Şimdi Ara

Tomtom Navigasyon Cihazları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
945
Cevap
10
Favori
158.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: osman_goksel

evet 3g siz ipadlerde gps alıcısı yokmuş.

Peki 3g sini kullanmadan, yani internete bağlı olmadan da bu 3g li ipad lerde navigasyon kullanılabilir mi? Tıpkı navigasyon cihazlarındaki gibi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GinoTheCop

Bildiğim kadarı ile GPS donanımsal olarak sadece 3G chipsetine sahip iPadler üzerinde var. Cihaz yalnızca WiFi ise GPS alıcısı (uydu sinyallerini alan donanım) mevcut değil.

Diğer bir deyişle evet malesef "hatlı" bir iPad'iniz varsa navigasyon yazılımı çalıştırabilirsiniz.

Tesekkurler..ben ipadi (ipad2)hatsiz kullaniyorum..
    Navigasyona ozel hat kullanmaya baslayacagim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucca

quote:

Peki 3g sini kullanmadan, yani internete bağlı olmadan da bu 3g li ipad lerde navigasyon kullanılabilir mi? Tıpkı navigasyon cihazlarındaki gibi ?

internetsiz yada 3gsiz olarak navi yapılır evet. trafik bilgileri eksik olur sadece.

• Sayın @GinoTheCop

Siz bir de Next'in Piri Reis cihazını incelermisiniz; hoş o Android tabanlı ama. Yazılımı satın aldım derken iGO Primo Turkey mi satın aldınız?
  • Evet o yazılımı satın aldım ve iPad'ime yükledim. Bahsettiğiniz Piri Reis isimli cihazı da inceledim ve çok başarılı bulduğumu söylemeliyim, ancak bir müddet bununla idare etmek istiyorum. İleride bir promosyon vs olursa doğrudan aracıma entegre bir sistem kullanmak niyetindeyim.
  • quote:

quote:

quote:

internetsiz yada 3gsiz olarak navi yapılır evet. trafik bilgileri eksik olur sadece.

Bende 3g li ipad var. 3g sini kullanmıyorum. İpad i navigasyon amaçlı kullanmak için bir öneriniz var mı? Bana sanki kullanılamaz gibi geliyor hala ama ? PM daha makbul olabilir tabi bu arada :)

• Kullanılabilir..3G li olan modellerde GPS alıcısı chipi var ve o chipi kullanmak için 3G yi aktif tutmak zorunda değilsiniz..
  • quote:

Kullanılabilir..3G li olan modellerde GPS alıcısı chipi var ve o chipi kullanmak için 3G yi aktif tutmak zorunda değilsiniz..

çok iyi yaa...bildiğiniz ücretsiz bir navigasyon deneme sürümü var mı? jailbreak falan uğraşmak istemiyorum...

ya da ipad için en ideal F/P sunan naviagsyon app biliyor musunuzn ?
  • Tomtom un yılmaz savunucusu DD :) bir soru sorabilir miyim ? Öncelikle latife ediyorum alınmıyorsundur umarım. Samimiyetle sen nasıl açıklıyorsun herkes şikayetçi iken senin tomtom dan memnun olmanı ? Cidden merak ettiğim için soruyorum...

Bir de navigasyon konusunda tecrübeli olduğunu tahmin ediyorum,

Bende ömür boyu avrupa ve türkiye harita güncellemesi ücretisz garmin var...ikinci bir cihaz alacağım diğer bir aracım için...o cihazda aradığım özellikler,

* ömür boyu türkiye haritası güncellemesi
    * video gösterme opsiyonu olması
    * kullanıcı dostu olması, doğru yönlendirmesi, alternatifleri hızlı bulması, poi lerinin zengin olması, adres girme seçeneğinin kullanışlı olması vs....

Tomtom harici piyasada en iyi F/P hangi marka model sence ?
  • quote:

Tomtom un yılmaz savunucusu DD :) bir soru sorabilir miyim ? Öncelikle latife ediyorum alınmıyorsundur umarım. Samimiyetle sen nasıl açıklıyorsun herkes şikayetçi iken senin tomtom dan memnun olmanı ? Cidden merak ettiğim için soruyorum...

