 ay kala nasıl çalıştığımı, eksik konularımı ne kadar hızlı kapattığımı anlatamam sana. TV, telefona ciddi kısıtlamalar getirdim. Son iki haftaya geldiğimde ise insanlıktan çıkmıştım adeta günlük 4,5-5 saatlik uykuyla dayanıyordum, bünyem alışmıştı açıkçası. LYS mat ve fen arası da aynı insanlık dışı çalışmayı sürdürdüm. Okul puanım 300 kişi geri attı beni ve mf3'üm 3650 geldi. Yani kıssadan hisse; eğer konuları zamanında öğrenir, tekrarını iyi yapar, soru bankalarını güzelce temizlersen ve cidden anlayarak çalışırsan yukarıda anlattıklarımın hiçbirini yapmana gerek kalmaz. Bazıları benimle aynı fikirde olmayacaktır ama güle oynaya bir yıl geçirebilirsin yukarıda söylediklerimi yaparsan. En önemli olay her iki sınavda da soğuk kanlılığını koruyabilmen, sakin olman. İşin temel olayı bu. Ama sakın o masa başından kaldırmayan oyunlardan oynama. Bir-iki basit oyun olsun telefonunda veya bilgisayarında, canın sıkıldığında, yorulduğunda, stres atmak istediğinde onlarla vakit geçirebilirsin. Kal sağlıcakla.

Tesekkur ederim aradigim cevap bu tarz biseydi. Siralaman mukemmemis yani diyorsun ki ya son iki ay it gibi calis ya da bunde 4 5 saat surekli calis. Bu arafa dershaneye gittin mi? Biziim donemde kapaniyor.onunn icin gidemeyecegim ben sikinti olur mu

• Her gün ama her gün aksatmadan 4-5 saat çalışmayla benden daha iyi bile yaparsın ama son 1-2 ay geldiğinde psikolojik olarak daha fazla çalışma isteği olacak. Bu normal bir durum. Eğer kendini eksik hissetmiyor, tüm konulardan yeterince soru çözdüğünü düşünüyorsan; aynı tempoda devam et. Evet fen bilimlerine gittim; açıkçası sene başında fiziğim berbattı; 10 net ancak çıkartıyordum. Dersanedeki fizik hocam beni fiziğe ısındırdı. Yine dediğim gibi son aylarda fiziğe olabildiğince ağırlık verdim. Ygs'de 3 y; lys de 25 net geldi. Yani nefret ettiğin bir ders varsa kendin halletmeye çalışma derim; güvendiğin bir hocandan ders almanı öneririm

• ygs mata ben yeni başladım daha :) bence zaman bol :) yaparız inş bir şeyler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sen rahat ol günde 3-4 saat yeter. Burda gelip telefonu bilgisayarı bırak 6 saat çalış diyen adamlar boş laf yapıyor sadece. Günde ortalama 150-200 soru çözerdim, telefon&bilgisayar istediğim kadar takılırdım, ders çalışırken müzik dinlerdim (biyo hariç) sonuç: 3,5k. Günde 400-500 soru çözen adamlar 9-15k'da. Biraz kapasite biraz da şansla alakalı.
  • nearyone N kullanıcısına yanıt
    1 milyon kişi ilk 15 bine giremedi.
  • Hocam günlük ne kadar saat çalışacağın tamamen kişisel bir mesele örneğin hızlı okursun hızlı anlarsın kimisinin 4-5 saatte çalışacağı konuyu 1 saatte çalışır öğrenirsin veya tam tersi olur. Bunu en iyi sen bilirsin

Soruya gelirsek, sınava 1 milyon kişi giriyor ama bunların arasında 15 bine girmek gibi hedefi olan 100 bin kişi ya var ya yok bunların arasında da yeterli çalışmayı yapan 5-6 bin kişi ancak var geri kalanı(ben de dahil) sınav anı rahat kalabilmiş, bilmediği konulardan soru gelmemiş şanslı insanlar. Yani çok çalışmak değil mesele. En doğrusunu bulmak bu da sadece konu eksiğini kapatarak olmuyor dikkat eksikliği heyecan zaman yönetimi işlem hatası vb. Olaylar belirliyor sıralamaları o yüzden bu tur olaylara psikolojik olarak da kendini hazırlaman ve sınavda olabilecek en uyanık halinde olman lazım zaten konular hakkında fikrim varsa gerisi geliyor

• Adamina gore degisir kimine kolay kimine zor

• ygs mat bitti diye bir şey yok.24 netten yapıyorsun 12 13 yanlışın var.Bunlar bitmiş haliyse sıkıntı. Ben sınava girene kadar bitirmemiştim. Tüm derslerde böyle oldu. Son ana kadar çalıştım.
  • sana şöyle söyliyim 11. sınıfta günde 1.5-2 saat çalıştım her gün 12. sınıfta ise günde 3-4 saat arası çalıştım çok güzel bir çalışma yaptım bir çok kitap deneme vs bitirdim fakat gel gelelim ki aşırı heyecanlıyım ve bu da sınavımda bana 15k olarak geri döndü hiç beklediğim gibi olmadı yani inanılmaz çalış günde 5-6 saat çalış heyecan varsa hepsi boş. her şeyin başı heyecan önce onu yenmen gerek 15k için derslerine de günde 3-4 saat çalışsan(ama aksatmadan her gün) yeterli he yetmez diyorsan çalışma saatini yükseltebilirsin ama dediğim gibi varsa önce heyecanını yen
  • Hocam çoğu insan gibi ygs ye gereğinden fazla önem verirsen giremezsin.Ygs öncesi çalışmanın %40 ı nı ygs ye %60 ı nı lys ye ayır.Bak bu dediğim çok önemli.Bizim sınıftaki benden tembel arkadaşlar ygsye çalıştı full ygs öncesi kimi 13k kimi 17k kimi 20k ya girdi.Bende 30k ya girdim.Ama bu bahsettiğim arkadaşlar LYS'de hüsrana uğradılar :).Hepsi sıralamasını geri çekerken ben ileriye çektim(gerçi 2k okul geriye attı ama :D).Hiçbir zaman şunu unutma ygs kesinlikle seviye belirlemez!
    LYS'YE ÇALIŞ.
  • 2013 ygs fen 35d5y mat 37d3y benimde hedef ilk 15k idi ama ygs çözünce moral arttı 2010 lys mat 39 1 fen 37 3

• quote:

Orijinalden alıntı: ösymağduru

ygs mat bitti diye bir şey yok.24 netten yapıyorsun 12 13 yanlışın var.Bunlar bitmiş haliyse sıkıntı. Ben sınava girene kadar bitirmemiştim. Tüm derslerde böyle oldu. Son ana kadar çalıştım.

Ben bitirdim ygs mat ygs2013 mat 37 3 bide ygs fen 35 5 yapamadıklarım fenler elektrik optik daha calismadigım konular hedef ilk13k

• Tesekkurler arkadaslar bol bol soru cozyyorum lys mat konularina calisiyorum o zaman

• Up

• Son 1-1.5 yılda çalışarak ilk 5 k da bir sürü tanıdığım var neden yapamayasın?
  • fen çalış fen
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.