Bir de navigasyon konusunda tecrübeli olduğunu tahmin ediyorum,

Bende ömür boyu avrupa ve türkiye harita güncellemesi ücretisz garmin var...ikinci bir cihaz alacağım diğer bir aracım için...o cihazda aradığım özellikler,

* ömür boyu türkiye haritası güncellemesi
    * video gösterme opsiyonu olması
    * kullanıcı dostu olması, doğru yönlendirmesi, alternatifleri hızlı bulması, poi lerinin zengin olması, adres girme seçeneğinin kullanışlı olması vs....

Tomtom harici piyasada en iyi F/P hangi marka model sence ?

Sevgili @Lucca

Alınmıyorum, neden alınayım

Sonuçta olumlu olumsuz tecrübelerimi paylaşıyorum, cihaz denemeyi seviyorum. Sadece TomTom değil; Garmin, Becker, Navigon, Navitech, iPhone vs.. bir sürü cihaz üzerinde farklı bir çok yazılım denedim.
    Vakit elverirliği oranında hep başlık altına yorum veya yardım amacıyla yazdım

TomTom'da gerçekten çok az sorun yaşadım veya şu an yaşıyorum; harita dışında. Arkadaşlar hep uydu bulma sorunundan bahsediyorlar özelden veya buradan. Ama çözümünü üretti TomTom. Cihazı güncelleyip soft reset yapıp kullanacaksınız.

Haritada yetersizlikler çok ama yanlışlıklar giderek azalmakta; bu dikkat çekici. Özetle bir şeyler yapılıyor, gözlemlediğim kadarıyla iyi şeyler olmakta.

Diğer yanda Başarsoft ve Navteq gibi çok büyük rakipler varken ısrarla Türkiye piyasasından çekilmeme yönünde çaba göstermelerini de takdir ile karşılıyorum.

Şimdi gelelim size F/P oranı yüksek bir cihaz tavsiyesinesine. Daha öncesinde Garmin kullanmış bir insanın başka harita ile anlaşabilmesi çok zor, denediğim için yazıyorum; mantıklar farklı çünkü.

O sebeple yine Başarsoft harita tabanlı bir cihaz önereceğim. TMC önemli mi önemsiz mi bilemiyorum; önemli varsayımından yola çıkıyorum.

Şu an en iyi cihaz (kendime alacak olsam) Next YE-G555 (TBS/TMC Var, Bluetooth yok) bir üst segmentte 565 modeli (Bluetooth olduğu için) daha üst segmentte Next Piri Reis ! (Android tabanlı, TBS mevcut ve Wifi üzerinden internet bağlantısı imkanı bulunmakta)

iGO yazılımlı cihazlardan seçim yaptım, çünkü iGO Primo arayüz açısından gerçekten tatmin edici. Geçen yıllardaki sorunlarından arındılar ve daha stabil hale geldi; o nedenle

Başka bir çekince varsa yine yanıtlarım.

Sevgiler, saygılar

• Hızlı ve detaylı cvp için teşekkürler DD.

Cihazın harita güncelleme durumu nedir peki ? Life-long free :) mi ?
  • Evet. Bu 2 cihaza da sahibim. Amacınız sadece navigasyon ise 555 alın, yok android bir cihazım da olsun, wifi ile internete girerim, akıllı telefon gibi uygulama oyun vs denerim de diyorsanız piri reis.

• quote:

Hızlı ve detaylı cvp için teşekkürler DD.

Cihazın harita güncelleme durumu nedir peki ? Life-long free :) mi ?

Sitesinde "Türkiye Haritası Güncellemesi: Sınırsız, Ücretsiz" yazıyor.
    TBS Hakkında "TBS Alıcısı Dahil Satılmakta"

Next YE-G555 için yazdım, 565'de aynı...
  • DDADMİN sanırım senden bide benden başka kimse beğenmiyo tomtomu açıkcası müthiş bi cihaz hiç bir sıkıntı yaratmıyo bana o kadar alıştımki gözüm kapalı gidiyorum kaldıki işim gereği sürekli araçla bi yerlere gidiyorum adresi yazıyorum tak kapıdayım ya bize bı sıkıntı çıkarmadı daha yada diğerleri daha iyilerini gördü
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagyurek

DDADMİN sanırım senden bide benden başka kimse beğenmiyo tomtomu açıkcası müthiş bi cihaz hiç bir sıkıntı yaratmıyo bana o kadar alıştımki gözüm kapalı gidiyorum kaldıki işim gereği sürekli araçla bi yerlere gidiyorum adresi yazıyorum tak kapıdayım ya bize bı sıkıntı çıkarmadı daha yada diğerleri daha iyilerini gördü

Şu kapı numaraları büyük sorun, kısa zamanda çözerlerse güzel olacak.
    Cihazını kullanmayı öğrenmeyip eleştirenlere üzülüyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

DDADMİN sanırım senden bide benden başka kimse beğenmiyo tomtomu açıkcası müthiş bi cihaz hiç bir sıkıntı yaratmıyo bana o kadar alıştımki gözüm kapalı gidiyorum kaldıki işim gereği sürekli araçla bi yerlere gidiyorum adresi yazıyorum tak kapıdayım ya bize bı sıkıntı çıkarmadı daha yada diğerleri daha iyilerini gördü

Açıkcası sokağı falan bulsun bana numaraya bulmak kolay katılıyorum sana cihazı tanımadan etmeden herkes çok rahat karalıyo aldığıma zerre kadar pişman deilim parasının hakkını bana fazlasıyla veriyo

• quote:

quote:

Aslında TomTom'u daha önce ingiltere'de kullanmıştım, sadece kullanım mantığı iGO'dan farklı, benim istediğim sadece navigasyon aslında iPad'i araca sabitlemek büyük yer kaybı ve pratik değil, kapı numarası da çok sorun değil ancak POI ler önemli.. Türkiye'deki POI bilgileri kapsamlı mı acaba TomTom cihazlarda? Öyle ise bence alabilirim, pratik bir çözüm olur benim için..

• quote:

quote:

quote:

Aslında TomTom'u daha önce ingiltere'de kullanmıştım, sadece kullanım mantığı iGO'dan farklı, benim istediğim sadece navigasyon aslında iPad'i araca sabitlemek büyük yer kaybı ve pratik değil, kapı numarası da çok sorun değil ancak POI ler önemli.. Türkiye'deki POI bilgileri kapsamlı mı acaba TomTom cihazlarda? Öyle ise bence alabilirim, pratik bir çözüm olur benim için..

POI kapsamı yönünde şu an açık ara önde giden Başarsoft Haritaları. Sayısal olarak büyük bir üstünlük söz konusu.
    Tabii bu bağlamda POI kayıtlarının doğruluğunu da sorgulamamız gereklidir; TomTom POI veri tabanında oldukça etkili bir temizlik yapmış ve hatalıları ayıklamış görünüm sergiliyor zira POI (İÇN) sayısında son güncellemede ciddi düşüş oldu.

Ancak fikir vermesi yönünde 3 büyük Harita Yazılımcının sundukları son haritalar üzerinde bir araştırma yaptım ve paylaştım.

Konuyu okumanız fikir sahibi olmanızı kolaylaştıracaktır.

Türkiye'de Kullanılan Haritaların Karşılaştırması.

Saygılar

• Milyon kere güncellesem de Map Share community map update uyarısı veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hada

Milyon kere güncellesem de Map Share community map update uyarısı veriyor.

Onu yazdım ben; Server sorunumuz var dediler. Düzeltmeye uğraşıyorlarmış. Yeni bir Ms güncellemesi gelince öncekini siliyor; onun için haftada 1 kere güncellemek iyi oluyor. Hoş kaçırsanız da ilk harita güncellemesinde kalıcı olarak yazılıyor cihaza.

Yurt dışı forumlarında da var aynı sıkıntı; sayfalarca yazmış yabancılar da... her yerde aynı sıkıntı var yani.

Pek dikkate alınmamasını öneriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 29 Kasım 2012; 21:52:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.